рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Основи малювання: техніка малювання олівцем

  1. Техніка малювання олівцем
  2. штрихування
  3. растушевка
  4. 10 частих помилок, які роблять новачки
  5. 1. Неправильно підібраний олівець
  6. 2. Малюнок з фотографій
  7. 3. Помилкові основні пропорції
  8. 4. Викривлені риси
  9. 5. Малюнок тварин
  10. 6. Штрихи
  11. 7. Дерева
  12. 8. Неправильна папір
  13. 9. Об'ємність
  14. 10. Тіні
  15. Невелика підбірка відео каналів по малюнку олівцем:

Ця стаття буде присвячена малюванню олівцем. Якщо ви хочете навчитися малювати, але ніяк не можете приступити, зараз саме час зайнятися навчанням. Візьміть аркуш паперу, олівець і пробуйте 🙂 Почнемо з техніки малювання.

Техніка малювання олівцем

Є дві основні техніки малювання - це растушевка і штрихування олівцем.

штрихування

За допомогою штрихів (коротких ліній) можна дуже вдало передати тон предмета. Залежно від кількості змальованих штрихів можна отримати різні рівні насиченості тону (чим менше штрихів - тим тон світліше, ніж більше штрихів, тим темніше). Напрямком штрихів ви можете передати фактуру поверхні фігури. Наприклад, горизонтальні штрихи добре передадуть поверхню води, а вертикальні штрихи - траву.

В основному, штрихування виконується короткими прямими штрихами з приблизно однаковим відстанню між ними. Штрихи накладаються на папір з відривом олівця. Спочатку робиться одна тонка лінія, потім олівець повертається на лінію початку, і таким чином наносяться всі інші штрихи.

Для посилення глибини тону можна застосувати перехресну штрихування. Наприклад, на косу штрихування накладають горизонтальну, затемнюючи тон, потім на те, що вийшло, можна накласти косу штрихування в напрямку зворотному першому - це затемнить ще більше. Найбільш темним в цьому випадку виявиться тон, де поєднуються штрихування всіх напрямків.

растушевка

Розтушовування - один з основних прийомів, який можна застосувати при виконанні малюнка початківцям художникам. За допомогою градації тону можна надати фігурі об'єму. Взагалі, розтушовування - це окремий випадок штрихування. Після нанесення штрихів, використовуючи властивості графіту олівця і спеціальний інструмент-растушевку, їх розтушовувати (розмазують) до отримання однорідного тону.

Однак, і виконання самої розтушовування має ряд особливостей.

  1. Розтушовуванням штрихів необхідно виконувати уздовж штрихів, але не впоперек. Виконуючи розтушовуванням уздовж штрихів, ви досягнете тим самим більш природного тонування.
  2. Для розтушовування використовують не тільки просту штрихування, а й звивисті штрихи.

Для розтушовування використовують не тільки просту штрихування, а й звивисті штрихи

За допомогою таких технік можна зобразити на папері все, що завгодно.

10 частих помилок, які роблять новачки

Більшість людей, яким подобається малювати, роблять перші кроки самостійно. І навіть якщо це всього лише хобі, вони все одно роблять різні замальовки. Ми хочемо написати про 10 можливих помилках, з якими напевно стикаються всі початківці художники.

1. Неправильно підібраний олівець

Якщо у вас погано виходять тіні, перевірте маркування свого олівця. Швидше за все, він занадто жорсткий. Тіні рекомендується промальовувати олівцями з маркуванням B, 2B і 4В, але ніяк не HB.

2. Малюнок з фотографій

Кожен художник починає змальовувати з фотографій. Але дуже часто фотографії не передають достатньої кількості рис обличчя для гарного малюнка. Коли особа людини розташоване в анфас, буде важкувато правильно змоделювати його обличчя на папері, оскільки зникає перспектива ззаду голови. Спробуйте взяти фотографію, де голова людини нахилена трохи в сторону. Таким чином портрет буде більш реалістичним і з кращою передачею тіней.

3. Помилкові основні пропорції

Дуже часто люди починають відразу приділяти увагу деталям, малюючи їх повністю без начерків всього малюнка. Це неправильно, так як ви не плануєте правильні пропорції заздалегідь. Спочатку бажано зробити начерки всього малюнка, а тільки потім промальовувати поглиблено деталі.

4. Викривлені риси

Ми звикли дивитися на людину прямо і при малюнку вирівнювати риси обличчя . У підсумку, портрет виходить досить спотвореним. При малюванні складних предметів спробуйте спочатку окреслити напрямні, по яких далі буде легше вибудувати малюнок.

5. Малюнок тварин

Зазвичай ми дивимося на наше тварина зверху вниз. Від цього голова нам здається більше, ніж все тіло, і втрачається нормальна пропорційність. Спробуйте відвернути тварина, щоб воно повернуло мордочку в сторону, тоді малюнок вийде більш правдивим.

6. Штрихи

Якщо ви малюєте кожну волосинку або травинку окремо, то малюнок вийде огидний. Постарайтеся робити різкі начерки, слідуючи від темного до світлого.

7. Дерева

Не намагайтеся малювати правильними формами дерева, квіти, листя. Використовуйте контури і півтіні для реалістичності.

8. Неправильна папір

Перш ніж купувати папір, перевірте її на шматочку зразка, зобразивши що-небудь легке. Папір може бути занадто гладкою і малюнок буде блідим. Також папір може бути занадто жорсткою, і малюнок буде досить плоским.

9. Об'ємність

Намагайтеся при передачі обсягу не використовувати чіткі лінії для країв. Вони можуть бути окресленими легкими лініями різної тональності.

10. Тіні

Дуже часто не виходить накласти тіні рівно. Намагайтеся використовувати повний колірний діапазон олівця, йдучи від світлого до найтемнішого. Якщо ви боїтеся переборщити з темним, підкладіть під край шматочок паперу, і вся чернь буде на ній.

Спочатку може здатися, що малюнки олівцем занадто звичайні, тьмяні Спочатку може здатися, що малюнки олівцем занадто звичайні, тьмяні. Але за допомогою олівця можна передати величезну кількість емоцій.

Невелика підбірка відео каналів по малюнку олівцем:

Art Shima

Від автора: Якщо вас цікавить живопис, малюнок, композиція, і мистецтво в цілому, то вам сюди! За фахом я Живописець-Монументаліст. Закінчила МГАХ ім. Сурикова. На каналі Art Shima ви знайдете ролики на яких я малюю і пишу маслом, і ролики з порадами. Так як я володію багатьма техніками, ви можете сміливо ставити запитання, і я з радістю на них відповім. Підписавшись на мій канал, ви зможете бачити всі мої нові відео.

Цікаві відео уроки на будь-яку тематику.

Роботи складніше, але з хорошим описом. Якщо дуже захотіти, і таке вийде.

прев'ю: Depositphotos

Читайте також:

10 уроків малювання простим олівцем

Чудові роботи, зроблені олівцем від Stefan Zsaitsits

Розвиток творчих здібностей: поради для кожного

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com