рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Форма сукні без виточок

  1. Форма сукні без виточки - побудова конструкції
  2. побудова спинки
  3. побудова переду
  4. Форма безпосадочного рукава до ліфа без виточок

Базова форма без нагрудної виточки використовується не тільки при пошитті суконь, а й футболок, топів, бомберів та інших виробів з високо-еластичних трикотажних полотен

Базова форма без нагрудної виточки використовується не тільки при пошитті суконь, а й футболок, топів, бомберів та інших виробів з високо-еластичних трикотажних полотен. Оскільки в конструкції не передбачені виточки або рельєфні шви, облягання по фігурі досягається за рахунок властивостей матеріалу. Така форма особливо сподобається початківцям майстриням - адже будувати викрійку дуже просто, і зшити виріб можна досить швидко, не витративши багато часу. На нашому сайті ви знайдете велику колекцію стильних моделей, які зможете самостійно зшити по цій викрійці.

Форма сукні без виточки - побудова конструкції

Для побудови викрійки необхідно зняти такі мірки (в прикладі використовуємо мірки стандартного 46 розміру ):

  1. Обхват грудей - 92 см;
  2. Обхват талії - 72 см;
  3. Обхват стегон - 98 см;
  4. Довжина спини до талії - 42,5 см;
  5. Висота плеча коса - 44 см;
  6. Довжина переду до талії - 46 см;
  7. Висота плеча коса переду - 46 см;
  8. Глибина пройми - 20 см;
  9. Висота стегон - 20 см;
  10. Обхват шиї - 37 см;
  11. Довжина плеча - 12 см;
  12. Довжина виробу по спинці - 60 см.

Збільшення до мірками на свободу облягання додавати не потрібно, форма підходить тільки для еластичних матеріалів. дивіться докладніше Як зняти мірки

Відступивши від верху листа 10 см, в лівому кутку поставте крапку А. Проведіть вертикальну і горизонтальну лінії. За вертикальної лінії вниз від точки відкладіть:

  • АГ = 20 см - Глибина пройми за міркою;
  • АТ = 42,5 см - Довжина спини до талії за міркою;
  • ТБ = 20 см - Висота стегон за міркою;
  • АН = довжина виробу за міркою.

Від точок Г, Т, Б, Н проведіть горизонтальні лінії. З точки А проведіть коротку горизонтальну лінію.

Від точки Г вправо відкладіть по лінії відрізок гг1 = 46 см - 1/2 обхвату грудей за міркою. Проведіть вертикальну лінію через точку Г1 вниз - на перетині отримані точки Т1, Б1, Н1 - і довільно вгору.

Від точки Г вправо відкладіть ширину спини гг2 = 1/8 ОГ +5,5 см (для всіх розмірів) = 92/8 + 5,5 = 17 см. Від точки Г2 вгору підійміть перпендикуляр - на перетині отримана точка А1. Від точки Г1 вліво відкладіть ширину грудей: Г1Г3 = 1 / 4ОГ - 4 = 92 / 4-4 = 19 см.

Лінія середини пройми. Г2Г3 розділіть навпіл - отримали точку Г4 (середина пройми). Від точки Г4 опустіть вниз перпендикуляр до лінії НН1.

Мал. 1. Базова форма вироби без виточки

побудова спинки

Горловина спинки. Від точки А вправо відкладіть 1/6 обхват шиї за міркою + 1 см. Це розрахункове значення будемо використовувати і при побудові горловини переду. Від отриманої точки вгору відкладіть 2 см для всіх розмірів. За лекалом проведіть лінію горловини спинки AA2.

Плече спинки. Від точки Т побудуйте допоміжну дугу радіусом, рівним міркою Висота плеча коса мінус 1 см (мірка Висота плеча коса (Впк) вимірюється по спинці від точки хребетного стовпа по талії до точки зчленування плеча з рукою). Проведіть лінію плеча А3П = Довжина плеча за міркою - 1 см таким чином, щоб точка П лежала на допоміжній дузі.

Лінія пройми і боки. А1Г2 розділіть навпіл (допоміжна точка), за лекалом проведіть лінію пройми спинки.
Від точки Т вправо відкладіть ТТ2 = 1/4 обхвату талії за міркою = 72/4 = 18 см. Від точки Б вправо відкладіть ББ2 = 1/4 обхвату стегон за міркою = 98/4 = 24,5 см. Проведіть плавну лінію боки , з'єднавши послідовно точки Г4, Т2, Б2 і Н2.

