рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Поліестер: що за тканина, властивості, характеристики, склад

  1. опис
  2. властивості
  3. Сполучення з іншими видами волокон
  4. Відгуки
  5. Порівняння з іншими матеріалами
  6. Відео

Поліестер - світовий лідер серед синтетичних волокон. Технологія його виробництва стала одним з великих відкриттів сорокових років минулого століття. У промислових масштабах тканину почали виробляти з 1947 року з кислот і спирту, вугілля і нафти з додаванням води та повітря.

Волокна поліестеру широко використовуються у виробництві тканин для одягу: спідниць, брюк, суконь, костюмів, блузок, курток, верхнього одягу. Дуже популярні його суміші: з бавовною, шерстю, їх називають класичними. Мається на увазі співвідношення вовни і поліестеру щодо 55% до 45%. У 2013 році Німеччина виробила 198 000 тон волокон поліестеру, не відстають і інші країни, що робить цей вид лідером виробництва.

опис

опис

Отримують поліестер шляхом розплаву. Сировина нагрівають, отримуючи прядильную масу, потім продавлюють через найтонші отвори. Уже під час виробництва враховується сфера застосування волокна, йому надається трикутна, округла, овальна форма для створення різних ефектів: прозорості, блиску, тактильного комфорту. Волокно з кутами утворює жорстку тканину. Порожні волокна використовуються для виготовлення легких, амортизувальних тканин, що володіють ізоляційні властивості. Продукції можна додати будь-який колір: спокійний нейтральний або яскравий, блискучий відтінок. Волокна поліруються для додання блиску, текстурируются для придбання волнистости.

Як вибрати   банний рушник для новонароджених Як вибрати банний рушник для новонароджених ?

Читайте відгуки про те, який матрац краще вибрати.

Стандартні розміри двоспального матраца: //izvolokna.com/domashnii/spalnya/postelnoe-bele-s/razmery-u-matrasov-dlya-dvuspalnoj-krovati.html .

властивості

Характеристики волокна високо оцінили виробники різних виробів і споживачі. Одне з його переваг - стійкість проти впливу погодних факторів: інтенсивного сонця, морозу, дощу. В цей же час, він є тонкою і легкою тканиною, яка добре поєднується з натуральними волокнами.

Такі вироби не вимогливі до догляду, мають високу стійкість до зношування. На виробах з цих волокон легко сформувати стрілки і складки шляхом термічної обробки.

Найбільш поширеними є два різновиди:

  • PET - дуже міцний вид тканини, волокна використовуються в поєднанні з іншими видами для додання їм міцності і стабільності форми; основну сировину для виробництва - етилен, одержуваний з нафти; з м'яких волокон формується пряжа;
  • PCDT - має еластичність і пружність, волокна використовуються для виготовлення меблевої оббивки і портьєр; сировина - конденсат терефталевої кислоти, з розплаву формуються нитки.

Представлена ​​тканину, повністю виготовлена ​​з поліестеру, абсолютно не мнеться, навіть після зволоження, вона дуже швидко сохне.

Після екструзії волокна формуються і витягуються, після контакту з повітрям вони тверднуть. Для більшої міцності волокна сплітаються в нитки, які намотують на бобіни і відправляють на виробництво тканин.

Тюль, вуаль і органза - приклад прозорої тканини з 100% поліестеру. Звичайне застосування - виготовлення еластичного мереживного білизни, сорочок і блуз. З товстих ниток виготовляють мережі і мотузки.

Властивості поліестеру 100%:

  • гладка поверхня, різноманітність кольорів;
  • велика різноманітність фактур - товста і тонка тканина, з шовковистим блиском або матова;
  • матеріал дуже приємний на дотик і при одяганні речі;
  • зносостійкість без втрати кольору;
  • незначну вагу;
  • тканина не схильна до появи стійких заломів при смінаніі;
  • простий догляд - прання в прохолодній воді, швидка прасування злегка нагрітою праскою;
  • доступна ціна в порівнянні з натуральним шовком.
  • це шовний матеріал, придатний для пошиття будь-яких речей.

