рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Що робити якщо випадає волосся при грудному вигодовуванні: методи лікування

  1. Основна причина випадання
  2. Брак вітамінів, стреси та інші чинники
  3. Як боротися з проблемою
  4. харчування мами
  5. Що може допомогти
  6. догляд
  7. Схожі статті

Вагітність і догляд за дитиною іноді несприятливим чином відбиваються на зовнішності жінки. Однією з найбільш часто зустрічаються проблем є випадання волосся при грудному вигодовуванні.

Що ж робити, якщо волосся стали випадати Що ж робити, якщо волосся стали випадати? Чи можна зупинити цей процес? У статті розглянемо причини, за якими волосся можуть випадати після пологів, і можливі методи боротьби з цим неприємним явищем.

Основна причина випадання

У період вагітності істотно змінюється гормональний фон. В організмі майбутніх мам різко збільшується кількість естрогену, який найістотнішим чином впливає на волосся.

Як це відбувається? Механізм простий. Волосся людини можу перебувати в трьох станах:

  • анагенез;
  • катагенез;
  • телогенеза.

Перше стан характеризується швидким ростом. У період катагенеза зростання починає сповільнюватися. Телогенеза ж - це стадія, коли старий волосся вже помер, він не росте, і тільки чекає, коли з цього кореня почне рости новий. При цьому відмерлий волосся випадає.

Коли жінка вагітна, гормони діють таким чином, що стадія анагенеза продовжується. Волосся не старіють і не випадають. У другому і третьому триместрах, коли рівень естрогену підвищується в десятки і навіть сотні разів, на гребінці практично не залишається волосся, а шевелюра стає явно більш густий.


Але, на жаль, вічно так тривати не може. Колись волосся повинен почати старіти. І відбувається це після пологів. Гормональний фон змінюється, і естрогени більш не утримують волосся від старіння. В результаті порушується рівномірність проходження стадій. Все волосинки, що затрималися на стадії анагенеза, одночасно уповільнюють своє зростання, відмирають і починають випадати.

Через кілька тижнів після пологів до третини волосся виявляється в стані телогенеза. А потім жінка помічає, що вони стали випадати. Стартує цей процес через 1-5 місяців після пологів. І через півроку-рік волосся оновлюються. Ось тільки якщо у матусі під час вагітності були довгі коси, то колишньої густоти доведеться чекати досить довго. Адже нові молоді волосся росте не миттєво.

Щось робити тут ні до чого. Лікування не допоможе, оскільки ці процеси - лише відображення нормальних гормональних перебудов, свідоцтво того, що в організмі мами все добре. І до речі, ГВ на випадання волосся ніяк не впливає. Матері дітей-искусственников точно також стикаються з цією проблемою і без лактації.

Брак вітамінів, стреси та інші чинники

Але іноді у годує дитину жінки волосся випадає вже дуже сильно. Це означає, що до гормональних підключилися й інші фактори. І ось на них-то вплинути можна і потрібно, якщо, звичайно, жінка не хоче, щоб від густої шевелюри після лактації залишився жалюгідний щурячий хвостик. Що вже говорити про тих, хто і до вагітності не міг похвалитися густотою волосся.


До додаткових причин випадіння волосся при годуванні дитини грудьми відносяться:

  • нераціональне харчування, жорсткі дієти, в яких відсутні вітаміни і мікроелементи;
  • стреси, післяпологова депресія;
  • дефіцит сну, хронічна втома;
  • відсутність або нерегулярність догляду;
  • перенесений під час пологів наркоз, лікування антибіотиками;
  • лупа;
  • зниження імунітету.

Як боротися з проблемою

Повністю зупинити випадання, вплинути на гормональні причини неможливо. Але зате в силах кожної жінки звести до мінімуму дію додаткових факторів. Розглянемо що ж потрібно робити, якщо волосся стали випадати.

харчування мами

Багато щойно народили дитину жінки намагаються будь-що-будь привести фігуру в порядок в найкоротші терміни. Інші і хотіли б харчуватися збалансовано, але дитина не дає. Прихильниця жорстких дієт треба пам'ятати, що «худа корова» - це теж недобре. Нехай мама витратить на відновлення фігури побільше часу, але зате збереже здоров'я і волосся в тому числі.

