рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Прикмети на річниці весілля

Роки пролітають як мить, не встигаєш озирнутися, а перший день весілля вже давно позаду і починається новий відлік -   річниці весілля Роки пролітають як мить, не встигаєш озирнутися, а перший день весілля вже давно позаду і починається новий відлік - річниці весілля . У російській фольклорі існує безліч традицій, обрядів і прикмет, які супроводжують річниці спільно прожитого життя.

Найперший свято у молодят - зелена весілля, вона починає свій відлік з про дня одруження і відзначається щомісяця в той число, коли був зареєстрований шлюб. Символом цього свята є живі квіти, якими молоді обмінюються.

Перша річниця спільного життя - ситцеве або марлева весілля - в цей день подружжя дарують один одному строкаті ситцеві хусточки, не забуваючи обдаровувати такими ж хусточками запрошених на торжество гостей. Чим яскравіше і хусточки - тим яскравіше буде їх подальше життя.

Друга річниця спільного життя - паперове весілля, в цей день подружжя обмінюються виробами з паперу - картини, листівки, і тому подібні речі. Добре провести спеціальний ритуал: для цього потрібно разом скласти список всіх неприємних моментів за прожиті два роки і спалити його з радістю і задоволенням.

Третя річниця - шкіряне весілля, подружжя обмінюється виробами зі шкіри. Доброю прикметою буде подарувати чоловікові шкіряний гаманець, поклавши в неї монету - головний годувальник у родині завжди буде при грошах, а дружині - ремінь, символ того, що вона завжди зможе утримати свого чоловіка.

Четверта річниця - воскове весілля, в цей день потрібно запалити якомога більше свічок в будинку, гостей в цей день краще не запрошувати, а провести час удвох. У подарунок один одному потрібно дарувати свічки, бажано червоного кольору.

П'ята річниця - дерев'яне весілля, в цей день подружжя обмінюються виробами з дерева. Добре в цей день спалити ритуальне поліно, в якому потрібно видовбати отвір і закласти в нього лист, з бажанням. яке повинно бути обопільним. Слідкуйте за тим, щоб поліно догоріло повністю, а золу від поліна розвіяти на річці. або будь-якому іншому водоймищі.

Шоста річниця - чавунне весілля, чоловік дарує дружині чавунну сковороду або горщик, в якому вона в цей же день повинна щось приготувати, злегка пересолений їжу.

Шість з половиною років - цинкова весілля, в цей день даруються вироби з цинку: тазик, ванночка.

Сім років спільного життя - мідне весілля, в цей день подружжя обмінюються подарунками з міді, але згодом потрібно строго стежити, щоб ці подарунки не потемніли. Добре подарувати один одному по скарбничці з мідними монетами.

Восьма річниця - бляшана весілля, в цей день прийнято дарувати кухонне приладдя з жерсті. але обов'язково разом з чим - небудь м'яким і пухнастим. Наприклад - деко, а внего покласти м'яку ігрушкеу.

Дев'ята річниця - фаянсова весілля, в цей день потрібно дарувати один одному сервізи з фаянсу, добре в цей день посадити будинку два рослини, в фаянсові горщики відповідно - мирт і грошове дерево.

Десята річниця - олов'яна або рожеве весілля, вибір подарунка на ваш смак: троянди або вироби з олова. Якщо ви зупинили вибір на трояндах, то після того, як квіти зів'януть - зберіть пелюстки, зашейте в білий бавовняний мішечок і зберігайте вдома - ці пелюстки будуть оберегом для вашого шлюбу.

Одинадцята річниця - сталеве весілля, в цей день дарують вироби зі сталі, але не можна дарувати гострі предмети - ножі, виделки і тому подібні речі.

Дванадцять років з половиною - нікелеве весілля, даруються в цей день блискучі подарунки, гостей не запрошують, добре в цей день разом прогулятися під зірками і загадати бажання, дивлячись на небо.

Тринадцять років - конвалієва або мереживне весілля, в цей день даруються подарунки, відповідають назві.

Чотирнадцять років - агатова весілля, в цей день добре дарувати ювелірні прикраси з агатом, в цей день запрошують до себе батьків, обов'язково приготувавши для них подарунки.

П'ятнадцятиріччя - кришталеве весілля, в цей день дарують кришталь, але не можна дарувати дзеркала. уважно стежте за тим, щоб в цей день ні чого не розбилося, особливо з подарунків.

Вісімнадцять років - бірюзова весілля, в цей день даруються вироби з бірюзою, в одязі на торжестві повинні переважати блакитні кольори, добре прикрасити стіл незабудками.

Двадцять років - порцелянове весілля, в цей день дарують фарфор, на столі повинна стояти та посуд. яку подарували в цей день. Якщо щось розіб'ється - хороша прикмета, оскільки потрібно зібрати і закопати подалі від будинку.

Двадцять п'ять років спільного життя - срібне весілля, в цей день подружжя обмінюються срібними кільцями, які носять надалі разом з золотими, одягаючи першими - золоті. Слідкуйте за тим, щоб срібло, подароване в цей день, не потемніло - поганий знак.

Тридцять років спільного життя - перлове весілля, запрошені гості дарують подружжю вироби з перлами, а ось подружжю, всупереч існуючій правилом, не можна обмінюватися подібними подарунками, інакше залишок спільного життя проведуть вони в сльозах.

Тридцять чотири роки - бурштинова весілля, в подарунок - вироби з бурштином, добре в цей день зробити ритуальне жертвопринесення воді, для цього просто візьміть кілька монет, скляних намистин і киньте в річку, попросивши у неї довголіття і щастя.

Тридцять п'ять років спільного життя - лляна, полотняна або коралове весілля, подарунки в цей день повинні відповідати назві. Святковий стіл необхідно застелити білою скатертиною.

Тридцять сім з половиною років - алюмінієва весілля, святковий стіл краще сервірувати алюмінієвими столовими приборами і подарунки відповідні, але не можна дарувати кухоль з цього металу - поганий знак.

Сорок років - рубінове весілля, в цей день чоловік повинен подарувати дружині сережки з рубіном, а вона йому подарувати щось червоного кольору.

Сорок п'ять років спільного життя - сапфірове весілля і подарунки відповідні.

Сорок шість років - лавандова весілля, найкращим подарунком буде букет лаванди.

Сорок сім років спільного життя - кашемірове весілля.

Сорок вісім років - аметистова весілля.

Сорок дев'ять років спільного життя - кедрове весілля.

П'ятдесятиріччя - з Олот весілля. В цей день подружжя обмінюється новими золотими кільцями. а старі дарують свої онукам. які ще не встигли одружитися.

П'ятдесят п'ять років - смарагдове весілля.

Шістдесят років - діамантове весілля.

Шістдесят п'ять років - залізне весілля.

Шістдесят сім з половиною років - кам'яна весілля.

Сімдесятиріччя - благодатне весілля.

Сімдесят п'ять років - коронне весілля.

Вісімдесятиріччя - дубове весілля

Ще цікаве по темі

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com