рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Вентилятор із зволожувачем повітря: принцип роботи, різновиди, плюси

  1. Пристрій, принцип роботи, різновиди
  2. Плюси і мінуси
  3. Зволожуючий вентилятор своїми руками

.

Вентилятори, як вид кліматичного обладнання значно поступаються за своїми функціональними можливостями і ефективності в роботі сучасним кондиціонерів або спліт-систем, але вони як і раніше популярні і затребувані. Така ситуація викликана тим, що вентилятори істотно дешевше складних кліматичних систем.

Така ситуація викликана тим, що вентилятори істотно дешевше складних кліматичних систем

Вентилятор з функцією зволожувача повітря став досить популярним серед споживачів

Крім того, в ряді ситуацій сучасні описувані прилади застосовувати значно вигідніше і продуктивніше, тим більше останні моделі провідних виробників відрізняються розширеним функціоналом і можуть не тільки вентилювати і охолоджувати повітря, але і зволожувати його.

Пристрій, принцип роботи, різновиди

Вентилятори постійно змінюються й з кожною новою моделлю функціональні можливості такого обладнання поліпшуються. Спочатку такий пристрій було дуже простим і виглядало як стійка з обертовими лопатями.

Згодом стали використовуватися роторні моделі, які були більш компактними. В кінці XXI століття прилади вентилювання стали безлопатева з можливістю дистанційного керування за рахунок появи пультів. П'ятнадцять - двадцять років тому в ужиток увійшов вентилятор з зволоженням.

З появою функції зволоження вентилятори практично не зазнали змін у зовнішньому вигляді. Сьогодні застосовуються такі види вентиляторів з функцією зволоження:

  • Підлоговий вентилятор на стійці з інтегрованим зволожувачем.
  • Компактний зволожувач повітря з вбудованим вентилятором.

У пристрій класичних підлогових моделей входять наступні елементи:

  • Підставка.
  • Стойка.
  • Панель управління.
  • Лопаті, закриті захисною сіткою.

Пристрій доповнює ультразвукової зволожувач, який зазвичай «ховається» в підставці. Він складається з наступних деталей:

Він складається з наступних деталей:

Пристрій вентилятора із зволожувачем повітря ультразвукового типу

  • Ємність для води.
  • Зволожуючий картридж.
  • Ультразвукова мембрана.
  • Камера пароутворення.
  • Трубка підігріву води.
  • Фільтр.
  • Картридж ароматизатора.
  • Гігрометр - вимірювальний прилад для визначення параметрів вологості.

Принцип роботи:

  1. Під впливом температури від трубки нагріву починає випаровуватися вода.
  2. Вона потрапляє в камеру пароутворення, звідки за допомогою ультразвукової мембрани подається в шланг.
  3. По спеціальному шлангу, вмонтованому в стійку, з зволожувача утворений пар піднімається до захисної решітці, де змонтований розпилювач.
  4. Вентильований повітря підхоплює пар, за рахунок чого і відбувається зволоження.

Потужність приладу може варіюватися від 30 до 150 Вт. 80-100 Вт досить для охоплення приміщення площею близько 20 кв. м.

Вентилятор має кілька режимів роботи:

  • Без зволоження.
  • З зволоженням за рахунок ручного регулювання.
  • З зволоженням за рахунок автоматичного регулювання завдяки вбудованому гігрометри.

Функціональні можливості приладу дозволяють регулювати швидкість вентиляції, контролювати кількість води, справність картриджів і фільтрів.

Сучасні моделі можуть доповнюватися «розумними» функціями присутності (вбудований датчик руху, датчик зміни обсягу в приміщенні), коли прилад вимикається при появі людини в кімнаті.

Окремі моделі здатні автоматично регулювати інтенсивність роботи в залежності від температури і рівня вологості. Додатковими атрибутами є підсвічування, годинник і т. Д.

Останнім часом все частіше використовуються більш компактні моделі, які не мають стійки і вентилятора. Лопаті вентилювання, панель управління і спеціальний паровий розпилювач вбудовані безпосередньо в корпус зволожувача.

