рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Як зробити тістечко Безе з покрокового рецептом з фото

  1. Кухонні пристосування:
  2. вибір інгредієнтів
  3. покроковий рецепт
  4. Відеорецепт тістечка безе
  5. Варіанти приготування безе

До чого дійшов прогрес! Щоб випити чаю з тістечками в наш час можна без клопоту сходити і запросто купити будь-який, або, навіть зробити замовлення, не виходячи з дому - прямо по телефону. Асортимент тістечок просто величезний - бісквітні з кремом, мафіни і капкейкі з написами і без, тістечка з вафель без випічки ... Але фаворитом на всі часи у багатьох з нас до сих пір залишається безе - з начинкою з масляного крему, або шоколаду, або ягодно- фруктової. І я добре пам'ятаю, звідки взялася особисто у мене любов до тістечок безе.

У моєму класі вчилася одна відмінна дівчинка Зоряна. Коли у неї був гарний настрій, вона пекла вдома безешки, на наступний день приносила їх в клас і пригощала всіх однокласників своїми маленькими, повітряними, хрусткими тістечками, які танули в роті. Це були французькі меренги або тістечко безе. З тих пір я полюбила ці ласощі і шляхом експериментів, проб і помилок все ж покроково навчилася його готувати. Виявилося, що це трохи примхлива тістечко, але воно того варте.

Не у всіх виходить відразу - тому що шукають в мережі: як зробити тістечко бізі. Уже помилка і досить забавна - адже Бізе це французький композитор, ви ж не збираєтеся запікати його в духовці? А тістечко - безе, і до речі, його назва перекладається з французької як «поцілунок».

Щоб приготувати його правильно, потрібно врахувати деякі нюанси. Правильний спосіб не так і складний, просто його потрібно ретельно дотримуватися. Я детально розповім вам, як приготувати приголомшливе тістечко безе (або меренги) з масляним кремом на своїй кухні. Давайте згадаємо дитинство.

Кухонні пристосування:

  • скляна, металева або порцелянова мисочка для збивання білків;
  • міксер;
  • кондитерський мішок або пластиковий пакет (файл з відрізаним куточком);
  • духовка;
  • кухлик або літрова каструлька для приготування крему;
  • миска для приготування крему.

Список продуктів

Для безе:

Білків 5 шт. Цукрової пудри 250 г Ванільний цукор 1 пакетик Сіль 1 щіпка Лимон 3-4 часточки Лимонний сік 1 ч. Л.

Для крему:

  • 2 жовтки;
  • 100 грам вершкового масла;
  • 50 мл молока;
  • 2-3 столових ложок цукру.

вибір інгредієнтів

Для приготування повітряного тістечка безе нам знадобляться тільки білки. На кожен білок доводиться приблизно 50 грамів цукру.

Якщо додати більше цукру, меренги стануть більш щільними і відповідно піч їх доведеться довше. Також важливо, щоб білки були теплими (близько 25 ° С) .Заранее дістаньте яйця з холодильника і масло для крему (воно повинно бути м'яким, підталим).

У цьому рецепті я використовую цукор і цукрову пудру в рівних частинах, можна взяти тільки цукрову пудру. Надзвичайно важливу роль в приготуванні безе грає посуд. Пластикова і алюмінієва категорично не підходить. Візьміть ідеально чисту, суху миску (зі скла, порцеляни або металу). Знежирте її часточкою лимона або крутим окропом, а потім ретельно протріть насухо.

