рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Як вибрати триммер для бороди: який пристрій краще, огляд видів, як правильно користуватися, порівняння з електробритвою

  1. Тример для вусів і бороди: чим він відрізняється від електробритви
  2. Критерії вибору триммера
  3. Види триммеров для догляду за вусами та бородою
  4. Провідні виробники триммеров
  5. Регулювання довжини стрижки
  6. Комплектація насадками
  7. Система вакуумного видалення зрізаного волосся
  8. Тип харчування, час зарядки і автономна робота апарату
  9. лезо машинки
  10. Опції, інші параметри приладу
  11. Відео: триммер для бороди - який вибрати
  12. Відео: як голити бороду і доглядати за нею

Багато чоловіків для шарму і солідності носять вуса і бороду. Щоб добре виглядати, потрібен догляд за рослинністю особи, цю проблему успішно вирішують тримери - пристрої для стрижки волосся. Для того щоб мати можливість робити корекцію форми і довжини вусів або бороди, потрібно правильно вибрати цей прилад.

Тример для вусів і бороди: чим він відрізняється від електробритви

Тример - це зручний невеликий апарат, що дозволяє видаляти волосся на різних частинах тіла. Їм роблять підрівнювання, стрижки і гоління. Існують спеціальні прилади для догляду за вусами, бородою, бакенбардами й іншими ділянками. Основна відмінність електробритви від тріммера полягає в тому, що перша не може працювати з довгою щетиною. Робоча поверхня електробритви має круглу або прямокутну сіточку. Застосування головок подібного типу не дозволяє зробити рівні і чіткі контури. Тример ж оснащений гострої гребінкою, здатної виконати таку роботу.

Особливості та компактні розміри робочої поверхні не дозволяють використовувати тріммер як єдине пристосування по догляду за волосяним покриттям. Причиною є те, що прилад не може виконувати чисте гоління. Але він незамінний для тих, хто бажає мати гарні вуса або бороду.

Багато чоловіків для шарму і солідності носять вуса і бороду

Тример дозволяє підрівняти вуса і бороду для створення свого неповторного образу

Цей апарат служить в меншій мірі для гоління, основне його призначення полягає в створенні «зачіски» для особи. Завдяки появі триммеров у чоловіків з'явилася можливість проводити експерименти над своєю зовнішністю - створити модну в наші дні невелику щетину або акуратну борідку.

Мінус триммера полягає в тому, що для стабільної роботи йому потрібен ретельний догляд. Механізми приводу ножів потребують систематичної чищення і змащення. За допомогою електробритви можна домогтися гарної чистоти гоління, та й сама процедура не займає багато часу. Крім того, до мінімуму зведена можливість отримати мікротравму. Напрошується висновок: шанувальникам доглянутою акуратною бороди потрібен тріммер, а тим, хто вважає за краще на обличчі мінімум волосся, потрібно бритва.

Тим же, хто для моделювання вусів або бороди хоче використовувати властивості обох приладів, підійде комбінований пристрій - електробритва з тріммером.

Критерії вибору триммера

Вибираючи тріммер, що не акцентуйте основна увага на ціні і зовнішній вигляд приладу. Ці параметри ще не гарантують якість, часом «копійчаний» апарат працює не гірше ніж, дорогий пристрій подібного типу.

Фахівці радять керуватися поруч простих критеріїв:

  • функціональність і допоміжні опції;
  • набір змінних насадок;
  • максимальна і мінімальна довжина зрізу і число рівнів;
  • наявність вакуумної системи видалення зрізаних волосків;
  • тип харчування, можливість автономної роботи і заряджання;
  • якість встановленого леза, можливість його заміни;
  • аксесуари для чищення, особливості догляду за технікою;
  • ергономічність і комфорт при користуванні апаратом;
  • послуги сервісу.

При виборі інструмента потрібно враховувати жорсткість волосся і їх густоту. Для м'якого волоса підійде недорогий прилад із середніми технічними показниками. Жорсткі і неслухняне волосся вимагають апарату з більш якісними характеристиками.

