рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Сир - калорійність, користь і шкода, корисні властивості

  1. З чого складається сир?
  2. Корисні властивості сиру
  3. Застосування в косметології
  4. Як приготувати маску?
  5. Для жирної шкіри
  6. калорійність
  7. Як вибрати сир?
  8. склад
  9. Що робити, якщо я купую сир на вагу?
  10. Як зберігати сир?
  11. приготування
  12. Сир з молока

Сир - дуже корисний продукт, рекомендований усім, незалежно від віку, з метою не тільки насичення, але й лікування багатьох захворювань

Сир - дуже корисний продукт, рекомендований усім, незалежно від віку, з метою не тільки насичення, але й лікування багатьох захворювань.

Він використовується в багатьох дієтах, застосовується в косметології з метою омолоджування, містить в собі джерело корисних вітамінів і мікроелементів, що впливають на внутрішні функції організму.

З чого складається сир?

Найбільше в сирі білка і кальцію. Білок - основа життя, кальцій - основа кісткової тканини.

Склад продукту змінюється в залежності від використовуваного виду сировини на виробництві та жирності.

У 100 гр. сиру містяться:

  • 15 гр. білка;
  • 18 гр. жирів;
  • 2.9 гр. вуглеводів;
  • більше 50 гр. води.

У напівжирному сирі більше білка (18 грам), але менше жирів, а в знежиреному багато води і практично немає жирів, зате білка більше 20 гр.

Сир містить вітаміни групи В, Н, С, Е, і РР, а також вітамін А. Серед мінералів присутні: залізо, фосфор, холін, цинк, натрій, хлор, кальцій, калій, магній, фтор, селен, мідь, кобальт і марганець. Практично всі вони добре засвоюються організмом.

Корисні властивості сиру

Білок, що міститься в продукті, може замінювати рослинний, тому він підходить для повноцінного росту м'язової маси. Ті, хто постійно їдять сир, знижують ризик виникнення атеросклерозу в кілька разів, він сприяє загальному зміцненню нервової системи, забезпечує кальцієм кістки. Дуже популярний продукт у бодібілдерів - вони їдять його кожен день.

Дієтологи закликають "включати" сир в раціон при захворюваннях печінки і жовчного міхура, при панкреатиті, гастриті, гіпертонії, виразці дванадцятипалої кишки і шлунка.

Багато медики радять батькам "включати" сир в раціон дітей. Кальцієві і фосфатні солі, що знаходяться в складі, позитивно впливають на організм, сприяють зміцненню зубної емалі, правильному розвитку кісткової тканини і підсилюють імунні сили організму.

Молочний білок, присутній в сирі, сприяє формуванню нових клітин в організмі дитини, тому діти повинні їсти цей продукт регулярно.

Щоденне споживання сиру сприяє поліпшенню обміну речовин в організмі. Добре відомо, що цей продукт, незамінний для вагітних і годуючих матерів. Літнім людям він теж необхідний. Крім цього, його будуть їсти все, хто має проблеми з шлунково-кишковим трактом, центральною нервовою системою і порушеннями обміну речовин: нетравлення, запор і так далі.

Сир містить антибактеріальні речовини. Вони нормалізують мікрофлору, а молочнокислі бактерії сприяють засвоєнню кальцію і фосфору, виробленню вітаміну В.

Застосування в косметології

Не тільки в їжу можна використовувати сир, він ефективно застосовується в косметології. Там його використовують в якості омолоджуючих і поживних масок для всього тіла, обличчя та шиї. Рецепти краси на основі сиру відомі з давніх віків, саме звідти вони прийшли в сучасний світ.

Сир може використовувати будь-яка жінка, незалежно від того якого типу у неї шкіра. Він уповільнює процес старіння і дозволяє залишатися красивою трохи довше. Багато хто знає про це і в домашніх умовах готують пом'якшувальні і регенеруючі маски, які дійсно дають результати.

Як приготувати маску?

