рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Готуємося до Великодня

Готуючись до свята Світлого Великодня, кожна господиня збирає великодній кошик, куди кладе паски, яйця, буженину і пляшку хорошого вина. "Сегодня" дізнавалася правила вибору продуктів, які наповнюють цю саму кошик.

Кошик

Кошик, куплена для походу до церкви, потім стане в нагоді не раз: з нею можна ходити на ринок, за грибами, зберігати в ній овочі або використовувати як частину декору. Тому вона повинна бути якісною. Про те, на що звертати увагу при виборі, нам розповів майстер лозоплетіння Яків Петренко.

ФОРМА. Деформації кошика означають, що її зробили з неякісної сировини.

Плетіння. Посудину на рівну поверхню і посмикайте ручку. Якщо вона хитається, та ще й з великою амплітудою, значить, плетіння погане. Якісне плетіння - рівне і досить щільне. При натисканні на краю кошика не повинна відчуватися рихлість. З іншого боку, погані і дуже жорсткі стінки - вони можуть говорити про те, що лозу просочили клеєм для більшої стійкості, щоб замаскувати огріхи. Так як корзинка купується для того, щоб носити в ній продукти, краще зупинити вибір на козубі без хімічної обробки. Плетіння дна має бути однорідним і рівним.

Доглядати за кошиком з лози досить просто: якщо вона намокла, поставте її в сухе провітрюване місце. Якщо лоза потемніла від вологи - нічого страшного: це означає, що вона була виготовлена ​​з невиваренного прута. На якість виробу це не впливає, зате виробникам працювати з ним простіше.

Термонаклейки

Один з найпопулярніших способів декорування яєць - термонаклейки. Досить надіти на відварене яйце плівку з малюнками і опустити в окріп на кілька секунд, щоб наклейка стиснулася і щільно охопила шкаралупу.

При виборі врахуйте, що вони розрізняються за розмірами - для великих і маленьких яєць. Наклейки ніяк не впливають на якість і властивості вареного яйця; єдина їх проблема - такі яйця важко чистити.

Люди, з повагою відносяться до лику святих на цих наклейках, на Великдень можуть акуратно їх зрізати і зберігати окремо.

Фарба для яєць: натуральна - нестійка я, а штучна може бути небезпечною

Найпростіші і екологічні способи фарбування яєць - ті, якими користувалися наші предки.

Цибулиння, наприклад, додасть яйцям червонокоричнева колір різної насиченості; куркума зробить їх жовто-золотистими (в окріп потрібно додати 2-3 ст. л. цієї приправи і закип'ятити, а потім в цьому остудженому відварі зварити яйця круто).

Щоб отримати рожевий колір, варто скористатися свіжим соком буряка або ягодами журавлини (буряк, порізану шматочками, досить прокип'ятити разом з сирими яйцями, а потім дати настоятися кілька годин. А у випадку з журавлиною за допомогою блендера приготуйте з неї кашку, а потім зварені яйця залиште в цій масі на кілька годин).

Міцно заварений чорний чай додасть яйцям золотістокорічневого або шоколадний відтінки. А ось зелені крашанки вийдуть за допомогою відвару з молодої кропиви або шпинату.

Фіолетовими крашанки вийдуть, якщо зварити насичений компот з чорниці (200 г ягід на 0,5 л води), процідити і дати охолонути, потім зварити в ньому яйця і залишити на не- скільки годин.

Головний недолік натуральних барвників в тому, що вони не дуже стійкі. Крім того, інтенсивність забарвлення передбачити неможливо - часто яйця виходять блідими.

Штучні. Набагато простіше обходитися з штучними барвниками - вони сра- зу ж дають насичений колір. Але є великий недолік часто вони бувають настільки "Сильний", що здатні навіть крізь шкаралупу дістатися до білка і пофарбувати його. Експерт Всеукраїнської екологічної ліги Олексій Ситник розповів нам, що штучними барвниками краще не користуватися, особливо якщо крашанки призначені для дітей: "Небезпека полягає в добавках, які в народі називають" Ешками ". Справедливості заради скажу, що не всі вони шкідливі або небезпечні. Наприклад , Е300 - це всього лише аскорбінова, а Е330 - лимонна кислота ", - говорить експерт.

Тому читайте етикетку, і якщо там є хоч одна із зазначених нижче добавок, відмовтеся від покупки:

Е110 - жовтий: може спровокувати алергію, нудоту, нежить і болі в животі. Викликає нервове збудження, особливо у дітей.

Е122 - червоний: небезпечний для астматиків, сильний алерген, викликає висипання.

Е124 - червоний: сприяти утворенню злоякісних пухлин, може спровокувати напад астми.

Е132 - синій: канцероген, алерген, може викликати нудоту, підвищення тиску, напади астми.

Е133 - синій глянцевий: канцероген.

Е171 - жовтий: може викликати захворювання печінки і нирок.