побудова переду

Від точки Т1 вгору відкладіть відрізок Т1Ш = Довжина переду до талії за міркою. Від точки Ш вліво проведіть горизонтальний відрізок ШШ1 = Г1Г3, з'єднайте точки Ш1 і Г3.
Горловина переду. Від точки Ш вліво відкладіть ШШ2 = 1/6 ЗОШ + 1 см і потім з точки Ш проведіть дугу таким же радіусом.

Плече переду. Від точки Т1 побудуйте допоміжну дугу радіусом, рівним міркою Висота плеча коса переду мінус 1 см (мірка Висота плеча коса переду (ВПКП) вимірюється від центру переду по лінії талії до крайньої точки плеча). Проведіть лінію плеча Ш2П1 = Довжина плеча за міркою -1 см таким чином, щоб точка П1 лежала на допоміжній дузі.

Лінія пройми і боки. Відрізок Ш1Г3 розділіть навпіл і від точки поділу відкладіть вправо 1 см. Проведіть лінію пройми переду за лекалом від точки П1 через точку 1 до точки Г4.

Відкладіть Т1Т3 = 1/4 обхват талії за міркою = 18 см, Б1Б3 = Н1Н3 = 1/4 обхвату стегон за міркою = 24,5 см. Лінію боки проведіть через точки Г4-Т3-Б3-Н3.

ВАЖЛИВО! У наведеному побудові базової викрійки без нагрудної виточки не враховано негативні надбавки на еластичність матеріалу за обсягами. Для дуже еластичних матеріалів їх слід вводити в конструкцію в залежності від фасону виробу.

Деталі спинки і переду вироби перезніміть на кальку і викроїте з припусками на шви і підгин по низу (рис. 2).

Мал. 2. Деталі крою спинки і переду вироби без виточок

Форма безпосадочного рукава до ліфа без виточок

Мірки, необхідні для побудови рукава:

Довжина рукава за міркою - 61 см;
Обхват руки у верхній частині (обхват плеча) - 28 см.

З базової викрійки спинки без виточок необхідно зняти мірку АВ (глибина пройми) (рис. 3). Ця мірка буде використовуватися при побудові викрійки рукава.

Ця мірка буде використовуватися при побудові викрійки рукава

Мал. 3. Мірка для побудови викрійки безпосадочного рукава

Від точки О відкладіть вертикально вниз Довжину рукава за міркою - позначте точкою Н (рис. 4). Від точки О вниз відкладіть Висоту оката: Вок = 3/4 АВ - отримана точка О1. Від точки О1 вліво і вправо проведіть горизонтальну лінію довільної довжини. Від точки О1 вліво і вправо по горизонтальних лініях відкладіть по 1/2 обхват плеча + надбавка на свободу облягання (величина збільшення залежить від фасону виробу і може складати від 0 до 2 см; для виробів з високо-еластичних матеріалів надбавка може бути негативною) - отримані точки О2 і О3. З'єднайте точки О-О2 і О-О3 прямими лініями.

Мал. 4. Форма безпосадочного рукава

На відрізку ОО2 від точки О2 відкладіть 2/5 довжини відрізка ОО2 - отримана точка О4. Відрізок ОО4 розділіть навпіл і проведіть вгору перпендикуляр довжиною 2 см. Відрізок О2О4 розділіть навпіл і проведіть вниз перпендикуляр довжиною 0,5 см. З'єднайте точки О; 2; О4; 0,5; О2 за лекалом або від руки.

На відрізку ОО3 від точки О3 відкладіть 2/5 довжини відрізка ОО3 - отримана точка ПРО5. Відрізок ОО5 розділіть навпіл і проведіть вгору перпендикуляр довжиною 1,5 см. Відрізок О3О5 розділіть навпіл і проведіть вниз перпендикуляр довжиною 0,5 см. З'єднайте точки О; 1,5; ПРО5; 0,5; О3 за лекалом або від руки.
Від точки Н проведіть вліво і вправо відрізки, рівні 1/2 обхват зап'ястя за міркою + 1 см: Н1Н2 = Обхват зап'ястя + 2 см (надбавку до обхват зап'ястя можна збільшити в залежності від фасону і властивостей матеріалу). З'єднайте точки Н1-О2 і Н2-О3 прямими відрізками. Від точки Н відкладіть вгору 0,5 см і проведіть нижню лінію рукава Н1-0,5-Н2 злегка увігнутої.

Ще більше викрійок і нових ідей ви знайдете на сайті Школа шиття Анастасії Корфіаті. Підписуйтесь на безкоштовні уроки Школи шиття і шийте модний одяг разом з нами!

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com