Види триммеров для догляду за вусами та бородою

Виробники пропонують три групи приладів:

  1. Домашні. Вони по ряду параметрів схожі на професійні прилади, але розраховані на більш рідкісне застосування і коштують дешевше. У домашні тримери зазвичай встановлюють ніж невеликої ширини з зубчиками. Користуватися таким інструментом просто і зручно.
  2. Професійні. Такі апарати використовують в перукарнях і салонах краси. Ними облагороджують вуса, бакенбарди, бороду і виконують інші процедури. Ці інструменти коштують дорого, можуть тривалий час працювати без підзарядки. Мають велику кількість функцій, додаткових насадок, головок і пристойний термін експлуатації. У побуті використовуються рідко через досить високу вартість.
  3. Універсальні. Ці машинки застосовуються не тільки для догляду за бородою і вусами, з їх допомогою можна зробити модну зачіску. Для стрижки волосся голови досить встановити іншу насадку. Вибираючи тріммер з цієї групи, не варто купувати найдешевшу модель, швидше за все, термін її служби буде невеликим.

    Виробники пропонують широкий вибір триммеров для вусів і бороди, серед яких є прилади для домашнього і професійного використання, а також універсальні інструменти для стрижки будь-якої рослинності на голові

Провідні виробники триммеров

Рейтинг виробників триммеров визначається на основі відгуків користувачів. З позитивного боку зарекомендували себе такі торгові марки:

  • Philips. Це відома на ринку перукарського встаткування фірма. Машинки Philips BT 7210 і QT 4015 довгий час можуть працювати без підзарядки в будь-яких умовах;
  • Braun. Німецька фірма, що займається виробництвом і розробкою перукарні техніки. Її флагманський продукт - Braun BT 5030 - виріб досить дороге, але якісне, має великий термін служби. Тому цей тріммер часто використовується в перукарнях і салонах краси;

    Тример Braun BT 5030 використовується в основному в салонах і перукарень, т. К. Відноситься до професійних моделей і коштує досить дорого

  • Panasonic. У рейтингу приладів не можна обійти увагою продукцію і цієї фірми. Для регулярного користування вироби Panasonic, наприклад, модель ER-GB37, підходять не тільки за ціною, але і за характеристиками і якістю.

Перераховані виробники поставляють продукцію, в якій вдало гармоніюють якість і ціна. Важливо ще й те, що тримери цих фірм забезпечені відповідним сервісом.

Регулювання довжини стрижки

Це один з параметрів машинки, від величини і меж якого залежить можливість створити потрібний образ. Корекція довжини підстригати волосся залежить від можливостей апарату і може перебувати в діапазоні 1-20 мм.

Регулювати висоту зрізу можна за рахунок установки різних насадок, однак цей спосіб вважається менш ефективним. Він ускладнює підбір необхідної довжини і не дає можливості видалити всі волосинки щетини. У більшій частині триммеров є функція регулювання висоти зрізу. В сучасних машинках вона змінюється за допомогою перемикача. Наприклад, в апараті Philips BT 7210 можна відрегулювати довжину волосся в межах 0,5-10 мм, при цьому крок настройки становить півміліметра.

Володарі триммера Philips BT 7210 мають можливість регулювати висоту зрізу волосся в межах 0,5-10 мм

Є моделі, у яких крок становить 0,2 мм. Величина налаштованої довжини видно на корпусі приладу. Залежно від бажання можна створювати ефект доглянутою щетини багатоденної давності. Користуючись перемикачем рівня довжини волосся на тримери, можна домогтися бажаного ступеня небрітость. Наприклад, у деяких машинок тієї ж фірми Philips кількість рівнів довжини зрізу волосся доходить до 18.

Універсальний тример Philips PHILIPS QG3335 / 15 має 18 регулювань довжини зрізу і може використовуватися для стрижки вусів, бороди і волосся на голові

Завдяки цій функції можна швидко обробляти будь-які, навіть важкодоступні місця овалу обличчя.

Комплектація насадками

Кількість насадок в комплекті характеризує функціональність приладу. Кожна змінна насадка призначена для виконання конкретного завдання. Звичайно, якщо ви збираєтеся тільки підстригати вуса, буде достатньо однієї насадки, але для бажаючих мати багатофункціональний апарат наявність різних насадок і головок дозволять вирішити багато питань. Правда, і вартість такого приладу значно підросте. Виробники пропонують насадки і головки для вирішення наступних завдань:

  • видалення волосків з вуха, носа;
  • корекції шевелюри на голові;
  • створення бажаної форми вусів, бороди;
  • стрижки бакенбард, брів і т. д.

