рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Купання залізного коня - як правильно мити машину - Сибірська риболовля

  1. Етапи мийки двигуна
Головна

/ Снряженіе військово-промислового комплексу рибалки / Купання залізного коня

Всі ми знаємо, що «машина любить ласку, чистоту і змазку». Але мити свій автомобіль потрібно не тільки тому, що після виїзду на природу він може бути сильно забруднений, але і тому, що науково доведено: миття своєї улюбленої машини заспокоює нерви і піднімає настрій.

Кожен автолюбитель помічав, що після того як помиєш автомобіль, вам здається що двигун працює тихіше і рівніше, та й життя стає красивішим. Так навіщо ж платити комусь за власне задоволення?

Здавалося б, чого хитрого в тому, щоб помити свій автомобіль. Однак хитрощів і нюансів багато. До того ж не у всіх є кошти для частої оплати автомийки, в багатьох населених пунктах автомийок і зовсім немає, не кажучи вже про те, що на полюванні чи риболовлі теж іноді доводиться мити своє авто.

Мити самому автомобіль добре не тільки психологічно, а й зручно для діагностики поломок. Тільки з любов'ю промиваючи деталь за деталлю зовні і всередині автомобіля, ви можете знайти якісь огріхи і усунути причину.

Чи можна помити автомобіль за 10-15 хвилин всього двома-трьома відрами води - так запросто. Але зробити це швидко і досить якісно без хороших пристосувань практично неможливо. Для цього у вашому арсеналі поряд з бавовняною ганчіркою повинна бути хороша об'ємна губка (або шматок поролону). До губці додається пластикове відро, яке не шумить в салоні. Відро бажано підбирати не кругла, а овальної форми, на цей раз виходячи з ергономіки.

Для витирання кузова, а головне - стекол автомобіля найкраще використовувати шматок замшевої тканини або замшеве губку. І взимку і влітку потрібна щітка зі складаним ручкою. Взимку, щоб прибирати сніг і лід, а влітку, щоб видаляти бруд і мити автомобіль в недоступних місцях.

Ну і, звичайно ж, потрібен самий банальний набір автохімії. Плямовивідник - для оперативного видалення плям з оббивки і крісел. Для миття кузова підійдуть будь-які шампуні і автомобільні і навіть ваші особисті гігієнічні. Не можна тільки використовувати агресивні очисники кахлю, сковорідок і т.д.

Мити автомобіль належить зверху вниз. Починаємо з даху, потім промиваємо скла по периметру, потім кузов і в кінці колеса. Якщо автомобіль покритий засохлої брудом, то спочатку потрібно цю гряз рясно змочити і дати просочитися вологою. Коли бруд намокне і стане м'якою, тільки тоді її можна відмивати і не дряпати кузов.

Перша промивка «брудна». Ми змиваємо першим відром води основну бруд, що не розмінюючись на дрібниці. Поролонова губка вбирає в себе багато вологи і прекрасно видаляє бруд з автомобіля. Коли будете мити, то намагайтеся не залишати не промитих місць, тобто тих місць, по яких не «пройшла» губка. Головне бруд «поворушити» і потім вона буде легко змиватися. Там де ви не провели губкою по бруду, вона так і буде лежати на кузові як приклеєна.

Другим відром води вже обмиваємо автомобіль з шампунем. Не бійтеся застосовувати шампуні, від них тільки користь і ніякої корозії, як думають деякі автолюбителі, вони не дають. Шампунями набагато легше відмивати скла, на яких накопичуються масляні і кислотні плями і розбиті комахи. В принципі все можна відмити за допомогою твердості рук і звичайного шампуню, але іноді не зайвими будуть і спецзасоби. Такі є на всі випадки життя: від загиблих комах, асфальту або гудрону і т.д.

Намагайтеся автомобіль не мити на пекучому сонці, а робити це в тіні будівлі або дерев. На сонці волога буде швидко висихати, і ви просто не будете встигати машину начисто протирати. Крім цього сонце крізь нагріту воду, як через лінзу нагріває і руйнує фарбу.


Крім цього сонце крізь нагріту воду, як через лінзу нагріває і руйнує фарбу

Але якщо у вас немає інших варіантів, як мити на сонці, то мийте машину поетапно, спочатку одну сторону, потім іншу. Я, наприклад, спочатку промиваю все скла з одного боку і витираю їх насухо, потім промиваю лобове скло і протираю його, і так далі.

Після того як машину промили з шампунем, залишається сполоснути її чистою водою і протерти замшевою ганчіркою. Тільки замша може після протирання не залишити жодних слідів. Варто хороша замшева ганчірка (іноді це губка) досить дорого, але вона того варта і має довгий термін придатності.

Що стосується миття коліс, то обов'язково зсередини промивайте колісні диски, в які набивається бруд і стає просто кам'яної. Цей бруд порушує балансування коліс і таким чином ускладнює управління автомобіля і збільшує знос шин.

