рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Лавровий лист для волосся від випадіння та для росту

  1. Корисний складу для волосся
  2. Властивості лавра для волосся
  3. Домашні маски від випадіння та для росту
  4. лаврові ополасніванія
  5. Відгуки

Багато пряні рослини використовують не тільки в кулінарії для приготування буденних ласощів і вишуканих делікатесів. Застосовують ароматні добавки і в народній медицині, а ще в домашній косметології, причому досить успішно. Особливо добре справляються прянощі з проблемами, що стосуються проблем з волоссям. Сьогодні ми поговоримо про такому відомому природному цілителя волосся, як лавровий лист. І дізнаємося, які домашні ефективні засоби можна створити на основі лаврового листа для зростання і проти випадіння волосся.


Зміст статті:


Корисний складу для волосся

Лаврове листя, як ласкаво ми називаємо цю пряність, є багатим джерелом найрізноманітніших речовин: і органічних, і мінеральних. В даному рослинному продукті міститься достатньо білків, вуглеводів і ліпідів: 7,6 г, 48,7 г і 8,4 г відповідно. Це чудовий джерело харчових волокон. Однак головну цінність в лавровому листі представляють вітаміни і мінеральні солі.


Продукт вирізняється з-поміж інших прянощів високим рівнем фолієвої і пантотенової кислот, рибофлавіну, вітаміну А і аскорбінки. Ароматні листочки прямо-таки напхані залізом, цинком, марганцем, кальцієм. Чимало в них присутня калію, фосфору, йоду, магнію, міді, селену. Дубильні речовини, ефірні масла, органічні кислоти - все це також є в ароматних листках. В принципі, ми маємо справу з калорійним продуктом: в 100 г лаврове листя виявлено близько 300 кКал.

Властивості лавра для волосся

Поглянувши на хімічний склад лаврового листа, неважко зрозуміти, чому він так корисний для волосся і, в першу чергу, - для пасом, що мають ослаблені коріння. Причому, кожен компонент прянощі є особливим ланкою в оздоровленні пасом.

  • Мінеральні речовини в складі лаврового листа нормалізують обмінні реакції, живлять волосся, роблять їх більш міцними по всій довжині. Особливо велика заслуга в цьому цинку, міді, селену і кальцію.
  • Аскорбінова кислота - стимулює синтез колагену, що забезпечує еластичність і пружність кожного волоска.

  • Важливими складовими лаврового лист є сполуки групи В - вони усувають посічені кінчики, а разом з ретинолом пробуджують сплячі волосяні цибулини. Крім того, вони тонізують шкіру голови.
  • Дубильні речовини - прискорюють ріст волосся, приводять у норму кровообіг в дермі, зміцнюють коріння локонів.
  • Ефірні екстракти - борються з сухістю пасом, постачають їх і шкіру голови необхідними біологічно активними елементами, вибудовують захист волосся від агресивного впливу зовнішніх факторів.
  • Органічні кислоти лаврового листа очищають волосся від забруднень, надлишку шкірного сала, а також виводять шлаки і токсини з шкіри через пори.

Перевірте на відсутність алергії!

Таким чином, лавровий лист - це чудовий засіб для гальмування і повного припинення випадання волосся, усунення лупи, ламкості пасом; відновлення їх структури, пошкодженої в результаті негативного впливу навколишнього середовища, гарячого повітря фена при сушінні, частого фарбування. Але перш ніж приступати до введення косметичних продуктів, головним інгредієнтом яких є лавровий лист, в процедуру догляду за волоссям, необхідно переконатися в тому, що у вас немає на дану пряність алергії.


Нанесіть на ніжну шкіру за вухом кілька крапель лаврового відвару або настою, почекайте з півгодинки. Якщо не з'явилося подразнення, почервоніння, висипки, сверблячки - сміливо беріть лавровий лист і вперед доглядати за волоссям!

Домашні маски від випадіння та для росту

Для початку познайомтеся з ефективними масками з лавровим листом, здатними усунути проблему надмірного випадання волосся на голові, а також сприяють зростанню.

