рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Підігрів дачного річного душа - Найпростіші методи

  1. Беремо теплу воду зверху бака
  2. Варіанти виконання з кресленнями
  3. Практичне тепле рішення - плоский бак
  4. Підігрів води теном або кип'ятильником
  5. Відео інструкція - тепла вода з цілої бочки

Душ просто необхідний на дачі, без нього ніяк

Душ просто необхідний на дачі, без нього ніяк. Особливо якщо взимку на ударних роботах, або просто пригріло на сонці. Водичка і підбадьорить, і освіжить, і сил додасть на подальші звершення.

Важлива умова - бочка плоска і в чорний колір

Ідеальним варіантом вважаю плоску ємність, яка пофарбована в чорний колір. Якщо є можливість, то кращим рішенням буде придбання готової форми для душа. Зараз вони доступні і скрізь є.

Але ось часто буває так, що вода ще не досить прогрілася від сонця, або сонця зовсім немає. Тому хочу поділитися з вами найпростішими методами підігріву річного душа.

Дачники взагалі люди надзвичайно розумні і схильні до інженерних експериментів. Мабуть, тільки так і можна отримувати високі врожаї і облагороджувати свою землю. За роки дачного експериментаторства народ винайшов чимало способів того, як отримати теплу воду при мінімумі витрат.

Беремо теплу воду зверху бака

Самий простий у використанні метод підігріву води - брати її зверху бака, там вона швидше за все прогрівається сама. Традиційні баки мають істотний недолік в тому, що ллється з ріжка найхолодніша вода знизу, а тепла, зверху, просто не встигає дійти.

Є, звичайно, умільці, які роблять плоскі баки нагорі, це вирішує проблему. Але якщо бочка висока, то тоді допоможе поплавок і шланг. Дивіться схему-креслення.

Дивіться схему-креслення


Таке ось рішення. Знадобиться шланг довжиною метра півтора - два. Так пінопласт і грузик для поплавка. У трубу, яка виходить на ріжок душа, вставляємо шланг, інший кінець шланга кріпимо до поплавця з пінопласту, або якогось іншого плаваючого матеріалу.


Так ми будемо завжди мати саму теплу воду в душі. Ну а щоб шланг не хапав повітря, підвісьте вантаж, який буде тримати поплавок зі шлангом у воді, зануреним на деяку відстань від поверхні.

Це простий і в той же час ефективний метод завжди користуватися теплою водою. У спекотні літні дні вода завжди буде гаряча. Часом навіть надмірно 🙂

Варіанти виконання з кресленнями

Приклади підігріву дачного душа

На малюнку ліворуч показано приклад підігріву дачного душа з використанням поплавця. Тепла вода береться зверху, холодна не забирати. Справа показаний найпростіший конвектор, який дозволяє прогрівати воду в баку.

Труба виведена на сонячну сторону, забирає воду знизу, прогріває її і виводить наверх за принципом тепло наверх, холод вниз. Таким чином бак прогрівається краще, але до цієї схеми оптимально якраз перший креслення додати, щоб ще і забір води йшов зверху.

На середньому кресленні показаний приклад економії води, ногою тиснете на педаль і вода пішла. Треба намилити тіло - віджали педаль і економите теплу воду.

Практичне тепле рішення - плоский бак

Практичне тепле рішення - плоский бак

Раз вже мова зайшла про прогріванні товщі води, то найрозумніше рішення, на етапі будівництва душа, відразу встановити плоский бак. Такий, щоб вода мала якомога більшу площу розтікання, і, відповідно, нагрівання від сонця.

Додатково рекомендую забарвити бак в чорний колір, це дозволить істотно збільшити температуру води.

Якщо вода в баку здасться вам надмірно гарячої, то окремо можна встановити ємність з прохолодною водою в тіньової частини душа. Вивівши на ріжок два сопла можна регулювати температуру під себе і навіть в спекотний полудень приймати душ комфортної температури, що не обпалюючись, але і не замерзаючи.

Підігрів води теном або кип'ятильником

Наступний варіант буде вже на ті випадки, коли вода не може досить прогрітися. Через сонця, або через нічну прохолоду. Адже в травні ще ночі досить холодні, а в серпні-вересні вже холодні. По суті ми тільки в червні-липні можемо приймати на дачі душ без дискомфорту.

Для вирішення проблеми прохолодної води найпростіше - гріти верхній шар кип'ятильником. Звичайно, для цього у вас на дачі повинно бути електрику. На бочку зверху ставите дошку-рейку, до неї підвішуєте на мотузці кип'ятильник.

Нагрівається вода приблизно за півтори години, але це залежить перш за все від обсягу бака і від температури навколишнього повітря. Кип'ятильник здатний нагріти лише верхній шар води, на рівень свого занурення. Але нам більше і не треба, так як поплавок зі шлангом у нас вже встановлено!

Оптимально буде використовувати кіловатний кип'ятильник. Він здатний прогріти приблизно 20 сантиметрів глибини бака.

Для миття двох осіб такого обсягу прогрітій води буде достатньо. Головне, не забувайте вимикати з розетки кип'ятильник під час прийому душу! Запобіжні заходи слід виконувати неухильно. Мало що…

Мало що…

Електричний тен з терморегулятором для душа на дачу

Я розглянула найпростіші варіанти підігріву душа, такі, які зможе використовувати жінка без чоловічої допомоги. Чоловіки, я знаю, роблять і вбудовані ТЕНи, і реле встановлюють, щоб прогрівалася вода до певної температури. Але це вже більш складні конструкції.

Відео інструкція - тепла вода з цілої бочки



Завантаження ...

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com