рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

В'язання: гачок проти спиць? А якщо об'єднати ...

  1. В'язання різними способами
  2. В'язання гачком

в'язання - один із старовинних видів рукоділля. І хоча зараз це багато в чому жіноча прерогатива, історики запевняють: все почалося з чоловіків. Точніше - з рибалок. Для лову риби їм були потрібні мережі. Ось цим заняттям - плетінням мереж, і займалися суворі обвітрені чоловіки в години дозвілля. І тільки потім в'язання перейшло до слабкої статі. І то, навіть ще в 1612 році празькі панчішники під страхом грошового штрафу поклялися не підпускати жінок до свого ремесла! Але тільки й вони не встояли. Подекуди, звичайно, чоловіки як і раніше плетуть свої мережі, але роблять це вже по інерції: покупні явно краще. Жінки ж прекрасно освоїли відвойовану колись сферу. Тому і щодо фабричного трикотажу думки не настільки однозначні, як в питаннях покупки мереж. Адже те, що пов'язано руками люблячого чоловіка, несе зовсім інше тепло.

В'язання різними способами

В'язати можна різними способами В'язати можна різними способами. Найскладнішою вважається робота зі спицями . Спокутує складність явне задоволення від роботи. Фахівці зі східної медицини навіть стверджують, що при в'язанні спицями відбувається стимулювання важливих для здоров'я людини точок на пальцях і долонях. Можливо, тому в давнину в китайських монастирях воїни проходили обов'язковий курс навчання в'язання. Тим самим розвиваючи тонку моторику, терплячість і прагнення до кінцевого результату шляхом довгої монотонної роботи. Та й точки вони собі на долонях стимулювали, будь здоров, мабуть. Так що все в'яжучі жінки - в душі трошки воїни.

Традиційне в'язання на спицях полягає в пров'язуванні певної кількості петель, набраних на початку роботи на спицю. Основні петлі - виворітні і лицьові. Незважаючи на гадану елементарність в їх застосуванні, майстринями розроблені тисячі різних візерунків і прийомів. Петлі міняють місцями, роблять накиди, пров'язують двічі. На виданні журналів зі схемами з в'язання розбагатіла не одна сотня нинішніх буржуа. Окремо йде в'язання з різнокольорових ниток. Красиві візерунки, які можна створити, використовуючи ту чи іншу поєднання кольору і візерунків, навіть стали візитною карткою деяких народів. Чого варті тільки скандинавські візерунки, адже серед важливих народних промислів Норвегії - візерункове в'язання, де з геометричні візерунки переплітаються із зображенням тварин і рослин. Північні в'язальниці не фіксували свої візерунки на папері. Кожен светр був унікальний. Міцність виробу надавало особливого переплетення ниток, згодом воно стало називатися жакардовим. Розмір виходить трикотажного полотна можна варіювати, додаючи або збавляючи петлі.

Взагалі, в'язання унікально своєї варіативністю. Щось пішло не так - можна розпустити зроблене і зв'язати наново. Немає під рукою нових ниток? Це вже зовсім дрібниця, нове можна зв'язати і з старого. До нескінченності, звичайно, не вийде - нитки теж можуть втомлюватися і мати свій термін амортизації, але девіз «нове життя старим речам!» Найкраще застосуємо, звичайно, саме в цьому виді рукоділля. Ще один тип в'язання на спицях прославили оренбурзькі майстрині. Воно називається ажурне, і виходить за допомогою численних накидов. Характерні схеми такого в'язання, коли зображується тільки лицьова частина роботи, а виворітні ряди, апріорі, пров'язуються або однойменною видом петель, або по малюнку, якщо на те є окремі вказівки. Одна з різновидів технік ажурного в'язання - це Шетландские мереживні шалі, дуже ніжні і легкі. Невагомість полотну надають додаткові накиди.

Дивно, але майстрині досить структуроване діляться на тих, хто любить в'язати спицями, і тих, хто використовує в роботі гачок . Може бути, вся справа в характері? Це все одно, як відповісти на питання тесту, зазначивши, що вам більше до душі: чай або кава, «Бітлз» або «Роллінг стоунз» ...

В'язання гачком

В'язати гачком   - це менше монотонне заняття, але зате і билинний розмах укупі з підвищеним задоволенням від своєї діяльності ви навряд чи отримаєте В'язати гачком - це менше монотонне заняття, але зате і билинний розмах укупі з підвищеним задоволенням від своєї діяльності ви навряд чи отримаєте. Гачок використовують, в основному, для створення більш дрібних речей. Краще тримають форму, скажімо справедливості заради. З гачком легше звертатися. Якщо в'язання сповзло зі слизькою спиці - значить, доведеться дуже обережно збирати залишаються відкритими петлі, і прагнути посадити їх назад все до єдиної. Інакше спущена петля поповзе некрасивою «доріжкою» вниз, і може зіпсувати всю справу. Працюючи гачком, боятися такого не доводиться. В крайньому випадку, упустивши петлю, ви втратите ще кілька. Часу відновити їх займе буквально пару секунд. Втім, є і тут виняток. Якщо ви візьметеся працювати туніським довгим гачком, то зрозумієте його спорідненість з спицею. На такий гачок надівається багато петель, і всі вони потім по черзі пров'язуються. Результат цікавий своєю щільністю і фактурою, хоча зараз умільці винайшли навіть ажурне туніське в'язання.

Повна протилежність описаного вище способу - дуже вразливий і потребує делікатного поводження результат, одержуваний при в'язанні на шпильці (друга назва - на вилці). Гачок в цьому випадку потрібен звичайний. На велику шпильку або навіть зігнуту у вигляді шпильки спицю намотується в певному порядку пряжа, і в місці перетину ниток, в центрі, в'язальний гачок починає свою сольну партію. «Видельні смуги» згодом з'єднують між собою, надаючи виробу потрібну форму. шалі , Створені в цій простій техніці, особливо гарні з пухнастих ниток. Такий тип в'язання гачком нині вважається майже забутим. Причому, зовсім незаслужено, як кажуть майстрині.

Зате вязаніефріформ - зовсім новий вид роботи, де задіяні і спиці, і гачок. Це так званий вільний стиль, коли ігноруються всі норми і правила, а нитка веде лише вільний творчий пошук художника. Вибухи кольору, технік, з'єднаних в єдину мозаїку, скажуть багато про що ... Мати сучасного «шизофренічності» стилю - австралійка Пруденс Мепстоун. Але, якими б не були новомодні тенденції, від знання основ майстерності вони не звільняють. А цим основам не гріх навчитися будь-умільці. Хоча б просто для того, щоб зрозуміти: її це або не її.

Немає під рукою нових ниток?
Може бути, вся справа в характері?

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com