рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Дональд Трамп і Тереза ​​Мей: дивна пара - The New York Times

Дональд Трамп / REUTERS

Про це пише Стівен Ерлангер в статті "Дональд Трамп і Тереза ​​Мей: дивна пара", опублікованій на сайті газети The New York Times .

Закрита, трохи незграбна і серйозна, у місіс Мей навіть немає аккаунта в Twitter, і вона робить все можливе, щоб не говорити про ключові питання, виступаючи тільки, коли дійсно повинна.

Як правило, американські президенти розмовляють з британськими лідерами про "особливі відносини" з якоюсь поблажливою ввічливістю. Але Трамп уже і без того розлютив місіс Мей своєю радісною підтримкою виходу Британії з ЄС ( "Брексил"), проти якого вона виступала, але тепер змушена здійснювати.

Вона не оцінила його теплих відносин, наприклад, з Найджел Фарадж, колишнім лідером антиіммігрантська "Партії незалежності Сполученого королівства" (UKIP), який зневажає Консервативну партію місіс Мей, і який, на думку Трампа, став би прекрасним послом в Сполучених Штатах.

Читайте також Прем'єр Британії Мей 27 січня відвідає США для зустрічі з Трампом

Проте, Великобританія планує покинути Європейський Союз приблизно протягом двох років, і Тереза ​​Мей повинна показати британцям, що у них є впливові друзі в світі, за межами Європи, і Сполучені Штати - єдиний найбільший торговий партнер Великобританії, не рахуючи сам ЄС.

Після виборів Фарадж і Аарон Бенкс, головний фінансовий спонсор UKIP, кілька разів зустрічалися з Трампом. Але місіс Мей стане першим іноземним лідером, якого Трамп прийме в якості офіційного президента. Прем'єр-міністр Британії має намір повернути англо-американські відносини на більш традиційний шлях, такий як партнерство між урядами.

Але навряд чи рівноправне. Мей "приїжджає як прохач, і Трамп, схоже, знає це", - сказав в інтерв'ю Джонатан Фридланд, оглядач газети "The Guardian". Що стосується торгівлі, "вона прагне укласти угоду, як покупець будинку, який вже продав свій будинок і яким ніде жити, і Трамп, знавець в сфері нерухомості, знає це".

Тереза ​​Мей, сказав він, "це не анти-Трамп". Навіть в "порівняно непоказною сфері британської політики, вона непомітна", - сказав він. У порівнянні з її попередником, Девідом Кемероном, "вона досить сіра і бліда". Проте, за його словами, "історія показує, що важлива особиста хімія".

Крістофер Мейєр, колишній британський посол у Вашингтоні, сказав, що "вони схожі на дивну пару, але ніколи не можна сказати напевно. Що дійсно необхідно, це хороші робочі відносини". Джон Мейджор і Білл Клінтон теж були дивною парочкою, сказав він - "там взагалі нічого не було", а Барак Обама і Гордон Браун так і не зійшлися.

В якості подарунка Трампу, Мей везе шотландську чашу для віскі з двома ручками, яка символізує довіру між двома людьми. Хоча він сильно пишається своєю шотландської родоводу, і шотландськими полями для гольфу, Трамп не п'є.

Читайте також У Білому домі розповіли, коли відбудеться перша зустріч Трампа з лідером іншої держави

Рання зустріч важлива для Мей, сказав Мейєр, тому що "вона може прояснити питання, які турбують нас - НАТО, Путін, безпеку, торгівля".

Британський уряд засмучує те, що Трамп "погано ставиться до НАТО і добре - до Путіна", - продовжив Мейер. Але після заспокійливих слів про НАТО міністра оборони Джеймса Меттіса, похвали на адресу президента Володимира Путіна викликають менше занепокоєння, сказав він. "Але Мей хотіла б почути це з перших вуст".

Мей їде до певного плану, сказала її прес-секретар. Її мета полягає в тому, "щоб зустрітися віч-на-віч і встановити особисті стосунки, які приведуть до ефективним, продуктивним робочим відносинам, не тільки в інтересах Сполученого Королівства і США, але і знаходити власні шляхи розв'язання безлічі глобальних проблем, над якими ми можемо працювати разом ".