Якщо при лактації в організм матері потрапляє недостатньо поживних речовин, вітамінів, кальцію, то все це починає надходити в молоко безпосередньо з організму жінки. У неї починають руйнуватися зуби, болять суглоби, тьмяніють і випадає волосся, ламаються нігті.


Так що харчування годуючої жінки має бути регулярним і повноцінним. Краще готувати прості, але корисні страви, щоб і часу трохи менше йшло, і здоров'я не страждало. Рекомендується їсти побільше овочів і фруктів, вони містять необхідні вітаміни. Важливо включити в раціон пісне м'ясо і каші. Для збереження фігури потрібно обмежити солодощі, тим більше, що і для дитини вони не корисні.

Якщо у малюка алергія, і мамі доводиться дотримуватися дієти, дуже сильно обмежує її харчування, то варто розглянути питання про прийом спеціальних вітамінів для вагітних. Але таке лікування можливе лише після зустрічі з лікарем, оскільки вітаміни і самі можуть бути сильним алергеном.

Що може допомогти

Догляд за немовлям займає багато часу. Навіть спокійний малюк потребує не тільки в годуванні, купанні і зміні підгузника, але і в маминих «ручках». Що вже говорити про неспокійних малюків або про діток в період дитячих кольок або прорізування зубок. Мамам часто і голову щось помити колись. Як в таких умовах знайти час на регулярні маски?


Питання це вирішується індивідуально. В ідеалі потрібно скористатися допомогою тата чи бабусі. Якщо це неможливо, то треба якось викроїти час для себе, поки дитина спить.

Голову потрібно регулярно мити хорошим шампунем. Багато професійні засоби заборонені при лактації. Але зате можна робити домашні натуральні маски на основі олій, яєць, молока, перцю, цибулі. Акуратний масаж шкіри голови покращує кровопостачання, що теж зменшує випадання волосся.

Час, виділений на догляд за собою, дозволяє мамі відпочити. В результаті знижується рівень стресу. А якщо ще й дозволити собі вдень прилягти поспати разом з дитиною, то мама буде почувати себе значно краще, що сприятливо відіб'ється і на її зовнішності. Та й дитині поруч з такою мамою буде добре.

Якщо жінка володіє техніками релаксації або медитації, то період догляду за немовлям - саме час для їх застосування. Адже вони іноді дають можливо компенсувати навіть деякий недолік сну.

догляд

Основні правила догляду:

  • вкрай небажано використовувати будь-яку хімію. Навіть забарвлення волосся по-можливості краще відкласти, якщо, звичайно, волосся не стали сивими або вкрай неохайними. Мало того, що фарби погано діють на і так випадіння волосся, так ще і виходить колір непередбачуваний;
  • необхідно виключити термічний вплив на волосся. Всілякі плойки, щипці і прасування під забороною. Навіть фен краще не використовувати. Мити голову краще в такий час, щоб воно встигала висохнути природним шляхом;
  • розчісуватися треба акуратно, металеві гребінці краще не використовувати;
  • потрібно доглядати за волоссям, застосовуючи натуральні засоби. В кефірі, яйцях, сметані, реп'яховому маслі, пивних дріжджах маса корисних речовин. Коштують вони недорого, а проти випадіння волосся при регулярному застосуванні допомагають відмінно, таке лікування дуже корисно;
  • голову потрібно захищати від ультрафіолету. Непогано підібрати гарну крислатий літній капелюшок.

Якщо волосся стали випадати, то можна використовувати все, що описано в статті. При правильному догляді, раціональне харчування і хороший відпочинок дію негормональних причин випадіння волосся можна звести до мінімуму. А коли волосся оновляться, мама отримає гарну зачіску з блискучих здорового волосся.

Схожі статті

Останні обговорення:

917 перегл. 0 відповідь. 0 голос.

699 перегл. 1 відповідь. 0 голос.

490 перегл. 0 відповідь. 0 голос.

Що ж робити, якщо волосся стали випадати?
Чи можна зупинити цей процес?
Як це відбувається?
Як в таких умовах знайти час на регулярні маски?

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com