рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Вишивка оберегів хрестом: схеми, особливості виконання

  1. солярні знаки
  2. знаки землі
  3. дерево життя
  4. Жіночі символи у вишивці

З давніх-давен в руках жінок було щастя і здоров'я всіх членів сім'ї. Адже в їх обов'язки входила вишивка, що має важливе Обережний значення. Вигадливим, і в той же час сакральним орнаментом покривалися скатертини, рушники, одяг та інші речі, які супроводжують життя людей.
Щоб самостійно виконати вишивку, подібну до тієї, що робили наші предки, необхідно вивчити наявні схеми, познайомитися з їх символічним значенням, вирішити, які обереги потрібні саме у вашій ситуації.

солярні знаки

З давніх-давен в руках жінок було щастя і здоров'я всіх членів сім'ї

Поширені солярні знаки

Найбільш значущими і важливими були солярні знаки. Серед них хрест - символ вогню, неба, вічності, життя. Його кінці могли загинатися убік, символізуючи рух Сонця по колу. З цим символом прийнято було зберігати домашнє вогнище і всіх членів своєї родини. В основному обережні візерунки вишивалися хрестом. Схеми роботи над ними передавалися з покоління в покоління, ретельно зберігалися.

Найбільше варіантів має вишивка Свастики. Вона несе в собі можливість виганяти зло, перешкоджати поширенню темних сил. Духовної Свастикою користувалися, в основному волхви, а душевна Свастика була необхідна для волхвів, щоб перейнятися її природною силою і керувати природою. Простим людям таку вишивку робити було заборонено. Її схеми були доступні лише присвяченим.

Поширена була вишивка Коловрат. Один з найбільш значущих оберегів у слов'ян. Його вплив зумовлювалося кольором ниток, які відображають дійшли до наших днів схеми. Червоні нитки - відродження, блакитні - оновлення, чорні - зміна.
Для чоловіків частіше вишивали Колядник. Дані обереги були покликані допомогти боротися з ворогами, так як символізували перемогу добра над злом і світла над темрявою.

Алатир вишивали, щоб отримати Божу благодать, що йде від цього знака. Цим символом прикрашали чоловічі і жіночі речі. Алатир дуже складний знак. У восьмипроменевою зірці зашифровані священні символи-обереги. За допомогою таких символів можна наповнити людини життєвою енергією, яку дарує Сонце і магічною енергією, яку несе Місяць. Вишивка Зірка Хреста наносилася на одяг, щоб можна було досягти в житті бажаного, успішно закінчувати все значимі справи.

Вишивка Зірка Хреста наносилася на одяг, щоб можна було досягти в житті бажаного, успішно закінчувати все значимі справи

вишивка Велесовік

Велесовік відноситься до категорії особливих оберегів, він потрібен був у тій ситуації, коли потрібно захистити людину, що відправляє в ліс. Тому така вишивка робилася на деталях одягу або приладді мисливців, лісорубів і рибалок. Оберіг Велесовік відмінно захищають від буйства стихій.

Всеславец - солярний знак, що огороджує людські споруди та угіддя від пожеж. У давнину його наносили на одяг вождів і старійшин, щоб уникнути війн і міжплемінних конфліктів. Серед орнаментів, гаптованих хрестом, на особливу увагу заслуговує зайчик. Така вишивка наносилася на пояс, їм згодом оперізували вагітну жінку і вірили, що цей оберіг допоможе їй народжувати тільки хлопчиків. Назва даної вишивки прийшло від зовнішнього вигляду її схеми, за своєю суттю даний знак також відноситься до солярним.

Ще один схожий знак, вишивка якого на одязі вела до добра і миру - Вепр Небесний. Він був призначений для тих, хто знехтував земні тривоги і пішов по шляху просвітлення і самовдосконалення. Безліч оберегів було присвячено захисту від недобрих людей, в тому числі Громовик.

Дані обереги вишивали, щоб позбутися від негативних посилів заздрісного оточення або для відображення ворожих енергетичних атак. Духобори наносили на тканину, щоб вишивка набула магічну цілющу силу. У його влади було позбавити людину від хвороб тіла і душі. Духобори вишивали хрестом на великому відріз тканини, щоб вкривати нею хворого.

