рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Пігментні плями на обличчі причини і лікування, фото, відео, від сонця, при вагітності, лікування в домашніх умовах, салонні послуги, крем, мазь, масла, маски.

  1. Чому з'являються пігментні плями на обличчі
  2. Як позбутися в домашніх умовах
  3. Що допоможе відбілити шкіру
  4. натуральні масла
  5. Аптечні мазі і крему
  6. салонні послуги
  7. лікування зсередини
  8. заходи профілактики
  9. Відгуки

Пігментація шкіри може виникнути в будь-якому віці і, як завжди, абсолютно в невідповідний момент. Більшість з нас вважають це суто косметичною проблемою і намагаються боротися виключно такими ж засобами.

Тим часом, поява пігментних плям сигналізує про можливі збої у внутрішніх органах, тому дуже важливо правильно розібратися в причинах їх появи.

Чому з'являються пігментні плями на обличчі, а також як боротися з такими явищами, розповість наша стаття.

Чому з'являються пігментні плями на обличчі

Стан нашої шкіри безпосередньо пов'язано з життєдіяльністю основних систем в організмі Стан нашої шкіри безпосередньо пов'язано з життєдіяльністю основних систем в організмі.

Саме тому збій в роботі будь-якого органу можна діагностувати по появі запалень і пігментації на шкірі.
Особливо часто індикатором здоров'я виступає шкіра обличчя. Пігментація шкіри відбувається за рахунок скупчення особливої ​​речовини - меланіну.

Чим вище концентрація меланіну, чим більша ймовірність появи на цій ділянці пігментної плями.

За видами пігментацію розрізняють:

  • Веснянки - найпоширеніший і нешкідливий тип пігментації, найчастіше обумовлений спадковістю і факторами проживання. Виникають під впливом сонячних променів, взимку бліднуть і можуть зникнути зовсім. Найчастіше з'являються у блондинів і рудоволосих.
  • Хлоазми - плями з нерівними краями темного буро - коричневого кольору. Найчастіше з'являються у вагітних, місце розташування - особа, живіт, внутрішні поверхні стегон. Крім вагітності, утворюються при проблемах з печінкою, гінекологічних захворюваннях і надмірному ультрафіолетовому опроміненні.
  • Лентиго - темніше по окрасу, майже коричневого кольору. Поверхня трохи підноситься по типу родимих ​​плям. Форма найчастіше округла або овальна, з різко визначеними кордонами. Виявляються у підлітків вже з десятирічного віку і у людей похилого віку. Розміри плями можуть досягати двох сантиметрів в діаметрі, найчастіше проявляються великою кількістю на будь-якій ділянці шкіри.
  • Родимки також надзвичайно розповсюджені. Вважаються умовно безпечним видом пігментації, при певних обставинах можуть провокувати шкірні захворювання.
  • Родимі плями, незважаючи на назву, можуть проявлятися в будь-якому віці і вимагають підвищеної уваги. Багато шкірні захворювання можуть «маскуватися» під родима пляма, тому при появі нового, особливо швидко зростаючого плями пігментації на шкірі, необхідно терміново звернутися до лікаря.

Залежно від виду пігментації необхідно звернути увагу на можливу причину появи цих шкірних утворень.

Звичайно, родимки можуть з'являтися на шкірі протягом усього життя, але саме під впливом деяких факторів ця пігментація може принести багато проблем.

