рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Дракон з бісеру: майстер-клас і схема плетіння

  1. Інструменти і матеріали Час 3 години • Складність: 3/10
  2. Крок 1: плетемо голову дракона
  3. Крок 2: тіло дракона
  4. схеми плетіння
  5. Хвіст і тулуб
  6. лапи
  7. крила

Шановні любителі бісеру, сьогодні ми покажемо вам, як зробити дракона з бісеру. У майстер-класі ви знайдете схему плетіння і покрокову інструкцію з фото.

Інструменти і матеріали Час 3 години • Складність: 3/10

  • бісер зеленого кольору;
  • дріт для бісероплетіння;
  • кусачки;
  • круглогубці.

Майстер-клас з покроковими фото

Бісероплетіння дракона - це вінець складності роботи майстра по бісеру. Якщо ви змогли сплести красивого дракона, то вам будь-яка робота з бісеру буде по плечу!

Ні для кого не секрет, що наступаючий нам на п'яти Новий рік - рік Дракона. Так що якщо ви хочете привернути до себе удачу і прихильність нового символу, краще мати його зображення на святковому столі. Хоча ... Хто сказав що не можна зробити собі бісерні фігурку талісмана? Думаю, рік прийдешній з прихильністю подивиться на подібне статуя.

Дракон з бісеру від одного з моїх улюблених авторів, Андрія Tigra, вже поспішає до вас в гості!

Почнемо наш майстер-клас з вибору кольору - традиційно прийнято зображати цих істот зеленими, так що не будемо сильно оригінальними і зробимо свого дракона саме зеленим. Бісер двох різних відтінків зеленого і дріт - ось і все, що вам знадобиться на першому етапі.

Думаю, зупинятися на основних принципах об'ємного плетіння не варто, бо всім вони відомі.

Крок 1: плетемо голову дракона

Отже, плетемо голову таким чином, а в 10 ряду, не забувайте, що тут вважаються не тільки верхні, але і нижні, вставляємо 2 бісеріни чорного кольору. Це будуть оченята майбутнього дракончика. А нижній, 11, буде останнім, так як на 12 нам необхідно буде сплести парочку ріжків.

Для ріжків надягаємо на дріт 7 бісеринок (де 2 основного кольору, а решта додаткового), і пропускаємо її кінець через що залишилися 4 бісеринки додаткового кольору на зустріч початку плетіння. Повторюємо цю ж процедуру з іншого боку.

Для завершення ряду додаємо ще дві бісеріни, простягаємо дріт через них. Тепер на кожен кінчик дроту додаємо ще по одній бісеріне, і проводимо їх кінці через дві бісеріни основного кольору на ріжках. Акуратно затягуємо. З нижнім рядом нічого складного, головне - дотримати комбінацію відтінків - 2 основних, один додатковий, і ще 2 основних.

З нижнім рядом нічого складного, головне - дотримати комбінацію відтінків - 2 основних, один додатковий, і ще 2 основних

Тепер 14 ряд, тут потрібно зробити невеликий комір нашого дракончика. На правий хвостик дроту набираємо 7 бісеринок основного відтінку. Останню пропускаємо, а через наступну проводимо дріт і затягуємо.

Після додаємо дві бісеріни основного кольору, і проводимо її через 3 від самого початку бісеринку.

Тут дуже важливо, щоб дріт йшла не до початку плетіння, а вгору, у напрямку до кінця коміра. Один шматочок коміра готовий.

Продовжуємо далі в тому ж дусі, тільки на дріт набираємо вже 8 бісерин, і повторюємо процедуру спочатку. І в кінці, після того як ви нанизані ще дві бісеріни, дріт пропускаємо НЕ через 3 від підстави, а через 4 бісерину.

Тепер вільним кінчиком дроту (якщо ви забули, то він у нас зліва) проходимо через три бісеріни від заснування останнього створеного тільки що пелюстки. І тепер робимо ще дві пелюстки тільки за допомогою того шматочка дроту, який був ще не задіяний в такому важливому і кропіткій справі.

І тепер робимо ще дві пелюстки тільки за допомогою того шматочка дроту, який був ще не задіяний в такому важливому і кропіткій справі

Набираємо на дріт 4 бісеринки і робимо кінчик пелюстки. Детально описувати не будемо, бо бажаючі можуть повернутися і перечитати самостійно. Потім набираємо додатково на дріт 2 бісеріни і проводимо дріт через 5 бісерин підстави.

Не виключено, що в цій нелегкій справі вам може знадобитися пінцет або плоскогубці.

І ось, у нас вже є 3 пелюстки з потрібних 4. Таким же чином плетемо 4 пелюстка. Але для краси нам знадобиться два ряди таких пелюсток. Так що рано радіти власного успіху, треба продовжувати.

