рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Догляд за шкірою обличчя в підлітковому віці * Засоби для підлітків в домашніх умовах

  1. Особливості підліткової шкіри обличчя
  2. Вибір косметичних засобів для підлітків
  3. Догляд за проблемною шкірою обличчя підлітка
  4. Як доглядати за жирною шкірою в підлітковому віці?
  5. Якого догляду потребує суха і нормальна шкіра?
  6. Домашні засоби для догляду за шкірою обличчя для підлітків
  7. Маска проти жирності шкіри
  8. Маска для очищення пор
  9. Відбілююча маска для підлітків
  10. Заспокоює шкіру маска
  11. Коли потрібна консультація фахівця по догляду за підліткової шкірою обличчя

Косметологи рекомендують проводити правильний догляд за шкірою обличчя в підлітковому віці всім без винятку хлопчикам і дівчаткам, навіть якщо у них немає косметичних проблем.

Розпізнати наступ перехідного віку у підлітків можна по висипань на обличчі. З цим явищем знайомі багато дівчатка і хлопчики 12-17 років. Саме з цього періоду потрібно починати активний догляд за типом шкіри.

Найчастіше підліткова шкіра є проблемною і схильна до жирності і акне. Висипання на обличчі ні в якому разі запускати не можна! Інакше підліток до кінця статевого дозрівання може підійти зі шрамами, пігментними плямами або серйозним інфекційним ураженням шкіри. Своєчасно підібраний правильних догляд допоможе зберегти красу шкіри, а також уникнути виникнення комплексів, пов'язаних із зовнішнім виглядом.

Особливості підліткової шкіри обличчя

Особливості підліткової шкіри обличчя

Як тільки дівчаткам і хлопчикам виповнюється 11-12 років, в їх організмі відбуваються серйозні перебудови гормонального фону. Зростання певних гормонів відбивається не тільки на їх поведінці, а й на зовнішньому вигляді. У дітей підліткового віку спостерігається зміна фігури, відбувається становлення особистості, приходить перша любов. Разом з цим ще й зростає активність сальних залоз, з'являються вугрі, шкіра потовщується і виглядає сальної. Також рідко кому з підлітків вдається уникнути утворення прищів і запалень на обличчі. Деякі діти ведуть виснажливу боротьбу з цими неприємними явищами протягом декількох років.

Якщо ж хлопчики і дівчатка будуть вести правильний догляд за шкірою, їм вдасться незабаром нормалізувати роботу сальних залоз і повернути їй здоровий і сяючий вигляд. І дівчаткам, і хлопчикам підліткам догляд за шкірою обличчя дозволить уникнути психологічних проблем, адже на тлі таких дефектів, як прищі і вугрі, у дітей часто з'являються комплекси і невпевненість в собі.

Правильний догляд за підліткової шкірою спрямований на вирішення таких косметичних проблем:

  • надмірне вироблення жиру;
  • пориста і тьмяна шкіра;
  • освіту міліум - білих вузликів, кіст сальних залоз;
  • комедони.

Незважаючи на те, що перебудова гормонального фону проходить у всіх підлітків, епідерміс може у них виглядати по-різному - в одних більше висипань, у інших їх менше. Пов'язано це з додатковими факторами, які можуть, як поліпшити ситуацію, так і погіршити її. Кількість прищів на обличчі дівчаток і хлопчиків підлітків збільшується в кілька разів під дією таких факторів:

  • захворювання шлунково-кишкового тракту;
  • незбалансоване харчування;
  • стресові ситуації;
  • ослаблений імунітет;
  • неправильно підібрана косметика, надмірне її використання;
  • регулярне вплив ультрафіолету і вологи;
  • прийом деяких медикаментів.

Батькам на замітку: Підлітковий вік - складний період у житті кожної людини. Щоб він пройшов більш спокійно, важливо виключити ці провокуючі фактори і більше приділити уваги фізичній і психоемоційному здоров'ю підлітка.

Вибір косметичних засобів для підлітків

Вибір косметичних засобів для підлітків

Шкіра у підлітків ділиться на основні типи, як і у дорослих. Але частіше вона комбінована або жирна, нормальна і тим більше сухої тип в цьому віці зустрічається рідко.

У салонних і домашніх умовах догляд за підліткової шкірою особи не буде повноцінним і ефективним без застосування косметичних засобів, призначених для цього віку. Така косметика істотно відрізняється за складом від засобів по догляду за шкірою для дорослих.

