рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Порода собак лабрадудель і лабрадудель австралійський: фото, відео, опис породи і характер

  1. Оцінка характеристик і інформація
  2. Походження породи і призначення
  3. Як відрізнити коббердога від лабрадуделя?
  4. Зовнішній вигляд собаки лабрадора-пуделя
  5. характер лабрапуделей
  6. Якому господареві підійде?
  7. Дресирування і навчання собаки-поводиря
  8. Як вибрати цуценя і ціна на нього
  9. Умови проживання
  10. догляд
  11. Вовна
  12. Вуха, очі, зуби, кігті
  13. купання
  14. прогулянки
  15. харчування
  16. Здоров'я і характерні хвороби

Багато людей, побачивши назву   породи собаки   лабрадудель (або лабрадудль, лабрапудель), мимоволі посміхнуться, деякі подумають, що це жарт Багато людей, побачивши назву породи собаки лабрадудель (або лабрадудль, лабрапудель), мимоволі посміхнуться, деякі подумають, що це жарт. Насправді так називається помісь лабрадора і пуделя . Це веселе назву дісталося собаці від батьків, як і зовнішній вигляд і риси характеру. Це дуже добре і активне тварина, і, можливо, саме його ви виберете в компаньйони.

Оцінка характеристик і інформація

Залежно від покоління розрізняють:

  1. Наполовину лабрадор, наполовину пудель - собаки першого схрещування, здорові, з гладкою або кучерявої шерстю, яка може линяти чи ні.
  2. Лабрадудель від першого покоління плюс пудель - шерсть в завитках, як у пуделя, і не линяє.
  3. Лабрадудель від першого покоління плюс лабрадор - шерсть линяє, як у лабрадора.
  4. Нащадок двох лабрадуделей першого покоління, друге покоління схрещування - у нього тільки п'ята частина генів лабрадуделя, інші порівну від лабрадора і пуделя.
  5. Третє покоління схрещування, нащадок двох лабрадуделей другого покоління або перше покоління плюс друге. Загальні гени в цьому випадку відсутні, тільки гени лабрадора і пуделя.

Залежно від розміру собаки-пуделя, породи лабрадудль бувають:

  1. Мініатюрні - висотою 35-40 см самки і 37-43 см самці, вагою 7-13 кг.
  2. Середні - висотою 43-47 см самки і 45-53 см самці, вагою 13-20 кг.
  3. Стандартні - висотою 53-57 см самки і 55-63 см самці, вагою 20-28 кг.
Шерсть лабрадуделей може бути пофарбована в такі кольори:
  • кремовий;
  • білий;
  • жовтий;
  • персиковий;
  • коричневий;
  • темно коричневий;
  • рудий;
  • сірий;
  • чорний.

Живе тварина близько 14 років. Живе тварина близько 14 років

Походження породи і призначення

Є два різновиди лабрадудлей: оригінал і австралійський.

Порода собак, схожа на лабрадора, - це лабрадудель оригінал (Labradoodle). Виникала вона в результаті схрещування лабрадора з пуделем з метою зменшити алергенність собаки і в той же час отримати собаку-поводиря.

Перший раз про неї стало відомо в 1955 р завдяки письменнику Дональду Кемпбеллу, але широку популярність вона здобула з 1988 р, коли Уоллі Конрон в Австралії звів на злучку стандартного пуделя і лабрадора-ретривера з наміром створити собаку, не линяє, як пудель, і легко навчати, як лабрадор.

При цьому вона повинна була виконувати роботу поводиря для сліпого жінки-алергіка.

Однак в силу того, що з кожним поколінням втрачалися гени, за які цінувалося тварина, робота над виведенням породи тривала, і незабаром був виведений австралійський лабрадудель (Australian Labradoodle). Однак в силу того, що з кожним поколінням втрачалися гени, за які цінувалося тварина, робота над виведенням породи тривала, і незабаром був виведений австралійський лабрадудель (Australian Labradoodle) Він був отриманий з схрещування генів не тільки лабрадора і пуделя, але і ірландського мягкошёрстного тер'єра , Американського кокер-спанієля, ірландського водяного спанієля , Англійського кокер-спанієля.

На сьогоднішній день цю породу дуже люблять в США, її широко використовують в пошуково-рятувальний роботах, пошуках заборонених речовин, в психологічній реабілітації, спорті.

