рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Склад фарб для перманентного макіяжу

Професіонал в області перманентного макіяжу знає, що бездоганний результат процедури залежить від поєднання багатьох чинників: якісного виконання , якісного обладнання і якісних пігментів.

На жаль, деякі пігменти підносять фахівцям неприємні сюрпризи:

  • утруднення при нанесенні, нестійкий колір;
  • занадто сильне і непередбачуване зміна кольору після відновлення шкіри;
  • алергічні реакції.

Знання складу пігментів і процесів їх виробництва допоможе майстру зробити правильний вибір і уникнути багатьох проблем.

Спробуємо визначити основні моменти в цьому питанні.

Перше - пігмент складається з сухого барвника (власне пігменту) і рідкого середовища (провідника пігменту в шкіру). Згідно з визначенням Міжнародної Асоціації виробників пігментів (Dry Color Manufacturers Association, DCMA), пігмент - це міцне речовина, кольорове або чорно-біле, органічного або неорганічного походження. Воно має стійкі фізичні характеристики і не розчиняється в середовищах, які його оточують.

Друге - всі пігменти (суху речовину) ділять на органічні і неорганічні.

Друге - всі пігменти (суху речовину) ділять на органічні і неорганічні

До неорганічних (мінеральних) пігментів, що використовуються в перманентному макіяжі , Відносять:

  • оксиди заліза (Iron Oxide);
  • оксид хрому (Oxide Chrome);
  • діоксид титану (Titanium Dioxide);
  • ультрамарин (Ultramarine).

Оксиди заліза займають найважливіше місце на ринку пігментів завдяки широкій гамі кольорів, а також стійкості і нетоксичність. Пігменти цієї групи отримують з залізовмісних гірських порід різних відтінків - червоно-бурого, коричневого, кольору охри.

Приклади чистого кольору оксиду заліза (тут і далі - на прикладі пігментів марки Biotek, Італія):

  1. чорний CI: 77499 - Black Mixing Color;
  2. червоний CI: 77491 - Mineral Red Mixing Color;
  3. жовтий CI: 492 - Yellow Mixing Color.

Змішування трьох цих квітів дозволяє отримати коричневий колір, без якого, в свою чергу, неможливо створити найширшу гаму фарб як для брів, так і для губ. Відтінки коричневого можуть бути різними - залежно від змісту оксидів заліза в пігменті - від кольору чайної троянди до кольору темного шоколаду.

Білий колір ми отримуємо завдяки діоксиду титану (він використовується в багатьох областях - в харчовій і фармацевтичній промисловості і ін.).

Приклади чистого кольору діоксиду титану:

  1. CI: 77891 White Mixing Color;
  2. Cl: 77891 Covered White Mixing Color.

Білий колір додають у фарбу для перманентного макіяжу , Щоб зробити її більш світлою, пастельній.

Ще один компонент, без якого гамма пігментів для роботи з бровами і століттями не буде повною, - оксид хрому, зелений колір.

Приклад чистого кольору оксиду хрому - зелений CI: 77288 Green Mixing Color.

Доданий в фарбу для брів, зелений колір забезпечує оливковий тон перманентного макіяжу, дуже натуральний (особливо характерний для русявий людей). Крім того, є природним стабілізатором почервоніння, яка може проявитися в процесі вигоряння пігменту.

Якість і інтенсивність покриття, яке забезпечує пігмент, безпосередньо залежить від якості вихідного - базового матеріалу. Тобто чим чистіше і якісніше сухий пігмент, тим якісніше готова фарба.

Натуральні пігменти високої якості дуже дороги, тому випускати їх можуть тільки великі виробники. Ті, хто дозволити собі цього не може, часто вдаються до різних хитрощів. Наприклад, намагаючись збільшити щільність пігменту, в його склад додають так звані «різані пігменти», або мінеральні наповнювачі (mineral fillers), найчастіше купуються в Китаї. У їх числі - карбонат кальцію, силікат алюмінію, каолін (біла глина), тальк, оксид барію, слюда та ін. Ці компоненти збільшують обсяг продукту і знижують його вартість, але разом з цим знижують і його фарбувальну здатність. Треба підкреслити, що всі такі наповнювачі мають білий колір, і визначити «на око» їх наявність неможливо.