Відео про причини появи пігментації

Основні причини появи пігментації на шкірі:

Основні причини появи пігментації на шкірі:

  • Спадковий фактор. Найчастіше численні родимки і веснянки передаються нам від батьків і найближчих родичів. Схильність шкіри до пігментації також є одним з спадкових факторів, як і вміст меланіну в організмі.
  • Зловживання ультрафіолетом. Вироблення меланіну в організмі має захисну функцію, так як саме цей пігмент забарвлює шкіру в темніший колір, роблячи менш чутливою до сонячних променів. При надлишку ультрафіолету, шар пігменту може стати нерівним, що і проявляється у вигляді нерівно забарвлених плям.
  • Гормональний збій. Зазвичай поява хлоазма відбувається при гормональному дисбалансі. Це може бути вагітність і лактація, а також ендокринні захворювання. Вилікувати таку пігментацію самостійно неможливо, методи необхідно направити на усунення основної причини. Після стабілізації гормонального фону, такі стани проходять самостійно.
  • Травми шкіри і неправильний догляд. Особливо часто пігментація шкіри відбувається при зловживанні глибокими очисними процедурами, а також після термічної дії сильної інтенсивності. У таких випадках широту пігментації буде залежати від індивідуальних особливостей шкіри, а після відновлення цілісності епідермісу, плями також зникнуть.
  • Запальні процеси. Після акне і сильних запалень на шкірі може з'явитися пігментація. Лікувати її необхідно в комплексі з препаратами проти акне, інакше ефекту не буде.
  • Захворювання жовчного міхура, нирок, печінки і кишечника. Косметичне вплив в цьому випадку не дасть позитивного результату, адже необхідно спочатку вилікувати пошкоджений орган. Проблеми з печінкою і жовчним міхуром дають коричневе забарвлення, якщо страждає кишечник, плями будуть червонуватого відтінку, а жовто - коричневе забарвлення свідчать про наявність ниркових недуг.
  • Психічні захворювання. До них відносять неврології різного характеру, порушення обміну речовин і часті стреси. Така пігментація зазвичай складно класифікується, адже забарвлення і конфігурації плям мають різні види.
  • Прийом медикаментозних препаратів. Найчастіше пігментація на обличчі й тілі може статися після тривалого прийому антибіотиків, гормональних контрацептивів і навіть вітамінних комплексів. Якщо після прийому ліків спостерігається посилена пігментація, обов'язково скажіть лікареві про такий побічний ефект.
  • Брак вітамінів. Неповноцінне харчування і брак мікроелементів в організмі також може спровокувати появу пігментації. Найчастіше, таким чином, організм сигналізує про нестачу міді і вітаміну С. Після поповнення запасів, такі стани проходять самостійно.
  • Алергічні реакції. Крім «традиційних» алергенів, такий стан може викликати неправильно підібрана або неякісна косметика.
  • Вікові зміни. Процеси старіння неминуче позначаються на загальному стані організму, тому пігментація вже після сорока - часте явище. Причини старечих плям на шкірі полягають в тому, що гормональний фон різко змінюється, шкіра вже не так швидко оновлюється, плюс додаються хронічні захворювання внутрішніх органів. Все це в комплексі призводить до частої пігментації, особливо на обличчі, де шкіра максимально уразлива.

Всі ці причини, по крайней мере, більшість з них, можна усунути самостійно, або хоча б знизити їх вплив на стан шкіри
Всі ці причини, по крайней мере, більшість з них, можна усунути самостійно, або хоча б знизити їх вплив на стан шкіри. Крім того, прогресивні методи лікування і косметична промисловість весь час відкриває нові способи усунути неприємні позначки на обличчі й тілі.

Як можна видалити пігментацію різними методиками, розказано далі.

Дізнайтеся, як використовувати   касторове масло для особи від пігментних плям Дізнайтеся, як використовувати касторове масло для особи від пігментних плям.

Відгуки про перекису водню для відбілювання шкіри тут.

Відео про альгінатних масках для особи і одержуваному ефекті https://ilcosmetic.ru/uhod-za-litsom/maski-uhod-za-litsom/luchshie-alginatnye.html

Як позбутися в домашніх умовах

Використання секретів краси народної медицини також цілком виправдано. Для сильного ефекту бажано комбінувати і змінювати кошти, а ось слабку пігментацію можливо прибрати за набагато менший час.

