рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Які ножі вибрати на кухню - 10 секретів вибору кухонних ножів

  1. Види кухонних ножів, які потрібні завжди
  2. Металеві або керамічні ножі?
  3. 10 правил вибору кухонних ножів
  4. Рейтинг кращих фірм виробників ножів
  5. Як зберігати ножі на кухні правильно?

10 правил вибору кухонних ножів

Жодна кухня не зможе обійтися без ножів. Навіть найсучасніша. І навіть з десятком найкращих кухонних комбайнів. Але, щоб ножі служили довго, до їх вибору слід підходити уважно і зі знанням справи.

Вибираємо кухонні ножі грамотно і купуємо їх вигідно в інтернет-гіпермаркеті кухонних ножів vposude.ru


ru

Зміст статті:

Види кухонних ножів, які потрібні завжди

Одного ножа для кухні мало. Це в поході можна обійтися одним складаним, а на кухні для кожного «ритуального» дії - свій ніж. Розбираємося в їх призначення - які ножі знадобляться на кухні?

  • Ніж для хліба / батонів: довге лезо (зубчасте, хвилясте), ширина рівна на всій його довжині, велике руків'я.
  • Кухонне тріо: довгі ножі (від 25 до 45 см), широкі леза, гострий кінчик, завжди закруглена ріжуча поверхня. Призначення - різання продуктів з міцною структурою.
  • Ніж для чищення овочів / фруктів: вкорочене лезо, гострий кінчик, тільки рівна ріжуча поверхня, велика зручна рукоять. Або ж ніж з лезом між 2-ма власниками з наявністю отвори в «тілі» (для картоплі, моркви та ін.).

)

  • Ніж для зрізання м'яса з кісточки: вузький, середньої довжини, лезо загнуто до кінчика, біля основи розширена, ріжуча поверхня не має щербин - гладка.
  • Ніж для нарізки ковбас і сиру: довге лезо (досить широке), ріжуча поверхня без вигинів.
  • Ніж для риби: гнучке лезо рівної ширини на всіх ділянках, довге, щербини.

Ніж для риби: гнучке лезо рівної ширини на всіх ділянках, довге, щербини

  • Столові ножі (для масла, паштету): лезо середньої довжини, широке, кінчик закруглений.
  • Ніж для грибів: укорочений, пластиковий, жорстка кисть на рукоятці для чищення капелюшків.
  • Ніж-топірець: для оброблення м'яса, рубки кісток. Широке лезо, потужна рукоятка.

Широке лезо, потужна рукоятка

Металеві або керамічні ножі?

Керамічний і металевий ножі не є взаємозамінними. Незважаючи на загальне призначення, різниця в ножах істотна. Про плюси / мінуси металевих ножів знають всі, тому розбираємося в особливостях керамічних ...

переваги:

  • Склад керамічного леза - діоксид цирконію (вельми твердий матеріал). Якщо гостроти металевого ножа після заточки вистачає на місяць, то у керамічного цей термін можна сміливо множити на 10. Хоча для правильно експлуатується ножа заточка не потрібна зовсім.
  • Керамічний матеріал не є пористим. Відповідно, смак одного продукту не передається іншому. Після різання, наприклад, гострого перцю і часнику, досить лише обполоснути лезо і можна продовжувати роботу.
  • Щільність структури керамічного ножа і мінімальна пористість забезпечує гігієнічність приладу й допомагає його миття.
  • Керамічний ніж легше металевого. Відповідно, нижче навантаження на руку і плече.
  • Керамічний ніж не іржавіє, що не окислюється, що не намагнічується і стійкий до подряпин.

Керамічний ніж не іржавіє, що не окислюється, що не намагнічується і стійкий до подряпин

недоліки:

  • Крихкість. Нарізати керамічним ножем кістки та заморожене м'ясо ви не зможете - він для таких цілей просто не призначений. При падінні на підлогу металевий ніж може погнутися, у керамічного ж відламана кінчик.
  • Керамічний ніж не є універсальним (він підійде лише для окремих дій по кухні).
  • Вартість керамічного ножа вище ціни на металевий.
  • Точити керамічні ножі самостійно не рекомендується.

