рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Важкий вік: Як допомогти дівчинці-підлітку пережити глузування

  1. юні красуні
  2. послідовниці селебрітіз
  3. зрілі Лоліти
  4. звичайні школярки
  5. Принципи виховання дівчинки-підлітка:
  6. Самодостатність і самостійність
  7. саморефлексія
  8. особистісні кордону

Давайте заглянемо з вами в звичайний восьмий клас середньостатистичної школи, де вчаться дівчатка 13-14 років. Вони однолітки, але при цьому виглядають абсолютно по-різному. Для кожної з них підлітковий період - серйозне випробування, перша сходинка в становленні жіночності та сексуальності. Під час експерименту відносин з однолітками, батьками та іншими дорослими, дівчина складає певне уявлення про себе: яка вона, яке її тіло, чи подобається вона. Умовно дівчаток-підлітків можна розділити на кілька категорій:

юні красуні

Їх тіло вже щосили піддалося гормональних змін, вони стали фізично привабливими для чоловіків. Але ці дівчинки ще не прийняли змін в своєму тілі і не усвідомили своєї сексуальності. Їм складно, незвично, а часом і неприємно ловити на собі зацікавлені погляди однокласників або дорослих чоловіків. Вони соромляться своєї сексуальності і не знають, як з нею поводитися.

послідовниці селебрітіз

Вони активно ведуть сторінки в соцмережах, викладаючи фото, наслідуючи Тейлор Свіфт, сестрам Кардашьян, моделям з глянцевих обкладинок. Вони не зовсім розуміють, що роблять, надуваючи губи, підбиваючи очі, одягаючи обтягуючі майки і ультракороткі шорти. Вони просто повторюють, за своїми кумирами, не бачачи / не розуміючи що ховається сексуального контексту. Вони не готові бути сексуальними по-справжньому (що і добре, звичайно, в силу їх віку, але викликає дисонанс у сприйнятті). Адже з одного боку вони подають сигнал чоловікам «Подивіться, яка я приваблива!», А з іншого, вони просто грають в гру, приміряють на себе сексуально насичений образ. Їм досить збирати лайки і захоплені коментарі, без будь-яких «продовжень».

Їм досить збирати лайки і захоплені коментарі, без будь-яких «продовжень»

зрілі Лоліти

Ці дівчата чудово знають, чого хочуть і чекають від них чоловіки. Вони вже розуміють всю силу жіночності і користуються своєю перевагою. «Лоліти» розуміють, що подобаються чоловікам, що їх тіло привабливо і яку владу їм це дає. Вони з нетерпінням чекають, коли будуть виглядати старше, щоб без проблем проходити в клуби і бути прийнятими в більш дорослі компанії.

звичайні школярки

Їх поки не торкнулися сильні зміни в зовнішності і самі вони не поспішають включатися в конкуренцію «найпривабливіших». Замість того щоб витрачати багато часу і енергії на обговорення старшокласників, що надіти і як умовити маму дозволити пофарбувати волосся, вони зайняті навчанням / хобі / неформальними інтересами. Це не означає, що вони приблизні учениці. Але їх енергія поки витрачається в інше русло - музика, спорт, хенд-мейд, спілкування з подружками. Відносини з відтінком флірту і сексуальності поки поза полем їх інтересів.

І ось, ці, «такі різні», хоча і мають однаковий вік дівчинки, вчаться в одному класі і сидять за сусідніми партами. Вони можуть існувати як паралельні всесвіти, які ніколи не перетинаються, але можуть між ними і виникати конфлікти. Вчорашні діти, починають захищати свою дорослість, вибудовувати соціальні зв'язки, створювати неформальні групи. У точці відносин з протилежною статтю народжуються перші любовні трагедії, нерозділені почуття і сварки з близьким оточенням. У 13 років дівчинки закохуються раз і на все життя. Вони готові боротися за увагу свого обранця, вдаючись до агресивної поведінки, якщо інша дівчина виявиться на шляху. Конкуренція між однокласницями за місце «зірки» в класі ведеться запекло. У цій гонці за неформальне лідерство підключаються такі «некрасиві» методи, як цькування або бойкот які становлять небезпеку конкуренток.

Почути образи або глузування про те, що, припустимо, Аня дуже худа / товста - в цьому немає нічого дивного в суспільстві дівчаток-підлітків. Поки хлопці з'ясовують стосунки, вибудовуючи свою ієрархію на основі фізичної сили і загального рівня «крутості», дівчатка діють інакше. Вони грають більш жорстоко, виключаючи конкурентку з кола спілкування, налаштовуючи проти неї інших і сіючи в ній безліч комплексів. Відразу згадую серіал «Пліткарка» з її кращими подружками Блер і Сереною. Інші дівчата ставали ізгоями, якщо впадали в немилість до кращих подружкам.

