рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Стираємо на дачі

  1. Стираємо на дачі
  2. Боремося з плямами
  3. Масляна фарба і іржа
  4. Кров і трава
  5. Кава і какао
  6. Фрукти, ягоди, червоне вино
  7. сушимо білизну

зміст:

Щороку багато сімей готуються до дачного сезону - вирощують розсаду, закуповують садовий інвентар, словом, бажають провести найкраща пора року на природі, смакуючи чудовий відпочинок в колі сім'ї. "Делу - час, потісі - годину", - говоримо ми про своє життя в місті. А про відпочинок на природі хотілося б сказати зовсім навпаки! Проте, зазвичай на "6 сотках" вистачає побутових проблем. Одна з найбільших - прання. Як організувати свій побут так, щоб прання білизни не забирала надто багато часу і сил?

Звичайно, істотно полегшують наш побут пральні машинки. Але, на жаль, далеко не всі мають можливість встановити їх на своїх дачах. Для того щоб в буквальному сенсі не звалювати на себе гори брудних речей, потрібно спланувати все заздалегідь. Найбільш очевидний спосіб вирішення проблеми - відправляти частину білизни стиратися в міську квартиру. Це стосується в першу чергу "великогабаритного" постільної білизни, а також забрудненої верхнього одягу дорослих. А ось дитячі речі, які потребують частого прання, зручніше прати на дачі.

До змісту

Стираємо на дачі

Гарною підмогою у вирішенні побутових проблем стануть послуги пральні та хімчистки. Зараз в Підмосков'ї працює чимало пралень, що мають пункти прийому в багатьох, навіть невеликих населених пунктах. Особливо допомогу пралень оцінять мами, які живуть на дачі з дітьми і не мають можливості їздити в місто. Середня вартість прання з прасуванням одного кілограма білизни становить 50-70 рублів, нетерміновий замовлення зазвичай виконується за 4-5 днів.

Сучасні технології теж йдуть назустріч жінкам. Кілька років тому в продажу з'явився новий пристрій для прання білизни - ультразвукова пральна машинка. Принцип дії таких машин зрозумілий з назви - випромінюються пристроєм високочастотні коливання сприяють руйнуванню бруду і відділення її від волокон тканини. Процес прання простий: наливаєте воду в таз, розчиняєте звичайний пральний порошок, кладете в розчин білизна, опускаєте туди ж невеликий прилад і включаєте його в мережу. Процес прання триває від 4 до 8 годин залежно від ступеня забрудненості речей. У цього щодо зручного способу є і кілька мінусів: тривалий час прання, не завжди хороший результат і необхідність полоскати і віджимати білизну вручну. І все ж для багатьох такі машинки вже стали виходом з лабіринту дачної побутової невлаштованості.

Навіть якщо у вас є пральна машина і тим більше якщо її поки немає, багато речей доводиться прати вручну. Це і предмети одягу з шовку, мережив, тонке нижню білизну, ніжні дитячі речі або кольорова, линяє тканину. Трохи полегшити важку працю дачниці допоможуть правильна організація процесу прання і деякі знання.

бабусині поради
Вовняним речам можна надати м'якість і блиск, навіть якщо у вас не виявилося під рукою спеціальних обполіскувати засобів, а купити їх поблизу ніде. Такі речі рекомендується прополоскати у воді з оцтом в пропорції 1 ч. Ложка оцту на відро води.

Щоб спростити цей процес, слід завести два ящика або спеціальних мішка для білизни. В один потрібно складати світлі і дитячі речі, а також речі з бавовняних і лляних тканин. В іншій відправляються всі темні речі і верхній одяг. Попередньо потрібно перевірити, чи немає в речах шпильок або голок, при пранні вони можуть поранити руки. Також слід перевірити всі кишені. Явну засохлу бруд перед пранням краще відчистити щіткою, це допоможе не міняти кілька разів порошковий розчин.

Взагалі є дві умови успішної прання. Перше - білизна значно простіше відіпрати, якщо воно недовго лежало брудним, тому не варто збирати брудні речі. Друга умова - м'яка вода. Відрізнити жорстку воду від м'якої просто навіть в самих спартанських умовах. Треба взяти склянку гарячої води і настругати в неї трохи мила. Якщо воно швидко і без осаду розчиниться, а розчин після охолодження буде прозорим, значить вода м'яка. Поява на поверхні води плівки - вірна ознака того, що вода жорстка. Сьогодні у продажу є спеціальні засоби, призначені для пом'якшення води. Але якщо їх не виявилося в потрібний момент в потрібному місці, то можна скористатися звичайною содою, додавши 2 ст. ложки в воду перед замочуванням білизни, пранням або полосканням.

Будь-яке, навіть не саме брудну білизну варто попередньо замочити. Це значно полегшить ваші зусилля по відтирання плям. Біла білизна замочують на ніч в теплій або холодній воді з розчиненим у ній порошком. Носовички потрібно класти окремо в дуже солону воду. Кольорова білизна краще замочувати на 2-3 години і тільки в холодній воді.

А ось речі з вовни і натурального шовку вимагають до себе особливого ставлення. Їх краще не замочувати, а відразу прати в теплій воді із спеціальними засобами, а потім прополоскати у воді з додаванням кондиціонера для білизни. Вовняні і шовкові речі не можна терти і викручувати.

Якість прання багато в чому залежить від прального порошку. Збираючись на дачу , Потрібно запастися всією необхідною побутовою хімією, не забуваючи і про порошках для прання дитячих речей. Вони, як правило, добре перуть плями ягід, фруктів і трави. Істотно поліпшити якість прання допомагають також сучасні підсилювачі прального порошку. Вони являють собою висококонцентровану добавку до порошку, яка багаторазово підсилює його дію. Підсилювачі порошку допомагають видалити будь-які плями, трохи відбілюють речі і надають яскравість кольоровим тканинам. Безсумнівний плюс таких засобів ще й в тому, що вони не містять агресивних складових, таких, як хлор, тому можуть застосовуватися для прання виробів з усіх видів натуральних, синтетичних, делікатних і кольорових тканин.