За словами прес-секретаря, до їх числа відносяться старт переговорів з двостороннього торговій угоді після "брексіта", а також "відверте" обговорення важливості Північноатлантичного альянсу, який іноді принижує Трамп; Європейського союзу, навіть якщо Британія залишає його; Росії та її порушень міжнародного права в Криму і на сході України, "щодо яких ми зайняли тверду позицію", якій "дотримуватимемося".

Тереза ​​Мей / REUTERS

На питання про більш сексистських зауваженнях Трампа, Мей сказала, що "деякі з коментарів Дональда Трампа на адресу жінок неприйнятні, за деякі з них він сам вибачився".

"Я думаю, найбільше заяву про роль жінок - той факт, що я, жінка, буду там в якості прем'єр-міністра", - сказала Мей.

Джеремі Шапіро, колишній співробітник Держдепартаменту, зараз директор з досліджень Європейської ради з міжнародних відносин, сказав, що Мей повинна бути обережною, тому що Трамп майже ніколи не сперечається з будь-ким при зустрічі.

"Тоді ви думаєте, що, може бути, він не така людина, як ви вважали, але через 48 годин він напише в Twitter то, що розчарує вас", - сказав він.

Читайте також У Кремлі розкрили деталі завтрашнього телефонної розмови Путіна і Трампа

Тереза ​​Мей повинна усвідомлювати, що є прохачем, говорить Шапіро, "але Трамп заплутав її в її ж внутрішній політиці - проблема з Фарадж, необхідність контролювати крило її партії, яке виступає за" Брексил ", і прагнення організувати вихід з ЄС так, щоб залишитися на посаді прем'єр-міністра ".

Трамп згадав теплі, важливі відносини між президентом Рональдом Рейганом і Маргарет Тетчер. "Але вони дійсно були командою, вони насправді працювали разом, а Трамп не виносить цього", - сказав Шапіро.

Фридланд сказав, що зв'язок Рейгана і Тетчер мала значення, "тому що була додаткова свобода дій і простір для них обох, через особисті відносин".

Шапіро припустив, що новий президент може розцінити бажання місіс Мей зустрітися з ним як ознака слабкості. "Трамп ні в якому разі не скаже цього при особистій зустрічі, але пізніше це проявиться в стосунках і в будь-якій торговельній угоді між Британією і США", яка, як він очікує, що не буде особливо сприятливою для Великобританії.

Ймовірно, Трамп вважає найсильнішими лідерами тих, хто не просить про ранні зустрічах.

Мейер, колишній посол, менш стурбований. "Вона повністю усвідомлює небезпеку, і я думаю, що вона може виявитися трохи залізної леді в тих питаннях, про які буде говорити", - сказав він. "Вона не буде виглядати як прохач. Але дуже важливо знайти правильний баланс між висловлюванням всіх листяних фраз про особливі відносини і обговоренням важливих для нас речей".

Читайте також Радниця Трампа розповіла про мету телефонної розмови Трампа з Путіним

У четвер Тереза ​​Мей також звернулася до республіканців у Філадельфії на їх щорічних зборах, яке відвідав і Трамп. Пізніше вона зустрінеться з Трампом в Білому домі в п'ятницю. Потім Мей летить в Анкару (Туреччина) на зустріч з президентом Туреччини Реджепом Тайіпом Ердоганом.

За словами прес-секретаря Мей, в питаннях торгівлі, тероризму, міграції, безпеки, НАТО і Кіпру, Туреччина - також "дуже важливий партнер".

Трамп підкреслив свою прихильність до Великобританії і підтримку "брексіта", повернувши бюст Вінстона Черчілля в Овальний кабінет.

Коли Обама замінив бюст Черчилля на Мартіна Лютера Кінга, це стало проблемою в Великобританії, ще до "брексіта". Тоді нинішній міністр закордонних справ, Борис Джонсон, стверджував, що Обама прибрав бюст Черчилля, тому що він "є символом спадкової нелюбові президента з кенійських корінням до Британської імперії".

В якості особистого жесту після Різдва, Мей відправила Трампу копію знаменитої промови Черчілля до американського народу в переддень Різдва 1941 року, через кілька тижнів після нападу Японії на Перл-Харбор, після чого Сполучені Штати вступили у війну.

У своєму листі вона сказала Трампу, що "почуття", яке висловив Черчілль - "[почуття] єдності і братерської спільності між Сполученим Королівством та Сполученими Штатами - існує і сьогодні, і існувало завжди".

Може бути. А може й ні.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com