рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Як визначити вік папуг?

Найбільш поширений питання, яке задають не тільки лише майбутні, а й вже відбулися власники хвилястих папужок - як визначити вік і стать папуг?

Найбільш поширений питання, яке задають не тільки лише майбутні, а й вже відбулися власники хвилястих папужок - як визначити вік і стать папуг

Пам'ятаю, коли я була маленькою, у нас були папужки, і я завжди вважала, власне що якщо у папуги синя восковица (то простір, де знаходяться носові отвори, негайно над дзьобіком), то значить переді мною хлопчисько, якщо коричнева, то це дівчинка . Незалежно від віку пташки. Не так давно за тими ж ознаками ми прийняли рішення обрати для дочки хлопчика-папужки.

Прийшли ми на ринок, облюбували хвилястики, подивилися на блакитну восковица і зраділи, що сподобався нам птах виявилася самцем. Придбали, принесли додому і пішли реєструватися на форумі про хвилястих папуг. Через приколу виставили фотографію на розгляд, і нам знавці оголосили, що у нас дівчинка! Як так? А як же перенісся? Вона ж блакитна!

Як виявилося, у молодих папуг навіть професіонали не завжди можуть визначити стать, тому власне що при народженні через недоступність статевих гормонів восковіци і в хлопчиків, і у дівчаток практично однакові. У міру дорослішання в хлопчаків восковица стає рожево-бузкового або бузкового відтінку, без яких або білих плям. На восковица дівчаток навколо носових отворів чітко втілені білі цятки. Забарвлення восковіци або світло-блакитний, або рожевий. Це в ідеалі. Але іноді підробки визначити неможливо досить довго. Чим старше папуга, що легше дізнатися, хлопчик це або дівчинка. Зазвичай у віці 6-8 місяців у хлопчиків восковица набуває яскравий синій прикрас, у дівчаток або коричневий, або бежевий.

Деякі досвідчені заводчики хвилястики можуть визначити стать папуг по них поведінки. Розмовляють, що хлопчики більш цікаві, товариські і голосисті. Дівчата ж співають мало. Але визначити стать птиці за даними симптомами в той момент, коли папуга розташовується в незвичній для себе обстановці (в клітинці магазину), практично нереально.

Тому купувати хвилястого папугу, якщо вам не все одно, хто попадеться, краще вдома в тих, хто їх розводить. Там вас немає з підлогою, ні з віком птахи не обдурять. У магазині, можливо, теж би не обдурили, там просто не завжди розбираються в даному питанні. А перекупникам на ринку все одно, їм лише б продати продукт, і швидше. А то, що ви берете пару для вже наявного у вас папужки, їм повністю не цікаво.

З підлогою трохи розібралися. А як визначити вік папуг? Подивіться йому в очі. Якщо вони абсолютно чорні, то пташка юна. У дорослих птахів зіницю оточений світлим колечком (це райдужка, вона буває помічена у всіх пташок в різному віці, за звичаєм після 5, але не пізніше 10 місяців). Далі: якщо хвостик короткий, то це означає, що хвилястою папужці не більш як 2 місяців. Про що ж віці говорить і дзьоб. В абсолютно маленького пташеняти дзьоб чорний. Рівномірно чорнота сходить і дзьоб світлішає.

У разі якщо вам кажуть, що хвилястий папуга абсолютно маленький, зверніть увагу на нього голову. У дітей до першої линьки (а це десь до 3 місяців) пір'я хвилясті, починаючи від самого дзьобіку. У разі якщо у папуги вже з'явилася шапочка на голові (тобто забралися вовнянки), означає, перша линька вже пройшла, хоча якщо оченята ще чорненькі, означає, йому більше трьох, але не більше 10 місяців.

У разі якщо папужки альбінос або лютінос, то в їх вік вищеописаними образами визначити неможливо. У самців восковица завжди рожево-фіолетова, а у самок коричнева надалі 5-6 місяців. Райдужка з віком не змінюється. Вона або червона, або темна, без білого обідкі.

Для чого треба вміти визначати вік? В принципі, для написання твори про папу це важливо знати лише при покупці, щоб не помилитися з вибором. Якщо в магазині для вас запропонують птицю зі світлим обідком в окулярах, то це означає, що птах вже у віці, і незрозуміло, скільки часу вона перебуває в умовах магазину. А, як правило, в магазинах і підгодовують їх не найкращими кормами, і ручної пташка вже не буде, та й відсутність сонячного світла нічого доброго не принесе. Цю пташку, звичайно, шкода, але краще виберіть для себе іншу.

Ми розібралися, як визначити вік і стать папуг, тепер ви не помилитеся у виборі. У разі якщо ви хочете навчити вашу пташку бесіди і привчити її до рук, купуйте пташеня юного. Нехай ваш папужка буде кращим!


Ви знаходитесь: події >> Як визначити вік папуг?

Найбільш поширений питання, яке задають не тільки лише майбутні, а й вже відбулися власники хвилястих папужок - як визначити вік і стать папуг?
Як так?
А як же перенісся?
А як визначити вік папуг?
Для чого треба вміти визначати вік?

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com