рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Орігамі з паперу для дітей: фото і відео

  1. Орігамі та його види
  2. Готуємося до роботи
  3. Падалка для дітей

Для маленької дитини дуже важлива самостійність і вміння робити що-небудь своїми руками. У ранньому дитинстві малюк більше радіє аплікації, зробленої разом з мамою, ніж дорогої іграшки. Батьки часто скаржаться, що дорогі іграшки з магазину привертають увагу чада всього на кілька днів, після чого вони закидаються в дальній кут. Заняття орігамі з паперу для дітей допоможуть зацікавити непосиду.

Заняття орігамі з паперу для дітей допоможуть зацікавити непосиду

Значна перевага паперових виробів - це доступність даного виду творчості. Для занять не потрібно великих фінансових вкладень. Найпростіші моделі можуть зробити малюки вже з 4 років. Освоївши кілька класичних варіантів виробів, дитина без схем і шаблонів здатний створювати власні творіння.

Орігамі та його види

Мистецтво створення всіляких виробів шляхом складання паперу (орігамі) прийшло з Японії. Воно виникло спочатку в японських монастирях, де монахи використовували паперові фігурки для прикраси храмів. Трохи пізніше орігамі стає важливою частиною культури японської аристократії.

З поширенням і більшою доступністю паперу, орігамі підкорює серця і дітей, і дорослих в багатьох країнах світу. Одна з особливостей орігамі полягає в тому, що при створенні виробів не використовуються ні ножиці, ні клей. У класичному вигляді орігамі використовують тільки квадратний аркуш паперу.

З'являються нові види, розробляються нові техніки і методики складання фігурок з паперу. В даний час можна виділити наступні види даного декоративно-прикладного мистецтва:

  • Класичний, при якому використовується класична техніка складання паперових фігурок. Аркуш паперу має квадратну форму.
  • Модульний або кусудама. Зібране творіння складається з декількох модулів, які вставляються один в одного. Кожен модуль збирається за класичними канонами.
  • Просте орігамі, яке відрізняється від класичного тим, що при простому вигляді використовуються тільки 2 типу складок: складки долиною і горою. Робота в цій техніці рекомендується маленьким дітям, а також людям з обмеженими можливостями. У цьому виді розроблені спеціальні методи складання паперу, що дозволяють замінити більш складні, класичні методи.
  • У XX столітті з'явилася нова техніка, яка дозволила створити новий вид в даному напрямку мистецтва - мокре складання. Фігурки, створені в цій техніці, відрізняються більшою природністю і наближеністю до оригіналу. У ній дуже часто виконують моделі тварин, птахів, квітів. При мокрому складанні недостатньо намочити аркуш паперу для вироби. Потрібно застосовувати щільний папір, при створенні якої для скріплення паперових волокон був доданий водорозчинний клей.
  • Останнім часом в особливий вид виділяють техніку складання по паттерну. Патерн - це розгорнутий креслення, який надає додаткову інформацію про те, як була створена дана модель орігамі. На кресленні представляються всі складки моделі. Складання по паттерну не легше складання за класичною схемою. Навпаки, дана техніка більш вимоглива і складна, ніж традиційні схеми.
  • Аерогамі - техніка складання літаків також виділилася в окремий вид.
  • Кірігамі дозволяє застосовувати ножиці при створенні паперових виробів. Цей вид найчастіше використовується при створенні панно, листівок і композицій.

Цей вид найчастіше використовується при створенні панно, листівок і композицій

Орігамі як спосіб виховання і розвитку у дітей інтелекту, уяви і винахідливості, запропонував ввести для вивчення ще в XIX столітті німецький педагог Фрідріх Фребель. Так діти знайомилися з основами геометрії.

Готуємося до роботи

Головне, від чого залежить успішність створення орігамі - це вибір правильної паперу. Дуже багато залежить від її якості і щільності. Не всякий вид паперу підійде для даного творчості. Щоб малюк не засмутився, що не втратив інтерес до створення паперових фігурок, підбирайте папір, яка підходить для складання фігурок.

  • Готові набори для орігамі.

Крім спеціально підібраною паперу, в таких наборах можна знайти кілька схем орігамі для дітей. У наборах крім білої зазвичай представлено кілька видів кольорового паперу, в тому числі двосторонній або з візерунками.

  • Офісна - кольорова і білий папір.

Досить щільна, тримає форму, легко можна згинати по складкам креслення. Не міняє колір на згинах моделі. На жаль, на місці згину порушується цілісність паперового полотна - з'являються ворсинки.

  • Стікери або папір для нотаток.

Використовується для маленьких виробів, а також для створення модулів в Кусудама.

  • Кольоровий папір для школярів.

Не підходить для орігамі через свого якості: тонка, легко рветься, не тримає форму, самостійно розправляється, згини моментально біліють і рвуться.

  • Глянцеві сторінки журналів.

Це один з кращих варіантів для складання фігурок. Чи не стираються на згинах. Міцно тримають форму. Легко згинаються пальчиками дитини.

  • Фольгированная папір.

Застосовується для створення складних модулів, кручених або важких фігурок. Дуже зручна при роботі зі складними схемами. Такий папір не рветься, тримає форму виробу. Недолік - на згинах видно смуги при розпрямленні.

