рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Історія бальною моди

Дамські зачіски і костюм

Як же збиралася дама на бал або асамблею в петровський час або в Катерининської епоху Як же збиралася дама на бал або асамблею в петровський час або в Катерининської епоху? Спочатку пані одягалися, а тільки потім використовували всякі гріміровальние прийоми. Головним завданням ставала складна процедура забеліваніе перук і осіб - вигляд повинен бути максимально уподібнений порцеляновим скульптурам. Здатися стороннім без пудри і рум'ян розглядалося як неповагу до людей, з якими зустрічаєшся.

Макіяж вісімнадцятого століття стирав вікові відмінності. Рясний шар пудри давав стареньким можливість прикинутися молодими, а юним перетворити себе в солідних дам. Отже, одягнута плаття, під яким складні крінолінові конструкції і корсетні ліфи, що підводять груди, "намальовано" особа: брови, губи, нанесений перламутрово-рожевий рум'янець, наклеєні "говорять" штучні родимки і щедро напудрени груди і шия. "Напівготовому" до балу дама містилася в спеціальний невисокий шафу, який мав дірку у верхній частині. Дама сідала на стілець, а її голова стирчала зовні. Плаття і груди закривалися спеціальної накидкою. У сучасних салонах такі накидки називаються пеньюарами, а тоді вони мали іншу назву - "пудромантелі". Довга пудромантель стягувалася на шнурку навколо шиї, оберігаючи одяг і нанесений на груди і шию макіяж. Навколо шафи з стирчить головкою розташовувалися покоївки, перукарі і лакеї зі спеціальними пульверизаторами. Вони обприскували волосся або перуки запашної пудрою найніжніших відтінків: сірої, блакитний, рожевої, палевого. А для того, щоб пудра не зіпсувала грим і мушки на обличчі, дама тримала своєрідну захисну маску з слюдяними віконцями напроти очей.

Модні дамські зачіски піднімали волосся над чолом, надаючи особі подовжену яйцеподібну форму. Найбільш популярними були такі зачіски, як "Марія Манчіні" з двома тугими локонами, що спадають на груди, і "полонез" - зачіска, прикрашена коштовностями і пір'ям.
Зачіски того часу відрізнялися вражаючою висотою. Іноді споруджувався спеціальний каркас із залізних або дерев'яних прутів, який маскувався своїми і фальшивими локонами, мереживами, опудалами птахів, живими і порцеляновими квітами, пір'ям. У волосся примудрялися вставляти навіть макети вітрильників, створюючи зачіски "фрегат" або "кораблик".
У Росії в цілому зачіски були меншого обсягу, ніж в інших європейських країнах в ті ж роки. Як каркас часто служили, особливо в провінції, повстяні головні убори.

У Росії вищий світ, особливо столичне, беззаперечно слід французькою та англійською модам, часто виписуючи туалети безпосередньо з Парижа і Лондона. Провінційне дворянство наслідували в модах столичному.

У 19 столітті з'являється мода «на античний манер» У 19 столітті з'являється мода «на античний манер». Введенню її багато сприяла художниця-портретистка Л. Виже-Лебрен, що жила в Петербурзі з 1795 по 1801 рік. За її порадою на одному з придворних балів все дами були одягнені в білі «античні» сукні. Апробована при дворі мода незабаром знайшла наслідувачок і поза придворного кола.

Плаття періоду 1810 г. звичайно мали шлейф, лінії їх були м'якими, талія сильно завищена. Бальні сукні часто мали зйомний шлейф і глибоке декольте.

Вечірні сукні відрізнялися від денних глибиною вирізу ліфа і характером обробки, часто і матерією. Їх багато розшивали античним орнаментом, прикрашали по вирізу і подолу мереживом і оборками. З тканин використовувалися серпанок, батист, атлас, тафта, оксамит.

Рукава бальної сукні короткі, часто «ліхтариком». До таких рукавах покладалися довгі, до ліктя і вище, рукавички.

Багато своєрідності і витонченості в ошатний туалет дами або молодої дівчини вносили шалі, шарфи і косинки. З їх допомогою можна було підкреслити величавість або граціозність фігури, стрункість талії, легкість рухів або гордовитість постави.