Порода офіційно зареєстрована в кінологічної асоціації Австралії, але поки не визнана Міжнародною кінологічної асоціацією.

Чи знаєте ви? Лабрадуделя завели такі відомі люди: Дженіфер Еністон, Тайгер Вудс, Барбара Іден, норвезькі принц з принцесою, а також планував завести, але передумав Барак Обама.

Як відрізнити коббердога від лабрадуделя?

На початку 2012 р австралійського лабрадуделя назвали австралійським коббердогом (Australian Kobberdog), щоб виключити плутанину. Відрізнити коббердога від лабрадуделя можна по довжині і густоті і довжині вовни. На початку 2012 р австралійського лабрадуделя назвали австралійським коббердогом (Australian Kobberdog), щоб виключити плутанину У собак породи австралійський коббердог шерсть довша, густа, злегка хвиляста або НЕ закручена зовсім. У лабрадуделей шерсть кучерява, не така густа і довга, виглядає так, немов дуже жорстка.

Зовнішній вигляд собаки лабрадора-пуделя

Стандартний лабрадудель повинен виглядати таким чином:

  1. У міру широкі і розвинена голова з добре вираженими бровами, пропорційно тілу, ніс коротше черепа, немає обвислих щік, череп трохи закруглений, лоб середній, ніс не звужений. Шия з добре розвиненими м'язами, трохи вигнута, перехід від голови до шиї і від шиї до тулуба плавний.
  2. Голова, тіло, лапи і хвіст покриті хутряний шубкою без запаху, неаллергенной, одношарової, без підшерстя, хвилястою, спиралевидной або без завитків. На дотик може бути як фліс (м'яка, як ангорка) або шерсть ягняти. Остання легко розсувається до шкіри.
  3. Очі широко поставлені, великі, трохи округлі, колір - темно-коричневий, медовий, горіховий. Вони не повинні сильно виступати або бути запалими.
  4. Вуха тісно прилягають до голови, розташовані трохи вище очей, трохи підняті біля основи, розмір пропорційно черепу, нетовсті, кінчик розташований до нижньої губи.
  5. Верхні зуби заходять за нижні у вигляді ножиць. У роті знаходиться 42 зуба.
  6. Ніс квадратний, вгодований, кінчик не гострий і не вузький.
  7. На передніх лапах довжина кістки до і після суглоба однакова, суглоб розташований близько до тулуба, плечі відкинуті назад, добре розвинені, похилі. Лапи не повинні бути криві.
  8. Задні лапи з добре розвиненими м'язами, розташовані паралельно переднім і перпендикулярно землі, кут в коліні невеликий, подушечки лап м'ясисті, пальці зігнуті.
  9. Тулуб квадратне, добре розвинене, міцне, є невеликий нахил донизу в задній частині, ребра не цілу.
  10. Хвіст розташований по лінії спини, що не закручений, кінчик не повинен стосуватися спини.
  11. Біг підтюпцем рівний, легкий, лапи не вивертаються всередину або назад; галопом - легкий, плавний, вільний.

характер лабрапуделей

ця собака дуже доброзичлива, поступлива, м'якосерда, незлобива і слухняна, вона із задоволенням грає з дітьми, дуже розвинена інтелектуально.

Відмінним іншому для дітей також можуть стати: акіта-іну , хаскі , бордоський дог , керн тер'єр , золотистий ретривер , аргентинський дог , ірландський сетер , американський бульдог , спанієль , різеншнауцер , такса , бостон тер'єр , пекінес , ньюфаундленд , басенджи . При цьому слід врахувати, що характер вона успадковує від батьків, крім того, багато що залежить від виховання.

Тварина не агресивно, легко сходиться з усіма членами сім'ї та іншими домашніми тваринами, добре сприймає гостей в будинку. У той же час охоронні і сторожові якості у нього розвинуті не дуже добре, з цією метою краще вибрати собаку іншої породи.

Лабрадудель активний, але не прівязчів, любить грати, але тримає господаря в поле зору, добре справляється з роллю няньки.

Якому господареві підійде?

З лабрадуделем може легко впоратися і новачок, вперше вирішив обзавестися собакою. І хоча вона - чудовий компаньйон, буде краще, якщо люди похилого віку виберуть собі іншу породу, оскільки ця вимагає активних прогулянок. З лабрадуделем може легко впоратися і новачок, вперше вирішив обзавестися собакою Добре, якщо тварина буде мати можливість побігати за великим двору заміського будинку, але і в квартирі йому живеться непогано.