  • В даний час допускається застосування клею, ножиць, фарб, фломастерів. Ці матеріали дозволяють додавати оригінальні елементи до виробам з паперу.
  • Лінійка, олівець.
  • Схеми, шаблони для творчості.

Важливість вибору паперу обумовлена ​​особливістю роботи в техніці орігамі. Головне в виробах - згинання, згортання паперу за схемами і кресленнями. Дитина, займаючись орігамі, збере справжню колекцію власноруч зроблених іграшок, з якими буде із задоволенням грати.

Падалка для дітей

Щоб паперова виріб не тільки радувала малюка, але і служила процесу виховання, необхідно враховувати вік непосиди. Те, що викличе інтерес у крихти в один рік, зовсім не буде цікаво для дітей старшого дошкільного або шкільного віку. У домашніх умовах почніть збирання виробів з найлегших фігур.

Покажіть малюкові, як правильно зібрати фігурку за кресленням. Поясніть порядок дій. Коли переконаєтеся, що непосида зрозумів ваше пояснення, дайте йому можливість самому зібрати паперову фігурку.

При створенні орігамі для дітей 4-5 років враховуйте, що діти такого віку ще невпевнено працюють з ножицями під час вирізання шаблонів. Контролюйте процес вирізання, щоб дитина не порізався. Також можна заздалегідь приготувати для занять вирізані шаблони.

Перші уроки складання паперових фігурок малюк може освоїти вже в ранньому віці. Фігурки таких тварин, як кішка, собака або модель простого літачка малюк освоїть дуже швидко. Кроха обов'язково покаже мамі свій виріб.

Розглянемо поетапно, як зробити собачку.

  1. Скласти квадратний аркуш по діагоналі. Прямий кут отриманого трикутника дивиться вниз.
  2. Бічні кути зігнути у напрямку до середини - вийдуть вушка у собачки.
  3. Нижній кут загинаємо вгору - формуємо мордочку.
  4. На мордочці собачки намалюйте фломастером очі і носик або приклейте вирізані елементи з паперу чорного, або коричневого кольору.

Непоседа може так само швидко зробити і кошеня. Схема складання дуже схожа на собачку, тільки в перевернутому вигляді. Розглянемо більш докладно.

  1. Як і у собачки, згинаємо по діагоналі квадратний аркуш. Однак у кішечки прямокутний кут спрямований вгору.
  2. Кути для вушок загинаємо від низу до верху. Вушка загніть сильніше.
  3. Зверху вниз загинаємо верхівку трикутника. У нас вийшла мордочка кішки, тільки з іншого боку.
  4. Переверніть отриману фігурку - перед вами кошеня. Намалюйте вуса, очі, носик.

З широкої паперової смуги можна вирізати тіло тварини у вигляді трикутника або прямокутника. Приклейте до отриманого тілу вузькі паперові смужки (лапки і хвіст). Маленький непосида може зібрати таким способом цілий зоопарк. Нехай малюк зробить за таким же шаблоном вовка і зайчика. Придумайте з чадом казку або історію про звірят.

Орігамі тварини. Такі схеми для маленьких дітей найкраще підійдуть для ознайомлення з технікою складання паперових виробів. Дитина росте, йому хочеться робити більш складні композиції, збирати нові фігури. Хлопчик із захопленням буде робити моделі машин або ракети. Дівчинці можна запропонувати зібрати будиночок, в який поселити паперові вироби. Будиночок можна розширювати, роблячи нові модулі і з'єднуючи деталі в єдину композицію.

  1. Квадратний лист складаємо зверху вниз навпіл.
  2. Отриманий прямокутник скласти навпіл, закріпити лінії згину і розгорнути. Перед вами фігура, у якої видно 4 лінії згину.
  3. Загніть верхній кут крайнього прямокутника.
  4. Акуратно вирівняйте отриманий правий верхній кут, щоб його половинка зайшла на сусідній прямокутник.

Повторіть ті ж дії з лівим верхнім кутом. У вас вийшов будиночок. Дах будиночка можна розфарбувати. На стінах зробити аплікацію віконця.

Орігамі для дітей 5 років вже містять в собі рухомі моделі. Рух паперових моделей являє кумедне видовище і дуже подобається дітям. Стрибає жаба - одна з легких паперових моделей. Легко зібрати і фігурку птаха. Діти в цьому віці починають робити об'ємні квіти і фрукти.

Застосування в орігамі для дітей 6-7 років різних схем полегшить школяреві освоєння нових технік складання паперових фігурок. Малюк вже впевнено тримає в руці ножиці, може сам вирізати шаблони для виробів. У подарунок мамі школяр може самостійно зробити фігурку метелики.

Чим старше школяр, тим складніші паперові моделі йому під силу. У школі, навчаючи орігамі, для дітей 8-9 років вже пропонують освоїти техніку кусудама. Діти збирають цілі композиції з окремих модулів. Це можуть бути кулі з геометричних фігур, з квітів.

Основний класичної фігурою є журавель. Існує легенда про те, що якщо зробити тисячу фігурок журавлика, то збудеться найзаповітніше бажання. Орігамі для вивчення дітьми 10 років у всіх своїх збірниках обов'язково пропонує зробити фігурку журавлика. Покроковий опис можна знайти у відповідних майстер класах.

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com