рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Щоденник Nesquik2202: LiveInternet - Російський Сервіс Онлайн-Щоденників

У цій статті я розповім і покажу, як зшити 5 пляжних суконь. Моделі, які я вибрала, дуже прості у виконанні і не вимагають спеціальної освіти або кравецьких навичок. Також не важливо, яка у вас була шкільна відмітка з математики і креслення. Нічого складного тут не буде. Все що вам знадобиться - це намалювати більш-менш рівний прямокутник або розстелити на аркуші паперу майку і обвести її по контуру. Думаю, будь-яка жінка з цим впорається одна або за допомогою подруги.

Отже, ось деякі моменти, які я хочу обговорити його.

1. Ви можете малювати деталь майбутньої сукні прямо на тканини дрібному. Або, якщо не це незручно, можна намалювати на аркуші старих шпалер, вирізати покласти на тканину і обвести.

2. Плаття, які ми будемо створювати повинні бути симетричними (тобто ліва половина повинна бути дзеркальним відображенням правої). Щоб домогтися цього, деталь викрійки потрібно скласти навпіл і перевірити, чи збігаються ліва і права половини викрійки. Я, наприклад, люблю робити так: склала навпіл папір з намальованою схемою крою так, щоб лінія згину була по центру (рис.3 і рис.4). І шпилькою проколюю малюнок з правого боку викрійки, а наскрізні дірочки автоматично проколюються і на лівій половині (рис.5 і рис.6)

Багато кравці малюють крейдою відразу на тканині праву сторону викрійки, а потім складають навпіл крейдою всередину, ляскають поверх правої половини долонькою і малюнок сам друкується на лівій стороні.

3. Залиште щедрі припуски на шви, по 3-4 см, - потім зайве завжди відріже, а то раптом не вистачить (особливо якщо тканина на зрізі сильно сиплеться).

4. Якщо тканина повинна сісти після прання, виперіть шматок тканини заздалегідь, а потім вже кроіте.

5. Якщо у вас немає машинки - Заспокойтесь, прострочити шов вам можуть в будь-якому ательє або в пункті ремонту одягу. Зайдіть і попросіть, щоб вам прямо при вас зробили «всього один шов». Коштує це максимум 1-2 долари. А якщо будуть говорити, мовляв давайте ваше плаття, і приходьте забирати через тиждень, тримайте напоготові хабар-шоколадку.

6. У статті вам зустрінеться термін «кулиска», що це таке? Згадайте звичайні дитячі трусики, в них гумка знаходиться якраз усередині кулиски, тобто - це, якщо край тканини загнути і прострочити так, щоб залишилося всередині порожнє місце, в яке можна втягнути гумку або мотузку. На першій моделі буде картинка кулиски - ви все зрозумієте.

Ну ось, тепер приступимо ...

Модель 1. Пляжне плаття на куліске.

Все що нам треба це намалювати прямокутник - його ширина і довжина буде залежати від того, хочете ви довга сукня або коротке, широке або по фігурі. Перед і спинка вироби можуть бути однаковими.

Як показано на малюнку, потрібно прострочити бічні шви, а верхній край переду і спинки оформити як кулиску, в яку потім втягнути стрічку і зав'язати її на плечі.

Якщо ви хочете приталені плаття з цієї моделі, то ви просто можете взяти тканину-стрейч і вона сама обліпить вашу фігурку. Або, якщо ви шиєте не з стрейча, то, щоб приталений модель, потрібно бокові шви зробити не по прямій лінії та зігнути рядок в талії (як на нашій картинці показано пунктирними блакитними лініями). І тоді щоб влізти в таке приталені, але не стрейчевий плаття, потрібно в бічний шов на рівні талії вшити приховану блискавку-невидимку.

Модель 2. Пляжне плаття-драпірування.


Найважливіше в цій моделі це правильний вибір тканини - вона повинна бути тонкою струмує і легко утворювати м'які складки. Цими властивостями володіє білизняний трикотаж (маечного тканину), джерсі, сатин, шовк, муслін, деякі різновиди крепу - в наш час дуже багато змішаних тканин треба просто брати тканину в руку, і, якщо вона красиво тече і тече плавними складками, значить це те , що треба.

А далі все зрозуміло по малюнку.

А далі все зрозуміло по малюнку

Довжина прямокутника 2-3 метра (в залежності від ваших габаритів і від того, наскільки «густі» ви хочете мати складки.) Висота залежить від бажаної довжини сукні.

Сукня має всього лише один шов на спині.

У центрі робиться надріз ножицями десь 5-10 см - це буде глибина вашого декольте.

І весь верхній край полотна оформляємо як кулиску, в яку протягуємо 2 мотузочки-стрічки. Кінці стрічок ззаду вшиваються в шов на спині, а спереду виходять з кулиски в центральний розріз і, при надяганні сукні, просто зав'язуються ззаду на шиї.

Такий же стрічкою підв'язуємо плаття під грудьми.

Модель 3. Широкий пляжний сарафан.


