рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Золоте весілля - 50 років з весілля. Річниця весілля 50 років

  1. Давні традиції і звичаї на 50 років весілля
  2. Золоте весілля: як відзначити річницю?
  3. Вибір місця проведення торжества
  4. Що надіти подружжю на золоте весілля
  5. кого запросити
  6. Що повинно бути на столі на 50 років золоте весілля
  7. сценарій урочистості
  8. Що подарувати
  9. Привітання з золотим весіллям

50 років спільного життя - ціла вічність. За 5 десятиліть шлюбу подружжя змогло прожити безліч радісних, а також тривожних моментів життя. Але, незважаючи на всі негаразди, їх почуття залишилися міцними і міцними. Такі відносини можна порівняти тільки з властивостями золота - металу, який зовсім не іржавіє. З цієї причини 50-річчя спільного життя прийнято називати «золоте весілля». Якщо подружжя совісно прожили вже 50 років, золоте весілля святкується пишно і урочисто. до змісту ↑

Давні традиції і звичаї на 50 років весілля

Річниця весілля 50 років традиційно відзначається з дотриманням народних звичаїв. Пропонуємо перелік обрядів, які проводяться під час святкування 50-річного ювілею весілля.

  • Обсипає золотистими предметами. Насамперед необхідно привітати ювілярів, обсипати подружжя, які прожили разом півстоліття, золотистими предметами. Це золоті монети, але підійдуть блискітки, а також золотисті зерна. В обряді беруть участь всі гості заходу - крім операторів, які повинні зафіксувати на відео цей урочистий момент.
  • Даруємо хустку. Дочка подружжя вишиває золотими нитками хустку, дарує його матері, пов'язуючи їй на голову. Якщо немає можливості вишити хустку, радимо подарувати готовий, розшитий люрексом.
  • Споживаємо коровай. Розрізаємо коровай навпіл, спочатку ювіляри, а потім гості пробують його. Цей звичай підкреслить єдність сім'ї.
  • Запалюємо свічки. Ювіляри запалюють заздалегідь приготовлені дві золотисті свічки, що буде символізувати наступні півстоліття, які подружжя проживуть разом.
  • Передаємо запалені свічки. Передаючи запалені свічки в руки онуків, ювіляри символічно передають їм свою мудрість, накопичений життєвий досвід. Увага: свічки повинні передаватися запаленими.
  • Даруємо кільця. На ювілей весілля 50 років винуватцям торжества прийнято дарувати нові обручки - за довге спільне життя старі зносилися.
  • Передаємо старі обручки онукам. Існує звичай: старі обручки, з якими подружжя прожило півстоліття, передаються молодим родичам. Цей звичай буде символізувати наступність поколінь, щоб молоді також відзначили свій ювілей - золоте весілля.
  • Танець молодих. Гості заходу стають колом, беруть один одного за руки, водять хоровод навколо ювілярів, які танцюють, як за часів свого одруження.
  • Кидаємо букет. За старою весільної традиції ювіляри, які відзначають 50-річчя весілля, кидають гостям букет. Молоді дівчата, зловили його, неодмінно проживуть зі своїм майбутнім чоловіком півстоліття. Цей обряд є завершальним.
  • Чаювання. Після того як гості розійдуться, подружжя повинні повернутися за стіл і випити чаю. Після цього святковий стіл забирається.

Після цього святковий стіл забирається

до змісту ↑

Золоте весілля: як відзначити річницю?

50-річний ювілей з дня одруження - рідкісний свято, не всі пари відзначають його. Тому більшість подружжя, які святкують золоте весілля, вважають за краще дотримуватися традицій, відзначаючи урочисту подію з особливим розмахом. Святкування ювілею - хороший приклад для дітей, онуків, інших гостей заходу.

до змісту ↑

Вибір місця проведення торжества

50-річчя весілля прийнято відзначати в колі дійсно близьких людей, тому ми рекомендуємо проводити захід там, де не буде сторонніх поглядів. Є кілька варіантів таких місць.

  • Будинки. Золоте весілля це скільки років? Рівно 50, півстоліття. Літнім людям простіше відзначати таке свято у себе вдома. Родичі повинні подбати про те, щоб в квартирі у людей похилого віку була відповідна обстановка - зроблений ремонт, створений затишок.
  • У ресторані, кафе. Якщо подружжя бажають відзначити свій ювілей поза власного будинку, радимо підібрати таке місце для святкування, щоб присутні відчували себе затишно і комфортно під час проведення обрядів. Так, краще вибрати приміщення (зал), що закривається від сторонніх людей.
до змісту ↑

Що надіти подружжю на золоте весілля

Що надіти подружжю на золоте весілля

Варіанти одягу дружині. Якщо захід проходить вдома, винуватиці торжества покладається надіти вечірнє плаття з золотистими деталями. Якщо ж в ресторані, радимо подбати про аксесуари - капелюшку, рукавичках, вуалі. Оскільки весілля золота, не забудьте про прикраси з золота. Назва фірми, що виготовляє прикраси, не важливо.