Недоліком 100% поліестеру є висока щільність, що робить неможливим носіння виробів з нього в жаркому кліматі.

Сполучення з іншими видами волокон

Існує кілька видів сполучень:

  • З поліамідом. Таке поєднання дозволяє отримати дуже пружні, еластичні, зносостійкі тканини, що не втрачають колір в процесі експлуатації. З них шиють жіночу білизну, що володіє м'якістю і благородством шовку, еластичністю і зносостійкість справжньою синтетики. розведений поліамідом , Поліестер втрачає частину своєї термостійкості, тканину злегка електризується, не вбирає вологу.
  • З спандексом. Дозволяє отримати міцний і дуже еластичний матеріал для виготовлення панчішно-шкарпеткових виробів, міцної спортивного одягу, облягаючих трикотажних виробів, рукавичок. завдяки ниткам спандекса , Матеріал стає менш щільним і більше повітропроникним, добре тягнеться. Поєднання не так стійко до вигорання, як чистий поліестер, білосніжні тканини можуть на сонці пожовтіти.
  • З бавовною. Бавовна є класичним прикладом гігроскопічності, гігієнічності, натуральності та простоти. Поєднання його з поліестером в співвідношенні 65% і 35%, позбавляє тканину властивих бавовні недоліків. Трикотажні вироби з бавовни з поліестером не вигоряють, не розтягуються, довше носяться і використовуються. Постільна білизна з бавовни з поліестером має дворазову тривалість експлуатації, в порівнянні з чистим бавовною, воно не мнеться і сохне дуже швидко.
  • З віскозою. Завдяки наявності поліестеру, віскоза набуває стабільність, гігроскопічність, вона не розтягується, не линяє. З неї шиють одяг для роботи і відпочинку. Дуже популярний варіант - віскоза 30 поліестер 70. Детальні характеристики тканини віскоза можна знайти в цій статті .
  • Пряжа. Упаковки в'язальної пряжі можуть маркуватися як "Поліестер", так і "Поліестер", "ПЕФ". Вона має теплопровідність і несминаемость вовни. Вироби, пов'язані з цією пряжі, важко відрізнити від вовняних, вони не схильні до псування міллю, швидко сохнуть, зносостійкі, не розтягуються.

Поліестер - відносно недорога тканину, її ціна близько 300 рублів за метр, залежно від політики магазину.

Відгуки

  • "Дотримувалася стереотипу про те, що поліестер - негігієнічно тканину низької якості. Звернула увагу на асортимент інтернет-магазинів популярних брендів: більшість суконь, костюмів та блузок, поряд з шовком, виготовлені з поліестеру. Напевно, цей матеріал не так уже й поганий. "Христина, 25 років
  • "Не спорю, бавовна краще до тіла. Але тільки плаття з нього через годину виглядає м'ятою ганчіркою. А синтетика - то, що сидить на фігурі і носиться довго ". Галина, 37 років

Матрац Дормео рол ап ейр   можна взяти з собою в подорож Матрац Дормео рол ап ейр можна взяти з собою в подорож.

Які штори на вибрати на кухню з балконними дверима? варіанти на світлині.

Відгуки про шторах блекаут фірми Тогас: //izvolokna.com/brendy/greciya/shtory-togas.html .

Порівняння з іншими матеріалами

Нейлон виглядає не так дорого, як поліестер, він не володіє термостійкістю. Пом'ятий під час прання в гарячій воді, він може більше не розгладитися. Від занадто сильно нагрітого праски на нейлоні можуть утворитися пошкодження - розплавлені ділянки або дірки.

Тканини з бавовни менш міцні, але їх можна вибілювати. Перші гігієнічні, другі - довговічні і володіють зносостійкістю, що краще - вирішувати вам. Кращий варіант для виготовлення одягу і постільної білизни - поєднання волокон. Іноді поліестер плутають з синтепоном. Синтепон - це нетканий матеріал, який використовується в якості утеплювача.

Читайте також про штори від компанії "ТомДом" за посиланням .

Відео

Дане відео детально розповість Вам про види тканин.

Які штори на вибрати на кухню з балконними дверима?

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com