рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Як чистити замшеве взуття: догляд за замшею в домашніх умовах на відео

  1. Як чистять штучну і натуральну замшу
  2. Народні засоби для «взуттєвого» догляду
  3. Сучасний підхід до процесу чищення
  4. Як очистити замшеве взуття від плям
  5. Відео-поради з видалення засмальцьованих ділянок

Замшеві туфлі або чобітки виглядають на ніжці дуже елегантно Замшеві туфлі або чобітки виглядають на ніжці дуже елегантно. Але багато хто не наважується на покупку замшевого взуття, оскільки за нею складно доглядати. Але якщо знати, як чистити замшеве взуття правильно і використовувати спеціальні засоби для догляду за нею, вона завжди буде у відмінному стані. Є різні способи чищення замші.

Як чистять штучну і натуральну замшу

Замша буває штучною і натуральною. З натуральної потрібно поводитися дуже дбайливо. Вона дуже швидко вбирає вологу, а після висихання ворс вже виглядає не так, як раніше. Бережіть взуття з натуральної замші від деформацій, враховуйте той факт, що вона може розтягуватися.

Штучна замша більш стійка до стирання, вона довго не змінює колір. Цей матеріал вважається більш практичним і довговічним. Як відрізнити штучну замшу від натуральної?

Натуральна замша в кілька разів дорожче штучної. Якщо на поверхню взуття потрапить крапелька води, замша натуральна миттєво вбере цю воду. Якщо чоботи зі штучної замші, вода по ним просто скотиться

до змісту ↑

Народні засоби для «взуттєвого» догляду

Якщо ви ходите в замшевих туфлях або чобітках, щовечора взуття треба очищати Якщо ви ходите в замшевих туфлях або чобітках, щовечора взуття треба очищати. Зробити це можна щіткою для взуття, змочивши її в розчині води, мила і декількох крапель нашатирного спирту. Після цього трохи протріть взуття холодною водою і залиште сохнути, тільки не ставте до батареї.

Іноді замшеві туфлі або чоботи трохи лисніють в деяких місцях. Тут знову допоможе нашатир. Змочіть ватяний тампон і протріть залисніли місця. Є й інші способи. Можна протерти чоботи ластиком або потримати взуття над парою.

Якщо на замшевого взуття утворилися плями, їх можна прибрати за допомогою бензину або тальку. Протріть забруднене місце бензином або посипте тальком (ці речовини добре вбирають жир). Дайте взуття постояти кілька годин, а після почистіть щіткою.

Загрубілі місця на замшевого взуття очищають також молоком. Потрібно змішати півсклянки молока, дві краплі нашатирного спирту і чайну ложку харчової соди. Отриманий розчин слід наносити на місця забруднення, а після протерти. В результаті взуття стає чистою.

до змісту ↑

Сучасний підхід до процесу чищення

Так, як описано вище, чистили замшеве взуття в ті далекі часи, коли не було в продажу спеціальних засобів по догляду за замшею, зате можна було знайти очищений бензин, що зараз практично нереально Так, як описано вище, чистили замшеве взуття в ті далекі часи, коли не було в продажу спеціальних засобів по догляду за замшею, зате можна було знайти очищений бензин, що зараз практично нереально.

Сучасним власницям замшевих чобіт немає необхідності терти взуття ластиком. У продажу є спеціальні гумові щітки для чищення замші. Коли ви проходите нею по поверхні взуття, забирається суха пил. Якщо ви потрапили під дощ, не сушіть замшеві чобітки біля батареї або обігрівача, залиште їх просто в кімнаті, набивши всередину газет. Натуральна замша сохне як мінімум двадцять годин, саме стільки часу з неї йде волога. Якщо хочете, щоб замшеве взуття вам ще послужила, не квапте процес. Якщо спробуєте прискорити сушку, поставивши туфлі або чобітки ближче до батареї, вона загрубіє і втратить вигляд.

Після сушіння взуття приступайте до чищення. Ще раз повторимося: краще не мити замшу водою і не виводити плями бензином. Мокра чистка вбиває замшеве взуття, а купити очищений бензин практично неможливо. Засоби для виведення плям і агресивні речовини можуть назавжди зіпсувати ворс замші. Тому не пошкодуйте грошей на покупку спеціальних засобів. Тоді ви будете впевнені в результаті.

до змісту ↑

Як очистити замшеве взуття від плям

Жирні плями присипте картопляним крохмалем або тальком і залиште на кілька годин, а після зніміть «пудру» гумовою щіткою Жирні плями присипте картопляним крохмалем або тальком і залиште на кілька годин, а після зніміть «пудру» гумовою щіткою. Після цього слід скористатися барвником спреєм для замші. Фарбувати взуття слід в добре провітрюваному місці. Найкраще вийти на балкон або в під'їзд. Підстелити газету, надіньте взуття на ногу і обробіть з усіх боків барвником спреєм. Рекомендується робити це кілька разів на тиждень.

Якщо взуття дуже забруднилася, придбайте спеціальну очищувальну піну для замші. Якщо такої можливості немає, вспеньте звичайний пральний порошок і, протріть шматочком поролону, змоченим в піні, забруднену поверхню.

Там, де згинається нога, ворс на замші збивається, в цих місцях видніються заломи. Пропарте взуття паром з чайника або праски, тоді ворс підніметься, і буде виглядати як новенький.

Для лискучих місць в половині склянки теплої води розведіть п'ять столових ложок оцту, злегка зволожите цим розчином «проблемні» місця, протріть вологою серветкою і висушіть. Коли взуття висохне, потримайте її над парою, щоб підняти ворс.

до змісту ↑

Відео-поради з видалення засмальцьованих ділянок

Замшеве взуття повинна бути в гардеробі кожної жінки. Як бачимо, вона вимагає більш ретельного догляду, ніж шкіра. Але замшеве взуття виглядає красиво і елегантно, і якщо ви не будете щодня потрапляти в ній під дощ і надягати в сніг, а також будете дотримуватися всіх рекомендацій по догляду, парочка із замші буде служити вам не один рік.

Як відрізнити штучну замшу від натуральної?

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com