Важливо: Головна мета застосування спеціальної косметики - нормалізувати секрецію сальних залоз, підсушити шкіру, усунути її сальність, вилікувати вугрі і прищі, зняти запалення і подразнення.

Багато фірм, що спеціалізуються на виробництві продукції по догляду за шкірою, випускають лінійки засобів для підлітків. Представлені вони зазвичай гелями або пінками для вмивання, підсушують тоніком, очисними скрабами. Якщо у дівчаток і хлопчиків немає прищів на обличчі, в період гормональної перебудови організму можна обійтися цієї основної косметикою.

При косметичних проблемах у вигляді висипів на обличчі і запалення шкірних покривів треба вести догляд за шкірою в підлітковий період за допомогою спеціальних засобів. Зазвичай використовуються:

  • лосьйон для глибокого очищення пір;
  • гель для вмивання;
  • зволожуючий молочко;
  • заспокійливий крем;
  • гель, підсушує;
  • матирующие кошти;
  • засоби по боротьбі з акне.

Якщо виключити використання косметичних засобів, призначених для підліткової шкіри, в майбутньому на обличчі можуть залишитися сліди від прищів - шрами і рубці.

Догляд за проблемною шкірою обличчя підлітка

Догляд за проблемною шкірою обличчя підлітка

Щоб самостійний догляд за проблемною шкірою обличчя підлітка не нашкодив, а поліпшив стан і зовнішній вигляд шкірних покривів, важливо проводити такі процедури:

  • очищення;
  • тонизирование;
  • зволоження;
  • харчування;
  • лікування.

Особливу увагу в догляді слід приділяти очищенню. Для процедури засоби повинні підбиратися суворо за типом шкіри і її стану. Очищення проводять за допомогою гелів і пінок без вмісту спирту, агресивних компонентів, з нейтральним pH. Бажано, щоб в складі очищувальних засобів були рослинні екстракти. Вони знімають запалення, сприяють загоєнню і відновленню епідермісу, регулюють роботу сальних залоз.

Після очищення наносять тонізуючий тонік або лосьйон. Якщо на обличчі є новоутворення, властиві цьому типу шкіри, можна обробити їх антисептичним олівцем або гелем з підсушують ефектом. Такий догляд прискорить процес загоєння.

При наявності новоутворень на обличчі хлопчиків або дівчаток підлітків - вугрів і прищів, догляд повинен складатися також і з лікування. Добре себе зарекомендували аптечні засоби на основі саліцилової кислоти. Вона глибоко проникає в шкіру, видаляє надлишок жиру, нормалізує роботу сальних залоз і вбиває бактерії, що провокують утворення таких дефектів.

Слід запам'ятати: Під забороною знаходиться видавлювання прищів, вугрів і інших новоутворень. Такі дії не тільки не вирішать проблему, але ще і погіршать її, спровокують появу нових дефектів.

Як доглядати за жирною шкірою в підлітковому віці?

У більшості підлітків шкірні покриви жирні. Щоб зменшити вироблення жиру, важливо знати, які кошти для догляду за шкірою обличчя в цьому віці можна використовувати.

Дівчатка і хлопчики 12-17 років щодня вранці і ввечері повинні проводити процедуру вмивання, використовуючи очищающий гель для жирного типу. Фахівці рекомендують 2 рази на день обробляти обличчя 2% розчином саліцилової кислоти.

Щоденний догляд практично такий, як за проблемною шкірою. Для вмивання потрібно використовувати кип'ячену або дистильовану воду. У зволоженні такий тип не потребує, але поживний крем використовувати потрібно, щоб забезпечити її корисними речовинами.

Матирующие кошти - гелі, креми, тоніки і лосьйони, повинні постійно бути в арсеналі доглядає косметики підлітків. Дівчата в підлітковому віці починають користуватися декоративною косметикою. Туш, губна помада нейтрального кольору не зашкодять, а ось від тонального крему краще відмовитися. Він закупорює пори і стає причиною появи вугрів і прищів.

Якого догляду потребує суха і нормальна шкіра?

Якщо шкіра суха або нормальна, догляд за обличчям для підлітків повинен бути мінімальним:

  1. Вранці досить вмитися водою з використанням спеціального гелю або пінки, і промокнути обличчя рушником.
  2. Увечері провести очищення за допомогою засобу для вмивання сухої або нормальної шкіри.
  3. Щоб не було відчуття сухості і стягнутості особи, для вмивання використовують мінеральну воду.
  4. Після вмивання корисно обполіскувати особа настоєм ромашки або міцелярно водою.
  5. На ніч рекомендується нанести крем для сухої або нормальної шкіри з зволожуючим ефектом.
  6. Раз в тиждень використовувати скраб, але тільки при відсутності запалень на обличчі.