10 правил вибору кухонних ножів

Вибираючи ножі в кухню, звертаємо увагу на наступні моменти:

  • Якість леза. Кращі кухарські ножі виробляють з нержавіючої сталі, додаючи хром для твердості. Або використовують хром, сплавлений з ванадієм і молібденом - для зниження крихкості. Ковані леза - найкращі і довговічні.

Ковані леза - найкращі і довговічні

  • Заточка (ефективність ріжучої кромки ножа). Якщо при погляді на ніж збоку ви помітили, що його ріжуча поверхня нагадує біжать хвилі (виняток - хлібний ніж) і трохи розширена до вістря, то можете сміливо повертати прилад на полицю магазину. Ніяких вм'ятин / відколів на ріжучої поверхні бути не повинно. Оптимальний варіант - блискуча безперервна лінія від ручки і до самого кінчика. Ідеально, якщо ріжучу частину взагалі неможливо розрізнити. І ще один нюанс: ріжуча поверхня у ножа вищої якості завжди буде двосторонньою.
  • Рукоятка. Дерев'яна: зручна для руки, не нагрівається, але з часом втрачає свій зовнішній вигляд - стирається і «обростає» тріщинами, які, в свою чергу, забиваються жиром. Звичка залишати такий ніж в раковині також не сприяє продовженню терміну його служби. Пластикова рукоятка: міцний і довговічний матеріал, не псується при тривалому контакті з водою, але визначити заховану довжину сталевого полотна, на жаль, неможливо. А полотно (на замітку) має доходити до самого кінця рукоятки, інакше з часом воно розбовтається і просто випаде. Металева рукоятка - ідеальний варіант: міцна, не розбовтається, не зламається і не потріскається.

Металева рукоятка - ідеальний варіант: міцна, не розбовтається, не зламається і не потріскається

  • Поверхня леза. На ній мають бути відсутні подряпини, розлучення, різні шорсткості і зазубринки. Тобто, склад матеріалу повинен бути однорідним.
  • Метод заточування леза. Лазерна заточка (матові ризики-насічки - відмітна ознака) - оптимальний варіант. Дорожчий, але не вимагає заточування і довговічний. Лезо такого ножа є загартований метал зі звичайним металом всередині (при сточуванні загартованих ділянок оголюється звичайний метал, і можна спостерігати ефект самозатачіванія).
  • Кріплення леза. Лезо ножа в обов'язковому порядку повинно проходити по всій довжині рукоятки - нема на половину і не на 2/3 рукояті. Відшліфовані заклепки на рукояті повинні міцно прилягати до основи і не стирчати з пазів. Литі пластикові ручки без заклепок - поганий варіант.
  • Вартість. Ціна якісного ножа не може бути низькою. Наївно сподіватися на довговічність і супер-властивості ножа, купленого за ціною буханки хліба.

Наївно сподіватися на довговічність і супер-властивості ножа, купленого за ціною буханки хліба

  • Доступ до ножа. Якісний ніж завжди можна витягнути з упаковки, покриття в руках і оцінити його «навпомацки». Купувати ніж в упаковці, яку можна розкрити, не рекомендується.
  • Зручність. Перевірте тяжкість ножа і зручність в руці - не переважує чи рукоятка саме лезо, чи не занадто важкий ніж, наскільки зручна для долоні товщина ручки.
  • Гострота леза. Якщо вам кажуть, що цей чудовий ніж можна буде ув'язнити будинку під себе, то сміливо шукайте інший прилад. Ріжучі властивості будуть залежати від кута заточки. Фірмові якісні ножі заточуються на професійному обладнанні, і в домашніх умовах це зробити просто неможливо.