Варіанти одягу дружину. Якщо захід відбудеться вдома, пропонуємо надіти сорочку і штани, якщо ж торжество буде проходити в ресторані, бажано надіти красивий костюм.

до змісту ↑

кого запросити

Торжество в честь золотого весілля - свято для близьких людей, ми радимо гарненько подумати над списком гостей: зайвих бути не повинно. Перша, основна категорія - це родичі: діти, онуки, правнуки, інші родичі. Друга - це знайомі люди, які були свідками сімейного життя ювілярів, які пройшли разом з ними всі етапи життєвого шляху.

Обов'язково домовтеся про послуги фотографа та відеооператора - нехай якісне відео і фото залишиться на пам'ять батькам, дітям і всім членам сім'ї. Якщо сім'я велика, а гостей буде багато, радимо запросити також ведучого, який не дасть нудьгувати запрошеним.

Якщо сім'я велика, а гостей буде багато, радимо запросити також ведучого, який не дасть нудьгувати запрошеним

до змісту ↑

Що повинно бути на столі на 50 років золоте весілля

До меню особливих вимог немає, вибір страв обумовлений тільки бажанням ювілярів. Єдина вимога - обов'язково повинен бути присутнім коровай, порізаний навпіл. Це символ того, що півжиття вже прожито, а половина ще попереду. Радимо також подбати про торті: його повинна прикрашати цифра «50». Спиртні напої за бажанням, але, в будь-якому випадку, одна пляшка шампанського зайвою не буде.

Подбайте про оздоблення святкового столу. Краще вибрати красиву білу скатертину, розшиту золотими нитками. Посуд варто підібрати позолочену і з золоченням. В тон їм нехай будуть і аксесуари: вази, тримачі для серветок. Якщо святкування проходить в ресторані, повідомте власникам про відповідному оздобленні інтер'єру для проведення заходу.

до змісту ↑

сценарій урочистості

  1. На початку свята родичі і гості збираються разом. Ювіляри знаходяться в іншій кімнаті, потім переходять в кімнату до гостей. Гості заздалегідь запасають монети, блискітки, якими обсипають входять подружжя. Одночасно вони вітають подружжя, вручають їм жартівливі свідоцтва і грамоти, в яких згадуються імена ювілярів. Всі сідають за стіл.
  2. Далі сценарій золотого весілля має на увазі обряд куштування короваю. Коровай розрізається навпіл, потім подружжя намагаються його, пропонуючи покуштувати коровай гостям. Відмовитися від частування не можна.
  3. Батьки запалюють заздалегідь заготовлені золотисті свічки. Ці свічки вони передають своїм дітям.
  4. Діти вручають подарунки батькам. Матері дарується хустку, розшитий золотими нитками.
  5. Гості вручають подарунки ювілярам, ​​ще раз бажають їм довголіття, в тому ж дусі звучать тости. Зворушливо і запам'ятовується прозвучить привітання у віршах, спеціально написаних до заходу. Чи не буде зайвою переробка відомої пісні. Якщо ніяк не виходить придумати вірш, підійде побажання довгих років життя в прозі.
  6. Старі обручки батьки передають своїй дитині, діти у відповідь дарують батькам нові кільця.
  7. 50 років яке весілля! Цей захід не може обійтися без танців. У проміжках між трапезою гості стають в тісне коло, а батьки стають всередину. Під ритми старих пісень батьки танцюють і гаряче цілуються, демонструючи взаємну любов і відданість.
  8. Якщо стан здоров'я ювілярів дозволяє, рекомендуємо оживити захід різними конкурсами, забавами.
  9. Завершальним етапом свята буде традиційний весільний ритуал «Букет нареченої». Ювіляри кидають букет квітів, молода дівчина повинна його зловити.
  10. Після того як гості розійдуться, подружжя має ще раз сісти за стіл, і випити чаю удвох.

Після того як гості розійдуться, подружжя має ще раз сісти за стіл, і випити чаю удвох

до змісту ↑

Що подарувати

50 років золотого весілля - поважний ювілей, тому ювілярам прийнято дарувати відповідні подарунки. Це речі, виготовлені з золота, або мають позолоту в тому чи іншому вигляді. До таких речей належать:

  • прикраси;
  • предмети мистецтва і декору;
  • посуд.

прикраси;   предмети мистецтва і декору;   посуд

Радимо приготувати «прикольні» подарунки у вигляді колажу з фотографій, викладених у формі цифри «50», фото- або художнього портрета ювілярів.

до змісту ↑

Привітання з золотим весіллям

Скільки триває захід, стільки і тривають привітання з золотим весіллям батькам. Кращий подарунок людям, які прожили разом півстоліття - теплі слова і побажання довгих років життя. Прекрасний приклад привітання в відео форматі ви можете побачити нижче.

Золоте весілля це скільки років?

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com