рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Види кухонних ножів | Журнал Популярна Механіка

  1. Ніж для авокадо
  2. Ніж для яблук (і не тільки)
  3. Пристосування для нарізання ананаса
  4. Ніж для нарізки спіраллю
  5. Ножиці для зелені
  6. Ніж для цедри
  7. Пристосування для видалення хвостиків полуниці

Як перетворити приготування будь-якої страви в захоплюючий, майже науковий експеримент? Потрібно просто підібрати для кожної операції спеціалізоване пристосування.

Професійний кухар здатний обійтися на кухні всього одним ножем - головне, щоб ніж був якісним. Але сьогодні кухонні гаджети впевнено йдуть по шляху поділу праці, набуваючи все більш вузьку спеціалізацію. Здається, що скоро не залишиться жодної нехитрій операції, для якої спритні виробники не придумали б окремого інструменту.

Зрозуміло, що з маркетингової точки зору це правильна політика, а як щодо користі для кінцевого споживача? Що ж, сам факт існування багатьох пристосувань вже цікавий і забавний, а ось їх реальну цінність ми вирішили з'ясувати на практиці. Перед нами стояла елементарна задача: приготувати фруктовий салат, попутно забруднивши якомога більше підручних засобів.

Перед нами стояла елементарна задача: приготувати фруктовий салат, попутно забруднивши якомога більше підручних засобів

Ніж для авокадо

Найцікавіше, що є в подібному спецноже, - це ідея. Але при цьому серйозно бракує гострих сталевих лез, що не зминали б ніжну м'якоть: на жаль, виробник зробив вибір на користь пластика. Передбачається, що авокадо спершу розріжуть навпіл звичайним ножем, витягнуть кісточку, а потім спецзасіб відокремить м'якоть від шкірки і розріже її на скибочки. Постаравшись, цього можна домогтися, але результат навряд чи варто зусиль.

Ніж для яблук (і не тільки)

Для всіх, хто вперше бачить цей інструмент в роботі, що відбувається перетворюється в ефектний спектакль. Буквально одним рухом з яблука вирізається серцевина, а саме воно розділяється на вісім частин - і можна відразу ж переходити до наступного екземпляру. Набивши руку, за хвилину можна обробити не один кілограм фруктів, так що головне - вчасно зупинитися. Або переключитися на груші, з якими фігурний ніж справляється з не меншою легкістю.

Пристосування для нарізання ананаса

В комплекті три насадки різного діаметра - під різні плоди. Зрізавши верхівку, потрібно встановити на її місце прилад і повертати ручку навколо своєї осі. Ножі увійдуть в м'якоть і стануть опускатися, відокремлюючи серцевину і шкірку і нарізаючи основну частину спіральної стрічкою. Однак на практиці для цього потрібно докласти незвичайну зусилля. При цьому пластикові ножі недостатньо гострі для акуратної роботи. У чотири руки справа йде бадьоріше, але помічники на кухні - це вже окреме «пристосування». Так що якщо зважитеся таким гаджетом обзавестися - вибирайте сталевий.

Ніж для нарізки спіраллю

Карвінг - це художня різання по фруктам, овочам і не тільки. Спіральний ніж підходить для цього заняття в повній мірі: якщо акуратно проткнути фрукт сталевий спицею і надіти на неї насадку з найгостріших лезом, можна зробити з «піддослідного» найтоншу спіраль. Такий «серпантин» вийде не з будь-якого плоду, а тільки з фруктів і овочів з досить щільним м'якушем. Ідеально для цього підходять яблука, але ось всаджувати в них спицю доводиться за допомогою молотка.

Ножиці для зелені

Приправити салат ароматної свіжою м'ятою допоможуть ножиці незвичайного формату. Замість однієї пари лез тут їх цілих п'ять - а значить, з завданням вони справляються в п'ять разів швидше. Звичайно, щось неминуче застряє між лезами, але легко вимивається струменем води. Радує і універсальність: з тим же успіхом можна нарізати цибулю або петрушку в несолодкий салат, так само як і будь-яку іншу зелень.

Ніж для цедри

Апельсинова або лимонна цедра привнесе у смак гостру нотку. Ніж для цедри дозволяє акуратно зняти з цитрусових лише верхню частину шкірки, не зачіпаючи лежить під нею білу прошарок. Чотири маленьких отвори з гострими краями зрізують її рівними смужками, які можна не просто додавати в страви, а й використовувати для їх прикраси.

Пристосування для видалення хвостиків полуниці

Цей інструмент, мабуть, найпростіший у всій збірці - і він же самий несподіваний. На перший погляд він здається апофеозом кухонного надмірності, але дуже швидко виправдовує себе. Щипці ергономічної форми впиваються гострими зубчиками в місце з'єднання плодоніжки з ягодою і видаляють зелень разом з жорстким підставою -Швидко і ефективно. Правда, без досвіду можна відхопити і чималий шмат дороги м'якоті - потрібно спершу натренувати.

Як вже говорилося, професійні кухарі всі операції виконують за допомогою самого звичайного ножа. Але ... ми ж не кухарі, і нам набагато простіше скористатися спеціалізованим гаджетом, ніж тренувати навички, які знадобляться, може бути, один раз в житті. Так що вибір за вами: навчитися орудувати звичайним ножем або рівномірно заповнити кухню дивними і дивовижними приладами.

Стаття «Сім раз відріж, а також Отщіпніте, просвердли і накрути» опублікована в журналі «Популярна механіка» ( №3, Лютий 2013 ).

Зрозуміло, що з маркетингової точки зору це правильна політика, а як щодо користі для кінцевого споживача?

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com