рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Правильне годування собак

  1. М'ясні продукти в раціоні собаки
  2. Субпродукти і яловичий рубець
  3. Глисти і інші паразити в сирому м'ясі
  4. Риба в раціоні собак
  5. Кисломолочні продукти
  6. Поділ харчування собаки на кисломолочне і м'ясне
  7. Овочі в раціоні собаки
  8. Консистенція їжі для собаки
  9. Яйця в раціоні собаки
  10. Висівки
  11. Масло в раціоні собак
  12. Фрукти і сухофрукти
  13. Кістки в раціоні собак
  14. Чи можна змішувати сухий корм і вологе натуральне або банкове харчування?
  15. Вітаміни та мінеральні підгодівлі
  16. Як розрахувати кількість їжі?
  17. Післямова

Для того, щоб Ваш вихованець був завжди ситим і життєрадісним, йому необхідно різноманітне збалансоване харчування Для того, щоб Ваш вихованець був завжди ситим і життєрадісним, йому необхідно різноманітне збалансоване харчування.

Правильне натуральне харчування для собаки це одноманітний раціон, який не потребує термічної обробки, в основному складається з кисломолочних продуктів, сирого м'яса або сирих субпродуктів (серце, рубець, нирки і т.д.) і рослинної їжі (овочів і деяких наслідках фруктів) в сиром вигляді, а також у вигляді висівок злакових культур в якості добавки до основного раціону.

.

Для того, щоб Ваш вихованець був завжди ситим і життєрадісним, йому необхідно різноманітне збалансоване харчування Для того, щоб Ваш вихованець був завжди ситим і життєрадісним, йому необхідно різноманітне збалансоване харчування.

Правильне натуральне харчування для собаки це одноманітний раціон, який не потребує термічної обробки, в основному складається з кисломолочних продуктів, сирого м'яса або сирих субпродуктів (серце, рубець, нирки і т.д.) і рослинної їжі (овочів і деяких наслідках фруктів) в сиром вигляді, а також у вигляді висівок злакових культур в якості добавки до основного раціону.

М'ясні продукти в раціоні собаки

У м'ясний раціон собаки в основному входить нежирна яловичина, годі й першого сорту. Немає необхідності і навіть не слід давати собаці високоякісну вирізку м'яса. Допускається баранина, конину, кролятина, свинину ж давати не рекомендується.

Індивідуально давати курку, індичку і їх субпродукти, звертаючи увагу на реакцію з боку травної системи і шкіри. Курінний шкірою собаку краще не годувати. М'ясо не слід подрібнювати до стану фаршу.

Субпродукти і яловичий рубець

До складу м'ясного годування собаки може входити не тільки м'ясо, але і субпродукти (нирки, серце, вим'я, субпродукти курей, індичок і т До складу м'ясного годування собаки може входити не тільки м'ясо, але і субпродукти (нирки, серце, вим'я, субпродукти курей, індичок і т.д.), які можуть повністю замінювати собою м'ясо. Субпродукти повинні бути в сирому вигляді. При цьому треба враховувати, що субпродукти - менш поживний компонент м'ясного раціону, в порівнянні з м'ясом, але при цьому вим'я - істотно калорийнее м'яса.

Виняток це печінку і легке, ці субпродукти не рекомендується давати собаці часто, так як не всі однаково добре переносять сиру печінку, а термічні її обробляти не має сенсу. Тим не менш, багато з успіхом використовують ці компоненти в раціоні собак і кішок. На окрему увагу заслуговує необроблений нечищений яловичий рубець, часто саме його дають собакам. Вводити м'ясо в раціон можна починати з рубця, поступово потім додаючи яловичину. Очищений рубець - це просто більш легкий м'ясний субпродукт. Проте, не всі собаки однаково добре переносять той чи інший м'ясний компонент, тому при непереносимості інгредієнта, що проявляється діареєю або блюванням, його потрібно видаляти з раціону, так само як і прі не сприйнятті інших компонентів натурального раціону собаки.