Принцип вибору тканини для цього плаття той же, що і в попередній моделі. Якщо тканина не струмуватиме, то ви замість елегантно спадаючих складок отримаєте, «стоїть колом» трапецієподібний сарафан.

Тут все до смішного просто - беремо майку нашого розміру, обводимо її на аркуші непотрібних шпалер. І навколо отриманого контуру малюємо наше майбутнє плаття. Не хвилюйтеся, якщо права половина буде відрізнятися від лівої. Спочатку накресліть, як вийде, а вже потім добийтеся симетричності правої і лівої сторони, зігнувши деталь по центральній лінії згину (див. Пункт 2 на початку статті).

Ще важливий момент: якщо ви володарка видатної вперед грудей або вагітного животика, то передній поділ сукні потрібно зробити довше (як показано на схемі вище). Інакше воно задереться вгору спереду - і буде негарно. Як володарка великих грудей, при примірці схожою моделі суконь, я часто стикаюся з тим, що, розтягуючись на грудях, поділ спереду стає коротшим, ніж ззаду. Так що про всяк випадок, спочатку накресліть достовірніше, а потім після перших примірок, коли зрозумієте, як воно сидить, відріже зайве.

Значить намалювали, вирізали, змітали вручну бічні і плечові шви, поміряли і, якщо все подобається, прострочили на машинці.

Наш пляжний сарафан майже готовий: залишилося обробити декольте і пройми. Можна просто загнути краю всередину і прострочити. Або в відділі тканин купити косу бейку (під колір або контрастну) і обробити нею пройми і горловину.

Модель 4 і 5. Пляжне плаття «квадратик-сорочечка».


Представлені вище моделі трохи відрізняються, але шиються за єдиним принципом. Вибір тканини на ваш смак: в першому випадку - тканина м'яка і струмлива, у другому - більш жорстка.

Отже, модель 4.

Отже, модель 4

Вирізаємо з тканини прямокутник, який, по суті, складається з двох квадратів (квадрат переду і квадрат спинки) - тобто довжина прямокутника повинна бути в 2 разів більше, ніж його ширина.

Знаходимо в прямокутнику середину і креслимо лінію, яка буде розділяти квадрат переду і квадрат спинки = і це виходить лінія плечей майбутнього пляжного сукні.

Тепер на цій лінії будемо робити горловину. На схемі я її зобразила у вигляді вузького прямокутника, але звичайно ж не обов'язково вирізати прямокутник - можна просто зробити ножицями розріз по лінії плечей. Спочатку відзначити на лінії відрізок передбачуваного розрізу (у дівчини з фото він довжиною 30 см) і простежити щоб він розташовувався строго по центру (тобто щоб його кінці були на однаковій відстані від краю полотна).

Намалювали, прорізали, засунули в отвір голову і розкинувши руки в сторони подивився в дзеркало - красотища !!!

Тепер змітаємо вручну бокові шви, знову приміряли і, якщо все влаштовує, прострочили шви вже на машинці.

Готово, тепер обробити зрізи горловини, пройм і низу вироби. Якщо ви шили з тканини, зріз якої не сиплеться і не біжить стрілками (як на колготках) то краю сукні можна не обробляти. Напевно ви в підлітковому віці обрізали свої майки з білизняного трикотажу або робили в них модні прорізи-дірки, тоді ви помітили, що тканину на зрізі відразу ж сама скочується в тоненький рулончик.

Ця модель сукні якраз і виконана з такого маечного трикотажу. До речі малюнок на сукні можна зробити в фірмах, які на замовлення друкують картинки на майки - варто це десь 5 доларів. Картинки є у них, або ви можете самі підшукати графіку в інтернеті і прийти до них з картинкою переписаною на диск.

Модель 5.


Як бачите, принцип той же, тільки є рукава і горловина V-образна. Я намалювала рукава у вигляді трапеції (тобто розширюються біля основи), але можна їх зобразити у вигляді прямокутників (на фотографії вище вони по-моєму якраз прямокутні). На плаття з фото присутні ще і гудзики, але вони мають чисто декоративну функцію, тобто можна і без них.

Ви самі творите своє індивідуальне плаття, і ви вільні вибирати тип горловини, форму рукава, оздоблювальні елементи на зразок вишивки, гудзиків.

А можна, як на малюнку нижче, по центру переднього (а якщо хочете і заднього) квадратика зробити кулиску під грудьми.

Хіба ви не кулиску, а просто присборить тканину на гумку, пришитий з вивороту.

Хіба ви не кулиску, а просто присборить тканину на гумку, пришитий з вивороту

Загалом, творите з радісним азартом і носите з гордим задоволенням.

У вас все вийде, це говорю вам я - кравець-самоук з великим стажем створення суконь без складних математичних розрахунків і модерних креслень.

У наступній статті «Як зшити пляжне самим швидко і просто. Частина 2." я розповім, як зробити більш вишукані, але такі ж прості в пошитті (навіть простіше !!!) пляжні сукні з стрейчевих тканин.

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com