Взагалі-то занадто часто машину мити не варто, оптимально для теплої пори - 1-2 разів на тиждень. Якщо вона трохи запилилася - смахніте пил спеціальною щіткою або ганчіркою. Якщо на поверхні кузова є воскова плівка - зробити цю процедуру буде ще простіше. Що стосується миття автомобіля взимку, то мити автомобіль взимку теж обов'язково, але, зрозуміло, не так часто як в теплу пору року.

Взимку на автомобіль потрапляє багато різних хімічних реагентів і піску, якими посипають дороги. Всі вони роз'їдають фарбу і метал автомобіля і їх обов'язково потрібно змивати. Після миття потрібно все гумки на вікнах і дверях покрити воском, а ще надійніше виїхати з боксу на морозну вулицю, відкрити всі двері і дати волозі замерзнути. Процедура ця займає буквально 5-10 хвилин, але після неї гарантовано всі ваші вікна і двері будуть відкриватися.

Цим питанням задається будь-який автолюбитель. Якщо сказати коротко - мити двигун в принципі не обов'язково. Але ж двигун залитий брудом, або податком масла, по-перше, і очей не радує, а по-друге, чистий двигун вагомий аргумент при продажу автомобіля. Є і ще ряд несуттєвих плюсів. Брудний двигун більше перегрівається і посилено працює система охолодження. Відповідно чистий двигун менш пожежонебезпечний. Але на ці фактори мало хто звертає увагу.

Найголовніший чинник психологічний: коли піднімеш капот і бачиш брудний двигун, то буквально серце стискається. Хочеться двигун помити, адже інші щось миють. У більшості людей ця процедура проходить без наслідків, але є й зворотні приклади. До речі ми забули сказати і про плюси грядного двигуна.

Брудний двигун допомагає знайти патьоки масла, на чистому двигуні масло майже не видно. Останнє що ще можна сказати, так це те, що новий автомобіль з більшою часткою ймовірності можна безпечно піддавати цій процедурі, оскільки у нового авто напевно, вся проводка і інша електрика в порядку.

Отже, якщо ви вирішили мити двигун, як убезпечити себе від можливих проблем. Врахуйте, що в будь-якому випадку миття пов'язана з певним ризиком. І ризикувати чи ні - це вже ваша справа. Автомойщики теж знімають з себе відповідальність і так і кажуть: «Якщо що - ми не винні». Але в 99% випадків гірше, ніж просушка двигуна і продування свічок вам нічого не загрожує.

Якщо автомийка заслуговує на повагу, то можна мити там і платити за цю процедуру гроші, а можна спробувати промити самому. Такий досвід стане в нагоді вам в майбутньому, ви будете знати, як в принципі ваш автомобіль реагує на мийку двигуна і які у нього слабкі місця. Для цього ви повинні вибрати жаркий і сухий день і взагалі підготуватися до будь-яких неприємностей. Наприклад, до того, що вам доведеться чекати, коли просохне двигун кілька годин.

Якщо будете мити двигун самостійно, то ні в якому разі не робіть мийку під тиском. Така мийка, безумовно, хороша для кузова автомобіля, але промиваючи двигун, ви під тиском може загнати вологу туди, куди б вона ніколи не потрапила. Найбільш безпечним буде наступний порядок дій.

Етапи мийки двигуна

- Дайте охолонути двигуну до холодного стану. Врахуйте, що влітку це може зайняти дві години часу. Чим холодніше двигун, тим краще працює розчинник бруду, на гарячому двигуні він швидко випаровується.

- Зніміть плюс з акумулятора або зовсім зніміть акумулятор.

- Закрийте целофановими пакетами генератор, стартер, різні реле, сигналізацію та іншу електроніку. Найбільш важливі генератор і сигналка. Решта за бажанням.

- Окропити спецрозчином для мийки двигуна весь моторний відсік.

- Поки двигун «откісает» під впливом миючого складу, можна допомогти йому. Для цього деякі місця можна потерти вузької пензликом з довгою ручкою.

- Через 15-20 хвилин або слабким струменем зі шланга, або з обприскувача для рослин полийте двигун і видаліть з нього бруд.

- Залиште капот відкритим і дайте годину двигуну посушитися на сонці.

- Якщо є можливість, то продуйте все роз'єми і збризніть на них WD-40. Це ніколи буде не зайвим.

Отже, двигун мити можна і, напевно, навіть потрібно. В принципі сучасні автомобілі захищені від попадання води вологи в важливі механізми, але, жоден виробник все ж не рекомендує робити цю водну процедуру. З іншого боку, якщо ви станете мити двигун досить регулярно, і він буде стійко переносити водні ванні, то і ви набагато сміливіше будете переїжджати річки вбрід, в'їжджати в великі калюжі і на льодові переправи, які теж часто бувають з глибокої льодом. Одним словом, спробувати помити двигун хоча б раз варто і літо для цього найкращий період.

Костянтин Фадєєв

Так навіщо ж платити комусь за власне задоволення?

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com