Глисти і інші паразити в сирому м'ясі

Безумовно, з того чи іншого продукту можна заразитися тим чи іншим захворюванням, але рідкісні випадки зараження від сирого неперевіреного і не промороженого м'яса не дозволяють побоюватися годування собаки сирим продуктом. Чи, якийсь ветеринарний лікар зможе згадати випадок зараження чим-небудь від м'яса. Крім того, концентрація соляної кислоти в шлунку м'ясоїдних більше, ніж у людини і є достатньою для виконання своїх знезаражувальних функцій щодо сирого м'яса і риби. Також ми не рекомендуємо купувати м'ясо "з рук" на Пташиному ринку, де можна купити продукти, отримані від свідомо хворої тварини, і не допоможе навіть його заморозка, а термічна обробка м'яса зменшує для собаки поживну цінність продукту.

Риба в раціоні собак

Собакам можна давати в сирому вигляді філе морської й океанічної проморожені риби, що не кістлявою, нежирних сортів, замінюючи морепродуктів м'ясо в м'ясному годуванні 2-3 рази в тиждень. При цьому постійно годувати рибою не рекомендується.

Відносно годування рибою існує кілька питань, які часто задають:

1. Годування рибою призводить до дефіциту тіаміну через міститься в ній тіамінази;

2. У рибі містяться паразити, які небезпечні собаці.

Проблема з тіаміназой актуальна для зверохозяйств, де в основному монодиета і, якщо годувати однією сирою рибою, то буде гіповітаміноз В 1, в зв'язку з цим для домашнього змішаного раціону це майже не актуально.

Що стосується другого питання, це актуально, але для річкової і озерної риби, причому непромороженной. У магазині в основному риба океанічна і проморожені і тому навіть, якщо і є паразити, то вони гинуть. Крім того, далеко не всі можливі паразити в океанічній рибі мають відношення до собаки і кішки.

Висновок: рибу можна давати в сирому вигляді, не побоюючись паразитів, але не треба давати собаці сиру свіжоспійману рибу річкову або ставкову рибу, наприклад, спійману на рибалці.

Кисломолочні продукти

Собакам можна давати кисломолочні продукти жирністю до 9%, не всі добре переносять таку жирність. більш індивідуально. Ряжанку собакам давати не треба, як і йогурти з фруктами або цукром.

Сир жирністю 5-9%, кефір і кисле молоко жирністю 3.5% з коротким терміном зберігання, до 7 днів - найбільш оптимальні кисломолочні продукти. Ряжанку собакам давати не треба, як і йогурти з фруктами або цукром.

Поділ харчування собаки на кисломолочне і м'ясне

Основні компоненти раціону це кисломолочні продукти в одне годування і сирі овочі і сире м'ясо з невеликою кількістю масла в інше.

Це означає, що до складу кисломолочного годування може входити або один кефір, тільки сир, або кефір з сиром, кислим молоком. Рекомендується до молочних продуктів додавати тільки висівки і сире яйце не більше 2-3 разів на тиждень.

До складу м'ясного годування може входити сире м'ясо, субпродукти або риба.

Не можна змішувати компоненти м'ясного і кисломолочного годування між собою.

Овочі в раціоні собаки

Собакам можна згодовувати більшість овочів: огірки, буряк, морква, білокачанна капуста, болгарський перець, гарбуз, кабачки Собакам можна згодовувати більшість овочів: огірки, буряк, морква, білокачанна капуста, болгарський перець, гарбуз, кабачки. Дуже корисно давати зелень: шпинат, листя салату, петрушка, кріп.

Овочі можуть бути присутніми в годуванні як в моно варіанті, а може бути і кілька видів овочів, але при цьому цілком достатньо одного виду овочів, виключення складають капуста та огірки.

Бажано раз на тиждень давати собаці 2-3 рази в тиждень кілька ложок квашеної капусти, яка дуже багата на аскорбінову кислоту, а також. сирої зубчик часнику.

Зелень і овочі треба давати завжди в сирому, дрібно нарізану вигляді або, натираючи на звичайній крупній тертці. Якщо тварина їсть самостійно рослини і плоди, то можна не додавати в раціон додатково.

Овочі та зелень завжди треба давати тільки з м'ясним годуванням або окремо. Краще не змішувати сиру рослинну їжу з кисломолочними продуктами, за винятком висівок, які добре поєднуються як з м'ясною так і з молочною їжею.

Як ласощі і як джерело сирої клітковини собакам можна давати погризти овочі або несолодкі фрукти.

Не рекомендується собакам вигодовувати картопля, екзотичні овочі та фрукти.

Висівки в раціоні собак можуть доповнювати або навіть заміняти сирі овочі, особливо в тих випадках, коли додавання овочів призводить до нетравлення в різних видах (метеоризм, блювання, діарея).

