рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Монохромна вишивка хрестом: схеми робіт і техніка вишивання

  1. Можна виділити кілька видів монохромного вишивки: монохромна вишивка хрестом, Blackwork і контурна вишивка.
  2. Монохромна вишивка хрестом схеми і мотиви.

Цей різновид вишивки хрестом, на думку дослідників, корінням сягає в далеке минуле. Така техніка використовувалася ще в стародавньому Єгипті.

Найбільше поширення монохромна вишивка хрестом, схеми якої зараз так популярні, отримала в середні віки.

Історично доведено, що цей стиль рукоділля був привезений в Англію Арагонской Катериною, дружиною Генріха VIII Тюдора, яка була великою прихильницею монохромного вишивки. Приблизно з 13 століття цим видом рукоділля займалися багато знатні персони по всій Європі.

В даний час монохромна вишивка не втрачає своєї популярності. Роботи, виконані в одній колірній гамі, на перший погляд, здаються більш простими у виконанні, але це враження оманливе. Подібні роботи відрізняє особливий стиль, витонченість і виразність.

Основна відмінність монохромного вишивки хрестом - це використання в роботі ниток одного кольору або декількох відтінків базового кольору. Завдяки використанню декількох тонів одного кольору робота виходить більш цікавою і виразною.

Палітра відтінків для виконання роботи підбирається таким чином: до основного відтінку додаються білий і чорний кольори. Ці два кольори добре поєднуються з будь-якими іншими відтінками, завдяки чому рукодільниця отримує гармонійну палітру з відтінків, які відрізняються один від одного за все на один тон.

Можна виділити кілька видів монохромного вишивки: монохромна вишивка хрестом, Blackwork і контурна вишивка.

  1. Контурна вишивка - це досить простий у виконанні вид вишивки.

Контурна вишивка - це досить простий у виконанні вид вишивки

Відмітна риса такої вишивки - це створення і опрацювання тільки контурів об'єктів, а простір усередині залишається зашитим. Завдяки цьому роботи, виконані в цьому стилі, набувають особливої ​​виразності, недомовленість і оригінальність.

Деякі зразки вишитих цим способом робіт можна подивитися в статті Красива вишивка хрестом коні.

Завантаження ...

Найчастіше для цього виду вишивки застосовується техніка «рахунковий хрест», але іноді вона може поєднуватися з іншими видами стібків. Базовим відтінком для робіт цьому стилі найчастіше стає чорний, але іноді використовується поєднання з декількох квітів. Такі роботи виходять найбільш ефектними.

Через те, що в роботі вишиваються тільки обриси об'єктів, такий тип вишивки займає, як правило, мало часу. Вишивка хрестом чорно біла може стати відпочинком від більш складних робіт або хорошим подарунком.

2. Blackwork, або вишивка хрестом чорно-біла - це стиль вишивки, який заснований на використанні чорного кольору на білому тлі, або навпаки. З'явився цей стиль вишивки в Англії приблизно в 16 столітті, але широке поширення отримав по всьому світу.

У Росії цей тип вишивки використовувався для нанесення орнаментів на рушники, рушники та інші предмети домашнього ужитку. У Греції, Італії та Венеції чорний колір ниток часто замінювали на зелений, червоний, до основного відтінку додавали тонкі золоті і срібні нитки. Спочатку вишивка в стилі Blackwork використовувалася для прикраси одягу.

Основний вид стібка, який застосовується в цьому виді вишивки - це шов «назад голку» Основний вид стібка, який застосовується в цьому виді вишивки - це шов «назад голку». Ще для цього стилю вишивки популярні подвійні стежки або «шов Голбейн», названий так на честь художника Ганса Гольбейна Молодшого.

Стежки лягають на тканину і утворюють чудовий візерунок, який нагадує мереживо. Іноді великі деталі в роботі заповнюються вишивкою хрестом. На початку для вишивки в цьому стилю використовували тільки горизонтальні і вертикальні стібки. Зараз майже у всіх роботах застосовуються і лінії по діагоналі. Цей стиль вишивки досить важкий у виконанні. Основні труднощі виникають з точним і геометрично правильним розташуванням стібків, тому льон є прекрасним матеріалом для робіт в цьому стилі.

3. Монохромна вишивка хрестом. Походження слова «монохромна» передбачає використання в роботі одного відтінку. Але на практиці в монохромного вишивці існує один домінуючий колір і кілька його відтінків. 3

Роботи, виконані в цій техніці, виходять дуже стильними і можуть служити хорошим подарунком і прикрасою будь-якого інтер'єру. Переважно монохромні роботи виконуються нитками чорного кольору або будь-якого іншого насиченого відтінку.

Палітра кольорів для монохромного вишивки підбирається таким чином: до основного відтінку додається білий колір і кілька більш світлих відтінків базового кольору. У Вас виходить палітра з 3-4 відтінків, завдяки якій можна буде зробити красиві і плавні переходи між деталями вишивки. Для монохромного вишивки можна використовувати і меланжеву нитку, тоді ви отримаєте плавні переходи відтінків. Такий спосіб підійде для вишивки орнаменту, оберега, але не підійде для портретної вишивки.

Незважаючи на гадану легкість виконання, процес монохромного вишивки часто займає багато часу і сил. Для того, щоб робота вийшла якісна дуже важливо вишивати в чіткій відповідності зі схемою.

Для того, щоб робота вийшла якісна дуже важливо вишивати в чіткій відповідності зі схемою

Монохромна вишивка хрестом схеми і мотиви.

  • Дуже популярним подарунком служить вишитий портрет в монохромному стилі. Для такої роботи потрібно подбати про високу якість муліне і канви. Ідеальна палітра кольорів для вишивки портрета складається з 4-5 відтінків. Для портретної вишивки характерно використання тільки одного виду стібків, наприклад хрест або полукрест. Після закінчення роботи обережно отпарьте портрет з виворітного боку і оформите в красивий багет.
  • Для будинку існує величезна різноманітність мотивів. На кухні буде дуже красиво виглядати Силуетна вишивка чашки чаю або кави.
  • Досить популярним мотивом є оберіг для дому в монохромному стилі. Для оберега традиційно використовуються нитки червоного кольору.
  • Монохромного вишивкою можна прикрасити і предмети домашнього вжитку. Наприклад, рушники, прихватки, скатертини, серветки і наволочки для подушок.

Набори для вишивки хрестом в монохромному стилі випускаються багатьма фірмами, такими як Ріоліс, Vervaco, Золоте Руно і іншими.

Завантаження ...

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com