Що допоможе відбілити шкіру

Що допоможе відбілити шкіру

  • Маска з м'якоті свіжого огірка. Для цього плід очищається від шкірки, натирається на тертці і прикладається у вигляді компресу до необхідної області.
  • Лосьйон з петрушки. Подрібнену зелень (невеликий пучок), залити теплою водою (100 мл) і дати настоятися хоча б дві години. Після цього процідити, залити 100 мл молока і протирати обличчя двічі в день. Зберігати суміш в холодильнику.
  • Рисова маска. Дві столові ложки подрібненого на кавомолці рису змішати з однією ложкою меду і двома - яблучного оцту. Такий сумішшю вибілювати обличчя не більше півгодини, після чого зняти залишки серветкою і теплою водою.
  • Картопляна маска. Одну картоплину відварити, розім'яти виделкою і змішати з жовтком курячого яйця. Суміш нанести на обличчя і залишити до повного охолодження.
  • Вдячний лосьйон. Для його приготування необхідно змішати горілку і молоко в співвідношенні 1: 3. Протирати обличчя вранці і ввечері.
  • Білкова маска. На один яєчний білок взяти чайну ложку лимонного соку і додати в суміш 5 - 6 крапель перекису водню. Нанести на шкіру, змити через 15 хвилин.

Дія домашніх масок дуже ефективне, але робити їх необхідно хоча б двічі на тиждень. Забирайте в скарбничку рецепт маски з рису в домашніх умовах , маски зі свіжого картоплі для обличчя , відбілююча маска для обличчя з медом і лимоном .

Найкраще комбінувати домашні засоби з одночасним використанням косметичних відбілюючих засобів.

Найкраще комбінувати домашні засоби з одночасним використанням косметичних відбілюючих засобів

натуральні масла

Застосування косметичних масел зараз дуже популярно, адже натуральна користь тут з'єднана з високою ефективністю. Використовувати цілющі властивості натурального компонента можна і для відбілювання шкіри. Для цього використовуються спеціальні рецепти, до складу яких входять масла, що володіють відповідними властивостями.

Масла, які підходять для відбілювання шкіри:

  • Цитрусові різновиди.
  • Масло рожевого дерева.
  • Масло петрушки.
  • Масло ванілі.

Масло ванілі

Ефірні масла не можна застосовувати в чистому вигляді.

Краще вибрати відповідне масло - основу або інший компонент ( кефір , Сметану, трав'яний відвар). Особливо корисно робити це за допомогою теплого компресу. Відповідну суміш треба нагріти, а потім просочити їм тканинну серветку.
На обличчя наносити саме за допомогою серветки і тримати до остаточного висихання. Видалити залишки маски з шкіри допоможе ватний спонжик і тепла вода з м'яким засобом.

Відео від Все буде Добре про простих домашніх способах від пігментації

Аптечні мазі і крему

Хороший відбілюючий ефект і користь для загального стану шкірних покривів спостерігається при використанні спеціальних аптечних мазей і кремів від пегментних плям .

Які препарати підходять:

  • Ретин - А.
  • Ахромін МАХ.
  • VC - IP.

Застосування цих засобів обов'язково має бути погоджено з лікарем, інакше великий ризик погіршити ситуацію.

Крім цього, практично в кожній лінійці косметичних засобів існують відбілюючі крему, дія яких набагато м'якше. Підібрати відповідний крем і лосьйон допоможе консультація косметолога. У нашій статті докладно описані відбілюючі крему від пігментних плям в аптеці.
Крім цього, практично в кожній лінійці косметичних засобів існують відбілюючі крему, дія яких набагато м'якше

салонні послуги

Апаратна косметологія представляє широкий спектр послуг з видалення пігментації на обличчі.