Паска: правильний - без куркуми і в паперовій основі

При покупці готового паски зверніть увагу на його склад. В хорошому продукті всі інгредієнти максимально наближені до домашніх, а значить, натуральні: яйця, а не яєчний порошок, вершкове масло, а не маргарин, цукор, а не підсолоджувач.

Якщо у випічці немає натуральних яєць, паску дуже швидко зачерствіє. Хороший знак, якщо м'якоть паски жовта: це говорить про те, що виробник використовував натуральні жовтки (правда, іноді недобросовісні пекарі підфарбовують тісто куркумою. Обман видасть запах спеції). Колір зовні повинен бути рівномірним і коричневим. Поторкайте дно: якщо воно тверде, значить, паску добре пропікся.

Так звані царські, т. Е. Величезні паски, можуть погано пропікатися, так що краще не ризикувати і взяти розміром кілька поменше.

Рясна посипання і багато прикрас повинні насторожити: так багато недобросовісних пекарі намагаються компенсувати або загрімміровать недоліки тесту або випічки.

Паска повинен бути тільки в паперовій основі - якщо його поставили в поліетиленову, через час він може запліснявіти.

Кагор

Вино, особливо хороший кагор, доречно в цей церковне свято. Воно схвалене православною церквою і є невід'ємним атрибутом великоднього сімейного або дружнього застілля.

НАДМІРНЕ СПОЖИВАННЯ АЛКОГОЛЮ ШКОДИТЬ ВАШОГО ЗДОРОВ'Я

Вино має відрізнятися терпким смаком і яскравим ароматом - як, наприклад, "Кагор український" ТМ KOBLEVO Select. Він виготовлений за класичною рецептурою, гармонійно поєднує сорти винограду "каберне совіньон", "одеський чорний", грузинський "сапераві" і "бастардо Магарач". Такий кагор має виразне рубіновим кольором і неповторними відтінками смаку - чорної смородини, вершків і шоколаду.

Десертні вина подають при температурі 18-20 ° С. Вони підходять не тільки до солодких страв, а й до всього святкового застілля.

яйця

В першу чергу зверніть увагу на маркування: їх повинні сортувати не пізніше ніж через добу після "виготовлення".

Потрясіть екземпляр - всередині не повинно нічого перекочуватися (в влежаного яйці жовток ворушиться). Подивіться на світ: повітряна камера повинна бути невеликою, 5-7 мм завтовшки.

У холодильнику не зберігайте яйця в дверцятах - там для них недостатньо низька температура. Краще тримати їх на нижній полиці. При укладанні в контейнер поставте їх "на гострий" кінець. У такому положенні повітря, який скупчився всередині шкаралупи (він і призводить до псування), буде випаровуватися, і яйця довше залишаться свіжими.

Вважається, що для великодньої "битви" краще вибрати коричневі - у них шкаралупа міцніша, ніж у білих.

Бажання

Термін зберігання хорошою і натуральної буженини - не більш п'яти днів після приготування. Також в складі не повинні значитися соя, крохмаль, підсилювачі смаку, ароматизатори, стабілізатори і барвники. Справжня буженина крім м'яса може містити невелику кількість сала (і воно не повинно бути жовтого кольору), тільки натуральні спеції та сіль. Визначити факт добавок можна буде по незвично ніжної консистенції і легко відламуються шматках.

Огляньте зріз - в якісному продукті він сіро-рожевий, а не яскравий. Товсті волокна, сполучна тканина, тріщини і бульбашки свідчать про те, що м'ясо не дуже хорошої якості.

Кращими м'ясними родуктамі є ті, які випущені за вимогами ГОСТу, а не ТУ.

сир

Хороший сир має однотонний відтінок. Він злегка тягнеться за ножем (тому, попросивши продавця відрізати шматочок, простежте за "сирним поведінкою"). Якщо зріз забарвлений неоднорідне, значить, продукт незрілий. Такий буде несмачним і неприємно заскрипить на зубах.

Тріщини всередині головки сиру означають, що він залежаний. Якість відображається на кірці: вона повинна бути рівною і однотонною, без тріщин і білих плям. На ній не повинен виділятися жир. У влежаного сиру скоринка темніше, а сам він сухий.

"Діркові малюнок" повинен бути однорідним. Якщо в середині отвори великі і зменшуються ближче до кірці, значить, сир виготовили з молока низької якості.

Просіть, щоб сир вам відрізали від головки, а не купуйте вже запакований в плівку.

Корисні поради

Навесні, коли з'являються перші овочі, складно встояти перед спокусою купити огірочок, помідорчик або пучок салату до святкового столу. На жаль, майже всі ранні овочі відрізняються відсутністю смаку і запаху.

"Пластикові вітаміни" щедро оброблені хімікатами, завдяки чому зростають величезними і красивими. Але всередині вони недозрілі, так як нітрати зростання стимулюють, а ось дозрівання - немає.

Перевірити, "накачані" чи овочі нітратами, досить просто: м'якоть у них несформована (в помідорах - білуваті товсті прожилки, огірки - без насіння, а зелень буде схилятися під своєю вагою).

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com