Все, що пов'язано з ручним пранням, негативно позначається на шкірі наших рук. Додайте до цього миття посуду в холодній воді, роботу на городі і отримаєте як мінімум неприємне свербляче роздратування шкіри. Тому рекомендується виконувати домашню роботу в рукавичках. У міських умовах згодяться будь-які гумові рукавички. А ось на дачі - не всякі. При довгому носінні звичайних гумових рукавичок руки пітніють, а шкіра дратується, що теж загрожує дерматитом. Кращий варіант для заміської роботи - рукавички на бавовняній підкладці. Або надягайте відразу дві пари - спочатку бавовняну, а поверх неї - гумову. Відразу після зняття рукавичок руки потрібно намазати кремом, так само за шкірою рук слід доглядати і перед сном.

До змісту

Боремося з плямами

Літо - час сімейних пікніків на природі, активних дитячих ігор, а також постійної роботи по наведенню ладу на ділянці. В результаті, як в сюжетах рекламних роликів, господині будинку дістається боротьба з найрізноманітнішими плямами на одязі: їжі і напоїв, трави, землі, фарби і багатьох інших. Можна, звичайно, так і вчинити, як радять в рекламі, - скористатися запропонованим засобом для виведення плям. Якщо ж такого серед наявної "хімії" немає, то варто озброїтися перевіреними часом рецептами.

Тут важливо пам'ятати два правила. Перше: не всі плями можна видалити самим, не зіпсувавши при цьому річ. Якщо не впевнені в результаті, краще зверніться до послуг хімчистки. Друге: багато свіжі плями зникають після рясного промивання водою. Ось як впоратися в дачних умовах з найбільш поширеними "важкими" забрудненнями.

Ось як впоратися в дачних умовах з найбільш поширеними важкими забрудненнями

Масляна фарба і іржа

Якщо пляма фарби свіже, його потрібно змочити скипидаром, а потім потерти губкою, змоченою в бензині. Засохлі плями слід змастити вершковим маслом і тільки потім виводити бензином. Також плями масляної фарби можна видалити сумішшю з бензину з ацетоном. Іржа легко видаляється лимонною кислотою: просто змочіть нею плями. Вони швидко зникнуть, після чого насипте на очищається місце трохи питної соди, вона нейтралізує дію кислоти. Замість готової лимонної кислоти можна взяти просто сік лимона.

Кров і трава

Речі з плямами крові потрібно замочити на кілька годин у холодній воді з додаванням невеликої кількості нашатирного спирту. На світлих бавовняних і лляних речах застарілі плями виводять більш міцним розчином - 1 ч. Ложка на 1 склянку води. Трав'яні плями виводяться перекисом водню, змішаної з нашатирним спиртом (пропорція 1: 1), потім промиваються теплою водою.

Кава і какао

Кава і какао можна вивести з речі, обробивши її водою з невеликою кількістю нашатирного спирту.

Фрукти, ягоди, червоне вино

Головний помічник у видаленні таких плям - швидкість. Свіжі плями слід заливати окропом, поки вони повністю не зникнуть. Якщо зробити це відразу немає можливості, то треба засипати забруднення сіллю, яка вбере частину рідини, а потім випрати в дуже гарячій воді.

бабусині поради
На дачі закінчився порошок? Це не привід для відкладання прання. Десятиліттями наші мами і бабусі прали звичайним милом, і при цьому їх речі були чистими. Найбільш вдалий - господарське мило. Для прання потрібно приготувати такий розчин: у відро теплої води додати 50 г натертого на тертці мила і 3 ст. ложки соди. Темні речі з нестійкою забарвленням стирають без додавання соди.

До змісту

сушимо білизну

Випрану і віджате білизну треба висушити. Добре розвішані білизна - це половина прасування, тому, розвішуючи білизну, треба ретельно розправити кожну річ. Якщо ви збираєтеся прасувати білизну відразу після сушіння, то зніміть його злегка вологим: це полегшить прасування. Суху білизну краще злегка збризнути водою. Влітку білизна добре сушити на відкритому повітрі. Природні аромати природи, які виходять від такого білизни, незрівнянно приємніше запаху будь-якого кондиціонера-ополіскувача. Якщо ж з якихось причин доводиться сушити речі в приміщенні, то бажано "організувати" легкий протяг - від руху повітря білизна висохне швидше. При сушінні білизни не варто користуватися старими дерев'яними прищіпками - вони залишають плями на одязі. Купуйте будь-які пластикові прищіпки. Потрібно також пам'ятати, що особливо тонкі і ніжні речі, а також одяг з вовни не вішають на мотузки, а сушать, розправивши на горизонтальній поверхні, підклавши під них рушник.

За всіма дачними турботами і клопотами неважко забути про себе кохану. Що й казати, іноді жінка стає схожа на локомотив, який приводить до руху весь "сімейний склад". Вона і на роботу ходить, і побут організовує, і дітей виховує. З ранку до вечора вона діяльна і стрімка, і від неї багато що залежить в житті сім'ї. У цих дуже важливих справах треба обов'язково знайти час не тільки для якісного прання, але і для гарного відпочинку. Пам'ятайте, що дача - це ваш власний острівець землі, повітря і сонця, якими за наше коротке літо треба насолодитися сповна.

Як організувати свій побут так, щоб прання білизни не забирала надто багато часу і сил?

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com