Нормальна і суха підліткова шкіра не схильна до висипань, тому додатковий догляд не потрібен.

Якщо ви вже перейшли межу підліткового віку, то вам буде цікавий догляд за шкірою обличчя в 20 років . Дізнайтеся, як правильно підібрати засоби для молодої шкіри.

Домашні засоби для догляду за шкірою обличчя для підлітків

Домашні засоби для догляду за шкірою обличчя для підлітків

Самостійний догляд за шкірою обличчя для підлітків можна провести за допомогою домашніх засобів. Вони відрізняються натуральністю, безпекою та ефективністю.

Доглядаючи в домашніх умовах за підліткової шкірою, використовують маски, компреси, скраби. Для поліпшення стану шкіри, її очищення, живлення і зволоження достатньо двох таких процедур в тиждень.

Маска проти жирності шкіри

У домашніх умовах серед засобів для догляду за шкірою обличчя підлітків частіше використовуються маски. Їх готують на основі відварів трав, фруктів, продуктів харчування.

Для усунення жирного блиску, зменшення вироблення сала підходить такий рецепт:

  1. Господарське мило натерти на тертці, щоб вийшла чайна ложка стружки.
  2. Додати таку ж кількість кухонної солі і теплої кип'яченої води.
  3. Компоненти перемішати, нанести на обличчя.
  4. Через 10 хвилин злегка втерти маску в шкіру.

Такий засіб добре підсушує і очищає епідерміс від забруднень, відмерлих клітин і чорних крапок.

Маска для очищення пор

Це ще один хороший засіб по догляду за шкірою обличчя підлітків, яке глибоко очищає від забруднень і звужує пори:

  1. Яєчний білок збити віночком в піну.
  2. Додати до білка чайну ложку цукру, суміш збити ще раз.
  3. Розділити масу на дві частини.
  4. Нанести на обличчя половину маски, а через 5 хвилин, коли вона підсохне, ще раз збити віночком решту і нанести повторно шар цього кошти.
  5. Через п'ять хвилин вмитися прохолодною водою.

Відбілююча маска для підлітків

Якщо на шкірі є пігментні плями або залишилися сліди постакне, можна для догляду за обличчям підлітка використовувати таку відбілюючі маску:

  1. Свіжий огірок очистити від насіння і шкірки.
  2. Натерти його на тертці.
  3. Дві столові ложки огіркового пюре змішати з чайною ложкою оливкової олії.
  4. Масу нанести на шкіру рівномірним шаром на 20 хвилин.

Заспокоює шкіру маска

У щоденний догляд за шкірою обличчя підлітка, яка схильна до запалень і подразнень, входить застосування заспокійливих засобів. Удома можна приготувати таку маску:

  1. На дрібній тертці натерти очищену картоплину.
  2. Розпарити обличчя над трав'яним паром. Для цього потрібно заварити в каструлі ромашку і календулу, і трохи потримати над нею особа.
  3. Нанести картоплю, не віджимаючи сік.
  4. Зверху особа покрити бавовняної серветкою.
  5. Через 15 хвилин змити маску трав'яним відваром.

Коли потрібна консультація фахівця по догляду за підліткової шкірою обличчя

Коли потрібна консультація фахівця по догляду за підліткової шкірою обличчя

Якщо самостійний догляд за підлітків шкірою не дає позитивних результатів - жирність не зменшується, прищі не проходять, шкірні покриви мають нездоровий вигляд, слід звернутися до косметолога. Спеціаліст може направити підлітка на обстеження, щоб виявити причину проблемної шкіри.

Дівчатка і хлопчики підліткового віку для підтримки шкіри в здоровому стані можуть регулярно відвідувати косметолога. У салоні краси проводяться такі процедури:

  • механічне чищення особи;
  • апаратна чистка;
  • поверхневий пілінг;
  • дарсонвалізація;
  • криомассаж.

Для проведення таких процедур косметологи використовують професійну косметику по догляду за підліткової шкірою обличчя. Вона діє дбайливо і м'яко, і ефект від таких засобів вище, ніж від магазинної косметики.

Якщо почати доглядати за шкірою обличчя з 12 років, коли починається перехідний вік, можна уникнути серйозних проблем у вигляді акне і вугрової висипки.

Якого догляду потребує суха і нормальна шкіра?
Як доглядати за жирною шкірою в підлітковому віці?
Якого догляду потребує суха і нормальна шкіра?

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com