Треба підкреслити, що всі такі наповнювачі мають білий колір, і визначити «на око» їх наявність неможливо

Тепер - про органічні пігменти. Вони мають тваринне і рослинне походження, в складі їх молекул обов'язково присутній вуглець. Органічні пігменти нестійкі і обмежено використовуються у виробництві фарб для перманентного макіяжу . (Виняток становить чорний пігмент, одержуваний з вуглецевої сажі, фарба для перманентного макіяжу на його основі називається Carbon Black; про нього - трохи нижче.)

Але це не означає, що виробники повністю відмовилися від органічних пігментів. Їх яскраві, насичені кольори дуже підходять для перманентного макіяжу губ. Проблема в тому, що при всіх достоїнствах мінеральних пігментів відтінки, які можна отримати з їх допомогою, - пастельні, тому домогтися яскравості і насиченості можна, тільки додаючи органічні червоні пігменти. Крім того, сьогодні хімічна промисловість пропонує багато синтезованих компонентів. Звичайно, не всі з них придатні для створення якісної фарби для перманентного макіяжу, а лише найчистіші, звільнені від домішок важких металів і ароматичних амінів. Такі пігменти мають в Європі маркування СЕ і дозволені для застосування в фармакології, косметології та харчової промисловості.

Окремо хочеться поговорити про чорному пігменті - його можна отримати з оксиду заліза чорного кольору або вуглецевої сажі (Carbon Black). Останній варіант переважно як найбільш насичений. Кардинальна відмінність вуглецевої сажі від інших органічних і неорганічних пігментів полягає в розмірі молекули - вона дрібніша в десятки разів, що дозволяє в процесі виробництва фарб для перманентного макіяжу домогтися максимально яскравого чорного кольору.

Кардинальна відмінність вуглецевої сажі від інших органічних і неорганічних пігментів полягає в розмірі молекули - вона дрібніша в десятки разів, що дозволяє в процесі виробництва фарб для перманентного макіяжу домогтися максимально яскравого чорного кольору

Один з виробничих процесів - подрібнення пігменту до оптимального розміру. Дослідним шляхом було встановлено, що цей розмір для частинки пігменту становить 6 мікрон, тоді колір виходить найбільш яскравим і насиченим. Винятком, як уже говорилося, є вуглецева сажа (0,1 мікрон). Крім того, кожен елемент (частинка) пігменту обробляється до отримання ідеальної сферичної форми. Після цього створюється власне колір пігменту за допомогою змішування декількох похідних. Для забезпечення найбільшої щільності з пігменту видаляються надлишки повітря. Потім кожна готова гранула покривається силіконовою оболонкою, що дозволяє знизити імунну реакцію шкіри, а також оболонкою з сонцезахисними властивостями. Весь цей процес займає досить багато часу і проводиться тільки в спеціалізованих лабораторіях.

Навіть найякісніший і чудовий пігмент сам в шкіру не потрапляє, його потрібно туди доставити. Провідником тут служить голка, а пігмент повинен мати необхідну консистенцію, щоб цим провідником скористатися. Іншими словами, він повинен містити рідку середу.

Кілька складових цього середовища є базовими і входять до складу пігментів всіх виробників:

  • дистильована вода;
  • ізопропиловий спирт;
  • гліцерин.

Залежно від процентного співвідношення базові елементи фарби діляться на:

  • водно-спиртові;
  • спиртові;
  • гліцеринові.

Інформацію про такому співвідношенні можна знайти на етикетці: складові вказуються там за рівнем зменшення, тобто чим вище в переліку інгредієнтів знаходиться елемент, тим його більше в препараті (як у фармацевтичній продукції). Найзручнішими в роботі і забезпечують саме рівномірне загоєння шкіри по праву вважаються гліцеринові пігменти.

Крім базових елементів, виробники додають в рецептуру різні речовини, що розширюють спектр властивостей пігменту: касторове масло, алое вера, магнезію, екстракт гамамелісу і ін. Таких додаткових компонентів може налічуватися до 20. Наявність корисних для шкіри інгредієнтів покращує, наприклад, процеси регенерації тканин після процедури і є додатковою профілактикою герпесу.

Основними виробниками пігментів є сьогодні європейські, тайванські, китайські та американські компанії. У Росії фарби для перманентного макіяжу не виробляються.

Європейське законодавство в області перманентного макіяжу (найсуворішим можна назвати іспанське) передбачає ретельний контроль виробництва пігментів і кожного, хто входить в них компонента. Тому фарби, які мають офіційну «прописку» на європейському ринку, можна вважати гарантовано якісними.

За матеріалами книги «Перманентний макіяж». BIOTEK. Москва-2009

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com