    Тример Philips MG 7730/15 є одним з рекордсменів за кількістю насадок: разом з вбудованими лезами він має 16 різних варіантів догляду за рослинністю на всьому тілі

Регульовані насадки умовно ділять на наступні види:

  • для бороди довжиною до 35 мм;
  • для короткої бороди і вусів 1,5-18 мм;
  • для щетини 0,5-5 мм.

Система вакуумного видалення зрізаного волосся

На останніх моделях триммеров з'явилася цікава для користувачів функція - система видалення зрізаного волосся. Вакуумне всмоктування робить процедуру більш гігієнічною. Раніше стрижка бороди, бакенбардів і вусів супроводжувалася хаотичним розкидом волосся. Тепер же завдяки запропонованій опції вони потрапляють в наявну ємність. Після закінчення стрижки контейнер відкривається і волосся видаляються в сміттєвий мішок або відро. Це як мінімум зручно і дозволяє заощадити час на прибирання.

Це як мінімум зручно і дозволяє заощадити час на прибирання

Триммери з системою вакуумного очищення мають спеціальний відсік, через який після закінчення роботи можна видалити всі зрізані волосся

Тип харчування, час зарядки і автономна робота апарату

Триммери можуть працювати від мережі, акумуляторів і батарей.

  1. Машинки, що працюють від електромережі, не обмежені за часом. Недоліком цього приладу є невелика довжина живильного шнура, що, без сумніву, буде заважати при стрижці. При покупці приділяйте увагу цим параметром, оптимальний розмір шнура повинен становити 2-3 метри.
  2. Триммери, що працюють від батарейок і акумуляторів, зручні в місцях, де немає електропостачання (рибалка, похід і т. П.). У повсякденному житті це незручно, та й невигідно. Найчастіше перевага віддається комбінованого варіанту, коли є два типи харчування: від мережі і вбудованого акумулятора. Сучасні моделі можна застосовувати для автономної роботи в межах від сорока хвилин до однієї години.
  3. Ще більш зручним буде варіант, якщо придбати апарат з акумулятором, який буде працювати відразу після підключення до мережі. В цьому випадку не доведеться чекати, поки він зарядиться, т. К. Час повної перезарядки часом досягає чотирьох годин.

В останні роки з'явилися машинки здатні працювати в автономному режимі до 75 хвилин. Є і бюджетний варіант моделей триммера, в них ємності акумулятора вистачає на півгодини. Не менш важливим фактором є і час підзарядки приладу. При виборі приладу потрібно знати, чи є можливість швидкої зарядки батареї.

лезо машинки

Лезо - це важлива деталь триммера. Термін його служби залежить від якості матеріалу, з якого вона виготовлена. Зазвичай леза роблять з нержавійки з титановим або алмазним покриттям, кераміки або суміші кераміки з титаном. Ножі зі звичайної стали швидко затупятся, а заточити самостійно їх неможливо. Придбати ж запасні буде важко через високу ціну і періодичного відсутності в продажу.

Оптимальним варіантом вважають самозатачивающиеся леза. Вони довго служать і не вимагають практично ніякого догляду за собою крім стандартної очищення.

Самозатачивающиеся леза виготовляються зі сталі з неоднорідною загартуванням, проведеної так, що ріжучий край завжди залишається гострим

Опції, інші параметри приладу

Додаткових опцій досить багато, причому мова йде не про доступні за окремі гроші, а про вбудовані функції апарату. За своєю суттю всі вони корисні і дають додаткові зручності в застосуванні. Тому при виборі необхідно знати, потрібні вони вам чи ні, т. К. Відмовитися від них в рамках конкретної моделі неможливо.

Серед них можна відзначити:

  • вбудовану підсвітку;
  • лазерний покажчик;
  • індикатор для визначення ступеня зарядки батареї;
  • перемикач ступенів використовуваного напруги і інші функції.

До числа інших можна віднести і можливість живлення від прикурювача. Це особливо зручно для подорожуючих і проводять довгий час в машині. Зручно і комфортно також, якщо модель укомплектована змінними ножами, можлива вологе очищення і присутні інші функції, що полегшують застосування і догляд за тримерами.