покроковий рецепт

  1. Увімкніть духовку і розігрівайте до 200 ° С, якщо хочете, щоб безе вийшли зверху хрусткі, трохи зарум'яненим, а всередині була крапелька «тягучки». Якщо хочете домогтися повністю просушених, хрустких безе всередині і зовні, розігрів духовки до 100 ° С і приготуйтеся що сушиться вони будуть в два рази довше, ніж в першому варіанті, півтори-дві години.
  2. Гранично обережно відокремте білки від жовтків і складіть білки в ідеально чисту, знежирену часточкою лимона миску. Дуже дбайливо (в білки не повинна потрапити вода!) Помістіть миску з білками в каструлю з теплою водою, щоб вони трохи нагрілися (приблизно до 25 ° С). Нам потрібні саме теплі білки, тому що вони більш еластичні і здатні вбирати більше повітря. З теплих білків наші меренги вийдуть пишними і будуть прекрасно тримати свою форму. Два жовтки відкладіть в окрему мисочку. Вони знадобляться нам для приготування крему.
    До чого дійшов прогрес
  3. Після того як ми трохи нагріли білки, додайте в них дрібку солі і включайте міксер (прослідкуйте, щоб віночок був ідеально чистим). Почніть збивати на маленькій швидкості і коли з'явиться піна, трохи збільште швидкість і більше не міняйте її.
  4. Візьміть чайну ложечку і, не перестаючи збивати, потроху, терпляче додавайте цукор (пудру) ложка за ложкою. Додайте ванільний цукор і кілька крапель лимонного соку. Збивайте до тих пір, поки яєчна маса не перетвориться в пишну, повітряну, густу і щільну. Щоб вийшли хрусткі безешки, вам потрібно збити білки з цукром так, щоб білок тримався на лопатях віночка і не опадав, тобто до так званих «крутих піків», коли маса тягнеться за віночком. Дуже важливо вчасно зупинитися, щоб білок не расслоился.
  5. Застеліть деко пекарської папером (змащувати її нічим не потрібно).
  6. Наповніть білкової масою кондитерський мішок або поліетиленовий пакет зі зрізаним куточком і відкидають меренги по одній штучці (невеликі, спіралеподібні, діаметром близько 5 см).
  7. Поставте деко з меренгами в розігріту духовку до 200 ° С і випікайте 3-5 хвилин. Зменшіть вогонь до 100 ° С і випікайте ще близько 25-30 хвилин. Якщо піч в такому температурному режимі, вийде хрустка безешки з крапелькою «тягучки» всередині. Я люблю такі. Якщо хочете домогтися повністю висушених хрустких білих меренге, сушіть їх в духовці, при температурі 100-110 ° С протягом півтора години. Поки печуться (сушаться) меренги, піч відкривати забороняється, тому що гострі спіралеподібні піки тут же опаде і перетворяться в лепехи. Потім вимкніть піч і дозвольте меренгами остигати в печі.
  8. Поки випікаються тістечка, приготуйте крем. Його роблять з тих жовтків що залишилися від білкової маси. Візьміть кухлик і змішайте в ньому яєчні жовтки, молоко і цукор. Поставте кухлик на вогонь і, помішуючи, доведіть до кипіння. Зніміть з вогню. Залиште охолоджуватися.
  9. М'яке вершкове масло збийте віночком до стану, коли воно стане білим і пухнастим.
  10. Охолоджену до кімнатної температури яєчно-молочно-цукрову суміш змішайте зі збитим маслом і ще раз збийте пару хвилин міксером. Крем готовий. Він виходить масляним, густим і повітряним.
  11. Наші безе пропеклися і охололи. На цьому етапі збираємо готові тістечка. Дно безешки намазуємо кремом і накриваємо другою печивом. І так з'єднуємо їх одна з одною за допомогою крему. Готові тістечка поміщаємо в холодильник мінімум на годину, щоб крем застиг, придбав потрібну консистенцію і «склеїв» меренги.

Я сподіваюся, у вас все вийшло, і ви радієте, дивлячись на легкий і повітряний, як хмари, чудовий, ніжний десерт.
Прочитайте у нас також, як просто і смачно приготувати тістечко Павлової і тістечко Буше .

Відеорецепт тістечка безе

На цьому відео хороший, простий рецепт приготування ніжного тістечка безе в домашніх умовах.

Прочитайте також, як можна смачно приготувати розумне тістечко і тістечко кошичок .

Варіанти приготування безе

Французькі меренги (безе) можна готувати як з охолодженими, так і з теплими білками. І так і сяк правильно. Охолоджені білки збиваються важче, тому я зупинилася на другому варіанті. Шляхом експериментів ви можете визначити для себе, який варіант вам більше подобається. До складу класичної меренги входять тільки білки, цукор (цукрова пудра), щіпка солі, і в самому кінці додають пару крапель лимонного соку, щоб піна вийшла пишніше.

Ви можете додати ваніль і горіхи, кокосову стружку, карамель, печиво, мармелад, будь-який крем або морозиво (в загальному, все що тільки побажаєте) і створити свій неповторний десерт. Безе - це кулінарне диво і хороший привід проявити на кухні свою творчу фантазію і кмітливість.

Готуйте з любов'ю. Я бажаю усім щастя. Не забудьте залишити свій відгук у коментарях!

Інші рецепти випічки

Уже помилка і досить забавна - адже Бізе це французький композитор, ви ж не збираєтеся запікати його в духовці?

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com