рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Весільні річниці: значення і дати

  1. Перший рік життя
  2. марлева весілля
  3. паперове весілля
  4. шкіряне весілля
  5. Льняна весілля - 4 роки
  6. дерев'яне весілля
  7. чавунна весілля
  8. Про «половинчастих» годовщинах
  9. мідне весілля
  10. жерстяна весілля
  11. фаянсова весілля
  12. рожеве весілля
  13. Сталева весілля - 11 років
  14. конвалієве весілля
  15. 14 років - агатова весілля
  16. Скляне весілля
  17. фарфорова весілля
  18. Срібне весілля
  19. Перлова весілля
  20. Коралове весілля
  21. Рубінова і сапфірове весілля
  22. 50 років - золоте весілля
  23. 55 і 60 років спільного життя
  24. Ювілеї після 60 років

Живучи пліч-о-пліч зі своїм чоловіком або дружиною кілька років, мимоволі замислюєшся, як можна урізноманітнити сімейні свята, один з яких - річниця весілля. Насправді це нескладно: на кожну дату весільної річниці є свої звичаї і прикмети, які не тільки урізноманітнюють захід, але і цілком можуть порадувати вас безліччю корисних і приємних подарунків.

Перший рік життя

Якщо наречений і наречена тільки що вийшли з-під вінця, необов'язково чекати року від весілля, щоб відсвяткувати «весільний ювілей». Багато хто віддає перевагу після зеленої весілля (день одруження) проводити невеликі заходи хоча б для себе щомісяця.

Назва «зелена» прямо пов'язане з рослинами. Зелень символізує бутон, ще не дозрілих нареченого і наречену, чиї відносини в шлюбі не були перевірені роками. В оформленні весілля, як правило, є видимими відсилання до назви: як мінімум, зелений колір - в численних букетах і квіткових композиціях.

Символи початку сімейного життя - букет і весільний вінок подружжя і бутоньєрка на костюмі нареченого.

марлева весілля

Через рік після дня одруження святкується ситцеве або марлева річниця. Перша версія походження назви полягає в тому, що відносини подружжя ще не міцні: ситець, як і марлю, легко можна порвати. Інша ж, більш проста і народна, говорить про активність молодят в ліжку: ситцеве постільна білизна стирається в процесі до тонкощі марлі.

В якості подарунка на ситцеве дату річниці весілля можна піднести різні вироби з ситцю. Традиційно дарується постільна білизна, але можна також подарувати інші ситцеві вироби та текстиль для дому, наприклад, хустки, фартухи, подушки.

паперове весілля

Другий рік сімейного життя вінчається паперової весіллям. Саме в цей рік перевіряється міцність уз подружжя: зазвичай в цей час в родині з'являється дитина, тому чоловіка і дружину чекає чимало вимотують проблем і безсонних ночей.

Здавалося б, ситець міцніша за папір, і їх варто було б поміняти місцями, але в даному випадку все навпаки. Саме на другий рік сімейного життя випадає більше число труднощів, почасти тому статистика розлучень різко підвищується перед паперовою весіллям.

Прийнято дарувати паперову продукцію: книги, папір, альбоми, блокноти та зошити, картини та інші предмети поліграфії.

шкіряне весілля

Шкіра - символ здатності підлаштовуватися, гнучкості. Цьому слід навчитися подружжю за три роки сімейного життя. З подарунками на весілля все досить просто: потрібно подарувати шкіряний виріб.

Звичайно, на крісло витрачатися необов'язково - брелоки, фляжки, сумки, гаманці, а також предмети одягу та коштують не так дорого, як меблі, і в якості подарунка виглядають досить презентабельно.

Льняна весілля - 4 роки

У російській традиції льон - символ багатства. Шити з льону було непросто, так як багато часу і сил займало виготовлення нитки, та й сама вона, на відміну від вовняний, досить тонка, тому на роботу йшло чимало часу. Проте, лляна тканина довго не зношується, тому подібне вкладення в майбутнє повністю себе виправдовувало.

В якості подарунка підносяться різні вироби з льону: скатертини, одяг, постільна білизна, рушники. Перевага віддається узорно полотну в російських традиціях: біла основа і синій або червоний орнамент по краю.