така собака добре підходить людям, які люблять займатися спортом: прогулянки пішки, катання на велосипедах, біг.

Вона добре поєднується із великою родиною і з самотніми людьми, зі здоровими, з хворими на епілепсію та астмою, з тими, у кого є алергія на собак або розумові відхилення.

Важливо! Незважаючи на ласкавість тварини, потрібно пояснити дітям, що не можна робити собаці боляче, чіпати її, коли вона їсть або спить.

Купуючи лабрадуделя, вам слід врахувати деякі моменти:

  1. Ви стаєте прив'язаним до собаки, не зможете залишати її надовго одну.
  2. Вам доведеться вкладати багато часу в прогулянки, тренування, дресирування , Ігри, стимуляцію розумових здібностей і просто приділяти увагу, гладити, хвалити.
  3. Крім витрат на покупку щеняти, вам знадобиться викласти близько 50 євро в місяць на корм, а ще витрати на щеплення, лікування, профілактичні огляди у ветеринара, нашийники, повідці, іграшки, лежанку, стрижку , Плата дресирувальника, собачі квитки (якщо візьмете з собою у відпустку) або оплату собачої готелі і т. Д.

Дресирування і навчання собаки-поводиря

Жодна собака, незалежно від породи, не народжується добре вихованою і вміє поводитися в соціумі. Щоб мати хорошого компаньйона і друга, потрібно чимало коштів, терпіння і уваги виділити дресирування і навчання собаки, а тим більше, якщо це собака-поводир.

Починати навчання потрібно з соціалізації собаки - познайомити її з членами сім'ї, домашньою обстановкою, машинами, дорогий, двором, парком, іншими людьми і собаками, домашніми тваринами.

Собака не повинна гризти меблі та взуття, писати вдома, красти їжу або жебракувати, кидатися на людей і інших тварин, бігати за машинами або велосипедами, тікати від господаря, вити на самоті.

Зазвичай це відбувається до 7-8-го місяця, після чого починається безпосередньо дресирування.

Дресирування - це досить тривалий процес, який триває близько 8 місяців. Починається процес з навчання основам дресирування, потім переходять до дресирування поводиря. Дресирування - це досить тривалий процес, який триває близько 8 місяців Собака-поводир повинна організувати захист пересування людині з проблемами зору. Вона повинна йти тим шляхом, який їй вказали, вміти обійти перешкоди вгорі і внизу і допомогти обійти їх сліпому, в точності виконувати команди, сигналізувати про проїжджої частини, подати впали ключі або паличку.

Чи знаєте ви? Собаки не розрізняють кольорів, і про те, що дорогу можна переходити, вони розуміють не по зеленому світлу світлофора, а по почали йти іншим людям.

Дресируванням таких собак займаються в спеціальних центрах з підготовки собак-поводирів, де незрячі люди отримують тварин безкоштовно, записавшись в чергу.

Крім дресирувальників, в підготовці беруть участь волонтери - сім'ї, які мають вільний час, у яких тварини живуть до моменту передачі інваліду. Таким манером собаки социализируются.

Крім собаки, навчається також і інвалід - ходити з тростиною, доглядати за собакою, командувати нею і т. Д. Крім собаки, навчається також і інвалід - ходити з тростиною, доглядати за собакою, командувати нею і т

Як вибрати цуценя і ціна на нього

Купуючи цуценя, зверніть увагу на його вік: чим молодша собака, тим легше вона звикне до вас, однак цуценят молодше 2 місяців брати не рекомендується.

У цуценя повинні бути в порядку всі документи: реєстрація в Європейській асоціації австралійських лабрадудлей ALAEU, щеплення, дозвіл на в'язку.

Вибираючи цуценя, треба звернути увагу на його грайливість, цікавість, відсутність задиристого характеру, подивитися наявність цих якостей у батьків.

Важливо! Вартість цуценя - від $ 600 до $ 2000.. Якщо ви купуєте собаку для розведення, це може обійтися вам в $ 10 000.

Проблему, де можна купити цуценя лабрадуделя, вирішити не зовсім просто. Ця порода дуже популярна за кордоном, але на просторах колишнього СРСР попитом користується мало. За даними ALAEU, дочірні заводчики знаходяться тільки в Росії в Московському розпліднику «Прекрасні дудли» ( «Lovely Doodles»). Проблему, де можна купити цуценя лабрадуделя, вирішити не зовсім просто Купівля цуценя у маловідомих заводчиків чревата придбанням підробки, багато хто навіть рекомендують купувати його за кордоном.

