рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Види утеплювачів одягу. Синтепон, пух і т.д.

  1. Трошки фізики.
  2. Натуральні утеплювачі.
  3. Синтетичні утеплювачі.
  4. Догляд за синтетичними утеплювачами.
  5. Найчастіший і найдурніший питання.
  6. Замість висновків.

Трошки фізики.

Найкращий з доступних людині термоізолятора це повітря, і чим більше пов'язаного (нерухомого) повітря утримується в одиниці об'єму утеплювача, тим наш одяг краще зберігає тепло. При цьому бажано, щоб сам матеріал утеплювача мав малу щільність і вагу, не вбирав сторонні запахи і вологу, а також був довговічним, не втрачав форму при пранні і в процесі носіння, відповідав жорстким екологічним стандартам на дитячий одяг.
Дуже важливе значення має вартість утеплювача і його технологічність в процесі виробництва одягу .
Умовно всі утеплювачі для дитячого одягу можна розділити на дві великі групи: натуральні утеплювачі і синтетичні.

Натуральні утеплювачі.

Натуральний пух.
В даний час це один з найпоширеніших і доступних утеплювачів, що застосовуються при виробництві дитячого одягу. Він дуже легкий, відмінно тримає тепло і легко відновлює форму після деформації. Використовується пух різних птахів, але, як правило, для виготовлення дитячого одягу застосовують пух гусячий.
В пухових куртках і пальто дуже важливо процентне співвідношення пуху і пера. У хорошому пуховику воно від 60% / 40% до 80% / 20%, де перша цифра ця кількість пуху. 100% пуху не буває в принципі, це не більше ніж рекламний хід.
Пухові волокна дуже рухливі, що вимагає застосування для виробництва дитячого одягу спеціальних щільних верхніх тканин і підкладки, які виключають можливість пуху "лізти" на поверхню. Всі шви у одягу з пуху також проходять спеціальну обробку.
Необхідно також врахувати, що пух є алергеном і відмінною середовищем для розмноження кліщів, тому дуже важлива його антибактеріальна обробка. Так само до одного з головних недоліків пуху можна віднести його здатність вбирати вологу і певні складнощі при пранні. Правда останнім часом на ринку з'явилися моделі, в яких пух розташований між підкладкою і верхньої тканиною в спеціальному чохлі і перед пранням його можна відстебнути і вийняти, що значно зменшує час сушіння дитячої пухової одягу.
При догляді за пуховими виробами дуже важливо уважно читати інструкцію і неухильно її дотримуватися. загальні рекомендації по догляду такі: температура прання не повинна перевищувати 30 * С, вони не віджимати, сушити при кімнатній температурі, при цьому періодично "растрясать" для того, щоб пух не злежується в кутах і потім на верхній тканини не з'являлося розлучень. Дитячу пуховий одяг не можна гладити. При незначних забрудненнях пуховики можна мити з пральним порошком м'якою губкою, вивісивши одяг на плічках над ванною про споласківая зовні струменем з душу. Тоді час сушки істотно скоротиться.
Овчина або шерсть.
До плюсів цього матеріалу можна віднести його довговічність, гіпоалергенність і зносостійкість. Шерсть відмінно тримає тепло, але при цьому добре вбирає вологу і має велику вагу. вовняні підстьобування трохи сковують рухи дитини, тому її краще застосовувати для малорухомих дітей від народження до року. Ідеально підходить для виготовлення дитячих конвертів і трансформерів. Дуже добре, якщо вовняна подстежка виконана Наймане, це дозволяє розширити температурний режим застосування дитячого одягу.
Якісна шерсть зовсім не колеться. Один з найкращих вовняних утеплювачів прозводится з вовни новозелландскіх овець Merino, тому що він не вбирає запах поту.
Дитячий одяг з "овчиною" можна прати при температурі 30 * С, і сушити на плічках при кімнатній температурі.

Синтетичні утеплювачі.

