рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Чи можна прати пальто з вовни?

  1. Як прати плями
  2. Як прати вручну
  3. Як прати в пральній машині

Якщо у вас є вовняне пальто, то чистити його потрібно мінімум два рази на рік. Тільки так воно збереже свою красу. Як правило, застосовується суха прання, рідше чистка окремих забруднених ділянок. Якщо з якоїсь причини пальто було сильно забруднене, або наприклад, неправильно зберігалося і припало пилом, то очистити його звичайним способом буде набагато складніше. Зазвичай для цього звертаються в хімчистку. Але що робити, якщо такої можливості немає? Чи можна прати пальто з вовни в домашніх умовах?

Прати вовняний одяг цілком можна і вдома, але цей процес вимагає дотримання певних правил, що залежать від складу тканини, з якої вона пошита. Якщо це 100-відсоткова вовна або вовняний акрил, то самостійно його очистити без пошкодження речі навряд чи вийде. Такі матеріали чутливі до зовнішніх впливів і миючих засобів. Таке пальто може сісти , Злиняти, деформуватися або навіть зовсім розійтися по швах. Адже деякі деталі проклеюються спеціальними складами для підтримки форми, а так як прати пальто з вовни належить з замочуванням у воді, то вони можуть вимитися.

Якщо вовняне пальто виконано з додаванням синтетичних волокон, то такий одяг цілком може бути випрана вручну або в пральній машині. Про це свідчитиме відповідне позначення на ярлику. Спосіб прання схожий з тим, як прати кашемірове пальто - читайте про це тут .

Як прати плями

Якщо на одязі лише кілька невеликих плям, то їх можна прати окремо. Для цього розведіть мильний розчин з води і невеликої кількості миючого засобу для вовняних виробів. Змочіть м'яку ганчірочку і прикладіть її до плями. Потримайте деякий час, щоб розчин вбрався, після того як бруд розм'якне, протріть його тієї ж ганчіркою від краю до центру, поки воно не зійде.

Далі потрібно промити пляму. Так як прати вовняне пальто не рекомендується, то мильний розчин виводиться за допомогою ганчірочки, змоченою у чистій воді. Переконавшись, що тканину чиста, просушіть мокра пляма вже сухий вбирає тканиною, наприклад махровим рушником. Повісьте пальто просохнути природним чином.

Чи не прискорюйте сушку феном або обігрівальними приладами. Також не вивішують під прямі сонячні промені.

Також для прання плям на вовняні вироби можна використовувати 3-відсотковий розчин оцту. Він наноситься на забруднену ділянку на півгодини, після чого змивається чистою водою. Як правило, разом з оцтовим розчином змивається і бруд.

Якщо одяг виконана з натуральної вовни, то можна використовувати гліцерин, розчинений у воді. Він не тільки очистить бруд, але і освіжить колір тканини.

Як прати вручну

Перш ніж вирішувати, як випрати вовняне пальто, зважте всі «за» і «проти». Ідеальне рішення - це звернутися в хімчистку, де професіонали володіють необхідним обладнанням та миючими засобами. Тільки так можна гарантувати, що одягу збереже свій зовнішній вигляд. Самостійна ж прання може привести до самих небажаних незворотних наслідків.

Також слід зазначити, що прати вдома довгу верхній одяг з вовни не варто. Під час замочування пальто не повинно згинатися, так як цей вигин залишиться і на висохлої одязі, а розрівняти його без шкоди не вийде.

Отже, ось основні поради по тому, як випрати пальто з вовни вручну:

  • У ванну набирається вода на третину, температура близько 30-40 градусів.
  • Додайте в воду трохи рідкого прального порошку для шерсті і добре розмішайте до повного розчинення. Не використовуйте миючі засоби з відбілюванням, так як вони зашкодять тканину.
  • Опустіть пальто під воду, не допускаючи поздовжніх перегинів. Придавите його на дно, але не стискайте, просто потримайте так, щоб тканина максимально змочити. Якщо на одязі є плями, то акуратно потріть їх м'якою мочалкою.
  • Шерсть не можна піддавати тривалому замочуванню, тому вже через 5-10 хвилин можна спустити воду.
  • Сполосніть чистою водою під душем або краном (якщо дозволяє довжина).
  • Потримайте над ванною, щоб вода стекла. Можна трохи пропрасувати рукою поверхню тканини, «вичавлюючи» воду.
  • Розкладіть на підлозі махровий рушник або іншу всмоктуючу тканину. Викладіть на неї пальто і скрутіть рулетом. Таким чином, поглине надлишок вологи. Розгорніть і покладіть сушитися.
  • Сушитися вовняне пальто в горизонтальному положенні. Ні в якому разі не підвішуйте його на вішалку, так як мокра шерсть легко розтягується, і одяг може витягнутися.

Ні в якому разі не підвішуйте його на вішалку, так як мокра шерсть легко розтягується, і одяг може витягнутися

Як прати в пральній машині

Як думаєте, чи можна прати вовняне пальто в пральній машині? У деяких випадках допускається, але відповідь все ж буде «не бажано». Такий спосіб прання вже дуже агресивний, тому гарантувати збереження цілісності одягу не можна.

Розглянемо, як випрати пальто в машинці, якщо ви на це зважилися:

  • Температура прання - до 30 градусів.
  • Режим прання - «делікатний» або «шерсть».
  • Віджимання - відключити.
  • Сушка - відключити.
  • Додаткове полоскання - відключити.
  • Миючий засіб - гель для прання вовняних виробів.
  • Застебніть всі ґудзики і блискавки, перевірте кишені.
  • Прати вовняне пальто краще в мішку для прання, це запобігає ризику, що виступаючі деталі (гудзики, прикраси, тощо) зачепляться за барабан і тим самим зашкодять одяг.
  • Сушити так само, як і при ручному пранні - горизонтально.

Але що робити, якщо такої можливості немає?
Чи можна прати пальто з вовни в домашніх умовах?

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com