рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Домашнє морозиво. Вершковий пломбір з ягодами

  1. Інгредієнти для домашнього вершкового пломбіру з ягодами
  2. Спосіб приготування домашнього морозива
  3. А тепер - кілька нюансів приготування фруктово-ягідного морозива

У жаркий день не поспішайте бігти в магазин за морозивом: зараз ми з вами приготуємо справжній вершковий пломбір! Смачний і ніжний, з приголомшливим шовковистим смаком, він делікатно тане в роті, залишаючи приємне відчуття прохолоди. А ще він повністю натуральний. Спробуйте вивчити упаковку на магазинному пломбірі - в складі ви виявите чимало компонентів, які змушують задуматися про корисність десерту. У домашньому морозиві продукти справжні: вершки, жовтки, цукрова пудра і ванілін. Усе! З цих чотирьох інгредієнтів виходить шикарне вершкове морозиво. У жаркий день не поспішайте бігти в магазин за морозивом: зараз ми з вами приготуємо справжній вершковий пломбір

Домашнє морозиво. Вершковий пломбір з ягодами

Втім, можна доповнювати рецепт добавками на ваш смак. Освоївши базовий рецепт домашнього морозива, на його основі ви зможете робити прохолодне ласощі з будь-якими смаками: ягідне і фруктове, шоколадний і горіховий пломбір. І все це розмаїття смаків і квітів буде абсолютно натуральним, без барвників, ароматизаторів та інших Е-шок! Для прикладу я розповім, як приготувати малинове і чорничне морозиво.

Морозиво в домашніх умовах можливо зробити без спеціальних агрегатів на зразок морозива. Вам знадобиться міксер, друшляк, сотейник і морозильна камера. Якщо вибрати відповідні якісні продукти і дотримуватися технологію, то вийде дуже смачне морозиво, набагато краще покупного. Головне - вибрати правильні вершки - це я знаю з досвіду.

У мене морозиво вийшло з другого разу. Тому що для першої спроби я купила дуже густі, жирні домашні вершки без вказівки жирності, перевзбіть їх, і вершки перетворилися в масло. В результаті морозиво вийшло дуже жирним. У другій же раз я вибрала вершки 33%, і морозиво вдалося відмінно. Є й інші нюанси, про які розповім в рецепті.

Вам цікаво дізнатися, чому пломбір так називається? В оригіналі його назва звучить як 'Glace Plombieres'. Вважається, що морозиво названо так на честь французького міста Пломб'єр-ле-Бен. Але, якщо вивчити історію трохи глибше, з'ясовується цікавий факт: слово пломбір походить від французького 'plomb' - «свинець», оскільки десерт-прототип нинішнього пломбіру, ​​приготований в 1798 році паризьким кондитером Тортоні, був заморожений в свинцевою формі. Звідси і Plombiere, а слово Glace в перекладі з французької означає «лід».

Тепер, розгадавши таємницю походження улюблених ласощів, переходимо до його приготування!

  • Час приготування: 35 хвилин, очікування 3-8 годин
  • Кількість порцій: 10-12


Інгредієнти для домашнього вершкового пломбіру з ягодами

  • 4 середніх жовтка;
  • 1 ст. цукрової пудри (150 г);
  • 200 мл вершків жирністю 10%;
  • 500 мл вершків 33-35%;
  • 1/8 чайної ложки ваніліну.

Інгредієнти для домашнього вершкового пломбіру

Спосіб приготування домашнього морозива

Акуратно відділяємо жовтки від білків. Для морозива нам знадобляться тільки жовтки; білки можна використовувати для приготування омлету або безе. З'єднуємо жовтки з цукровою пудрою і ретельно розтираємо ложкою, поки маса стане однорідною і трохи посвітлішає. Розтирати зручніше відразу в тому посуді, в якій поставите на вогонь, найкраще - в сотейнику або чавунному казані.

Розтирати зручніше відразу в тому посуді, в якій поставите на вогонь, найкраще - в сотейнику або чавунному казані

Змішуємо яєчні жовтки з цукровою пудрою Змішуємо яєчні жовтки з цукровою пудрою   Розтираємо жовтки з цукровою пудрою до однорідної маси   Вливаємо 10% вершки Розтираємо жовтки з цукровою пудрою до однорідної маси Вливаємо 10% вершки. перемішуємо

Вливаємо в розтерті жовтки нежирні 10% вершки - не поспішаючи, невеликий цівкою, продовжуючи розтирати до однорідності.

Ставимо на невеликий вогонь, трохи більше маленького, але менше середнього, і варимо, постійно помішуючи круговими рухами. Особливо ретельно розмішуємо у стінок посуду і на дні казанка - якраз там можуть з'явитися грудки, якщо перемішувати нерегулярно. Якщо все ж ви трохи прогавили і грудки з'явилися, можна розтерти їх ложкою. Не виходить? Збийте масу міксером і знову поверніть на плиту.

