рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Нова газета

У «Нову газету» потрапили пояснення, які заарештовані члени Геленджикского правозахисного центру дали керівництву ІТТ Геленджика і членам Громадської спостережної комісії по Краснодарському краю. У них описано, хто, де, коли і як проводив тортури. У свою чергу, ГУ МВС по Краснодарському краю вважає ці пояснення спробою затриманих піти від відповідальності.

Нагадаємо, 20 лютого були затримані члени Геленджикского правозахисного центру Зуфар Ачилов, Володимир Іванов і Валерій Семергей. На наступний день був затриманий правозахисник Гагік Аванесян. За відомостями кубанського ГУ МВС, вони вимагали з одного із забудовників два мільйони рублів за своє мовчання. Порушено кримінальну справу за частиною 4 статті 159, шахрайство в особливо великих розмірах ».

Затримання відбулося після того, як правозахисники закрили в Геленджику цілу мережу підпільних ігрових клубів. Крім цього вони вели активну боротьбу з незаконною забудовою. Процес затримання і подальшого перебування у відділі МВС по м Геленджик правозахисники описують наступним чином.

Зуфар Ачилов

«Перед моїми тортурами в кабінет увійшов начальник карного розшуку Марченко М. Ю. з силою вдарив мене кулаком в підборіддя, заявивши, що це тільки початок і ми в місті всіх вже« дістали »».

Як вказує Ачилов, його катували четверо співробітників в цивільному одязі. У поліцейській практиці ці тортури відома як «диба»: руки ззаду заковують в наручники і під лікті протягують металеву трубу.

«Мене змусили роздягтися до брюк і майки, розсунули два столи, утворивши між ними прохід. На столи встановили два стільці і поклали на стільці металеву трубу, обгорнуту синьою ізоляційною стрічкою. Ноги мені зв'язали моїм брючним ременем, підвісили за руки на трубу, встановлену на стільцях, і два співробітники в цивільній формі силою тягнули мене за ноги, ніж завдавали мені нестерпний фізичний біль. Від болю я кричав і виривався, але катування не припинялася, як мінімум 5 хвилин, і ще мене били кулаками по грудях, животу, шиї і ребрах. Я вирвався і разом з трубою впав на підлогу, після чого мене продовжували бити руками і ногами, по різним частинам тіла.

Один із співробітників поліції заявив, що буде на мене мочитися, ніж принизить. Я кричав і кликав на допомогу. Після цього один із співробітників поліції взяв в руки штучний фалос рожевого кольору довжиною 15-20 сантиметрів і заявив, що зараз мене згвалтують, і став пхати мені в задній прохід цей фалос, вважали чого намагався засунути мені в рот. На моє запитання: «що ви робите?» Вони відповіли: катуємо, до тих пір поки не даси правильні для нас свідчення ». Після чого мене повторно підвісили на трубу і продовжували тягнути за руки і бити.

Не витримавши тортур, я пообіцяв дати потрібні їм свідчення, які не відповідали дійсності. Із сусідніх кабінетів я чув крики Іванова В. В. та Семергей В. В., яких також катували.

Мене вивели в коридор карного розшуку і прикували наручниками до оббитих дерматином металевої лавці. На сусідній лавці, так само пристебнутий до неї наручниками, сидів Семергей В. В. з розбитим обличчям і травмованою рукою, як він пояснив, від Ожегов недопалком сигарети. У такому положенні, в коридорі, ми просиділи до 11:00 21. 02. 2012, без пояснення причин затримання та складання протоколу затримання ».

Наступні події Ачилов описує на сторінці № 8 своїх пояснень.

«Коли я сидів в коридорі карного розшуку, то бачив, як в один з кабінетів завели підозрюваного в злочині і <...> жорстоко його катували, вибиваючи свідчення. Також мені оперативники погрожували, що якщо я не буду вести себе як треба, то вони будуть мене катувати електрострумом, надягати протигаз, сарафан (??) і т.д. Я переконався в тому, що в ОВС Геленджика тортури підозрюваних - це звичайна практика і це явище тут процвітає ».

<...>

Як пише правозахисник, його «помістили в камеру ІТТ № 7 з якимись двома карними, які стали мене лякати, що якщо не буду давати потрібні поліції свідчення, вони мене зґвалтують і поб'ють, тому що з їх слів я потрапив в «прес.хату».

За час мого перебування в камері № 7 ІТТ мене двічі виводили в кімнату для слідчих дій, де Марченко М. з якимись трьома співробітниками вимагали від мене, щоб я давав свідчення слідчому, що я, Семергей В. В., Іванов В. В., Аванесян Г. Е. створили злочинну організовану групу для незаконного заробляння грошей шляхом блокування будівництв і вимагання з забудовників, грошових коштів шахрайським шляхом ».

«За дачу потрібних їм свідчень співробітники поліції обіцяли мені комфортні умови утримання в ІТТ, змінити запобіжний захід на підписку про невиїзд і надалі умовний термін, не пов'язаний з позбавленням волі».