Найбільше дочірніх компаній ALAEU - в Нідерландах (понад 50), також цуценя можна купити в Фінляндії, Бельгії, Німеччини, Швеції, Великобританії, Франції, Австрії, Данії, Норвегії, Польщі, Швейцарії.

Умови проживання

Для того щоб правильно містити собаку, їй потрібно забезпечити правильні умови проживання.

догляд

Доглядати за шерстю тварини потрібно ретельно. Розчісувати рекомендується 1-2 рази на місяць за допомогою спеціальної щітки з вигнутими зубчиками на гумовій основі. Починати розчісування краще з задньої частини, хвоста, живота.

Перевіряйте рукою ретельність розчісування, щоб щітка доходила до шкіри. Повторіть процес кілька разів, поки все волосся не будуть сумлінно розчесані до самої основи. Перевіряйте рукою ретельність розчісування, щоб щітка доходила до шкіри Для деяких видів вовни краще використовувати спеціальну гребінку з широкими зубами, які крутяться.

Якщо шерсть дуже сплутана, можна посипати її тальком, це полегшить розчісування. Сплутався грудки, що не піддаються розчісування, можна акуратно вирізати ножицями, оскільки шерсть довга і густа, вирізані місця не будуть помітні.

Часто собакам не подобається процедура розчісування хвоста. Можна покласти собаку на бік і, притримуючи хвіст вільною рукою, розчесати одну строну і іншу, поступово переходячи від кінчиків до коренів.

Оглядайте шерсть вашого улюбленця після прогулянок і видаляйте звідти гілки, соснові голки, листя і т. Д. Ще треба стежити, щоб на бороді не залишалися залишки їжі.

Блиску шерсті і красивих завитків можна домогтися за допомогою спеціального кондиціонера.

Щоб мордочка тварини виглядала відкрито, а погляду нічого не заважало, треба вистригати шерсть йому межи очі якомога коротше. Щоб мордочка тварини виглядала відкрито, а погляду нічого не заважало, треба вистригати шерсть йому межи очі якомога коротше Для того щоб надати мордочці пса округлість і врятувати від спеки, можна коротко обстригти шерсть на кінчиках вух, під вухами і на шиї.

Це також зменшить залишки заплуталася в шерсті їжі.

Щоб лапи чотириногого друга не збирали бруд, можна також вистригати шерсть між пальцями і навколо подушечки, притримуючи і захищаючи вільною рукою шерсть на лапах.

Захистити від спеки і бруду допоможе також стрижка вовни на животі і пахви, а стрижка вовни під хвостом не дозволить прилипати відходів життєдіяльності.

Вовна

Цуценята першого покоління лабрадуделя оригінал можуть бути схильні до линяння, як лабрадор, або не схильні до, як пудель. Вгадати заздалегідь неможливо. Цуценята першого покоління лабрадуделя оригінал можуть бути схильні до линяння, як лабрадор, або не схильні до, як пудель Чи не підходять для людей з алергією цуценята від лабрадуделя першого покоління плюс лабрадор, а ось не викликає проблем шерсть цуценят від лабрадуделя першого покоління плюс пудель.

Як і у першого покоління, результат відсутності линяючої вовни у другого покоління не вгадаєш.

Важливо! Найбільше для алергіків підходить австралійський лабрадудель (коббердог).

Досвід розведення лабрадуделей підказує, що більшість людей, які страждають алергією, не реагує на них, проте в кожному конкретному випадку алергія відрізняється, і може бути викликана не шерстю, а іншими причинами - слиною, сечею, лупою.

Буде краще, якщо ви спочатку зустрінетеся зі своїм цуценям, принесете його додому і викупатися. Якщо алергія все одно не проходить, вам доведеться відмовитися від песика.

Вуха, очі, зуби, кігті

Думки ветеринарів з приводу вищипування вовни з вух псів розходяться. Думки ветеринарів з приводу вищипування вовни з вух псів розходяться Одні кажуть, що це може викликати запалення волосяних фолікулів, інші, навпаки, вважають, що це знижує вологість і ймовірність виникнення грибка.