Маска з медом і лавровим листом від випадіння волосся


Склад: бджолиний мед - 2 ст.л., подрібнений лавровий лист - стільки ж. Рослинна сировина необхідно помістити в глибоку чашку і залити окропом. Отриману суміш настоюють протягом години, потім проціджують і вводять в ароматну рідину продукт бджільництва. Слід розмішати мед в лавровому настої так, щоб утворився однорідний розчин. Його теплим треба втерти в коріння волосся і розподілити по всій поверхні пасом, уникаючи лише кінчиків. Голову потрібно обернути харчовою плівкою і рушником, походити так з годинку. Маску змивають проточною теплою водою з шампунем.

Ефективна маска з хлібом

Однією з найбільш ефективних домашніх масок з лавровим листом проти випадіння та для росту волосся вважається рецепт з кефіром і бородінським хлібом. Знадобиться: 0,5 л кефіру, трохи домашнього масла лаврового листа, пару скибочок бородинского хліба. Спочатку приготуйте лаврове масло. Для цього 20 штучок листочків лавра гарненько подрібніть і залийте 200 мл нерафінованої олії оливи або соняшнику. Залиште суміш в спокої в прохолодному темному місці на тиждень. Після закінчення даного терміну профільтруйте склад. Для хлібної маски можете використовувати 1-2 ст.л. зазначеного продукту.


Повернемося до приготування корисної маски. Чорний хліб потрібно залити кефіром, і коли він розм'якне, ввести до складу масло лаврового листа. Однорідну масу нанесіть на волосся, особливу увагу приділяючи коріння. Через 60 хвилин змийте beauty-засіб під душем, застосувавши шампунь.

Маска з лавровим листом і ромашкою

Будуть потрібні такі інгредієнти: сушене листя лавра - 10 г, квіти ромашки аптечної - 15 г, реп'яхову олію - 1 ч.л., 1 сирий яєчний жовток. Рослинна сировина потрібно подрібнити за допомогою кавомолки в порошок, потім додати туди збитий виделкою жовток і масло, перемішати.


Втирайте маску в коріння волосся масажними рухами. Одягніть на голову гумову шапочку, зверху закутайте рушником. Час впливу косметичного засобу - 40-60 хвилин. Майте на увазі, даний косметичний продукт може освітлити волосся на півтону.

лаврові ополасніванія

Не меншою ефективністю для росту волосся, а також проти випадіння, мають відвари і настоянки лаврового листа. Ними споліскують пасма після миття. Ось кілька рецептів таких цілющих косметичних засобів.

Корисний для волосся відвар лаврового листа

Для його приготування вам доведеться запастися лише 1 л окропу і безпосередньо лавровим листям в кількості 20-25 штук. Змішайте обидва компонента, потримайте суміш на вогні, дочекайтеся закипання і млоїте на слабкому полум'ї цей розчин 15-20 хвилин. Після зніміть відвар з плити, закутайте і настоюйте протягом декількох годин. Використовуйте цей настій для ополіскування волосся протягом 1 місяця.


Настоянка з лавровим листом і яблучним оцтом від випадання

Вам знадобиться 5 листя лаврове листя 100 мл яблучного оцту. Листя подрібніть, пересипте в банку, влийте туди оцет. Збовтайте суміш і залиште в темному приміщенні на 24 години. Перед застосуванням настоянку слід процідити. Тепер наберіть в ємність води і додайте туди отримане засіб в пропорції 1: 1. Після ополіскування засіб змивати не потрібно. Настоянка справляється як з проблемою випадіння волосся, так і з проблемою жирних пасом.

Відгуки

Жінки, які використовують домашні засоби на основі лаврового відвару і лаврового листя регулярно, просто в захваті від цього бюджетного продукту. Вони в один голос говорять, що лист лавра дійсно допомагає впоратися з випаданням волосся і сприяє зростанню. Особливо багато позитивних відгуків про хлібну масці з лаврушкой і про лавровому маслі.


Хоча і відвар лаврового листя завоював популярність серед жінок, які зіткнулися з такими проблемами, як слабкі коріння локонів, лупа і підвищена жирність волосся.

Нехай лавровий лист допоможе і вашому волоссю!

Автор: Пономаренко Надія
Стаття захищена законом про авторські та суміжні права. При використанні та передруці матеріалу активне посилання на жіночий сайт www.inmoment.ru обов'язкове.

Теги: лавровий лист для волосся

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com