рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Декупаж з паперу - як вибрати матеріали для творчості

  1. Серветки для декупажа
  2. Декупажні карти
  3. Перекладна декупажних карта
  4. Рисовий папір
  5. Веллум- що це?
  6. Різне

Привіт, дорогі читачі блогу!

Як відомо для декорування предметів в техніці декупаж з паперу найчастіше ми вибираємо серветки.

Однак якщо у вас є іскра творчості і задатки дизайнера, цікаві малюнки ви знайдете всюди - на листівках, журналах, календарях і навіть на шпалерах. Озирніться, навколо повно ідей!

Які ж основні види дизайнерських паперів застосовують в декупажу?

Серветки для декупажа

Серветки - найдоступніший матеріал для творчості!

Часто в зарубіжній літературі декупаж називають "servetentechnik", що перекладається як "серветковий техніка". Дійсно, в нашому розпорядженні на сьогоднішній день безліч якісних серветок, а різноманітність їх малюнків не залишить байдужим навіть найвибагливішого дизайнера!

Декупажні карти

Це спеціальні аркуші паперу з зображеннями однієї тематики. Картинки, як правило, розташовані на відстань один від одного, щоб при вирізанні елемента не пошкодити сусідній малюнок.

Також існують листи з однаковими зображеннями - вони застосовуються для об'ємного декупажу. При накладенні один на одного вирізані елементи з застосуванням спеціальної мастики стають об'ємними. Накладіть за допомогою фарб тіні і зображення стане більш рельєфним.

Для декорування скляних предметів існують двосторонні декупажние карти.

Карти відрізняються щільністю і форматом: більш щільні використовуються для декорування темних поверхонь, а карти більшого розміру, відповідно, для декору великих поверхонь.

Декупажні карти при наклеюванні практично не рвуться, при намоканні не розтягуються і не утворюють складки, стають еластичними. Декорувати ними можна як світлу, так і темну поверхню. Для початківців це дуже зручно і дає більше можливостей отримати хороший результат при декупажу будь-яких виробів. Основна відмінність декупажной карти від звичайного паперу - еластичність і стійкість до тертя.

Перекладна декупажних карта

Це прозора або біла плівка, закріплена на паперовій основі. Зображення на прозорій плівці не обов'язково вирізати чітко по контуру, т.к при нанесення вона набуває кольору поверхні.

Біла плівка призначена для темних поверхонь. Рекомендуються вибирати зображення з урахуванням непрозорого фону і такі, які легко можна вирізати.

Перекладна плівка має три шари:

  • лакова основа, на яку наноситься малюнок
  • клейовий шар, тому при нанесенні зображення не обов'язково використовувати додатково клей
  • паперова основа

Щоб наклеїти зображення досить опустити його в воду на хвилину, потім змістити плівку з паперової основи і перенести його на поверхню.

Рисовий папір

Тонка, високої якості з шорсткою поверхнею і виразними великими волокнами папір. Виготовляють його з рисової соломи. Малюнки на рисовому папері не потрібно вирізати, можна наклеїти його цілком або розірвати на дрібні шматочки і наклеїти внахлест. Важливо не розрізати, т.к межа її буде сильно виступати на виріб - рекомендується сподобався елемент просто вирвати.

На такому папері добре видно її структура, тому її часто використовують при декорування скляних поверхонь. Особливо красиво вона виглядає на абажурах і світильниках.

Особливо красиво вона виглядає на абажурах і світильниках

Акуратно наклеїти рисовий папір під силу навіть початківцям декораторам.

Поряд з рисової існують ще бананова папір - пухка і дуже тонка, з шорсткою поверхнею. Фактурність їй надають різні рослинні волокна, тому її часто використовують для створення фону.

Веллум- що це?

Веллум, по-іншому калька - прозора тонкий папір, тому через неї просвічується основа декоруємої поверхні. Часто використовується в скрапбукінге. При наклеювання не збирається складками. Для цього сорту паперу характерні делікатні, пастельні тони, її використання надає виробу неповторний, повітряний і ефектний вигляд.

Різне

Вирізки з журналів, листівки, старі газети, шпалери - все це можна використовувати для декупажу. Сучасні технології набагато розширили наші творчі можливості: тепер створити відповідну картинку для декупажу можна своїми руками за допомогою спеціальних графічних програм, відсканувати будь-яку картинку, знайти потрібний малюнок в Інтернеті і роздрукувати його на принтері .

З плином і розвитком нашої творчості, можливо, ця стаття буде ще поповнюватися інформацією про нові види паперів, а поки на цьому завершую статтю.

Не бійтеся пробувати нові матеріали і цікаві техніки декорування, а раптом це нове те, що ви так довго шукали! Натхнення вам і нових звершень.

Бувай.

Які ж основні види дизайнерських паперів застосовують в декупажу?
Веллум- що це?

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com