рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Як правильно почистити замшеве взуття в домашніх умовах: практичні поради

  1. Як доглядати за замшевим взуттям. загальні рекомендації
  2. Засоби по догляду за замшевим взуттям
  3. Як правильно сушити замшу
  4. Частка
  5. Чистка замшевого взуття від пилу
  6. Як правильно видалити бруд
  7. Як можна вивести плями
  8. Як прибрати розлучення
  9. Боротьба з неприємним запахом
  10. Освіження і відновлення замшевого взуття

Замшеве взуття користується значною популярністю і це не дивно - нехай матеріал і не особливо практичний, але зате зовнішній вигляд спокутує всі недоліки Замшеве взуття користується значною популярністю і це не дивно - нехай матеріал і не особливо практичний, але зате зовнішній вигляд спокутує всі недоліки. Саме тому велика частина формальної чоловічого взуття зроблена саме з нього. Незвично інше - як часом звертаються зі своїм взуттям люди, не обізнані з правилами догляду за замшею. Бачачи, наскільки актуальна ця тема, ми вирішили підготувати своєрідну інструкцію, де ми детально висвітлимо всі питання по догляду за замшевим взуттям і за замшею взагалі.

Як доглядати за замшевим взуттям. загальні рекомендації

Замша - це унікальний матеріал, за своїми властивостями знаходиться десь посередині між шкірою і тканиною. Насправді замша - це шкіра, оброблена за спеціальною методикою жирового дублення.

Часто замшею також називають бавовняні тканини для верхнього одягу, що мають ворс з зовнішнього боку.

Також існує штучна замша, яка за технологією виробництва подібна до кожезаменітелем. У даній статті ми розглядаємо тільки справжню замшу і штучну замшу, так як бавовняна «замша» в корені відрізняється за своїми характеристиками і далеко не в кращу сторону, в той час як інші види схожі за своїми властивостями.

Якщо ви не впевнені, з якого саме виду замші виконано ваше виріб - є кілька способів перевірки:

  • Натуральна замша не буває однотонною. Якщо провести по ній рукою проти ворсу, то залишиться слід іншого відтінку, так як ворс відхилився. У штучної замші і, тим більше, в бавовняної цього немає.
  • На натуральній замші є тріщини і пори - як і на будь-який інший шкірі. На штучній, яка є навіть не тканиною, а полімером, такого немає.
  • Запах. Як випливає з попереднього пункту, штучна замша не пахне шкірою, на відміну від справжньої.
  • Підкладка. Через специфіку виробництва штучної замші, вона не має однакову зворотним боком з замшею справжньою. Щоб приховати це, виробники приклеюють до внутрішньої сторони виробів тканину і сама наявність цієї тканини-підкладки може стати підставою для підозр.

Щоб приховати це, виробники приклеюють до внутрішньої сторони виробів тканину і сама наявність цієї тканини-підкладки може стати підставою для підозр

Зберігання замшевого взуття не стане тягарем - вона в цілому схожа в цьому питанні зі звичайною шкіряним взуттям, тобто здатна перенести практично все (в розумних межах).

Єдиним винятком можна назвати воду, яку замша не переносить. Тому замшеве взуття не рекомендують носити в мокру погоду, хоча є винятки - пройти пару кроків з автомобіля в будівлю цілком можна і під дощем, але ось довгі прогулянки в таку погоду замші протипоказані.

Також не варто носити одну і ту ж пару замшевого взуття кілька днів поспіль - їй потрібно провітрюватися. Це відноситься до всієї взуття на тканинній основі.

Якщо ви серйозно намочили взуття, - не залишайте її поблизу нагрівальних приладів. Як і натуральна шкіра, замша погано переносить нагрівання вище ста градусів (а нагрівач здатний видати куди більше).

Детальніше про сушіння ми розповімо нижче.

Якщо ви хочете поставити взуття на тривале зберігання (скажімо, після закінчення сезону) - найкраще буде попередньо обернути її в якусь плівку, щоб запобігти випадковому потраплянню вологи.

до змісту ↑

Засоби по догляду за замшевим взуттям

Існує велика кількість різної взуттєвої косметики для замшевого взуття.

Найбільш популярні різні аерозолі-просочення. Вони покликані захистити замшу від вологи, снігу. Працюють вони з перемінним успіхом і вже точно не зроблять замшу дійсно водовідштовхувальним, але вони і справді підвищують шанси взуття на виживання при контакті з водою.

Їх вартість коливається між 300 і 1000 рублями, в залежності від властивостей і націнки виробника.

Також бувають декоративні аерозолі, якими можна підфарбувати взуття. Їх використання досить небезпечно, але, якщо інших варіантів не залишається - можна спробувати. Коштують вони приблизно так само, як і їх водостійкі побратими.

Увага! Якщо ви використовуєте обидва види аерозолів, декоративні повинні застосовуватися першими.

до змісту ↑

Як правильно сушити замшу

Як ми з вами вже з'ясували, мочити замшу не можна. Зовсім не можна. Але, іноді іншого виходу просто немає - навіть в самий сонячний день може пройти дощ.

