рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Як зробити повітряного змія

  1. Чому повітряний змій може літати?
  2. Робимо повітряного змія

Здрастуйте дорогі читачі ІзобретайКі ! Сьогодні ми будемо майструвати повітряного змія. Для початку трохи історії. Повітряні змії - це одні з найперших літальних апаратів (історія винаходу повітряної кулі тут ). Вони з'явилися вперше в Японії і Китаї (читайте про те Як зробити китайський ліхтарик ) Приблизно близько 4000 років тому. «Зміям» надавали найрізноманітніші форми: у вигляді птахів, метеликів, тварин, жуків і т.п. Але, особливо шанованим був літаючий дракон (змій), який на сході символізував владу і благополуччя. Звідси, напевно, і пішла назва - повітряний змій. Запускали, як правило, таких літаючих драконів під час народних гулянь на свята.
Повітряні змії використовували не тільки для розваг, але їм знаходили і практичної застосування. Їх застосовували для залякування ворогів, підриваючи, таким чином, моральний дух противника в давні часи. Пізніше, повітряні змії використовували в метеорології, піднімаючи на висоту т.ч. прилади, які фіксували температуру і вологість повітря, силу вітру.

Чому повітряний змій може літати?

Тепер давайте коротко розберемося, що змушує повітряний змій злітати? Якщо його прив'язати за кінці, зв'язати потім ці стропи разом і спробувати запустити, то нічого не вийде. Змій буде бовтатися на рівні витягнутої вашої руки.

Щоб змінити ситуацію необхідно помістити його по відношенню до напрямку вітру під кутом і тиск вітру змусить його піднятися вгору. Підйомна сила буде тим більше, чим сильніше вітер.

Робимо повітряного змія

А тепер пропонуємо зробити досить простого плоского повітряного змія ромбовидної форми.

Для цього нам будуть потрібні дві соснові, або з іншого легкого дерева (липа, верба і т.п.), рейки, можна прутики, довжиною 65см і 40см, перетином приблизно 0,5х0,5 см. Зачищаємо їх наждачним папером і робимо хрестовину, як показано на малюнку. Пов'язуємо їх нитками під прямим кутом, відступивши від краю 20 см.

Відступивши 1 сантиметр, на кінцях рейок, робимо невеликі поглиблення по колу, і обв'язуємо потім по периметру корпус змія міцною ниткою або капронових шнуром, стежачи за тим, щоб не порушити перпендикулярність рейок. Все, корпус готовий, тепер треба обтягнути його папером (читайте також Як зробити планер ПБК з паперу ).

Беремо аркуш паперу відповідного розміру, докладаємо корпус і змальовує контур. Потім вирізаємо, відступивши від краю приблизно 1 см, загинаємо цей припуск і приклеюємо до шнуру периметра корпусу.

Тепер нам необхідно прикріпити до нашого повітряного змія стропи, і зробити це треба таким чином, щоб створити правильний кут атаки. Стропи кріпимо до точок В, А, Г. Довжина лівої і правої стропи дорівнює приблизно стороні В А чи А Г, це буде чиста довжина стропи, але нам треба зробити стропи з запасом, щоб можна було прив'язати до них шнур (леер). Верхню стропу АТ, розраховуємо так: відміряє відстань АГ і додаємо до нього 10 см. Слід звернути увагу, щоб ліва і права стропи були однакові, в іншому випадку повітряний змій буде нестійкий в польоті і може завалюватися на бік.

Хвіст кріпимо до точки Б, він грає також важливу роль. Його можна зробити з однієї або двох стрічок довжиною 2-3-4 метра, можна прив'язати до них ще бантики. Хвіст змія потрібен не тільки для краси, а й для стабілізації польоту, він повинен бути в міру довгим і важким, залежно ще від сили вітру, інакше змій може не злетіти.

Налаштування повітряного змія в основному зводиться до установки потрібного кута атаки за допомогою верхньої стропи і довжині і ваги хвоста. Нитки (леер), до яких буде кріпитися змій, повинні бути міцними. Зроблений своїми руками змій можна ще розфарбувати, надавши йому унікальний і ексклюзивний вид (рекомендуємо також прочитати Парашут для повітряного змія ).

Запускати повітряний змій треба на відкритій місцевості, краще удвох. Розпустивши леер на 10-15 метрів, даємо команду помічникові і він, піднявши його вгору відпускає. При досить сильному вітрі змій відразу ж злітає, а при слабкому - змій треба підкинути вгору і пробігтися проти вітру.

На десерт пропонуємо подивитися відео про фестиваль повітряних зміїв в Китаї.

Пропонуємо також прочитати інші наші публікації:

Чому повітряний змій може літати?
Чому повітряний змій може літати?

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com