рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

У любові і ненависті - один витік. фізіологічний

Окситоцин - незвичайний гормон, що виробляється в гіпоталамусі людського мозку. Саме він відповідає за почуття емпатії, що виникає у людей при спілкуванні. Окситоцин також вважають головною рушійною силою материнського інстинкту. А недавно біологи з Університету Хайфи виявили ще одне, діаметрально протилежне, властивість окситоцину, - виявляється, він викликає дратівливість і заздрість. Окситоцин - незвичайний гормон, що виробляється в гіпоталамусі людського мозку

У любові і ненависті - один витік. фізіологічний

У жіночому організмі окситоцин особливо активно виробляється після народження дитини, і, по суті, є хімічною складовою материнського інстинкту. Вчені давно намагалися з'ясувати, чи можна впливати на поведінку людей, штучно підвищуючи концентрацію окситоцину в організмі.

В ході серії випробувань добровольцям вводили штучно синтезований гормон. Під впливом такої «накачування» учасники експерименту проявляли велику схильність до альтруїстичним вчинками і охоче йшли на контакт з оточуючими.

Читайте також " Над водіями тяжіє спадковість? "

Одночасно провели і інші досліди - на гризунах. У щурів і мишей підвищення рівня окситоцину в крові призвело до прояву менш приємних рис характеру: тварини ставали агресивними.

Ізраїльські вчені продовжили вивчення впливу окситоцину і провели двоетапний досвід за участю 56 добровольців. Учасників експерименту розділили на дві групи. Перша отримувала додатковий окситоцин на першому етапі і нешкідливе плацебо - на другому. Інша група брала речовини в зворотному порядку.

В ході експерименту вчені створили всі умови для пробудження в добровольцях роздратування і заздрість. Так, випробувані повинні були зіграти з противником в просту гру - вгадати, за який із трьох дверей ховається приз. Виявлені гроші діставалися переможцю. Розмір виграшу в кожному турі змінювався, що мало сприяти накалюванню атмосфери.

Виявилося, що ті з добровольців, хто на момент тесту споживав окситоцин, демонстрували більше агресії і дратівливості, коли вигравав опонент, і не приховували зловтіхи в разі його програшу.

«Підводячи підсумки, можна сказати, що окситоцин є єдиним гормональним перемикачем соціальних емоцій, - говорить керівник дослідження Шимон Шамай-Цурі. - Коли людина відчуває позитивні емоції, гормон робить його більш відкритим для спілкування.

А при негативних відчуттях окситоцин підсилює їх і викликає відповідну реакцію. Зараз ми намагаємося визначити точну роль гормону в управлінні соціальною активністю, і розглядаємо можливість використання окситоцину в якості засобу боротьби з аутизмом ».

Читайте також в рубриці " Наука і техніка "

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com