Серед найпоширеніших можна відзначити:

Серед найпоширеніших можна відзначити:

  • Пілінг ультразвуком або фруктовими кислотами. Оптимальний тип процедур для вашої шкіри підбере косметолог.
  • Лазерна «шліфування» шкіри допоможе прибрати верхній шар епідермісу.
  • Фототерапія - один з видів лазерної процедури, коли використовується світлове випромінювання.
  • Кріотерапія застосовується для заморозки рідким азотом пігментної плями, після чого його видаляють м'якою шліфуванням. Не можна застосовувати для великої області, великий ризик появи рубців.
  • мезотерапія включається в себе очищення спеціальними препаратами на основі амінокислот.
  • Дермабразія передбачає апаратне механічний вплив, знімає верхній шар шкіри.

Детально про проведення ензімного пілінгу в домашніх умовах тут.

Уривок з передачі з Оленою Малишевої про ефективні сучасні способи видалення пігментних плям

Крім того, є спеціальні процедури: нанесення лікувальних масок, комбінування масажу і відбілювання шкіри спеціальними складами. Вибрати відповідний метод можна після консультації косметолога, адже необхідно враховувати особливості шкіри, вік і вид пігментації.

лікування зсередини

Повноцінний раціон - головний фактор нормальної роботи організму. Щоб знизити ризик появи пігментації, харчування обов'язково має бути правильним і збалансованим.
Прийом вітамінних комплексів в демісезонне час, а також відмова від багатьох шкідливих звичок, в тому числі і гастрономічних, незабаром принесуть свої плоди.

На стан шкіри також впливають зовнішні фактори, тому дуже важливо захистити себе від негативних впливів, таких як загазованість, пил і сонячне випромінювання.

Вживання в їжу свіжих овочів і фруктів, а також часті прогулянки в парку або лісі обов'язково повернуть шкірі свіжість і молодість, а також допоможуть в профілактиці шкірних проблем.
Вживання в їжу свіжих овочів і фруктів, а також часті прогулянки в парку або лісі обов'язково повернуть шкірі свіжість і молодість, а також допоможуть в профілактиці шкірних проблем

заходи профілактики

    1. Своєчасний і ретельний догляд за шкірою. Особливо важливо підібрати гарні косметичні засоби після 30 років, коли починають візуально виявлятися перші вікові зміни.
    2. Захист від ультрафіолету. Сонячні ванни краще приймати безпечно - підібравши хороший сонцезахисний крем, відповідний вашому типу шкіри. Зловживання засмагою і часті походи в солярій також не вітаються, адже здоров'я шкіри визначається не її відтінком.
    3. Діагностика і лікування хронічних захворювань. Такі методи припадуть до речі не тільки для профілактики шкірних проблем, а й для загального поліпшення якості життя.

Читайте, як вибрати сонцезахисний крем.

Відгуки

Алена.
Під час другої вагітності на обличчі стали з'являтися дивні плями розпливчастого контуру. Спочатку списувала все на сезон (старша дочка у мене весняна, такої проблеми не було). Вже після пологів, в кінці літа стала помічати, що пігментація тільки збільшилася і поширюється далі. У декреті по лікарях бігати колись, тому використовувала народні методи видалення пігментних плям.
Не завжди результат мене радував, остаточно особа очистилося тільки, коли синочку було близько року. Зараз такої проблеми немає, сподіваюся, надалі теж не буде.

Марина.
Веснянки на обличчі у мене з дитинства, причому їх кількість з віком тільки збільшується. Спеціально виводити і вибілювати їх я не хочу, але ось коли колір стає занадто темним, виглядає це вже не так цікаво.
У підсумку знайшла для себе відмінний рецепт, роблю масляні маски і використовую перекис водню для щоденного протирання обличчя. Крім гарного отбеливающего ефекту, шкіра також стає доглянутою і красивою.

Дотримуючись цих нескладних правил, можна попередити появу пігментації на обличчі.
Крім цього, не варто забувати, що будь-яка зміна на шкірних покривів краще не лікувати самостійно.
Звернення до дерматолога і дотримання необхідного режиму лікування допоможе позбутися від непотрібних слідів «сонця» на обличчі.

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com