  • Надягаємо на правий хвостик дроту 6 бісерин, і виконуємо пелюстка, як в минулому ряду.
  • Ті ж маніпуляції проробляємо з лівим хвостиком дроту, і отримуємо вже два пелюстки, по одному з кожного боку.
  • Набираємо додаткову бісеринку і пропускаємо її через два кінці дроту.
  • Потім проходимо кінчиками через дві бісеріни підстави, праворуч і ліворуч. І все це справа гарненько затягуємо.

Голова нашого дракона готова, але час відпочити. Завтра продовжимо терзати наш талісман і надавати йому необхідні обриси. Так що бісероплетіння дракона на цьому не закінчується, читайте продовження в наступній статті.

Крок 2: тіло дракона

Продовжуємо плетіння з 17 ряду, це шия нашого дракона. Виконуємо ряди паралельним плетінням аж до 26. На 27 ряду через бісер повинна пройти дріт для крила, так що підберіть більш щільний матеріал, ніж той який ви використовуєте для основного плетіння.

Але дріт не повинна бути занадто товстою, так як в отворі бісеріни має ще залишитися місце для тієї, якої ми плетемо тільце. Підготуйте 5 бісерин - 4 основного кольору, одну додаткового, але не поспішайте нанизувати.

Поки займемося більш товстої дротом. Вигніть з одного боку її в формі крила, але точну форму поки створювати не поспішайте, все буде потім. Каркас крила вставте в нижній ряд і затягніть. І вже після цього можна надати форму другій стороні крила, намагайтеся, щоб обидва крила були симетричними.

  1. Наступний ряд простий до неподобства - 7 бісерин основного кольору паралельним плетінням. Через 29 ряд проводимо шматочок дроту, довжиною 30 см, це будуть передні лапки. Ми залишаємо до потрібного моменту.
  2. Тепер займемося гребенем, який починається з 30 ряду. Набираємо на дріт 7 бісерин - 5 основного кольору, і 2 додаткового. На двох останніх бісерин виконуємо крок, аналогічний пелюсткам на комірі.
  3. Потім набираємо ще 5 бісерин основного кольору і проводимо вільний кінець дроту через весь ряд. Подібним чином виконуємо ряди по 34, тільки не забудьте в 33 вставити дріт для передніх лап дракончика.

Подібним чином виконуємо ряди по 34, тільки не забудьте в 33 вставити дріт для передніх лап дракончика

У 34 ряду гребінь буде виконуватися трохи інакше. Точніше, відмінності почнуться після того, як вам необхідно буде провести вільний кінець дроту через весь ряд. Проводимо його не відразу через всі 12 бісерин, а спочатку через 6, надягаємо ще одну бісерину на дріт, а потім проводимо через що залишилися бісеріни. Тобто ще одна бісерина у нас з'являється під гребенем.

схеми плетіння

Далі плетемо просто і акуратно - паралельним плетінням, поступово зменшуючи кількість бісеринок відповідно до схеми. У 43 і 47 рядах проплести дріт для задніх лап дракончика. В кінці роботи закріплюємо дріт і ховаємо хвостики.

Хвіст і тулуб

Нижче ви знайдете схеми хвоста і тулуба дракона з бісеру. Натисніть на картинку для збільшення.

лапи

Тепер прийшла черга лапок. Плетемо лапки паралельним плетінням, прямо як по схемі, до самих пальчиків. До речі, останні теж зробити не складно. Вони виконуються за аналогією з пелюстками коміра. Всього 4 пальчика. Задні лапи виконуємо точно також, тільки пальчиків повинно бути 3.

крила

Ну ось, дракончик майже готовий, залишилося суща дрібниця - крила. На папері акуратно обводимо силует зігнутого крила. До речі, такий шаблон також допоможе вам перевірити симетричність обох крил.

На шаблоні намічаємо нижній контур і ребра крила.

На шаблоні намічаємо нижній контур і ребра крила

З дроту, якою робили каркас, вигинаємо два крила у формі двох букв «Л». Основу крила краще виготовити з пластикової плівки. За допомогою олівцем шаблону переносимо загальний контур на матеріал, і покриваємо його вітражного фарбою строго по контуру. І поки фарба не висохла, докладаємо зволікання в формі «Л» до полотна на своє місце. Після висихання вона приклеїться.

Потім акуратно вирізаємо наші крила і приклеюємо до дротяної основі на тушці дракона.

Ось і все, наш символ майбутнього року готовий зайняти своє місце на святковому столі або в серванті. А може бути в гарній подарунковій упаковці, як сувенір на новий рік для друзів і близьких. Наш майстер-клас з плетіння дракона з бісеру завершен- тепер ви знаєте, як сплести його самостійно! Діліться нашої схемою в своїх соціальних мережах, а прикладами ваших робіт в коментарях!

Діліться нашої схемою в своїх соціальних мережах, а прикладами ваших робіт в коментарях

Хто сказав що не можна зробити собі бісерні фігурку талісмана?

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com