Відео: триммер для бороди - який вибрати

Відгуки

Порядок використання триммера при догляді за бородою і вусами

Тример - важливий елемент чоловічого побуту. Він дає можливість подбати про зарослої бороді і зробити зовнішність доглянутою і респектабельною. Крім того, немає необхідності витрачати час і кошти на перукарські, тим більше що користуватися тримерами досить легко. Порядок роботи цим приладом наступний.

  1. Визначтеся з потрібною довжиною вусів і бороди. Після цього встановіть на Тример потрібний рівень стрижки або підберіть насадку. Якщо немає вакуумного збирача стриженого волосся, необхідно поставити перед собою ємність для їх збору. Змастіть прилад маслом, якщо це передбачено інструкцією. Для цього нанесіть на лезо ножів кілька крапель і дайте попрацювати апарату. Мастило використовуйте поставляється в наборі, при її відсутності можна застосувати WD-40.

    Підготуйте триммер до роботи і виставте на ньому необхідну висоту стрижки

  2. Починайте гоління з довгого волосся. Для їх видалення процедуру починаємо з насадки № 3 або виставивши регулятор на максимально необхідну висоту. Якщо зміна довжини вусів або бороди припинилося, переходимо до насадки № 2 (зменшуємо висоту стрижки до 3-4 мм). Для досягнення потрібного результату триммер потрібно тримати під кутом до плоскої частини обличчя. Надавши волоссю особи необхідну форму, змінюємо насадку на коротку і переходимо до гоління шиї. Починаємо від кадика і пересуваємося до підборіддя. Використовуючи насадку №1, можна залишити невелику борідку під щелепою. Нульовий насадкою апарату виборювати шию в області кадика.
  3. Виконуємо тушевкой. Вона проводиться тримерами без насадок:
    • беремо гребінець лівою рукою, вказівний палець розташований на зубах, при цьому великий лежить на обушком;
    • вводимо гребінку під певним кутом в волосся на шиї;
    • виступаючі уздовж поверхні гребінця через зуби волосся зрізаємо тримерами.

      Для виконання тушевкой бороди необхідна спеціальна гребінець, яка обмежує зону дії триммера

  4. Робимо окантовку. Окантовка або обробка нижньої лінії росту волосся - важливий елемент будь-якої стрижки. Залежно від виду вона відповідає за «рвану» або плавну зачіску. Крім того, з її допомогою згладжують недоліки і огріхи, допущені при стрижці. Роблять її, як правило, на фінішній стадії, правда, в деяких випадках вона потрібна спочатку. Машинку при цьому тримають таким чином, щоб ножі розташовувалися перпендикулярно до зони обробки. Волосся зрізати під корінь можна, використовуючи голівку. Обов'язкова умова - голитися потрібно проти зростання волосків.

    При виконанні окантовки триммер потрібно тримати перпендикулярно оброблюваної зоні

  5. Після закінчення стрижки вусів і бороди прилад вимикаємо і чистимо за допомогою щітки, яка йде в комплекті.

При роботі триммер необхідно тримати під одним кутом до шкіри, рухи повинні бути плавними, повільними і довгими.

Відео: як голити бороду і доглядати за нею

Догляд за тримерами: чистка та миття

Щоб техніка довше служила, її необхідно розібрати і почистити від волосинок, якщо це рекомендовано виробником. В інструкції докладно описана розбирання та збирання частин приладу. Для догляду за тримерами потрібно виконати ряд простих операцій:

  1. Струсити з триммера в відро або сміттєвий мішок дрібні волосся. Для цього потрібно зняти пластикову насадку і головку з ножами.
  2. Щіточкою (в наборі) прибрати залишилися в голівці волоски, ватним тампоном прочистити пази ножів.
  3. Помити з милом в теплій воді насадки.
  4. Встановити на місце головку з лезами.
  5. Змастити маслом леза триммера, надлишки мастила видалити сухою серветкою або ганчіркою.

Хороший триммер повинен мати комбінований тип харчування, переважно з функцією швидкої перезарядки. Час роботи в автономному режимі має складати не менше 40 хвилин. Перевага віддається приладів з самозаточуються лезами. Регулювання довжини повинна мати мінімальний крок настройки. Цих параметрів вистачить, щоб придбати машинку нормальної якості і середньої ціни. Решта опцій залишаються на ваш розсуд і фінансові можливості.

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com