рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Чим приваблива техніка вишивки гладдю для жінок - модне хобі і його переваги

  1. Від античності до наших днів
  2. Чим приваблива вишивка гладдю для сучасних жінок
  3. З чого почати: матеріали та інструменти
  4. Захоплення з користю для себе і сім'ї

Вишивка гладдю - одне з численних жіночих хобі, цікаве і захопливе рукоділля, яке ніколи не набридає завдяки своїй різноманітності.

Майстрині, що проводить за ним свого часу, не доведеться нудьгувати, виконуючи рутинні дії - адже єдиним обмежувачем творчості може бути тільки політ фантазії. Кожен, навіть самий розтиражований візерунок буде унікальним завдяки неповторному поєднанню індивідуальної техніки умільці і її художнього смаку.

  1. Від античності до наших днів
  2. Чим приваблива вишивка гладдю для сучасних жінок
  3. З чого почати: матеріали та інструменти
  4. Захоплення з користю для себе і сім'ї

Від античності до наших днів   Чим приваблива вишивка гладдю для сучасних жінок   З чого почати: матеріали та інструменти   Захоплення з користю для себе і сім'ї

Від античності до наших днів

Історія вишивки гладдю налічує не одне століття, перші згадки датуються 3-2 ст до н.е .: саме до цього періоду відносяться археологічні знахідки в країнах сходу.

У слов'янські країни це мистецтво прийшло, швидше за все, з Візантії, а дещо пізніше, завдяки хрестовим походам, захоплення відвідало і Європу. Піку своєї популярності гладь досягла в епоху Відродження: візерунки та ескізи для неї робили самі імениті художники, а втіленням не гребували навіть члени королівських сімей.

Піку своєї популярності гладь досягла в епоху Відродження: візерунки та ескізи для неї робили самі імениті художники, а втіленням не гребували навіть члени королівських сімей

Але знаковою точкою відліку бути широко розповсюдженим гладі прийнято вважати видання першої збірки - каталогу візерунків для вишивок, виданого П'єром Квінті (Кельн, Німеччина) в 1527 році. Саме книгодрукування дозволило зробити це захоплення масовим і популярним.

З кожним роком накопичувалися нові методи, стилі, техніки і прийоми вишивки гладдю. Привносили нове технічний прогрес і використання сучасних технологій. Незмінним завжди залишалося одне - прагнення майстрині висловити свою індивідуальність і прикрасити свій побут: одяг, предмети побуту, інтер'єр будинку.
І зараз цей вид творчості залишається дуже затребуваним у сучасних вишивальниць, що відроджують кращі традиції королівських осіб, черниць і знаті різних епох.

Чим приваблива вишивка гладдю для сучасних жінок

Серед розмаїття стилів в особливу категорію виділяють золоте шиття і білу гладь. Перша з них веде свою історію від церемоніальних одягу монархів і предметів церковного вжитку: багато розшиті одягу і прикраси виконувалися справжньою золотою ниткою. Через її тяжкості і дорожнечі застосовувалася спеціальна двухнітевая технологія (виворіт вироби виконувалася додаткової звичайної ниткою).

Біла гладь ідеально підходила для прикраси весільних суконь, постільної білизни, серветок і святкових скатертин - словом, скрізь, де треба вишивати білим по білому. Пізніше почали застосовувати і інші одноколірні поєднання (наприклад, чорний по чорному, червоний по червоному).

Кожен з цих стилів може стати як головним захопленням усього життя, так і його частиною, одним із прийомів особистого, особливого і неповторного бачення майстрині. Техніка вишивки гладдю різноманітна, в ній використовується велика кількість швів і прийомів, проте навчитися їм зовсім не складно, не складніше, ніж вишивці хрестом або бісером . Більш того, починаюча рукодільниця, хоч раз тримала голку в руках, виявить, що багато хто з них їй вже відомі.

Більш того, починаюча рукодільниця, хоч раз тримала голку в руках, виявить, що багато хто з них їй вже відомі

З чого почати: матеріали та інструменти

В арсеналі досвідченої вишивальниці гладдю присутня безліч унікальних допоміжних пристосувань, які зручні для різних робіт, але зовсім не обов'язкові на початковому етапі. Для того, щоб приступити, досить обзавестися п'яльцями, набором голок для вишивання, ножицями і хорошою настільною лампою.

Підмогою в роботі стануть наперсток, нітковдеватель, лупа з підсвічуванням на штативі і канцелярське приладдя (лінійка, олівець). Обов'язково подбайте підходящої "кошиком умільці": на перших порах підійде коробка з-під взуття або невелику валізку. Вибір тканин та ниток залежить від задуманого проекту. Почати краще всього з готових наборів.

Темою для роботи може послужити як готовий ескіз, так і будь-яка вподобана картинка з інтернету, перемальована з книги, журналу, з предмета побуту або власний унікальний візерунок, сюжет. Готової роботою можна прикрасити квартиру і одяг, створивши свій неповторний авторський стиль, а можна подарувати її на день народження або знакову дату рідним і близьким.

Захоплення з користю для себе і сім'ї

Чудово підійде це захоплення молодим мамам, спершу для прикраси дитячої білизни, а згодом і для спільних занять рукоділлям, які формують у дитини посидючість, увагу, що поліпшують моторику, прищеплювати любов до праці і художній смак.

Важливо й те, що вишивка гладдю може стати непоганим додатковим доходом до сімейного бюджету: унікальні вироби охоче купують цінителі ручної праці. В епоху штампованих під одну гребінку речей фабричного виробництва цінність вишитих вручну виробів багаторазово збільшує їх привабливість для тих, хто цінує свою індивідуальність і прагне надати неповторний вигляд оточуючих речей і одягу.

Інга Гришина, спеціально для інтернет-журналу «Жіночі захоплення». Дізнайтеся про всі модних захоплення і виберіть своє!

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com