Консистенція їжі для собаки

Собакам не треба давати їжу в вигляді фаршу або пюре. М'ясо повинно бути нарізано шматками, жорсткі овочі натерті на крупній звичайній тертці, зелень, салат дрібно нарізана. Яблука собаки люблять гризти самостійно, висівки можна додавати у вологу їжу, як в молочну, так і в м'ясну. Собаки і кішки не жують їжу, а ковтають, якщо шматок відповідає розмірам тваринного або відгризають шматок доступний для проковтування - це фізіологічно для них і не приносить шкоди. Крім того, готовий куплений м'ясний фарш містить занадто багато жиру. Навіть, якщо у собаки мало чи ні зубів, їжу можна давати в кусковому вигляді.

Яйця в раціоні собаки

І цуценятам і дорослим собакам можна і потрібно давати як жовток, так і білок, не розділяючи.

Яйця (курячі або перепелині) можна давати в сирому вигляді 2-3 рази на тиждень. І цуценятам і дорослим собакам можна і потрібно давати як жовток, так і білок, не розділяючи.

Висівки

Висівки, як і всі овочі, в раціоні собаки є джерелом клітковини і тому рекомендується їх додавання до раціону собаки разом з овочами або замінюючи їх.

Головне достоїнство висівок, це високий вміст харчових волокон (клітковини), які посилюють перистальтику, регулюють і покращують стан мікрофлори кишечника.

Але в кисломолочне краще, так як висівки максимально проявляють себе, коли вбирають в себе рідину і розбухають. Потім, потрапивши в шлунок, висівки не зазнають жодних змін і, утримуючи воду, надходять в кишечник, прискорюючи перистальтику кишечника.

А можна висівки купувати у вигляді хрустких паличок або пластинок з висівок і попередньо розмочувати. Не слід купувати вироби з висівок, в тому числі, і хрусткі палички з додаванням солі. Але при цьому можна давати висівки комбіновані з клітковиною моркви та інших овочів.

Масло в раціоні собак

Собакам можна додавати в м'ясне харчування різні види масел оливкова, соняшникова нерафінована, гарбузове, лляне та ін., При цьому треба уникати екзотичних. При цьому основними маслами є соняшникова нерафінована і оливкова. Рослинні масла додаються в ту миску, де є рослинні компоненти їжі (овочі) в дозі від декількох крапель для дрібної і до столової ложки для великої собаки.

Фрукти і сухофрукти

Солодких фруктів в раціоні собаки бути не повинно, собакам просто не можна давати солодке. Майже всі фрукти солодкі, єдиний допустимий фрукт, це зелене не надто солодке яблуко, хоча, і немає потреби забороняти собаці їсти ягоди на дачній ділянці.

Кістки в раціоні собак

Сира кістка - важливе джерело кальцію і фосфору є частиною раціону псових і, безумовно, можна кістки вигодовувати собакам, які мають повноцінний зубної апарат, що не мають хронічних захворювання шлунково-кишкового тракту. Великим собакам вигодовують кінці (епіфізи) кісток, більш дрібним можна давати курячі губчаті сирі кістки: грудинку, шийку. Варені кістки собакам давати не рекомендується, вони погано перетравлюються, тому що вони можуть бути причиною непрохідності кишечника.

Чи можна змішувати сухий корм і вологе натуральне або банкове харчування?

Змішування різних типів годування не має ніяких переваг перед строгими принципами годування собаки, більш того, сухий корм розрахований на годування виключно їм. Якщо ви додаєте інші компоненти протягом дня, то дисбаланс забезпечений. Крім цього, поєднання раціонів не має ніякого сенсу: або зручність, або натуральний раціон.

Вітаміни та мінеральні підгодівлі

Дорослому собаці, яка отримує правильне натуральне харчування, не обов'язково додавання протягом всього часу будь-яких вітамінно-мінеральних препаратів. У весняний період і раннім літом можна додавати в їжу сухі дріжджі, які є природним комплексом вітамінів. Також в якості натурального джерела вітамінів можна раз на рік давати морську капусту (ламінарію), але треба враховувати можливість індивідуальної алергічної реакції.

У той же час цуценятам, дорослої собаці під час вагітності та лактації вітаміни і мінеральні речовини необхідні. Більш детально ви можете почитати про мінеральних добавках до раціону собак в цій публікації.

Як розрахувати кількість їжі?

