рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Як розтягнути взуття в домашніх умовах?

31 Січень 2014 lady переглядів:

Ви купили пару взуття, а вона виявилася трохи мала Ви купили пару взуття, а вона виявилася трохи мала? Що ж, буває. Причини цього різні, може бути, при покупці здавалося, що розмір вам підходить, або ви замовили взуття по інтернету і трохи помилилися в розмірі, або забули про те, що нове взуття бажано міряти з носком.

Загалом, результат один - вам знадобилося розтягнути шкіряне взуття в домашніх умовах. Як це зробити?

Насправді, нічого страшного не сталося - цілком реально трохи розтягнути її до потрібного розміру, якщо, звичайно, спочатку різниця невелика.

У вас навіть буде в запасі кілька способів, як це зробити.

Ми почнемо з найпростішого і надійного. У взуттєвих майстерень нерідко пропонують послугу розтяжки взуття. Коштує це недорого, а якість гарантована - на відміну від домашніх експериментів. Так що буде краще, якщо ви відразу зверніться до професіоналів.

Якщо з якихось причин це неможливо, спробуємо розтягнути взуття самостійно.

У шкіри є свої особливості, які доведеться враховувати.

Сучасну взуття виготовляють з декількох шарів (це стосується демисезонной і зимового взуття), або з товстої шкіри. Звичайно, непросто розтягнути такий матеріал!

Звичайно, непросто розтягнути такий матеріал

Розтягнути її в довжину, та ще й суттєво, практично нереально.

Що нам робити?

1. Якщо взуття тисне злегка і в основному це стосується повноти, а не довжини, то використовуйте «дідівський» спосіб: намочіть рушник в гарячій воді, відіжміть його і ненадовго загорніть в нього взуття (не перестарайтеся, рушник не повинно бути занадто мокрим!) . Після того, як шкіра розм'якшиться і стане вологою, надіньте взуття і поносіть її якийсь час. Зазвичай цього вистачає.

Але що якщо - не допомогло? Все одно немає приводу для паніки.

2. Другий «бабусин» метод: візьміть целофановий пакет, він обов'язково повинен бути цілим, без дірочок. Наберіть в нього води і перевірте, щоб пакет її не пропускав. Після цього помістіть пакет в взуття, імітуючи ступню, і покладіть взуття в морозилку. Вода замерзне і розшириться, тим самим розтягуючи взуття.

Після того, як вода перетвориться на лід, дістаньте взуття і розморозити при кімнатній температурі.

Будьте обережні, при надмірній кількості води взуття може лопнути!

3. Третій спосіб: горілка або одеколон. Змастіть ділянки взуття, які необхідно розтягнути, надіньте товсті шкарпетки і походіть якийсь час в цьому взутті. Зазвичай вистачає декількох годин. Мінус такого способу - залишковий запах спирту, або одеколону. Крім того, можна пересушити шкіру, що шкідливо для взуття.

4. Один з надійних і вірних варіантів, нарівні зі зверненням до майстерні - покупка спеціального спрея-розтяжки. Він продається у взуттєвих магазинах, і там, де можна придбати засоби по догляду за взуттям.

Він продається у взуттєвих магазинах, і там, де можна придбати засоби по догляду за взуттям

Користуватися ним потрібно за інструкцією.

5. Також можна використовувати жирну основу для пом'якшення шкіри перед розтяжкою. Це можуть бути касторка, гліцерин, спеціальні засоби для пом'якшення шкіри, креми, вазелін. Після чого взуття потрібно розносити або скористатися колодками.

До речі, цей метод підійде як для натуральної, так і для штучної шкіри .

До речі, цей метод підійде як для натуральної, так і для   штучної шкіри

6. На допомогу для розтягування взуття в області пальців прийде розчин тривідсоткового оцту. Їм обробляють потрібну область зсередини взуття. Один з негативних моментів - неприємний запах, який може залишитися після обробки.

7. Звичайна свічка теж може бути корисна, щоб розтягнути взуття точково. Це роблять у тому випадку, якщо взуття тисне в якийсь певному місці. Запаліть свічку і капніть парафіном на це місце, або просто натріть зсередини взуття свічкою. В останньому випадку взуття потрібно залишити на ніч, а потім почистити.

8. Для способу, яким можна розтягнути взуття з будь-якого матеріалу - шкіри, текстилю, замінника і так далі, вам знадобляться мокрі газети. Підготуйте їх заздалегідь - ніколи не скажеш заздалегідь, скільки їх знадобиться. Щільно набийте взуття мокрими газетами, ретельно стежачи за тим, щоб вони повторювали форму стопи, і залиште на ніч. Газети повинні повністю висохнути. Причому, не можна використовувати батареї, фен, або навіть прямі сонячні промені. Нехай взуття висохне в максимально природних умовах.

9. І, нарешті, спеціальні колодки. Їх продають у спеціалізованих магазинах. Якщо у вас час від часу виникає проблема тісного або вузькому взутті, може, є сенс придбати колодки?

Якщо у вас час від часу виникає проблема тісного або вузькому взутті, може, є сенс придбати колодки

Взуття надаватися на них і за допомогою спеціального механізму взуття розтягується. Також можна докупити насадки, які розтягнутий взуття в певних місцях.

Також можна докупити насадки, які розтягнутий взуття в певних місцях

Ось, мабуть і все.

Єдине, хочеться відзначити ще кілька нюансів.

Єдине, хочеться відзначити ще кілька нюансів

  • Який би спосіб ви не вибрали, завжди є небезпека зіпсувати взуття назавжди. Зважте ризики, особливо, якщо взуття дорога.
  • Подумайте, може, простіше повернути взуття в магазин, ніж так мучитися? Пам'ятайте, розтягнути взуття в довжину без радикальних способів і шкоди для взуття неможливо.
  • Перш ніж застосовувати жорсткі методи, використовуйте найбільш щадні і прості. Може, буде досить крему для взуття, гліцерину, і через кілька днів шкарпетки вона сама прийде в норму?

Як це зробити?
Що нам робити?
Але що якщо - не допомогло?
Якщо у вас час від часу виникає проблема тісного або вузькому взутті, може, є сенс придбати колодки?
Подумайте, може, простіше повернути взуття в магазин, ніж так мучитися?
Може, буде досить крему для взуття, гліцерину, і через кілька днів шкарпетки вона сама прийде в норму?

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com