Вишивка Колард ставилася до розряду весільних оберегів і виконувалася на предметах, які дарували молодятам. Колард вносив в життя вогняне оновлення, вів на щастя і появи здоровеньким діток.

Серед солярних оберегів осібно стоїть грозовик. Його призначення - керувати погодою. Потужна вогненна символіка оберега дає можливість захистити від грози будинки і храми.

знаки землі

Символ Даждьбога зимовий

Схеми вишивки горизонтальною лінією зображували землю, квадратами в прямому і повернутому вигляді відображали поля, а хрестом - сонце. Тому схеми стародавньої вишивки, що символізує родючість, грунтувалися саме на цих елементах.

Наприклад, символ Даждьбога дарував родючість, достаток. Вишиваючи його хрестом на тканини, жінки сподівалися принести в свою сім'ю міцне здоров'я, щастя. Символ Даждьбога часто наносили на предмети одягу, що належать гардеробу чоловіків. Адже саме від них сім'я чекала реальних дій по втіленню бажань в життя, а обереги - реальна допомога в складних справах.

Часто схеми вишивки, виконаної у формі ромба, включали мітку посередині, такий знак символізував засіяне поле. Це один з найважливіших оберегів, шанований так само, як і сонце. Вишивали його хрестом і обов'язково червоними нитками. Від даного орнаменту чекали успіху, достатку і процвітання. Крім цього сподівалися на поліпшення внутрішнього стану людини. Така вишивка дає силу волі, впевненість в собі, збільшує енергетику.

дерево життя

Вельми популярним елементом, який включають різні схеми вишивки, є Древо життя. Цей знак, поширений в багатьох культурах, у вигляді вертикальної лінії і відгалужень, символізував Древо Світу, яке вважалося мостом, який з'єднував реальний світ і потойбічний.

Жіночі символи у вишивці

Жива - слов'янська богиня

Жива - символ, який вишивали на жіночому одязі, щоб наповнитися здоров'ям, не старіти, жити в радості і гармонії. Якщо на одязі була така вишивка, дівчина або жінка менше втомлювалася, швидше відновлювала сили. Такі обереги роблять двосторонніми. На лицьовій стороні - Лада, а на зворотному - Жива. Ці дві чудові богині приводили жіночу сутність в упорядкований стан. Але серйозні жіночі хвороби за допомогою цього оберега зцілити було неможливо, він більше мав відношення до енергетичного стану.

Розташування Лади можна було отримати і інший вишивкою хрестом. Ладінец був одним з найпопулярніших оберегів у жінок. По суті, Ладінец - це Коловрат з вісьмома променями. Носити одяг, де були зображені ці обереги, слід жінкам будь-якого віку. Молодички ставали жіночний, привабливіше, заміжні жінки, багато років перебувають у шлюбі, набували нового дихання любові і сімейного щастя. Така вишивка ставала обов'язковим елементом під час очікування дитини. Вони захищали і мати, і майбутнє чадо. Та й в цілому, надавали сприятливий вплив на організм жінки, в тому числі і на гінекологічні проблеми.

Ладінец благотворно впливає і на зовнішність жінки, посилюючи її привабливість, що відбувається завдяки нормалізації гормонального фону.

Вишивка таких оберегів має свої особливості. Оскільки Лада - богиня любові, Рожаниця і небесна богиня, на її знаку обов'язковий червоний промінь. Його слід чергувати з променями іншого кольору. Вибрати відтінок другого променя можна відповідно до свого знаком зодіаку.

Вибрати відтінок другого променя можна відповідно до свого знаком зодіаку

Народна вишивка

Якщо жінка народжена під знаком, яким опікується вогонь, то краще вибрати золотистий, коричневий або чорний колір. Якщо жінка перебуває під владою планет Води, то схема вишивки включатиме відтінки синього або бірюзового. Для жінок, що мають відношення до планет землі, то схеми треба побудувати з урахуванням поєднання червоного і зеленого кольорів. Для повітряної стихії підійде блакитний.

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com