рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Як вибрати взуття для впевненої зимової ходи

Швидкими кроками до нас наближається зима. Саме час підібрати собі комфортні чобітки. Адже, що не кажи, а без них пережити українські холоду досить складно. Чим же наповнений взуттєвої ринок нашого регіону, і як зорієнтуватися в хвилі пропозицій, з'ясувала журналіст «Донбасу».
хитрощі утеплення
Поєднання зручності і привабливості. Визначивши для себе головними такі параметри «моїх» чобітків, я вирушила в рейд по ринках Донецька і Маріуполя.
«Хочу класику на шпильці, але таку, щоб мого розміру і на все місто в одному екземплярі!», «Простіше, на низькому ходу і чорного кольору», «З натуральним хутром і на танкетці», «Трояндова уггі є?» - питання і замовлення на продавців сипляться від дам з усіх боків. А на полицях реалізаторів рівноправно розмістилася взуття найнеймовірніших видів і кольорів. Взявши першу вподобану модель (її вартість варіюється від 400 до 600 гривень), почала обнюхувати. Але тут же мене осіклася продавець.
- Після багаторазових обробок і забарвлення сировини запах шкіри не завжди залишається. Та й деякі фірми навчилися його підробляти, використовуючи спеціальні аромати. Звичайно, можна злегка «підпалити» черевики, але не всі продавці сприймуть таку перевірку з радістю. Для початку подивіться на виворотку або зріз - штучний матеріал завжди зустрічали, всі шви загорнуті. Також шкіра, на відміну від дерматину, зберігає тепло, якщо прикласти долоню, і вбирає вологу, якщо злегка її намочити, - зазначає продавець Вікторія. - Крім того, зараз вже і на ринках видають місячну гарантію на натуральні вироби, так що продавцеві невигідно обманювати - задавайте питання безпосередньо. Дешеві моделі черевик - за 200-300 гривень - можуть бути тільки із замінника. Не вірте, якщо вас переконують у протилежному. Моделі подорожче по несучості можуть вигравати і у натуральних (це залежить від фірми-виробника).
Не всі реалізатори захотіли бути відвертими по останньому пункту, але багато зізналися: Китай, той, що є на вітринах, краще не брати. Була раніше хороше взуття з Польщі та Москви, але через митні питань її поставки скоротилися до мінімуму, і практично всі ринки сьогодні насичені вітчизняним товаром. Київ, Дніпропетровськ, Одеса, Харків, Бровари, Макіївка, Запоріжжя - звідти, в основному, надходять захисники наших ніг. Причому моделі зі штучного і натурального матеріалів відрізняються за ціною на 100-200 гривень. Також не варто тішити себе надією, що пресована шкіра - це добре. Робиться вона з відходів шкіряного виробництва, виглядає непогано, але псується досить швидко.
- Раніше моя взуття була затребувана. Її, турецьку, купували у мене 70% клієнтів ринку, тепер тільки 3-7%. Я возив якісний товар: можна було по кілька років носити, а тепер заводчанин, який одержує 1500-2000, просто не може собі дозволити взуття за 800 гривень, максимум за 550 на пару сезонів. Ось і доводиться возити товар за такою ціною, щоб склад не був порожній і не було збитків, - каже продавець центрального ринку Маріуполя Володимир.

Олена вирішила використовувати перевірений роками прийом - на шпильці дама виглядає елегантно.