Представляти, що ваша дочка може виявитися на місці аутсайдера, «гидкого каченяти», яке виключать зі колективу тільки тому, що так захотілося «зірці» класу, зовсім не хочеться. Але таке цілком може статися, тому краще заздалегідь підготувати дочку, як протистояти нападкам і організованою цькування в класі.

Висміювання тілесних змін і перших проявів сексуальності можуть залишити травматичні наслідки, якщо дівчина залишиться без підтримки близьких. Щоб впоратися з глузуванням через зовнішніх змін, дівчинці необхідна опора в особі батьків. Особливо підтримки потребують «юні красуні», які можуть стати на шляху у «Лоліта». Сумніваючись в собі, не беручи своє тіло, дівчата можуть сприйняти образливі коментарі до своєї зовнішності як прописну істину.

У підлітковому віці дівчинки дуже чутливі до оцінок оточуючих. У цей період може розвинутися безліч комплексів і затискачів, пов'язаних із сексуальною сферою. Коли дівчина відчуває себе не комфортно в своєму тілі, не готова до змін, її комплекси проектуються на оточуючих. Висміювання, колючі жарти однокласників і навіть необережні слова батьків сприймаються близько до серця, як відображення внутрішніх комплексів і невпевненості в собі.

Стати жертвою цькування однолітків може кожна дівчинка. Справитися з цим їй може допомогти підтримка мами на шляху становлення її жіночності. Звичайно, вам може бути дуже нелегко прийняти той факт, що ваша маленька донечка дуже швидко стає жінкою, надто уважна до свого тіла і раптом починає цікавитися тим, як сподобатися хлопчикам.

Звичайно, вам може бути дуже нелегко прийняти той факт, що ваша маленька донечка дуже швидко стає жінкою, надто уважна до свого тіла і раптом починає цікавитися тим, як сподобатися хлопчикам

Вік 12-13 років - як раз той перехідний період, коли енергія, до цього спрямована на вивчення навколишнього світу і розвиток (навчання, гуртки, хобі), змінює свою спрямованість. Відрізок від 6 до 12 років можна назвати затишшям, коли інтерес до навчання і взаємодії зі світом перемагає в списку пріоритетів. У підлітків на зміну пізнавальної активності приходить так звана генитальная стадія, коли починаються гормональні і фізіологічні зміни. Енергія лібідо виявляє себе в сексуальному інтересі до протилежної статі. Зміна напряму лібідо може відбитися на шкільної успішності і відносинах. У підлітків з'являються зовсім інші інтереси. Їм важливіше знайти своє місце серед однолітків, відчувати свою значимість і привабливість. Прохання «викинути дурниці з голови» і повернутися до підручників не спрацюють, вони навіть можуть налаштувати дочку проти вас. Загрози, застосування покарань і сили, до чого, на жаль, багато хто вдається в такій ситуації від відчаю, тут теж не допоможуть. Єдиний вихід - це перехід на абсолютно новий рівень відносин між матір'ю і дочкою. Ваша підтримка і розуміння допоможе дівчинці не закинути навчання і не піти «в усі тяжкі».

Зміни в тілі і голові підлітка вже не зупинити, енергія лібідо буде шукати вихід, але ви можете допомогти навчитися справлятися з нею. Допоможіть їй прийняти себе нову, «виростити» почуття самодостатності і здоровий рівень самооцінки, навчитися саморефлексії і побудови особистісних кордонів. Маючи такий захисний «арсенал», ваша дочка ніколи не стане жертвою буллінг в школі або неформальній компанії.

Принципи виховання дівчинки-підлітка:

Прийняття себе - це перший крок в гармонійних відносинах з тілом

Всі ми різні. Хтось за своєю конституцією не може бути худим як Кейт Мосс, мати модельний зріст або блакитні очі. Краса проявляє себе по-різному. Якщо ви просто скажете своєї дочки «Нічого страшного! Не всі народжені моделями! », Це не допоможе їй зрозуміти, що не потрібно відповідати якимсь шаблоном або запаковувати себе в нав'язані стандарти. Приймати себе як особистість, зі своїми особливостями, вона може навчитися на вашому прикладі, якщо ви створите міцний фундамент поваги у вашій родині:

  • Безумовно приймайте дочка. З почуттями підлітків потрібно бути дуже обережними. Ставитися з повагою до їх особистого простору і народжується «дорослості». При цьому, не забуваючи, що в дорослому тілі все ще живе дитина, якій потрібні слова схвалення і підтримки. Якщо вона вважає себе товстою, допоможіть їй перейти на здоровий раціон, підтримайте її починання зайнятися спортом або танцями.
  • Просто вислухайте. Підлітки не люблять, коли їх випитують і вимагають від них «доповідати» подробиці особистого життя. Але при цьому їм дуже важливо, щоб їх чули. Будьте поруч і будьте готові без критики і засудження вислухати і підтримати її. Можливо, вам захочеться дати раду, сказати: «Я краще знаю, не повторюй моїх помилок». Тоді ви знецінити ті тендітні переживання, які зараз так важливі для дочки.

Самодостатність і самостійність

Найбільший подарунок, який ви можете зробити для дочки - це допомогти їй сформувати почуття самодостатності. Підтримує послання, яке ви можете передати їй на цьому рівні - «Ти це можеш!». Щоб вона не боялася бути собою, показувати себе справжньою. Підлітки страждають через невпевненість в собі і низької самооцінки. Коли ваша дочка сумнівається в собі, повторює себе «Я не вмію, я не зможу», саме ви можете «чар» її. Адже головний секрет успіху - це спробувати, почати робити. Підтримайте дочка в її ідеях, починаннях. Вселити в неї впевненість, що вона улюблена і прекрасна вже зараз, а оцінки оточуючих далеко не завжди є об'єктивними, можливо саме таким ставленням до неї, а не розмовами про це.

Підліткам важливо і потрібно пробувати свої сили і досягати успіху. Допомагайте дочки, якщо вона про це просить, але якщо ви бачите, що вона з чимось добре справляється сама - не втручайтеся, при цьому зверніть увагу на її успіхи. Дитина розвиває в собі почуття самоцінності, якщо поруч є опора в батьках. Нагадуйте їй, що ви цінуєте і любите дочка вже просто за те, що вона є. І ніколи! Ніколи не смійтеся над нею! Якими б безглуздими і дріб'язковими вам не здавалися її проблеми, вони дуже реальні і значущі для неї прямо зараз. Для неї вони дуже важливі. Впевненою у власній цінності дівчинці не доведеться шукати підтвердження цьому, догоджаючи іншим. Дівчині зі здоровою самооцінкою нікому і нічого не потрібно доводити. Чим міцніше внутрішній стрижень, тим менше потреба шукати зовнішніх підтверджень. Саме ви можете допомогти їй його зміцнити.

Саме ви можете допомогти їй його зміцнити

саморефлексія

Уміння чути свої бажання і проживати сьогодення - фундамент ментального здоров'я людини. Цей контакт зі своїм внутрішнім світом, зі справжніми потребами на вагу золота. Підлітки прагнуть отримувати новий досвід, щоб зрозуміти, чи підходить щось, щоб з цим побути. Нехай донька експериментує з вибором одягу, зачіскою, косметикою. Це її способи пізнати себе, приміряти різні образи. Нехай відкриває себе в різних сферах, підтримуйте її ініціативу, їй потрібно відчути себе внутрішньо вільною, «зловити» стан «я можу», «у мене все вийде».

особистісні кордону

Вчинки, про які потім все життя шкодують, відбуваються під будь-яким тиском. Але так відбувається, тому що підліток не знав, чого власне хоче. Дозволив переступити межі свого тіла, особистості, принципів, цінностей, не зміг їх захистити, поступився. Пояснюйте і не втомлюйтеся повторювати дочки, що вона нікому і нічого не винна. Що їй не потрібно погоджуватися на сексуальні відносини, щоб хлопець не пішов до іншої. Що її бажання / небажання - головний індикатор, коли вони будуть вимагали від неї інші. У будь-яких відносинах їй в першу чергу повинно бути комфортно і безпечно.

Ви зможете допомогти дочці не соромитися свого тіла і вистояти, якщо в школі хтось спробує насміхатися над нею, якщо пройдете підлітковий період «бурі і натиску» поруч з нею. Підлітку дуже важливо відчувати себе самостійним і дорослим. Але ще більш цінно для нього, крім поваги до себе, знати що ви завжди готові прийти йому на допомогу. Впевнену в собі дівчину, яка відноситься до сексуальних проявів і до флірту, як до чогось природного і прекрасного, буде важко переконати в зворотному.

- Читайте також: Грані толерантності: Як уберегти особливої дитини від нападок

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com