рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Гайда в дитинство! Робимо повітряного змія з паперу

  1. Крок 1. Приступаємо до виготовлення корпусу:
  2. Крок 2. Робимо вуздечку:
  3. Крок 3. Виготовлення хвоста:
  4. Крок 4. Робимо котушку з ниткою:
  5. Поради по запуску
  6. Поради щодо створення змія

Зробити повітряного змія з паперу зможе навіть дитина. Існує багато різних варіантів, але сьогодні ви дізнаєтеся про найпростіший спосіб. На його виготовлення ви витратите всього 5 хвилин. Пропонуємо вам дізнатися про всі тонкощі його створення. У цій статті ми розглянемо покрокову інструкцію, яка допоможе вам створити чудовий повітряний змій своїми руками з паперу.

У цій статті ми розглянемо покрокову інструкцію, яка допоможе вам створити чудовий повітряний змій своїми руками з паперу

Дитина з повітряним змієм

Повітряного змія з паперу зробити дуже просто, і навіть новачок або маленькі дітки під контролем батьків зможуть впоратися з цим завданням. До того ж, якщо паперового змія ви будете робити з дитиною - у малюка будуть розвиватися моторика рук, увагу і посидючість.

Для виготовлення паперового змія вам знадобляться:

  • Щільний аркуш паперу;
  • Міцна нитка;
  • стрічка;
  • Скотч, ножик, ножиці, шило, котушка;
  • Невеликий шматок картону;
  • Фломастери або фарби.

Щільний аркуш паперу;   Міцна нитка;   стрічка;   Скотч, ножик, ножиці, шило, котушка;   Невеликий шматок картону;   Фломастери або фарби

Матеріали для вироби

Також для його конструкції вам додатково знадобляться корпус, нитка з котушкою і вуздечка.

Крок 1. Приступаємо до виготовлення корпусу:

Беремо аркуш паперу і складаємо з нього трикутник.

  1. Поєднуємо меншу сторону з великою. У вас має вийти трикутник. Зайві шматочки відрізаємо.

Зайві шматочки відрізаємо

Виготовлення повітряного змія. Крок 1

  1. Розгинаємо одну зі сторін до діагоналі. Після їх поєднання акуратно розгладьте отриману конструкцію.

Після їх поєднання акуратно розгладьте отриману конструкцію

Виготовлення повітряного змія. крок 2

  1. Переверніть і повторіть такі ж дії з іншою стороною.

Переверніть і повторіть такі ж дії з іншою стороною

Виготовлення повітряного змія. крок 3

  1. Розгорніть виріб по діагоналі і розташуйте лист відігнутими сторонами до себе.

Розгорніть виріб по діагоналі і розташуйте лист відігнутими сторонами до себе

Виготовлення повітряного змія. крок 4

  1. Потім загніть відмічені краю жовтим кольором (як на картинці).

Потім загніть відмічені краю жовтим кольором (як на картинці)

Виготовлення повітряного змія. крок 5

  1. Проробіть отвори під вуздечку. Щоб дірочка вийшла не великий, зробіть це голкою або шилом. Якщо нічого такого немає під рукою, проріжте дірку ножиком. Будьте гранично обережні, щоб не зіпсувати паперового змія.

Будьте гранично обережні, щоб не зіпсувати паперового змія

Виготовлення повітряного змія. крок 6

  1. Тепер саме час проявити фантазію. Розфарбуйте його за власним бажанням.

Корисна інформація: Для того, щоб повітряний змій прослужив вам довше, робити його потрібно з міцних і жорстких матеріалів. Необхідно врахувати і те, що тиск на несучу частину повітряного змія при середній швидкості вітру 7-8 м / с досягає до 2 кгс / мІ. Крім цього, змій під впливом вітру в польоті не повинен складатися.

Крок 2. Робимо вуздечку:

  1. Візьміть міцну (шовкову або капронову) нитка. Закріпіть нитку, зав'язавши вузлик. Для того, щоб нитка трималася щільно, зафіксуйте її скотчем з двох сторін.

Для того, щоб нитка трималася щільно, зафіксуйте її скотчем з двох сторін

Виготовлення повітряного змія. крок 7

  1. Підстройте потрібний вам розмір вуздечки. Важливо, щоб вона не була занадто довгою або лишком короткою. Складіть нитку удвічі, а зайвий шматок (якщо такий є) - відріжте. Закріпіть вуздечку на крильці і проклейте скотчем.

Закріпіть вуздечку на крильці і проклейте скотчем

Виготовлення повітряного змія. крок 8

  1. Зробіть петлю для кріплення до вуздечці вашої ниточки. Вона повинна перебувати точно по центру.

Вона повинна перебувати точно по центру

Виготовлення повітряного змія. крок 9

Крок 3. Виготовлення хвоста:

  1. Хвіст зробіть з раніше підготовленої стрічки. Її довжина повинна бути не більше 4-5 сантиметрів, а ширина від 1,5 до 2 сантиметрів. Хвіст повітряного змія бажано зробити з паперу, щоб він гармонійно виглядав з корпусом.
  2. Закріпіть хвіст скотчем.