Збийте масу міксером і знову поверніть на плиту

Нагріваємо масу на середньому вогні постійно помішуючи

Проварюємо близько 8-10 хвилин, до загусання - коли ложка буде залишати сліди, зникаючі не відразу, а повільно тануть. Доводити до кипіння не слід - жовтки згорнуться. За консистенцією заготовка для пломбіру схожа на заварний крем; по суті, це і є крем, яким можна прошарувати тортик.

Варимо крем для пломбіру до загустіння

А ми протрём крем через друшляк, щоб надати йому ще більш ніжну консистенцію; відставити для охолодження до кімнатної температури, а потім помістимо в морозильну камеру до наполовину замороженого стану.

Протираємо крем через сито Протираємо крем через сито   Крем для вершкового пломбіру ставимо охолоджуватися   Збиваємо 33% вершки Крем для вершкового пломбіру ставимо охолоджуватися Збиваємо 33% вершки

Коли крем в морозилці вже почав замерзати, збиваємо міксером жирні вершки; в оригіналі рецепта - 35%, у мене - 33%. Збиваємо уважно, щоб не перевзбіть, інакше вийде масло. Спочатку вершки були рідкими, потім стали по консистенції, як сметана - значить, достатньо.

Діставши з морозилки заготовку, перемішуємо її зі збитими вершками і збиваємо все разом - на невеликій швидкості пару десятків секунд, щоб добре перемішалося. І ставимо назад в морозилку на 1,5 години.

І ставимо назад в морозилку на 1,5 години

Змішуємо остиглий крем і збиті вершки

Потім дістаємо і перемішуємо ложкою, щоб в готовому морозиві не було кристаликів льоду. На цьому ж етапі можна додати в морозиво шоколад, горіхи, ягоди. Повертаємо в морозилку до повного застигання. У мене пломбір заморожувався вночі; конкретний час буде залежати від потужності Вашої морозильної камери.

Готове морозиво дістаємо і формуємо кульки для подачі

Готове морозиво дістаємо і формуємо кульки для подачі. Можна і просто ложкою набрати, але акуратні кругленькі порції виглядають красивіше! Якщо у вас немає спеціальної ложечки, беремо щось металеве в формі півсфери - наприклад, маленький черпачок, - занурюємо в гарячу воду і швидко набираємо порцію морозива.

Викладаємо домашній пломбір в креманки або піали, посипаємо тертим шоколадом або свіжими ягодами, поливаємо ягідним соусом, прикрашаємо листочками свіжої м'яти ... і насолоджуємося!

А тепер - кілька нюансів приготування фруктово-ягідного морозива

Чорницю, вишню, абрикоси можна просто пюрировать в блендері і перемішати з білої вершковою масою перед остаточним заморожуванням. А такі ягоди, як полуниця, малина, ожина краще попередньо протерти, щоб в ніжному пломбірі не траплялися дрібні насіння.

А такі ягоди, як полуниця, малина, ожина краще попередньо протерти, щоб в ніжному пломбірі не траплялися дрібні насіння

Інгредієнти для домашнього ягідно-вершкового морозива

Інгредієнти: ті ж, що для вершкового пломбіру, плюс по 100 г ягід (я робила три види морозива: біле, чорничне і малинове).

Засипаємо малину цукром і нагріваємо на маленькому вогні

Щоб зробити чорничне морозиво, прокручуємо миту чорницю в блендері, змішуємо з пломбіром і заморожуємо.

Відварюємо малиновий джем Відварюємо малиновий джем   Протираємо малиновий джем через сито   малиновий сироп Протираємо малиновий джем через сито малиновий сироп

Щоб зробити морозиво з малиновим смаком, засипаємо малину цукром (пару столових ложок) і нагріваємо на маленькому вогні, періодично помішуючи, поки ягоди пустять сік і размягчатся.

Протираємо гарячу малину через сито - виходить сік-пюре.

Протираємо гарячу малину через сито - виходить сік-пюре

Змішуємо малиновий сироп з морозивом перед останньою заморожуванням

Остужаем ягідне пюре до кімнатної температури і додаємо в морозиво перед тим, як поставити в морозилку після перемішування. Якщо перемішати ретельно, колір пломбіру буде ніжно-рожевим (малина) або бузковим (чорниця). А якщо перемішувати недбало, то морозиво вийде з красивим двоколірним візерунком.

Змішуємо чорничний джем з морозивом перед останньою заморожуванням

Слідкуйте, щоб не переборщити з добавками: від їх великої кількості морозиво може стати занадто рідким. Воно все одно замерзне, однак при великому вмісті фруктово-ягідного пюре пломбір виходить за відчуттями менш жирним і холоднішим, ніж вершковий.

Домашнє морозиво вершково-фруктовий пломбір

Приготувавши домашнє морозиво одного разу, вам захочеться повторювати рецепт знову і знову, радуючи домочадців новими варіантами літніх ласощів!

Вершковий пломбір з ягодами готовий. Смачного!

Вам цікаво дізнатися, чому пломбір так називається?
Не виходить?

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com