Сьогодні вівторок, а це значить, що тим, хто тримає Різдвяний піст можна їсти гарячу їжу з олією. Ось я і вирішила собі приготувати гречку з махаємо. У назві рецепта я поміняла місцями інгредієнти, просто звучить так, як ніби я не вмію схиляти жіночі імена: з Махаємо, зі Світлом, з Катемі ... Цьому страві мене навчив узбек на ринку, до якого я прийшла за махаємо. Він сказав, що дуже любить гречку з махаємо, але йому ніхто її не готує. На це його висловлювання продавщиці-узбечки захихотіли. Значить господар лукавить, на мій маш напрошується. Мені не шкода, приходьте всі!
Гречку я готую в мультиварці. Коли я варю просто гречку, то на 1 склянку крупи беру 2 склянки води і готую 20 хвилин на режимі «каша». Так як тут у нас присутній маш і овочі, то води в гречку я вливаю 2 з половиною склянки, і готую 25 хвилин.
Отже, гречку поставили і чекаємо момент закипання води.
Вода закипіла. Перекладаємо в мультиварку маш, овочі, перемішуємо, солимо, перчимо, додаємо улюблені спеції, я в цей раз обійшлася сушеним кропом. Готуємо до закінчення часу. Для тих, хто готує в каструлі, принцип дії той же. Просто додайте в крупу трохи більше води і варіть трохи довше.