дерев'яне весілля

перший ювілей пари святкується через п'ять років після дати весілля. Дерево - ще не камінь, а вже тим більше не залізо, але з дерева вже можна будувати будинок, тому в честь нього і названа настільки «солідна» дата.

Звичайно, на ювілей зазвичай дарують найрізноманітніші подарунки, але чисто символічно рекомендується прикласти до основного презенту виріб з дерева, віддавши данину традиції. Фоторамка, невелика дерев'яна фігурка, дерев'яний кінь на коліщатках для дитини і т. П. Будуть цілком доречні.

чавунна весілля

6-річна дата весільної річниці називається чавунної, тому що міцність уз шлюбу вже досягла стану металу, але чавун - найбільш крихкий з них. Є й інший варіант походження назви, який говорить про хазяйновитість дружини: в старі часи на Русі дружини виставляли начищену до блиску чавунний посуд на вулицю, щоб перехожі могли бачити, що в родині є справжня господиня.

В європейських країнах ця річниця називається горобинової, тому ви цілком можете подарувати на дану подію різні чаї на основі горобини. Що ж стосується чавуну, в сучасних реаліях і сковороди знову актуальні, і набір горщиків буде цілком до речі.

Про «половинчастих» годовщинах

Дати весільних річниць необов'язково повинні бути круглими. Є три весілля, які відзначаються «половинками»: цинкова (6,5 років), нікелева (12,5 років), алюмінієва (37,5 років). Що цікаво, пояснення таким зсувам як такого немає. Просто так повелося за традицією.

мідне весілля

А ось через сім років після дати весілля настає черга найбільш «корисною» річниці - мідної або вовняний. Корисна вона тому, що в якості подарунка на неї часто підносять светри, шкарпетки, посуд - ті предмети, які просто необхідні для сімейного побуту.

Мідь міцніше чавуну. Втім, можна сказати, що, за логікою речей, всі наступні весілля міцніше попередніх (виняток - паперова), чим і пояснюється такий порядок назв.

Втім, можна сказати, що, за логікою речей, всі наступні весілля міцніше попередніх (виняток - паперова), чим і пояснюється такий порядок назв

жерстяна весілля

Восьмиліття сімейного життя символізує блискуча жесть. Можна дарувати побутові вироби або просто щось яскраве і блискуче, наприклад, цукерки або чай в жерстяних коробочках.

фаянсова весілля

Дев'ятирічна дата весільної річниці, на відміну від паперової, більш несподівана в плані матеріалу. Фаянс гарний, але крихкий. Вважається, що такий матеріал був обраний тому, що через дев'ять років сімейного життя відносини вже мають чіткі межі і прекрасні з боку, але всередині ще тендітні, тому є, до чого прагнути. Таким чином, фаянс - це яскраво, красиво, але вимагає дбайливого ставлення.

Найбільш традиційним вважається дарування на дану річницю наборів посуду, але такий подарунок слід заздалегідь пояснити, щоб подружжя не образилися, подумавши, що фаянс - натяк на крихкість їх сімейних уз, а не на данина традиціям.

рожеве весілля

Десятирічний ювілей святкується по повній програмі: запрошується безліч гостей, столи і наряди прикрашені квіткової символікою. Роза вважається найбільш красивим квіткою, тому саме вона символізує другий весільний ювілей. Роза - це невелика відсилання до найпершої, зеленої весіллі, символ розкрився бутона.

На свято запрошують всіх друзів, знайомих, рідних, близьких, саме ця річниця проводиться з великим розмахом. На столі стоїть рожеве вино, гості дарують подружжю букети троянд, а стіл на заході усипаний пелюстками. Є і дуже романтичні традиції, наприклад, дарування дружині чоловіком 11 троянд, 10 з яких червоного кольору (за кількістю спільно прожитих років), а ось одинадцята - біла, символізує надію на подальші роки спільного життя.

Сталева весілля - 11 років

Сталь - символ міцності та непорушності. В даному випадку триває тенденція до збільшення міцності шлюбу протягом спільно прожитих років. Можна також згадати, що інша назва десятирічного ювілею - олов'яний, тому тут з логікою все цілком ясно.

На щастя для гостей, для цієї весільної річниці особливо не доведеться морочитися в пошуках подарунка: сталеві каструлі і кухонне начиння можна купити в будь-якому господарському магазині.