Якщо у вас суха або нормальна шкіра, ви можете кожен день використовувати сирно-сметанним маску. Вона накладається на двадцять хвилин. Маска допомагає усунути пігментацію.

Для жирної шкіри

Для жирної шкіри

Візьміть дві ложки сиру, змішайте з сироваткою і нанесіть на обличчя. Потримайте п'ятнадцять хвилин, після змийте зеленим завареним чаєм.

Якщо шкірі не вистачає вітамінів, використовуйте цей рецепт: змішайте сир, ківі, чорний чай і оливкове масло. Нанесіть маску на обличчя, почекайте близько п'ятнадцяти хвилин, після змийте теплою водою.

Надати особі свіжість і здоровий колір допоможе суміш з кефіру, лимонного соку і сиру.

Омолодити особа допоможе суміш сметани, сиру і морської солі.

калорійність

Калорійність сиру залежить від жирності. У жирному сирі 230 ккал в 100 гр. продукту, в напівжирному - 135-160 ккал. Найменше калорій в знежиреному продукті - 90-105 ккал, його ж рекомендують вживати тим, хто хоче знизити вагу.

Є ще зернистий сир, він трохи довше зберігається, а в 100 гр. продукту міститься 150 ккал.

Знежирений сир легко засвоюється практично з будь-якою їжею, а низький вміст в ньому жирів і вуглеводів - хороша можливість використання продукту в якості дієтичного харчування. «Сидіти» весь день на сирі можна один раз в тиждень, причому таку дієту можна чергувати з іншими.

Однак при частому вживанні знежиреного сиру, можуть початися проблеми зі здоров'ям. В першу чергу постраждають волосся і шкіра.

Як вибрати сир?

Частою проблемою є покупка простроченого або неякісного сиру. Перед покупкою уважно огляньте упаковку. На ній мають бути відсутні стерті сліди фарби, вона повинна бути цільною, а термін виготовлення і придатності повинні добре проглядатися.

Сир не повинен мати сильно виражений кислий запах.

склад

Склад сиру повинен бути наступним:

  • вершки;
  • молоко;
  • кальцій хлористий;
  • закваска;
  • сичужні ферменти.

Також віддавайте перевагу упаковок, на яких вказано ГОСТ, а не ТУ. В цьому випадку менша ймовірність підробки товару.

Що робити, якщо я купую сир на вагу?

Намагайтеся купувати сир в тій лавці, де купували раніше і вам сподобався його смак.

А так запам'ятайте деякі правила:

  • колір продукту - біло-кремовий, без синюватого відтінку;
  • якщо є можливість спробувати сир на смак (вам дозволили) - зробіть це. Він не повинен сильно кислих, а запах повинен бути приємним;
  • консистенція - однорідна;
  • жовтий відтінок говорить про те, що в сир додали борошно або цукор.

Як зберігати сир?

Як зберігати сир

Зберігається сир в холодильнику при температурі плюс два градуси, зазвичай не більше трьох діб.

Якщо сир заморозити, його можна буде використовувати через кілька місяців. Якщо продукт поки ще не зіпсувався, але ознаки вже з'явилися, з нього можна зробити оладки або сирники.

приготування

Сир можна приготувати в домашніх умовах. Його роблять з кислого кефіру або такого ж молока.

Сир з молока

Молоко тримають до тих пір, поки воно не скисне, потім через сито відокремлюють сирні грудки.

З одного літра молока можна отримати близько п'ятисот грам сиру.

Шалухін Олександр Олександрович

Персональний тренер, спортивний лікар, лікар ЛФК

Складає і проводить персональні програми занять, для корекції статури. Спеціалізується на спортивній травматології, фізіотерапії. Займається проведенням сеансів класичного медичного та спортивного масажу. Проводить медико-біологічний моніторинг.


З чого складається сир?
Як зберігати сир?
З чого складається сир?
Як приготувати маску?
Як вибрати сир?
Що робити, якщо я купую сир на вагу?
Як зберігати сир?

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com