Плаття з акуратними складками вимагали або напівпрозорих легких шарфів з розгорнутими кінцями, які повідомляли рухам легкість, «легкість», або важких кашемірових шалей, щільно облягають плечі і надавали фігурі вид тонкий і крихкий. Уміння красиво носити косинку або шаль високо цінувалося, і жінки витрачали чимало часу, вправляючись в цьому мистецтві перед дзеркалом.

Дамські зачіски того часу - це кучері і локони, укладені в художньому безладі і зібрані вгорі або ззаду за допомогою вузької стрічки. Зачіски намагалися копіювати з античних статуй. Правда, пані не завжди строго дотримувалися античних зразків і нерідко давали простір власної фантазії.

Бальні зачіски прикрашали діадемами, золотими обручами, пір'ям, вінками з живих і штучних квітів і золотого колосся, з золотих і срібних дубових або лаврового листя. Зустрічалися і вінки з живих квітів.

Жіноча мода кінця XIX століття нагадує скарбницю, що зберігає секрети розкішних тканин і несподіваних фасонів. Бальні туалети тих років залишаються справжнім шедевром.

Стежити за модою було великою необхідністю для молодих дам і панночок. Адже без модних капелюшків (фасон яких змінювався 30-40 разів за сезон) і рукавичок з'явитися в світлі в той час було просто неможливо. Головні вулиці Петербурга, Москви та інших великих міст сяяли вітринами магазинів модного сукні.

Для того щоб зробити візит або поїхати на бал, треба було не просто мати туалет, але і все те, що йому неодмінно відбулося: корсет, тонку батистову сорочку під нього, панталони і нижню спідницю з шовку з воланом. Все це повинно було бути відпрасовані і накрохмалене. Шовкові речі зобов'язані були тримати форму і не м'ятися.

Існував певний порядок в одяганні і укладанні волосся, який беззаперечно дотримувався. Якщо мова йшла про багатих людей, то бальну зачіску робив спеціально запрошений перукар, в будинках бідніші з цим складною справою справлялася вміла покоївка.

Для кінця 19 століття характерна довжина волосся приблизно до середини спини. Лише після Першої світової війни шокуючою новиною стане коротка стрижка. Але передбачити цього тоді ще ніхто не міг. Найбільш клопіткою були бальні зачіски, які створювалися не менше двох-трьох годин. Однак створити потрібну зачіску можна було далеко не з будь-яких волосся. Для пишності існували підкладки під власне волосся. Коли все, нарешті, було Завиті, збити, підібрано і укладено, юним панянкам на бальну зачіску прикріплювали живі квіти, а жінкам - квіти з шовку або оксамиту, іноді високий гребінь зі стразами.

Коли з зачіскою було покінчено, знімали домашнє плаття і за допомогою покоївки тягнули корсет. Для балів надягали шовкові білі панчохи і атласні туфлі на невисокому каблуці. Перед балом або візитом майже нічого не їли - це надавало легкість ходи і відчуття «прямої спини». Все це не було заслугою корсета, а скоріше результатом багаторічної тренування і ритму життя, виробленого з дитячих років.

Мова квітів для бального вбрання

волошка - я вірна і щира, люблю вірних і щирих чоловіків;
жасмин - я непорочна;
маргаритка - я терпляча, але сумна;
"ведмежі вушка" - я готова вас обдурити ...
резеда - я готова на хвилинне блаженство;
дика троянда - я сама простота;
біла троянда - я втілена невинність;
тюльпан - я горда і дозволяю собі бути невдячною;
фіалка - я скромна і готова дружити;
нігтики - звичайно, я кокетка;
астра - мені властиво велич; я віддаю перевагу заможного чоловіка;
півники - я спокійна і врівноважена;
мак - я ціную спогади;
соняшник - готова на любовні взаємини;
біла гвоздика - ціную в чоловіках благородство і цнотливість;
рожева гвоздика - я готова на шлюб;
лавр - я віддаю перевагу розумних чоловіків;
гіацинт - поважаю тонкі артистичні натури.

blog comments powered by

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com