конвалієве весілля

Через 13 років після дати весілля символом сімейного життя стають конвалії - витончені, ніжні, солодко пахнуть. Інша назва цієї річниці - мереживна, назва, знову ж таки, посилається на красу. В якості подарунка часто презентують мережива. Можливо, назва «мереживна» з'явилося пізніше, ніж назва «конвалієва», але подарувати букет цих чудових квітів у вас не вийде: вони занесені до Червоної книги, та й цвітуть тільки в кінці весни.

14 років - агатова весілля

Вперше в даному списку з'являється напівдорогоцінне каміння - агат. Це ще не рубін, а вже тим більше не алмаз, але агатові прикраси теж високо цінуються. Гостям такі витрати не є обов'язковими, досить вибрати подарунки в колір, а от чоловікові рекомендується все ж викласти кругленьку суму хоча б за сережки з цього каменю.

Скляне весілля

Через 15 років з дня дати весілля святкується скляний ювілей. Назва символізує дзвін скла на святі, тому без застілля, здається, не обійтися. Вкачестве подарунка гості можуть піднести набори посуду, а також вази.

фарфорова весілля

Звичайно, є і «проміжні» дати річниці весілля, але по ним знайти докладну інформацію досить важко, чого не можна сказати про ювілеї. 20 років - порцелянове весілля, на яку, знову ж таки, прийнято дарувати посуд. Деякі винахідливі гості дарують набори порцелянових фігурок - вони незвично і красиво виглядають.

Срібне весілля

25 років - чверть століття, один з найважливіших ювілеїв в житті подружжя. Рекомендується дарувати якщо не вироби зі срібла, то щось посріблене. Дружина може подарувати чоловікові запонки, він же їй, в свою чергу, кольє або сережки.

Перлова весілля

30-річна дата річниці весілля - серйозний захід, так як в цьому віці подружжя вже мають за спиною три десятиліття сімейного життя в якості багажу. Прикраси з перлів коштують досить дорого, але витратитися на них все ж варто: важлива дата, як не крути. А чоловікові рекомендується подарувати дружині намисто з 30 перлин в знак прожитих спільно років.

Коралове весілля

35 років сімейного життя вінчаються полотняною або коралової річницею. На неї прийнято дарувати текстиль, а також ювелірні вироби, що включають в себе елементи коралів.

Рубінова і сапфірове весілля

40-річний рубіновий ювілей своїм кольором символізує кров, вогонь, лють, бурю! Це нагадування про те, що сімейне життя не повинна з роками втрачати пристрасті. Ну і зрозуміло, що рубін - камінь цього ювілею.

Сапфірове 45-річна дата річниці весілля - чарівне, тріумфальне подія, що підтверджує довголітню зв'язок двох сердець. За повір'ям, сапфір - камінь шаманів і чаклунів. І пари, які відзначають таку солідну дату, вже просто магічно пов'язані один з одним. Синій - колір цього весілля.

Синій - колір цього весілля

50 років - золоте весілля

Півстоліття разом - чималий термін, тому дорогоцінний назва тут не просто так. Багато подружжя повторно влаштовують одруження в цей день, дарують один одному нові обручки. Подарунки на річницю - золоті ювелірні вироби та аксесуари. Міцна сім'я відбулася.

55 і 60 років спільного життя

Смарагдове весілля - 55 років - наголошується зеленим відтінком смарагду, символом життя, кольором бутона, що розкривається знову, заново.

60-річний ювілей - це діамантове весілля, коли сімейні відносини тверді, як алмаз, перевірені на міцність минулими роками і відшліфовані до ідеалу.

Ювілеї після 60 років

На жаль, до цих дат доживають далеко не всі, а ті, які доживають, рідко їх святкують - просто не хочеться витрачати сили на всю цю метушню.

Стільки років поруч, рука об руку - ну які ще потрібні докази?

  • 65 років - залізний ювілей;
  • Вдячна весілля на 70-річчя;
  • Королівське весілля - 75 років. Часто також називається коронної;
  • 80-річчя спільного життя - дубове весілля;
  • Червоне весілля - 100 років спільного життя. Святкувалася всього один раз.

Стільки років поруч, рука об руку - ну які ще потрібні докази?

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com