Втім, засмучуватися не варто - замша непогано переносить вологу протягом перших годин, так що навіть якщо взуття сильно промокла, її все-таки можна врятувати. Для цього потрібно знайти матеріал, який добре вбирає вологу (старі газети цілком підійдуть), набити взуття цими газетами і обкласти її ними зовні, після чого залишити на ніч сохнути при кімнатній температурі.

Сушити замшу у обігрівачів і центральних батарей не можна!

до змісту ↑

Частка

На жаль, якщо Ви виявили на своєму взутті пляма, то Ви не зможете просто помити її або закинути в пральну машину і випрати На жаль, якщо Ви виявили на своєму взутті пляма, то Ви не зможете просто помити її або закинути в пральну машину і випрати. Будь-яка прання замшевого взуття строго протипоказана.

Через специфіку матеріалу, універсального рецепта для чистки немає - кожен новий тип забруднень вимагає особливого підходу. У цьому розділі ми розберемо тільки найпоширеніші види забруднень, а якщо ви зіткнетеся з чимось, що ми передбачити не змогли, спробуйте використовувати рада з виведення жирних плям - він досить універсальний, наскільки це взагалі можна застосувати до цього матеріалу.

до змісту ↑

Чистка замшевого взуття від пилу

Щоб швидко привести взуття в порядок і очистити її від пилу знадобиться звичайна волога серветка, якої потрібно обережно протерти взуття. Постарайтеся не вдавлювати серветку в неї, щоб не пошкодити ворс.

Таку чистку не рекомендується робити часто, так як вона все-таки трохи шкодить взуття. Якщо ви багато ходите в замшевого взуття - купите спеціальну щітку для її чистки. Іноді в взуттєвих магазинах можна знайти навіть портативний набір для догляду - дві щітки (для чищення та крепова), а також ластик для очищення від бруду.

Іноді в взуттєвих магазинах можна знайти навіть портативний набір для догляду - дві щітки (для чищення та крепова), а також ластик для очищення від бруду

до змісту ↑

Як правильно видалити бруд

Почистити замшеве взуття від бруду досить просто. Для цього протріть взуття сухою фланелевою серветкою, потім обережно помити розчином порошку в теплій воді і, нарешті, вологою тканиною. В кінці протріть взуття вже сухою тканиною і поставте сушитися. Цей варіант майже гарантує те, що взуття прийме свій колишній вигляд, але, якщо у вас постраждав ворс - то рекомендується парова лазня. Про неї ми ще поговоримо нижче.

Якщо ж вам потрібно почистити взуття десь в дорозі - вам потрібен спеціальний набір для чищення, описаний в попередньому пункті. Але якщо у вас його немає - можна звернутися до народних знань і скористатися скоринкою житнього хліба. Коли очистіть взуття - скористайтеся щіткою, щоб трохи розпушити ворс.

до змісту ↑

Як можна вивести плями

Жирні плями на замші виводяться далеко не просто. Найбільш ефективним рішенням буде присипати проблемну ділянку тальком і, через кілька годин, пройтися по ньому дротяною щіткою. У крайніх випадках можна спробувати гас: змочіть в ньому невелику ганчірку і обережно протріть ділянки з плямами.

Як прибрати розлучення

Розлучення на замші зазвичай з'являються після того, як вона сильно промокла. Способи боротьби з ними практично відсутні - крім поновлення взуття фарбою, зрозуміло.

до змісту ↑

Боротьба з неприємним запахом

Так як замша - всмоктуючий матеріал, вона іноді набуває запах тих речей, які зберігалися поруч з нею (і ось ще один привід зберігати замшевий одяг і взуття в целофанових пакетах) Так як замша - всмоктуючий матеріал, вона іноді набуває запах тих речей, які зберігалися поруч з нею (і ось ще один привід зберігати замшевий одяг і взуття в целофанових пакетах). Вивести запах досить важко, але його можна значно послабити, обережно протерши виріб спиртом або оцтом прямо по ворсу.

А ось ще кілька важливих рекомендації про те, як швидко вивести неприємний запах з будь-якого взуття.

до змісту ↑

Освіження і відновлення замшевого взуття

Існує два способи відновити замшеве взуття - парова лазня і, як екстремальний варіант, аерозоль зі спеціальною фарбою. Рекомендуємо спочатку випробувати перший, так як його можна використовувати вдома, він вимагає менше витрат, досить ефективний і гарантовано не завдасть шкоди взуття.

  1. Наберіть води в каструлю і доведіть її до кипіння (не до стану бульбашок на поверхні, а саме активного кипіння, коли з каструлі буквально валить пар).
  2. Тепер потримайте взуття над цією каструлею, дозволяючи їй насититися паром і починайте чистити її м'якою щіткою.
  3. Після закінчення протріть її спиртом і обробіть водовідштовхувальним спреєм.

Цей метод відмінно справляється з лискучою замшею, а також з пошкодженим ворсом (який виглядає як розлучення на замші).

Другий метод більш категоричний і підійде тільки тоді, коли замша вже гарантовано втратила свій колір і метод парової лазні не спрацював. Для нього вам знадобиться фарбувальний спрей, який слід наносити на замшеве тканина з відстані в 10-15 см. Фарбувати взуття часто не варто, але, якщо вам потрібно швидко повернути колір старого взуття (скажімо, якщо нова в ремонті) - цей метод ідеальний.

Детально розглянути всі етапи догляду та чищення замші можна на цьому відео:

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com