Принцип роботи кондиціонера з зволожувачем повітря

Крім підлогових моделей сьогодні активно застосовуються зволожувачі повітря з вентилюванням дещо іншого пристрою. Такі прилади є корпус, в якому через верхню решітку затягується повітря лопатями вентилятора. Усередині корпусу нижче вентилятора знаходяться обертається коло з зволожуючими дисками. Зволоження дисків відбувається в спеціальній ємності з водою. Повітря, потрапляючи на диски, вбирає вологу і виводиться через вивідні решітки з боків корпусу. Пристрій простий, але ефективний.

Плюси і мінуси

Вентилятор із зволожувачем повітря має наступні переваги:

  • За рахунок пара відбувається не тільки зволоження, але і охолодження повітря.
  • Поступове, плавне зниження температури за рахунок прохолодного зволоження.
  • Екологічність. Не використовуються шкідливі охолоджуючі рідини.
  • Відсутність необхідності монтажу.
  • Легкість, простота переміщення.
  • Можливість застосування поза приміщеннями, на відкритому повітрі.
  • Низька вартість.

До недоліків такого обладнання коштує віднести наступні фактори:

  • Низька ефективність охолодження.
  • Відсутність функціональної можливості нагрівання.
  • Високий рівень шуму.
  • Високе споживання електроенергії (дешеві моделі).

Зволожуючий вентилятор своїми руками

У разі необхідності і відсутності інших можливостей можна швидко і без зайвих зусиль зробити вентилятор з зволожувачем повітря своїми руками. Що для цього знадобиться:

  • Класичний підлоговий вентилятор.
  • Рушник або тканину, добре вбирає воду.
  • П'яльці для вишивання, діаметр яких трохи менше розмірів лопатей приладу.
  • Кілька пластикових білизняних прищіпок або інших аналогічних по функції деталей кріплення.
  • Ємність з водою.

Рушник акуратно натягується на п'яльці, один значний кінець рушника повинен звисати. За допомогою прищіпок рушник кріпитися до захисної решітці приладу. Поруч з вентилятором на стілець ставитися ємність з водою. У неї опускається вільний кінець рушника. Рушник намокає, за рахунок чого відбувається зволоження повітря, який «пропускається» через рушник вентилятором.

Новости

Кулинария готовим дома
Еда имеет огромное значение в нашей жизни. Это не просто физиологическая потребность, но и ни с чем не сравнимое удовольствие. Кто не любит вкусно покушать? Большую часть своей сознательной жизни мы проводим

Крем под мастику
Следует помнить, что мастику наносить на влажные поверхности нельзя (иначе она потеряет форму или совершенно растечется). Но если корж уже пропитан вкуснейшим кремом (а без крема это совершенно не тот

В кафе-ресторане House mafia
Сейчас московские японские рестораны - это не элементарное помещение, где можно провести ужин либо отпраздновать встречу, свидание, какое-то торжество. Для большинства из нас итальянский ресторан приходится

Борщ в мультиварке
Многие уверенны в том, что приготовить настоящий вкусный, наваристый борщ со свёклой в мультиварке невозможно. Ссылаются на то, что перед тем, как сварить это блюдо, нужно готовить заправку на сковороде,

Варенье из абрикосов
Абрикосовые деревья были выведены в Юго-Восточной Азии и вскоре распространились во многих странах. Особенно популярно это растение было в Армении, возможно, поэтому по латыни абрикос называется Prúnus

Компот из абрикосов
Теперь варим компот из абрикосов, предварительно подготовив литровую стерилизованную и сухую банку: 1. Плоды промыть, вынуть косточку и хорошо обсушить; 2. Чтобы абрикосовый компот был нежнее, лучше

Выпечка из творога
Творожный пирог с брусникой Тесто: 80 гр масла комнат темпер, 1 яйцо, 0,5 ч л гаш соды, 1 ст л сахара, 1 ст муки.Замесить, убрать в холод на 30 мин. Творожная начинка: творог 9% 500 гр, 0,5 ст сахара,

Загородные рестораны Киева
В Киеве выбор подходящих красивых заведений для свадебнего банкета огромный. В ресторанном праздновании свадьбы много плюсов. Это, во-первых, красивое и приготовленное профессионалами место, хорошее обслуживание

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com