Рейтинг кращих фірм виробників ножів

Зрозуміло, що ніж, наприклад, «Золінген» завжди буде краще будь-якого ножа невідомої фірми місцевого розливу, купленого на вулиці за рогом. Тому основна увага - на виробника. А ми вам підкажемо, ножі яких фірм визнані найкращими.

  • Samura, Японія . Японський дизайн і технології, ідеальна геометрія вручну заточеного клинка дозволяє домогтися бритвеною гостроти на довгі місяці користування, відмінне співвідношення ціни і якості.

Японський дизайн і технології, ідеальна геометрія вручну заточеного клинка дозволяє домогтися бритвеною гостроти на довгі місяці користування, відмінне співвідношення ціни і якості

  • Wusthof Dreizack, Золінген, Німеччина. Загартована вуглецева сталь вищої якості, заточена вручну нижня кромка, стійкість до корозії металу.

Загартована вуглецева сталь вищої якості, заточена вручну нижня кромка, стійкість до корозії металу

  • Zwilling JAHenckels, Золінген, Німеччина. Висока міцність леза, ручна заточка, абсолютна стійкість до корозії, лезо з цільного шматка стали.

Висока міцність леза, ручна заточка, абсолютна стійкість до корозії, лезо з цільного шматка стали

  • Victorinox, Швіц, Швейцарія. Сталь з вуглецем, кремнієм, хромом, марганцем і молібденом, не іржавіє, твердість RC 56.
  • Sabatier, Тьєрі, Франція. Високоякісна сталь, тонка ручка, кругле підставу.

Високоякісна сталь, тонка ручка, кругле підставу

  • Dick, Дайцизау, Німеччина. Нержавіюча сталь високої якості.
  • GLOBAL, Японія. Молібден-ванадієва сталь CROMOVA. Холодна гарт. Стійкість до корозій. Довгий термін служби.
  • Arcos, Іспанія. Висока якість, довгий термін служби, гарний вид.
  • Del Ben, Італія. Нержавіюча сталь високої якості, ручна обробка на «фініші», рукоятки з цінних деревних порід, шикарний дизайн.

Нержавіюча сталь високої якості, ручна обробка на «фініші», рукоятки з цінних деревних порід, шикарний дизайн

  • Evercut, Франція. Вишуканий дизайн, висока якість, міцність і довговічність, стиль.

Як зберігати ножі на кухні правильно?

Досвід - син помилок важких. Не всім господиням відомо, що дотримання правил по зберіганню ножів дозволяє значно продовжити, як термін їх життя, так і ріжучі властивості. Запам'ятовуємо ...

  • Зберігайте ножі на магнітному тримачі або на спеціальній підставці.
  • Бережіть леза від тертя / ударів один об одного і інші металеві предмети.
  • Не використовуйте обробні дошки їх скла і каменю, ідеальний варіант - дошки з дерева і пластика.
  • Керамічні ножі зберігають тільки в футлярах з паперу та ховають від сонця.
  • Ніколи не залишайте ножі в воді - витирайте досуха відразу після миття. Особливо, після різання лимона і цибулі.
  • Мийте професійні ножі вручну, під час експлуатації машини кухонні ножі тупляться кратно швидше.
  • Не використовуйте гарячу воду для миття ножів з вуглецевої сталі.
  • Чи не нагрівайте ножі.
  • Регулярно правте м'які ножі Мусатов.
  • Використовуйте ножі виключно за призначенням.

І остання порада - не економте на ножах. Хороший ніж - це не тільки швидка робота по кухні, але і задоволення від цієї роботи.

А які ножі на кухні використовуєте Ви?

Опубліковано в рубриці: справи домашні ;

Розбираємося в їх призначення - які ножі знадобляться на кухні?
Металеві або керамічні ножі?
Як зберігати ножі на кухні правильно?
А які ножі на кухні використовуєте Ви?

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com