Закріпіть хвіст скотчем

Виготовлення повітряного змія. крок 10

  1. Хвіст потрібен не тільки для прикраси змія, але і для того, щоб згладити недоліки польоту, якщо вони будуть.
  2. Тепер трохи пофантазуйте. До вже готовому хвоста можна прикріпити додаткове прикраса, щоб під час польоту змій виглядав цікавіше. Візьміть поліетиленовий пакет і прикріпіть до хвоста змія скотчем. Розріжте пакет на тонкі смужки. Крім цього, його можна прикрасити бантиками або намистинками. Вони також послужать стабілізатором польоту.
  3. Із залишків паперу зробіть гармошку, яку можна закріпити на хвості повітряного змія. Цей бантик-гармошка послужить додатковим обважнення. Залежно від погодних умов, вам буде потрібно або обтяжувати, або робити легше вашого паперового змія.

Залежно від погодних умов, вам буде потрібно або обтяжувати, або робити легше вашого паперового змія

Виготовлення повітряного змія. крок 11

Крок 4. Робимо котушку з ниткою:

Приступаємо до виготовлення котушки. Робити її будемо з простого картону. При наявності такої котушки, запуск повітряного змія значно полегшується, оскільки нитка не буде плутатися, і ви зможете самі відрегулювати довжину польоту.

  1. Беремо картон. Вирізаємо з нього прямокутник 10х20 сантиметрів.
  2. Згинаємо навпіл картон, потім малюємо отвір для рук і поглиблення для намотування нитки.
  3. Вирізаємо ножиком отвори і пази по зазначеним лініях.

Вирізаємо ножиком отвори і пази по зазначеним лініях

Виготовлення повітряного змія. крок 12

  1. Отриману котушку можна обмотати скотчем, для комфортної експлуатації. Можна як-небудь оригінально розфарбувати її. Але це все на ваш розсуд.

Але це все на ваш розсуд

Виготовлення повітряного змія. крок 13

  1. Візьміть нитку, закріпіть її скотчем біля початку котушки. Потім намотайте потрібну кількість нитки на неї. Для практичності - відмотати 50 метрів на майбутнє. Отримана котушка буде знімною, і ви зможете кріпити її до інших повітряним зміям.
  2. За бажанням до кінчика нитки можна прикріпити два сірники. Це потрібно для того, щоб можна було закріпити нитку до вуздечці.

Це потрібно для того, щоб можна було закріпити нитку до вуздечці

Виготовлення повітряного змія. крок 14

  1. Останнім кроком буде кріплення нашої котушки до центру вуздечки. Зауважте на вузлик шматочок нитки. Можете розфарбувати змія різними кольорами. Все, повітряний паперовий наш змій готовий до експлуатації.

Все, повітряний паперовий наш змій готовий до експлуатації

Виготовлення повітряного змія. крок 15

Корисна інформація: повітряний змій повинен бути портативним. Він повинен легко складатися і розкладатися. У зібраному вигляді він не повинен займати багато місця в квартирі, так що не робіть його занадто великим.

Виготовлення повітряного змія. крок 16

Поради по запуску

Після виконаної роботи можна запускати нашого змія. Перевірте, чи все ви зробили правильно. Головне, щоб вуздечка кріпилася точно по центру, інакше ваш змій буде некерований - замість рівного польоту він буде безладно бовтатися в польоті. Якщо ж ви все зробили правильно, але змій все одно літає нерівно, проблема може бути в хвості. Він може бути або надто легким або недостатньо довгим. Подовжите його за допомогою допоміжних матеріалів.

Може бути й таке, що хвіст, навпаки, занадто важкий. При такій проблемі змій буде погано злітати або набирати висоту. Тоді вам потрібно буде зняти додаткові декорації.

Якщо ви все правильно зробили - паперовий змій злетить високо в небо і буде літати рівно. Якщо, звичайно, погодні умови дозволять. При сильному вітрі ви не зможете запустити вашу підробку належним чином.

Якщо будете запускати паперового змія з малюком - стежте за довжиною нитки. Вона не повинна бути розмотати більше, ніж на 3 метри. Якщо погода безвітряна - малюк може просто побігати з котушкою в руках, і тоді змій неодмінно злетить. Пам'ятайте, що довжину нитки необхідно постійно регулювати.

Це цікаво: Вперше про повітряному змії стало відомо в II столітті до нашої ери, в Китаї. Тоді у нього була назва змій-дракон. Тривалий час повітряним зміям не могли знайти практичного застосування. Але вже з другої половини XVIII століття їх почали широко використовувати вчені при проведенні наукових досліджень атмосфери. У 1749 році А. Вільсон за допомогою повітряного змія вимірював температуру повітря на висоті. У 1752 році Б. Франклін провів експеримент, за допомогою якого йому вдалося виявити електричну природу блискавки. Незабаром, завдяки результатам цього експерименту М. Ломоносов винайшов перший громовідвід. Така корисна іграшка!

Поради щодо створення змія

  • Для паперового змія можна використовувати будь-яку нитку, шпагат, пряжу.
  • Дуже важливо правильно змайструвати хвіст. Від нього залежить політ вашого творіння. Правильний вага хвоста сприятиме балансуванню його в польоті. Тому він не буде перевертатися.
  • Для міцності отвори можна використовувати клейку стрічку або упрочнитель. Це потрібно для того, щоб воно не порвалося.
  • Для подовження хвоста можна користуватися не тільки широкою стрічкою, а й серпантином, вимірювальної стрічкою або іншими матеріалами, які є під рукою.

Відео: Як зробити паперового змія?

Як ви вже переконалися - зробити паперового змія своїми руками зовсім неважко! Спробуйте і ви згадайте дитинство. А наша інструкція допоможе вам створити чудовий літальний апарат.

Оцініть статтю:

Поділіться з друзями!

Відео: Як зробити паперового змія?

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com