Для того, щоб знизити ціну, виробники вдаються до хитрощів з утеплювачами. Так, наприклад, одна з найпопулярніших жіночих моделей цього сезону - ботфорти, ціна яких варіюється від 1100 до 1500 гривень, може бути тільки в нижній частині утеплена цигейкою або мутоном. А ще більш підприємливі виробники штучне хутро додають в носок - де не так просто розглянути, що блищить він чи «росте» на тканини, а значить - не натуральний.
- демісезонне взуття купують часто. Вона дешевше: верхня частина без хутра взагалі або зі штучним, - підтверджує продавець Ольга. - Взимку її можна взувати з носком. Чоботи ближче з ненатуральних утеплювачем коштуватимуть близько 650 гривень. Наші клієнти більше хвалять російських виробників - наприклад, фірму «ММ8». Досить популярна замшеве взуття - її матовий ворс легко можна відрізнити від того ж нубуку, але вона не дуже практична, легко промокає в сльоту. В середньому, ціна чобіт 600-800 гривень практично на всіх рядах.
Підошва зимового взуття повинна бути товстою, не менше одного сантиметра. Не варто її згинати навпіл, як це багато хто любить робити: хороша повинна гнутися тільки в місці, де відбувається вигин стопи при ходьбі. Через популярної питання «А підошва прошита?» Виробники активно впровадили декоративну строчку. Зверніть на це увагу, розглядаючи свою пару, як і на те, що сучасний клей досить міцний і здатний повністю її замінити (але не всі фірми використовують хороший). Підошва зимового взуття виготовляється з різних матеріалів: гума, поліуретан, полівініл-хлорид. Основні їх переваги в водонепроникності і зносостійкості. Але малюнок повинен бути рельєфним з глибокими виїмками. Це забезпечить стійкість. Дами, купуючи чоботи на підборах, обов'язково відведіть його назад - якщо вийшло легко, це трапиться і на льоду - картина буде не самою райдужної! Обов'язково приміряйте вподобану пару, подивіться, чи не заїдає блискавка, не чіпляє вона матеріал і як низько закінчується шнурівка (чим нижче, тим зручніше буде взуватися)! І пам'ятайте, чим більше декоративних деталей на ваших чобітках, тим швидше вони втратять свою свіжість.
Пінка забезпечить легкість
У чоловічих відділах вибір моделей, як і забарвлень, не такий широкий. Туфлі (350-400 гривень), черевики (550-650 гривень), кросівки (400-600 гривень) і чоботи (від 700 гривень) зі шкіри або подешевше із замінника, переважно темних тонів, - ось перелік того, чим сильна половина людства може побалувати себе взимку.
- В основному виробники вітчизняні. Популярні «Масіс», «Патріот», «Бенцони». Сама ходова - запорізька «Міда». Вона по несучості і якості показує хороші результати, - інформує продавець взуття Вікторія.
Як відзначають модельєри, в чоловічому світі мода особливо не панує - сильна половина людства вибирає взуття в залежності від роду занять: наприклад, менеджери - класику, студенти - спортивну, а бізнесмена можна зустріти як в черевиках, так і в ковбойських чоботях.
- Молодь в основному купує у нас зимові кросівки, черевики, - зазначає продавець Ірина. - Радимо брати продукцію Київської взуттєвої фабрики. На цьому підприємстві працюють за принципом збирання: наприклад, підошва може бути львівська, якщо її там краще роблять. Тому якість в цілому непогана. Також вибирають покупці між поліуретанової підошвою (вона довго не стирається) і «пінкою» (легша і не пропускає вологу).
Цікавий факт: серед чоловічого взуття можна було знайти екземпляри з маркуванням популярних брендів в різних варіаціях: «Ecco», «Skechers», «LAMB» та інші за «смішною ціною». Бачачи мій інтерес до таких моделей, деякі продавці крадькома попереджали: «Це просто так написано. Я вам краще інші запропоную ». Так що в гонитві за гарною парою замість швидкої покупки відомої марки витратьте трохи свого часу на ретельний огляд своїх майбутніх супутників в зимових прогулянках.
«Подарунок ортопеда»
Щоб взуття зручно було носити не один сезон, потрібно чітко підібрати свій розмір.
- Дівчата готові втиснутися в вузькі чоботи, щоб виглядати привабливо. Модельне взуття часто називають «подарунком ортопеда». До нас надходять жінки з поперечним плоскостопістю і відведеним першим пальцем. При значній деформації часто доводиться робити операцію. До того ж, якщо пальці стиснуті - нога може замерзати, якщо є зайва простір - тепло не зберігається, - зазначає ортопед, доцент Донецького національного медичного університету Валерій Ночёвкін.
Визначити свій розмір просто. Покладіть аркуш паперу на тверду підлогу. Встаньте на нього в шкарпетках середньої товщини. Тримаючи олівець вертикально, зробіть позначку в крайній точці своєї п'яти, а другу - у кінчика найдовшого пальця. Потім виміряйте відстань між відмітками - це буде довжина. Обов'язково заміряйте, скільки сантиметрів між крайніми точками (від кісточки під мізинцем і під великим пальцем) передньої частини стопи - це буде ширина.
- Потрібно шукати взуття з відповідною довжиною і шириною, а не тільки по першому параметру, - радить Ночёвкін. - В Інтернеті можна знайти все таблиці відповідностей розмірів для кожної країни-виробника. Велика частина наших співвітчизників старше 30-35 років страждає поздовжнім плоскостопістю, тому добре підкласти в чобітки ортопедичну устілку.
Оптимальна висота каблука, підкреслює лікар, три-п'ять сантиметрів. - Якщо вище - на шкоду стопі і до інших поверхів нашого тіла: попереку, тазостегновому суглобі, хребту в цілому. Тривале носіння взуття на високих підборах призводить до поступового розладу верхніх відділів опорно-рухового апарату, - каже Ночёвкін. - З точки зору біомеханіки абсолютно плоска підошва теж здоров'я не додає. Адже каблучок допомагає перерозподіляти навантаження між переднім і заднім відділами. Не користь і «ходіння на ходулях»: це стосується платформи, стрипов. Можуть бути, як мінімум, подворачіванія стопи з пошкодженням зв'язок гомілковостопного суглоба. Якщо дівчина молода, у неї достатня компенсація початкових проявів патологій стопи, болю не відчуває. Але з часом гонитва за красою може позначитися на самопочутті.


Вікторія Риндіна.Фото автора.

Теги: Донецьк , Донбас , Донецька область , ціна , вартість , Маріуполь , ринок , взуття , зима , чоботи , чоботи на шпильці , ноги , догляд

», «Простіше, на низькому ходу і чорного кольору», «З натуральним хутром і на танкетці», «Трояндова уггі є?
Через популярної питання «А підошва прошита?

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com