рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Як правильно підібрати черевики для сноуборда для початківців по жорсткості і за розміром ноги (фото і відео)

  1. жорсткість
  2. Для хлопчиків і дівчаток
  3. матеріал
  4. шнурівка
  5. Поради

Катання на сноуборді неможливо без спеціальних черевиків. Існує величезна кількість моделей, розрахованих на різні стилі катання. Підібрати найбільш підходящу може виявитися складніше, ніж підібрати саму дошку.

сноуборд - це олімпійська дисципліна і популярний зимовий вид спорту. Сноубордисти катаються на непідготовлених гірських схилах, по твердому снігу, це робить спорт небезпечним, з високою ймовірністю травм. Обов'язковим елементом екіпіровки, захисту є черевики: вони захищають, фіксують стопи, «чіпляють» ногу з дошкою.

жорсткість

Черевики для сноуборда діляться на два види:

  1. М'які: вибір новачків, любителів трюків, більшості сноубордистів. Подібні моделі складаються з м'яких внутрішньої частини, жорсткої зовнішньої. Добре кріпляться на нозі, щільно охоплюють її, не заважають рухатися, ходити по землі, дозволяють здійснювати маневри. М'які моделі добре підходять при фрирайде, фрістайлі, хайбекових (вставних) кріпленнях;
  2. Жорсткі: для любителів високої швидкості, високих спусків, жорсткого снігу. Нога практично не рухається - ворушитися, навіть ходити набагато складніше. Спортсмен може добре контролювати сноуборд, при підйомі потрібно перевзутися. За зовнішнім виглядом моделі схожі на гірськолижні .

Увага! Іноді додатково виділяють середню жорсткість - твердо-м'яку.

Існує 10 рівнів жорсткості. Новачкам варто зупинитися на перших п'яти рівнях: ці моделі комфортні і відмінно підходять для довгого катання.

Катання на сноуборді неможливо без спеціальних черевиків

Любителям високій швидкості потрібно вибирати жорсткі черевики

Для хлопчиків і дівчаток

Багатьом здається, що жіночі і чоловічі черевики різняться тільки забарвленням, але це не так. Між цими моделями існує певна різниця: у жінок литковий м'яз розташована нижче, через що моделі мають більш широке, низьке халяву. Вони зазвичай м'якше, призначені для сноубордистів більш легкої ваги.

Увага! Використовувати чужі черевики навіть при однаковому розмірі не варто - це може стати причиною падіння.

Дитячі черевики роблять м'якими, оскільки жорстка фіксація маленьким спортсменам не потрібна. Дітям можна купити черевики на виріст, але різниця не повинна бути більше 1,5 см, інакше нога буде бовтатися, що призведе до травм.

матеріал

Здебільшого черевики для сноуборда складаються з двох частин - внутрішньої і зовнішньої. Перша відповідає за збереження тепла, вбирання вологи, друга - за жорсткість.

Зовнішня частина може бути:

  1. Шкіряної: чи не найпопулярніший варіант. Натуральна шкіра добре вбирає воду, що ускладнює черевики. Сам матеріал швидко псується від регулярного намокання;
  2. Синтетичної: легкий, міцний матеріал. Не вбирає вологу, не дає нозі потіти, дозволяє ступні дихати.

У жорстких моделях використовують міцну пластмасу, в м'яких - м'яку, гнучку синтетику. Існують гібридні черевики: в пластмасову частину вшивають м'який поролон спереду, ззаду, з боків.

Існують гібридні черевики: в пластмасову частину вшивають м'який поролон спереду, ззаду, з боків

Черевики для сноуборда повинні сидіти щільно, але не тиснути

Внутрішній «чобіток» служить для пом'якшення тиску, запобігання появи синців, мозолів. Вони створюється з:

  1. Неопропена: більш довговічний матеріал, носити його можна до повного зносу. Розношується він погано, необхідно підібрати черевик точно за розміром;
  2. Термоформируемий основи: матеріал необхідно попередньо нагріти феном або в духовці, потім надіти «чобіток», почекати, поки він охолоне, рухаючи ногою як при катанні. При охолодженні матеріал щільно притулиться до ноги, прийнявши необхідну форму. Це дозволить отримати унікальний черевик. Іноді на підйомі стопи, пальцях або щиколотки додають спінений пластик.

Недоліками матеріалу є довгий час підготовки (до півгодини), неможливість черевики на батареї - матеріал швидко прийде в непридатність через деформацію.

Увага! Можна зшити «чобіток» за індивідуальними мірками - це дорогий, але найкращий варіант.

Внутрішній «чобіток» присутня не на всіх моделях: дешеві моделі можуть продаватися без нього. Вони менш зручні, але більш дешеві, їх часто купують дітям з швидко зростаючими ногами.

шнурівка

Її завдання - міцно фіксувати ногу, не розв'язуватися при катанні. Розрізняються шнурівку різних видів:

  1. Стандартна: найпростіша шнурівка;
  2. Швидка система: верхній, нижній троси затягуються, додатково фіксуються затисками;
  3. Система ВОА: найбільш ефективна, зручна. Троси намотані на один або два обертових барабана. Недоліком системи є неможливість ремонту - при поломці міняти доведеться цілком систему.

    Обов'язково приміряйте черевики перед покупкою

Поради

Щоб вибрати черевики для сноуборда правильно, варто дотримуватися деяких правил:

  1. Спочатку черевики, після - сам сноуборд, кріплення. Зворотний порядок вкрай не рекомендується;
  2. Примірка необхідна. Вибрати модель, не дивлячись, неможливо: різні варіанти сидять по-різному, нозі може бути зручно в одній фірмі і сильно натирати в інший, з аналогічними параметрами;
  3. Міряти потрібно нову модель: на стенді часто стоять черевики, розношена багатьма людьми. За ним складно зрозуміти, наскільки хороші нові черевики;
  4. Черевики повинні сидіти щільно, але не тиснути, на пальці не повинно тиснути, щиколотки - натирати, підошва - притискатися до п'яти. Купувати на виріст або на товстий носок можна: чи не вгадавши з розміром, легко отримати травму;
  5. Примірка повинна займати 15-20 хвилин. За цей час потрібно порухатися, імітуючи рухи на схилі, перевірити, наскільки це зручно;
  6. Орієнтуватися при покупці потрібно тільки на зручність. Модель, фірма, популярність - нічого не повинно впливати на вибір. Деякі жінки свідомо вибирають чоловічі моделі, якщо в тих їм зручніше;
  7. Перевірка шнурівки важлива, особливо якщо це система ВОА. Вона не повинна заїдати або розмотуватися.

Черевики для сноуборда є важливою частиною всієї екіпіровки, від них залежить стиль катання, зручність, відсутність найчастіших травм. При виборі важливо грунтуватися на власних відчуттях, а не радах з боку або відео-оглядах: іноді навіть дороге взуття відчувається гірше, ніж дешева.

Рекомендації по вибору черевиків для сноуборду: відео

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com