рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Обмін юанів в Хейхе

Діючі в межах КНР правила по роботі з іноземною валютою забороняють будь-якого роду операції з нею: будь то звернення всередині країни, або розрахунки в ній Діючі в межах КНР правила по роботі з іноземною валютою забороняють будь-якого роду операції з нею: будь то звернення всередині країни, або розрахунки в ній. Однак зона прикордонної торгівлі, куди територіально входить Хейхе, підпорядковується особливим законом, що регламентує валютні операції в прикордонних районах, і в місті можливе використання російських рублів.

Закон про прикордонну торгівлю дає підприємствам даної зони і фізичним особам вільний вибір. Для своїх торгових угод вони можуть здійснювати обмін юанів і користуватися вільно конвертованою валютою суміжної країни (в цьому випадку - валютою Росії - рублями). Крім цього, допустимі будь-які бартерні розрахунки і оплата власне китайськими юанями.

Розрахунок в рублях іноді краще розрахунку юанями, наприклад, при покупках на ринку Хейхе - Веньхуа. Це ранковий ринок дуже недорогих речей і продуктів харчування. А ось у великих мережах швидкого харчування KFC рублі взагалі не приймаються до оплати. І при митних зборах розрахунок рублями стає невигідний, куди краще використовувати китайський юань.

Щоб уникнути можливих непорозумінь, не думати про перерахунок курсу та інше, завжди краще при поїздці в Хейхе привезти і деяку кількість юанів. Їх можна купити ще в Благовєщенську в будь-якому банку, на Амурській Ярмарку, на митниці, там курс може трохи відрізнятися від поточного курсу ЦБ.

Але якщо буде потрібно купити юані вже в Китаї, прямо в Хейхе? Тут виникає необхідність здійснити обмін рублів на юані. Є кілька способів:

1. Вільний придбання юанів в банку Китайської митниці. Найбільш вірний спосіб за ступенем безпеки і надійності. Валюта гарантовано захищена від підробок, на руках залишається чек, щоб офіційно назад обміняти юані в рублі після повернення. Так, обмінний курс банку вище, ніж у валютників - в межах 7 копійок. Але при купівлі великої суми в банку можна торгуватися! І якщо ви купуєте 10 тисяч юанів, наприклад, то по значну знижку заощадите до 1000 рублів на всю суму.

2. Купівля в торговому центрі безпосередньо на острові. Тут нижче ціна, у торговцеввигодней курс юаня, можливий торг. Обман в стаціонарних відділах не прийнятий, вільна конкуренція між торговцями робить його невигідним. Що до вибору торговця - краще брати валюту у власників рахункових машинок, це як додаткова безпека.

3. Готівкові з банкомату, обмін відбувається згідно курсу ЦБ + комісія за переказ. Таким способом вигідно знімати лише досить великі суми. Банкомати є в відділеннях банків в Хейхе, є і на Центральній вулиці, і в торговому центрі Юаньдун. Банкомати приймають майже всі пластикові карти, якщо у вас Visa-Electron - теж будьте спокійні.

4. Магазинчики при готелях. Теж намагайтеся міняти гроші в тих, де є рахункові машинки для купюр. І уникайте здійснювати в Китаї покупку юанів у «помогаек», купка на вулиці поруч з торговими центрами. Тут вже велика ймовірність нарватися на фальшиві купюри.

Ретельніше перевіряйте кожну купюру, що вам дають на здачу. Дуже часто трапляються фальшиві юані, особливо банкноти по 50 юанів. А ось сотенні банкноти часто пошкоджені, остерігайтеся таких, оскільки з відірваним шматочком їх можуть не прийняти при оплаті товару.

І ще про перевірку. Всі купюри мають зображення великого вождя Мао Цзедун. Так ось, комір на його костюмі - помацайте - повинен бути на дотик шорстким. Трохи сумніваєтеся - краще відразу повертати, особливо це стосується купюр в 50 юанів.

Ще зустрічаються в Китаї більш ранні гроші 1999 року - 1-20 юанів, вони ще в ходу. Ними зручно оплачувати дрібні товари.

Гарного вам обміну! Останні курси юаня до рубля ви завжди можете подивитися на нашому сайті.


Дивіться також

Але якщо буде потрібно купити юані вже в Китаї, прямо в Хейхе?

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com