Потім Ачилов вказує, що дав слідчому Зінькова «завідомо неправдиві показання, обумовивши себе та інших правозахисників. Повернувшись в камеру, я виявив, що в ній вже немає вищевказаних кримінальників ».

Катували мене четверо співробітників поліції, яких я зможу впізнати. Один на прізвище Нікітін, другий коротко стрижений, третій кавказької зовнішності, четвертий світловолосий, високий, кремезний. Процесом тортур керував Марченко М. »

Володимир Іванов

Керівник Геленджикского правозахисного центру Володимир Іванов вказує, що знаходився в кабінеті № 330 карного розшуку ОМВД по м Геленджику.

«Там посадили на стілець і пристебнули наручники через стілець, при цьому сильно стиснувши захоплення наручників. Через дві години (приблизно) я <...> відчув різкий удар в ліву щоку. Від удару я вдарився головою об ручку, яка стояла поряд шафи. Другий удар прийшовся в ліву брову, також від удару я вдарився головою об ту ж ручку. По обличчю потекла кров. Після цього співробітник ще двічі вдарив мене головою об шафу і стіну. На шафі і стіні залишилася кров. Після цього він чимось гострим типу голки став колоти мені праву руку, проникнення було глибоким і болючим. Не задовольнившись, він запальничкою щось нагрів і доклав щось металеве до правої руки. <...> Я його бачив і можу впізнати.

<...>

Після цього мені вдалося виглянути у коридор і побачити Семергея В. В. на лаві. Обличчя його було в крові. Потім до мене підійшов начальник карного розшуку, взяв мене за голову подивився мої рани, посміхнувся і став тиснути великими пальцями на очі. В цей час я почув дикі стогони з боку іншого кабінету. Поч. карного розшуку, посміхнувшись, сказав: «це твого Зуфара гвалтують, ти наступний».

Валерії Семергей

«При затриманні мене збили на підлогу і били. Вивернули мені палець на правій руці і припікали кисть правої руки сигаретою. Затискали наручники на кистях, що кисті посиніли, тримали в наручниках з 20.02.2012 з 20:30 до 21: 02.2012 до 9:00. Я також чув, як били Іванова В. В. та Ачілова З. К. ».

Начальник прес-служби ГУ МВС по Краснодарському краю Ігор Желябін

«Зараз проводиться перевірка Слідчого комітету і наша власна перевірка. Апріорі їх катувати не можуть, тому що там, де вони знаходяться, всі під камерами відеоспостереження. Це крім іронії нічого не визивавет, навіть у них самих. Я розумію, що це їх захисна позиція. Там, де їх опитували, ніхто нікого катувати не буде ».

Відзначимо, що, згідно з поясненнями заарештованих, тортури відбувалися в кабінетах слідчих карного розшуку. На питання про те, чи знаходяться відеокамери в цих кабінетах, Ігор Желябін відповів:

«Їх немає сенсу катувати, бо все було зафіксовано на відео. Так як же як і фарба була на пальцях зафіксована. Зараз не ті часи, щоб катувати. Тим більше, що їх вина очевидна ».

Тетяна Рудакова, член крайової Громадської спостережної комісії по контролю за забезпеченням прав людини в місцях прінудітьельного змісту

28 лютого Тетяна Рудакова відвідала ІТТ м Геленджика, де міститься Зуфар Ачилов, а також СІЗО № 3 м Новоросійська, де знаходяться Володимир Іванов і Валерій Семергей. В інтерв'ю «Новой газете» Тетяна Рудакова розповіла:

«ІТТ Геленджика - кращий ізолятор, який ми бачили в Краснодарському краї. Та й будинок теж краще, від даху до підвалу. Разом з тим, я допускаю, що до Зуфара Ачілову були застосовані тортури. На його руках, де роблять тортури «диба», я побачила залишкові явища, тобто жовті гематоми, коли синці вже проходять (катування, за словами Ачілова, відбувалася в ніч з 20 на 21 лютого - прим. Ред). Це було на одній руці.

Що стосується СІЗО Новоросійська, на умови утримання і до співробітників СІЗО скарг у Іванова і Семергея немає. Але заарештований Володимир Іванов повідомив, що його катували в кабінеті 330 УВС Геленджика. На лобі у Іванова я побачила залишки шраму, розсічення, тобто три подряпини, з яких корочка вже зійшла, але шрами на лобі залишилися. Думаю, це те, про що він говорить: що його били по обличчю і він поворотом голови травмувався об металеву ручку шафи. З приводу показань про те, що його кололи гострими предметами, крапочки на руках у нього дійсно є, як біленькі сліди.

Валерій Семергей говорив про те, що у нього проблеми з хребтом. Крім цього я побачила на правій руці слід опіку. Середній палець у нього не розгинається. Він сказав, що йому ламали цей палець, а потім, щоб заглушити цей біль, припікали сигаретою навпроти пальця ».

Ачилов (Для збільшення натисніть на картинку)

Ачилов (Для збільшення натисніть на картинку)

Іванов (Для збільшення натисніть на картинку)

Семергей (Для збільшення натисніть на картинку)

Семергей (Для збільшення натисніть на картинку)

На моє запитання: «що ви робите?

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com