Загальний обсяг їжі всіх годувань в день розраховується за формулою: до 6 міс. 6-7% і старше 6 міс. 3-3,5% від маси тіла (маса тіла розраховується без урахування жирових відкладень, звичайно, приблизно).

Отриманий денний обсяг їжі ділиться навпіл між 50% -ми кисломолочних продуктів, 50% -ми сирого м'яса і всього, що відноситься до м'яса (субпродукти яловичі, птиці, риба), сира рослинна їжа дається досхочу, але, приблизно, 15-20% від обсягу м'ясної порції. Наприклад, на середню собаку вагою 20 кг, можна дати з'їсти в день середню моркву, капустяний лист, дві чайні ложки висівок, середнє яблуко і т.д. Зверніть увагу, що овочі та висівки - це добавка до білкового раціону і не входить в розраховані відсотки (6-8% і 3-4%).

Приклад розрахунку обсягу їжі для собаки вагою 15 кг, вік 6 міс і старше:

15х0,04 * = 0,6 кг. або 600 гр. З них 300 гр. це сир і кефір, які складуть кисломолочне годування і м'ясне буде складатися з 300 гр. сирого м'яса, до якого додають близько 100 гр. сирих тертих овочів і 1-2 ч.л. нерафінованої олії.

Приклад розрахунку обсягу їжі для собаки вагою 15 кг, вік менше 6 міс .:

15х0,07 * = 1 кг. або 1000 гр. З них 500 гр. це сир і кефір, які складуть кисломолочне годування і м'ясне буде складатися з 500 гр. сирого м'яса, до якого додають близько 100-150 гр. сирих тертих овочів і 1-2 ч.л. нерафінованої олії.

* - Коефіцієнт, отриманий діленням 4 і 7% на 100

Дана формула не є абсолютною і обов'язкової, режим годування собаки, також кількість корму може змінюватися в залежності від фізіологічного стану (вагітність, породна схильність до зайвої ваги, наявність гормональних розладів і т.д.); віку: старим і старіючим тваринам скорочують кількість їжі до 2,5-3% від маси; від фізичного навантаження (тривалість прогулянки, службова робота, плавання); місця проживання тварини (квартира, відкритий вольєр); пори року (в зимовий період більше, в літній менше); інших індивідуальних особливостей і т.д. Також вітаються розвантажувальні дні взагалі без м'яса, але і без збільшення дози молочної їжі.

Чи є породні особливості раціону собаки?

Принципових особливостей немає для здорової собаки будь-якої породи, незважаючи на розміри і анатомічні невідповідності з прабатьком псових - вовка. Захворіла ж тварина можливо і потребуватиме корекції, але для цього потрібна індивідуальна робота з вихованцем.

Післямова

Як Ви можете помітити, серед зазначених харчових компонентів немає сухих і вологих комерційних кормів, круп у вигляді каш, хліба та ін. Вуглеводної їжі. Собаці вони не рекомендуються, так само, як не рекомендується вигодовування солодких цукристих фруктів і всього іншого.

Головною помилкою в годуванні собак, яку допускають власники, є перегодовування. Навіть, якщо рекомендовані компоненти витримуються, але обсяг їх більше норми, то це також шкідливо, як вигодовувати собаці неприпустимі продукти.

Слід дотримуватися простого правила, яке працює в більшості випадків - якщо після поїдання їжі собака залишила якесь її кількість в мисці, то це означає, що тварина вже перегодоване. Миска не повинна бути наповненою постійно, як це часто буває. Тільки тварина з помірним харчовим інстинкт не буде переїдати в умовах необмеженого доступу до їжі.

Тварина, яка при натуральному харчуванні має проблеми зі здоров'ям (діарея, регулярний блювота) - хворе і потребує лікування. Переклад на сухий корм лише пристосувати тварина до хвороби, а не позбавить від нього. Це, як дієта, яка полегшує життя, яка має право на застосування в практиці ветеринарного лікаря, особливо в тих випадках, коли стан здоров'я тварини непоправно або лікар не в змозі впоратися з патологією при натуральному раціоні. Власникам необхідно це розуміти.

При дотриманні всіх вищевказаних правил годування Ваш улюблений вихованець проживе довге і здорове життя.

Чи можна змішувати сухий корм і вологе натуральне або банкове харчування?
Як розрахувати кількість їжі?
Чи є породні особливості раціону собаки?

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com