Існує дуже багато видів синтетичних утеплювачів, але принцип їх роботи абсолютно однаковий. Якість, властивості і ціна можуть при цьому істотно відрізнятися, хоча найчастіше відміну дуже дорогого утеплювача від утеплювача із середньою ціною тільки в різних торгових марках. Потужні рекламні компанії дорогих брендів завжди оплачує покупець. Також сильно впливає на ціну вартість доставки і розмитнення.
Почнемо ми свій огляд з найбільш простих і доступних за ціною видів.
Синтепон.
Синтепон виготовляється з поліефірних волокон. Зчеплення волокон між собою може здійснюватися двома способами: склеюванням (застосовується клейова заснована емульсії ПВА) і Термоскріплення. Клейовий синтепон не надто екологічний через застосування клею, швидко деформується і "злежується" при навантаженнях і пранні, у нього відносно велика і нерівномірна щільність, і, як наслідок, велику вагу, низька термоизоляционная здатність і повітропроникність. Міграція волокон в клейовому синтепоні дуже сильна. В даний час при виробництві дитячого одягу він практично не використовується, його можна зустріти тільки в найдешевших виробах.
Термоскріплення синтепон екологічний і гіпоалергенний, але через малу площу контакту волокон щодо недовговічний. Крім того, при будь-якому способі спайки утворюються "містки холоду" від вивороту до зовнішньої поверхні одягу. Їх теплопровідність набагато більше, ніж у повітря. Даний вид утеплювача має високу ступінь міграції волокон, досить низьку відновлюваність і формостійкість. Застосовується при виробництві недорогий дитячого одягу.
Холлофайбер. (Hollowfiber).
За своєю суттю холлофайбер - це запатентована торговельна марка однієї з равновідностей синтепону, але з вкрай високими споживчими якостями. Має безліч менш розкручених аналогів з близькими показниками і вже може вважатися загальною назвою. Сировина для виробництва, технології та обладнання для подібних підприємств постачають одні й ті ж фірми, яких небагато.
До плюсів холлофайбера можна віднести високий теплозахист, яка не поступається найкращим і дорогим зразкам, екологічність (матеріал безпечний навіть для новонароджених), високий коефіцієнт відновлюваності і формостійкості завдяки пружною структурі волокон. Відповідно, холлофайбер має низьку щільність і вагою. При його виробництві застосовується спеціальне Термоскріплення волокон плюс каландрирование (ущільнення верхнього шару), додаткова обробка полотна при температурі 180 * С для зменшення міграції волокон. Холлофайбер абсолютно не вбирає вологу і відмінно дихає. Існує безліч різновидів холлофайбера з різною товщиною, але правильний їх підбір це турбота виробників дитячого одягу, а не покупців.
Ізософт. (ISOSOFT).
Даний вид утеплювача повністю аналогічний холлофайбер, але набагато дорожче через те що виробляється в Бельгії на фірмі LIBELTEX. на ціну ізософт дуже сильно впливає вартість доставки і розмитнення, а також масована рекламна компанія.
Тинсулейт. (Thinsulate)
Тинсулейт вважається одним з кращих синтетичних утеплювачів, він практично імітує всі кращі якості натурального пуху, але при цьому не звалюється при пранні і абсолютно гіпоалергенний. Складається з дуже тонких волокон, в десять разів тонші людської волосини, і тому має найвищі теплоізоляційними властивостями і малою щільністю і вагою. Тинсулейт відмінно тримає форму і відновлює свій первісний обсяг за рахунок тривимірної конфігурації волокон. Основний недолік Тинсулейт - дуже висока ціна.

Догляд за синтетичними утеплювачами.

Дозволена прати у пральній машині при температурі 30 * С, віджимання на оборотах не вище 1000об / хв. Прасування заборонена.

Найчастіший і найдурніший питання.

На яку температуру розрахована ця дитячий одяг? Таке питання найчастіше задають нам наші нові покупці.
Здатність одягу захищати від холоду залежить від дуже багатьох чинників: від типу і товщини утеплювача, від виду зовнішньої тканини і крою одягу, від сили вітру, часу перебування на відкритому повітрі, від активності вашої дитини і його індивідуальних Оссобенності. Дуже велику роль грає взуття, адже дитину з замерзлими ногами не відігріє жоден пуховик. Важливо і те, що одягнено під куртку або комбінезон, який светр або толстовка. Тому можна говорити лише про усередненої температурі використання одягу цілком. Будь-який з якісних утеплювачів в змозі забезпечити захист від найсильніших морозів.

Замість висновків.

Найголовніше зрозуміти що різні види якісних синтетичних утеплювачів розрізняються за своїми властивостями не більше ніж на 20%, а основним термоизолятором служить повітря. Тому всі розмови про те, що один шар "дорогого" утеплювача гріє також, як чотири "іншого" не більше ніж рекламні обіцянки і обман покупців. Чим шар пов'язаного повітря товщі, тим тепліше дитячий одяг. Саме тому у всіх іменитих фірм випускаються утеплювачі різної товщини для різних умов. Просто з тонким утеплювачем зробити дитячий одяг ошатний значно простіше, а потім довго доводити батькам замерзлого дитини, що такого не може бути, і всі технології використовуються з космосу.
Будьте розумні, включайте голову!
Удачі вам!

І страшний мій стрибок ...

На яку температуру розрахована ця дитячий одяг?

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com