рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Вишивка стрічками: об'ємна краса

  1. Трішки історії
  2. Особливості вишивки стрічками
  3. сучасне застосування
  4. матеріали
  5. Тканина
  6. Що ще?
  7. Про відмінності і процесі
  8. Про дизайнерському втіленні
  9. роботи Катерини
  10. Про матеріалах і перевагах
  11. Про відкриття і захоплення

Якщо ви любите створювати красиві і оригінальні речі своїми руками, такий вид рукоділля, як вишивка стрічками, безсумнівно зацікавить вас. Вишиті в цій техніці роботи заворожують своєю величчю і неординарністю. Вишивка стрічками здатна перетворити самі рядові речі на справжні витвори мистецтва. Якщо ви любите створювати красиві і оригінальні речі своїми руками, такий вид рукоділля, як вишивка стрічками, безсумнівно зацікавить вас

Вишивка стрічками. Робота Катерини Кубрак

Трішки історії

Прийнято вважати, що вишивка стрічками як окремий напрямок в рукоділлі сформувалася близько 350 років тому. Місцем її виникнення стала Франція. Поширення вишивки відбулося завдяки освоєнню французькими майстрами італійської техніки виготовлення шовкових стрічок. До початку XVIII століття вишивка стрічками була привілеєм виключно дворянства. Спочатку її використовували для прикраси нарядів і взуття, потім в інтер'єрі приміщень. Вишуканими стрічковими квітами прикрашали штори, покривала, оббивку меблів, диванні подушки та інше.

Вишуканими стрічковими квітами прикрашали штори, покривала, оббивку меблів, диванні подушки та інше

Квіти зі стрічок на старовинній сукні. Фото: livemaster.ru

ru

Сукня з вишивкою в епоху рококо. Фото: be-in.ru

Особливості вишивки стрічками

Основною особливістю вишивки є, звичайно, самі стрічки, які прийшли колись на зміну звичним ниткам. Завдяки використанню стрічок досягається ефект об'ємності, а разом з ним і реалістичність робіт.

Для освоєння техніки достатньо знати кілька нескладних у виконанні швів. Комбінуючи їх різним чином, виходить створювати речі дивовижної краси.

Як візерунків найчастіше вибираються квіткові мотиви. Взагалі ж тематика вишивки стрічками може бути найрізноманітнішою: від пейзажів і натюрмортів до зображень тварин і птахів.

сучасне застосування

Сьогодні вишивка стрічками має широке застосування. У цій техніці створюються картини, вишивкою прикрашають одяг і предмети побуту. Стрічковими узорами розписують головні убори, сумки, косметички, пояси і навіть взуття. Вишивка стрічками може прикрашати шкатулку, игольниц, мішечки-саше, подушечки для обручок; її використовують і для декору весільних суконь. Скрізь ця вишивка - об'ємна і красива - виглядає досить ефектно.

Скрізь ця вишивка - об'ємна і красива - виглядає досить ефектно

Джемпер з вишивкою стрічками. Фото: mirtesen.ru

ru

Вишитий стрічками жакет Dior. Фото: social.secondstreet.ru

ru

Скатертина лляна з вишивкою стрічками. Фото: yandex.kz

kz

Шкатулка з вишивкою стрічками. Фото: livemaster.ru

ru

Вишивка стрічками в інтер'єрі. Фото: yandex.com

матеріали

стрічки

З плином часу стрічки для вишивки стали використовуватися не тільки шовкові . Широку популярність придбали атласні стрічки . В сучасних наборах для вишивання частіше можна зустріти саме такі стрічки.

Тканина

З одного боку, тканина повинна бути досить міцною, щоб вишивці не провисала; з іншого боку, голка через цю тканину повинна проходити досить легко. Вважається, що добре підходить для вишивання стрічками габардин - натуральна тканина з певного сорту вовни, а саме, з вовни овець породи меринос. Новачкам краще вибрати звичайну канву - бавовняну або лляну. взагалі ж тканина може використовуватися різна в залежності від планованого застосування вишитій роботи і того ефекту, який хочеться отримати.

Що ще?

У роботі також використовуються голки , нитки , ножиці , фарби для тканини і шовку на основі акрилу (за допомогою них вдається надавати особливу реалістичність квітам, листочків і інших елементів вишивки). знадобляться маркери або інші приладдя для перекладу малюнка на тканину, який може наноситися, в тому числі, за допомогою шаблону. Для прикраси вишивки можуть використовуватися стрази, намистини , мережива та інші декоративні елементи.

Про особливості вишивки стрічками ми попросили розповісти Катерину Кубрак, майстри і педагога по вишивки стрічками . Вона також поділилася з нами процесом створення стрічкової вишивки та оформлення її в брошку.

Про відмінності і процесі

Вишивка стрічками відрізняється від інших видів вишивки тим, що в цій техніці поєднується багато різних прийомів. Спочатку робиться ескіз до роботи (якщо ми говоримо про авторську вишивці). Це може бути ескіз аквареллю або ескіз маслом . Далі починається процес самого вишивання. Так як вишивка стрічками - це переважно об'ємні картини, в ній важлива перспектива, колір, композиція; вишивку ми робимо не тільки як вишивальниці, а й як скульптори, надаючи форму і об'єм. Потім слід тонування і доопрацювання дрібних деталей. Коли ми вишиваємо картину, ми як художники малюємо, тільки використовуємо поряд з фарбами стрічки.

Про дизайнерському втіленні

Вишивка стрічками - це не тільки мальовничі пейзажі та квіти. Це і прикладна вишивка, і вишивка на одязі, і вишивка інтер'єрна і, в певному сенсі, навіть мініатюрна (прикраси). Вишивка на одязі популярна, і багато імениті дизайнери використовують її в своїх творах. Мені і моїм учням пощастило попрацювати з дизайнером Аліною Герман. Наші вишивки побували в міланському салоні і не тільки.

роботи Катерини

Картини вражають реалістичністю зображення. Переконайтеся самі!

Інші роботи Катерини можна подивитися тут .

Про матеріалах і перевагах

Вишивка виконується стрічками різної якості. Найулюбленіші - це, звичайно, натуральні шовкові стрічки. Вони дуже красиво лягають і мають благородний блиск. Також використовуються стрічки з штучного шовку і атласні стрічки різної ширини від 1 мм до 5 см. У вишивку можуть додаватися нитки муліне , вовна , пряжа , бісер і все, що буде працювати на вашу ідею і задум.

Про відкриття і захоплення

Вишивка стрічками не так проста, як може здатися на перший погляд. Я вишиваю сім років і не можу сказати, що знаю все прийоми: з кожною роботою відкриваю для себе щось нове. Правда, варто відзначити, що новачки спочатку використовують у вишивці найпростіші стежки: прямий стібок, стрічковий стібок і французький вузлик. Від себе можу додати, що якщо ви обираєте такий вид рукоділля, як вишивка стрічками, то нудьгувати вам точно не доведеться, адже це дуже захоплююче заняття.

Новачкам не варто переживати - все обов'язково вийде. Найкраще, звичайно, починати з наборів для вишивання стрічками , Адже в них є все необхідне для роботи.

Перейти в каталог наборів для вишивання стрічками

2 459

Що ще?

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com