Якщо ви вирішите, що волосся треба вискубувати, то почніть з невеликої кількості за один раз і обов'язково вичищати з вух сірку, щоб убезпечити волосяні фолікули.

Щоб очі собаки були завжди чисті і здорові, потрібно щодня протирати їх м'якою ганчіркою, змоченою в лосьоне для очей або воді, видаляючи забруднення з куточків.

Важливо! Зверніть особливу увагу на наявність сильних виділень з очей пса - це може означати запалення очей, чуму, наявність глистів або алергію.

Особливий догляд потрібен і для вовни навколо очей - акуратно розчісуючи і вистриг її, не допускайте утворення грудок. Для захисту очей від подразнення під час купання можна перед процедурою закапати спеціальні краплі для очей. Особливий догляд потрібен і для вовни навколо очей - акуратно розчісуючи і вистриг її, не допускайте утворення грудок Як і люди, собаки мають потребу в чищенні зубів. Для цього продаються спеціальні зубні щітки і пасти, які не потребують споліскування після чистки. Чищення зубів повинна проходити не рідше 1 разу на тиждень, а в ідеалі - щодня.

Догляду вимагають і кігті тварини - їх треба регулярно стригти когтерезка, інакше вони, виростаючи, будуть робити собаці боляче. Оскільки собака не знаходиться цілий день на вулиці, самостійно її кігті не стирається.

купання

Купання улюбленця рекомендується проводити відразу ж після розчісування, тому що при розчісуванні розкриваються волосяні фолікули і вовна може стати матовою. Після купання вони закриваються, що повертає блиск шерсті.

Купати лабрадуделя рекомендується не рідше 1 разу на 3 місяці. Звичайно ж, якщо на прогулянці ваш песик вивалявся в грязі, процедуру можна зробити частішим.

При купанні використовуються спеціальні шампуні для собак. При купанні використовуються спеціальні шампуні для собак

прогулянки

Вигулювати дорослого пса треба двічі в день по 1 годині, скорочення часу прогулянок допустимо тільки в погану погоду.

Якщо ви живете в невеликій квартирі, то вигулювати лабрадуделя доведеться, змушуючи активно рухатися. Для собаки це не складе проблему, оскільки вона любить активний спосіб життя.

Чи знаєте ви? У тих людей, у яких є собаки, рухова активність більше на 66%.

Лабрадуделі обожнюють заняття спортом, наприклад, фрісбі (ловля літаючих тарілочок) і аджилити (Свого роду біг з перешкодами). Ще рекомендується грати з ним в м'ячик і кататися на велосипеді.

харчування

Їжа для лабрадуделя не повинна бути рідкою, це погано позначається на її травленні. Їжа для лабрадуделя не повинна бути рідкою, це погано позначається на її травленні У меню повинні бути присутніми м'ясо курки та індички, яловичина, баранина, овочі, каші, сир, вітамінні і мінеральні добавки, можна спеціальні сухі корми, кістки замініть жилами. Цуценят годують 6 разів на добу, дорослих псів - двічі.

Здоров'я і характерні хвороби

Лабрадудель - дуже здорова собака, її здоров'я контролюється Європейською асоціацією австралійських лабрадуделей (хворі собаки не допускаються до парування), але повністю гарантувати відсутність у неї проблем не зможе ніхто.

Чи добре там, де ви? Змішані породи собак менш болючі, ніж їхні батьки.

Ось деякі хвороби, які можуть іноді виникнути у вашого песика:

  • алергія;
  • діарея і блювота;
  • дисплазія ліктьового або тазостегнового суглоба;
  • епілепсія;
  • очні захворювання;
  • отит;
  • зміщення колінних чашечок;
  • атрофія сітківки;
  • хвороба Еддісона (захворювання надниркових залоз).

Якщо ви виявили у свого собаки якесь генное захворювання, обов'язково повідомте про це заводчику. Якщо ви виявили у свого собаки якесь генное захворювання, обов'язково повідомте про це заводчику Таким чином, лабрадудель - це добра і грайлива собака, яка добре уживається в великих шумних сім'ях, де люблять активний відпочинок. Вона годиться для алергіків, але, як і будь-яка інша порода, потребує догляду, виховання і уваги.

Чи знаєте ви?
Як відрізнити коббердога від лабрадуделя?
Якому господареві підійде?
Чи знаєте ви?
Чи знаєте ви?
Чи добре там, де ви?

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com